Hidde ter Avest keert na tweeënhalf jaar in de Serie A terug in de Eredivisie
Woensdag, 13 januari 2021 om 15:15

FC Utrecht heeft de komst van Hidde ter Avest naar de Domstad wereldkundig gemaakt. De verdediger tekent bij Utrecht een contract tot de zomer van 2024 en kan komende zaterdag al zijn eerste minuten maken, als de ploeg van trainer René Hake het in eigen huis opneemt tegen Heracles Almelo. Eerder deze week werd bekend dat de verdediger zich ook al had aangeboden bij FC Twente voor een terugkeer in Nederland.

Ter Avest, die zowel als centrale verdediger en rechtsback uit de voeten kan, maakte op zijn elfde de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. De voormalig jeugdinternational doorliep in Enschede meerdere jeugdelftallen en maakte in 2015 zijn debuut in de Eredivisie tegen Excelsior. Bij Twente groeide Ter Avest uit tot vaste kracht in het hart van de verdediging en dat leverde hem in 2018 een transfer op naar het Italiaanse Udinese, waar hij in de afgelopen 3 seizoenen tot 39 wedstrijden kwam in de Serie A.

Technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht is blij met zijn tweede winteraanwinst, nadat hij eerder de van Telstar overgekomen Benaissa Benamar vastlegde. "Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren. Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club. We zijn blij hem aan boord te hebben bij FC Utrecht."

De keuze van Ter Avest voor Utrecht viel bij Twente niet helemaal in goede aarde. Juist omdat hij zich bij die club had aangeboden voor een terugkeer naar Nederland. Echter was Twente voorzien op de rechtsbackpositie met Tyronne Ebuehi. "Blijkbaar heeft hij nu gekozen voor een club waar hij direct kan spelen en meer kan verdienen. Financieel kunnen wij nou eenmaal niet tegen Utrecht op. Dit is jammer voor ons, maar we vinden echt wel een andere rechtsback, al willen we natuurlijk het liefst met Tyronne verder", sprak technisch directeur Jan Streuer eerder deze week tegenover TC Tubantia.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Teesboer
 
4
13 januari 2021 om 15:49
Was leuk geweest om een oud speler weer in Enschede te bewonderen. Was bij Twente altijd iemand die voorop ging in de strijd, echter zag je ook wel zijn tekortkomingen. Geen fantastische verdediger, ik denk dat we met Ebuehi een betere back hebben. De vraag is alleen of Twente kans maakt om hem over te nemen.
 
Odo-
 
8
13 januari 2021 om 15:51
Jammer dat Troupee niet meer heeft kunnen brengen hoe hij ooit startte, want dat was veelbelovend vond ik. Ik weet niet of Ter Avest Utrecht wakker kan schudden of het lek kan dichten, maar het is in ieder geval een jonge speler met relatief veel ervaring.
 
El Fenomeno
 
1
13 januari 2021 om 16:01
Kan mij nog een Utrecht moderator of ex moderator herinneren die riep dat Troupee beter was dan Karsdorp. Troupee is al jaren niet gegroeid en kan enkel mee bij een laagvlieger in de eredivisie.
 
Gerritten Oeve
 
12
13 januari 2021 om 16:21
Dus dan zou hij het nu super doen bij Utrecht
 
Ruiz_FCT
 
6
13 januari 2021 om 16:44
Troupe heeft geen eerlijke kans gehad bij Utrecht. Is echt een prima back.
 
Aardappel FcU
 
0
13 januari 2021 om 21:34
Hahaha helaas nu waar, maar of hij alleen ons kan redden. Missen strijd en passie, komt er telkens niet uit dit seizoen
 
lord
 
14
13 januari 2021 om 16:06
Kopen kopen kopen, daar is Utrecht goed in de laatste tijd. Een degelijk team smeden blijkt lastiger...
 
palko
 
3
13 januari 2021 om 16:49
@lord, ik ben niet echt een op-de-voet-volger van FC Utrecht. Maar ik heb het idee dat de club uit de Domstad momenteel twee volwaardige basiselftallen kan formeren. Los van de talenten die het Jong Utrecht-team bemannen. Je zult maar trainer zijn van zo`n club. Omdat je elke wedstrijd weer een complete ploeg spelers op de bank moet zetten of thuis moet laten. En ik maar denken dat met Domstad alleen de stad wordt bedoeld waar de Domkerk staat...... Tsja, het team van trainer Rene Hake staat na de nederlaag van gisterenavond in ieder geval bovenaan in de Eredivisie. Wacht even: van het rechterrijtje, wel te verstaan. Zou clubeigenaar en hoofdgeldschieter Frans van Seumeren die positie voor ogen hebben gestaan? ..
 
t jochie
 
2
13 januari 2021 om 18:34
Volgens mij is ong elke aankoop van utrecht transfervrij
 
fcu_030
 
7
13 januari 2021 om 16:23
Nu word ter Avest gehaald en Troupee zal dan verhuurd of verkocht worden maar of het een vooruitgang is betwijfel ik. Ik had liever gezien dat Mokono gewoon minuten gaat maken als rechtsback een jongen uit de jeugd die bij jong Utrecht goed speelde. We halen elke keer maar spelers maar ze kosten alleen maar veel salaris en brengen meestal niks ik zie liever jongens van jong doorbreken of dat er eens gescout word naar spelers uit de KkD zoals Benamar jongens die zich willen bewijzen en tenminste willen werken. Er lopen momenteel spelers rond die veel geld verdienen en niks brengen word eens tijd voor een grote schoonmaak en dat het weer eens leuk word om naar Utrecht te kijken.
 
jajowi
 
1
13 januari 2021 om 16:44
Helemaal mee eens. Veel matige dure spelers. Die schoonmaak had inderdaad winterstop moeten beginnen, dit seizoen is toch al voorbij. Maar goed dat is mijn mening.
 
Castanza
 
0
13 januari 2021 om 21:24
Ik denk dat Ter Avest en Mokono ook de rechtsback positie gaan invullen. Troupée mag vertrekken het liefst zie ik hem nog verkocht worden, dat levert tenminste nog wat geld op. v/d Maarel is meer een ideale speler voor de gehele defensie. Kan alle posities invullen dus dat is wel positief. Nu nog Arweiler zien te slijten, die kerel deed het leuk bij jong en bij zijn debuut, maar daarna is het nooit meer wat geworden.. Thijmen Nijhuis mag ook de eerste bus pakken naar een KKD club en Velanas gaat ook nooit een plek afdwingen in het eerste, idem voor Lonwijk. En mag toch open dat ze het contract van de la Vega niet verlengen. Goede schoonmaak mag er zeker gehouden worden.
 
Ruiz_FCT
 
7
13 januari 2021 om 16:44
Aparte aankoop weer van Utrecht. Troupe krijgt geen enkele kans en dan haal je Ter Avest die ook echt nog niets heeft laten zien in zijn carrière. Ja, hij was meestal een van de beteren bij Twente, maar dat was in een elftal dat streed tegen degradatie. Laat Troupe maar naar Enschede komen volgend seizoen, echt een prima back met in ieder geval 1 heerlijke kwaliteit wat Ter Avest niet heeft: snelheid.
 
Dolleleen
 
0
13 januari 2021 om 20:19
Zie troupee ook graag komen in Enschede. Ben alleen benieuwd hoe dat met ebuhe zit? Denk dat 1 RB voldoende is en hoor dat aan ebuhe een aardig bedrag kleeft.
 
Ruiz_FCT
 
0
13 januari 2021 om 20:55
Ebuehi is natuurlijk beter maar wat ik nu heb begrepen van de regionale journalisten waarschijnlijk niet te betalen voor Twente. Mocht toch blijken van wel dan zie ik het Ebuehi dolgraag nog een seizoen, geweldige back!
 
FeanDen
 
2
13 januari 2021 om 16:48
Lijkt me een goede versterking voor Utrecht, een speler met redelijk wat ervaring voor zijn relatief jonge leeftijd. Off: Is er iemand die mij kan vertellen hoe Benamar het gisteren deed bij Utrecht? Ik zag dat hij meteen in de basis stond, maar heb de wedstrijd niet kunnen kijken. Leek mij een veelbelovende speler in zijn tijd bij Telstar.
 
fredjep
 
4
13 januari 2021 om 17:08
Heeft Utrecht wel een beleid? Hier ga je toch niet beter van worden, veel spelers maar geen 'team' wat er staat
 
hms 030
 
0
13 januari 2021 om 20:55
Ze hebben veel spelers aangetrokken , waarvan alleen Warmerdam mooi kan bekoren. Zuidam zou ook eens na mentaliteit kunnen kijken!