'Hij heeft denk ik wel tien keer geroepen: 'Haal die Eiting eruit''
Maandag, 27 januari 2020 om 20:43

Carel Eiting heeft de knieproblemen helemaal van zich afgeschud en aast op een vaste plaats op het middenveld van Ajax. De jonge middenvelder had vorige week een basisplaats in het bekerduel met Spakenburg (7-0), terwijl hij zondag tegen FC Groningen (2-1 nederlaag) als invaller het veld betrad. Eiting voelt zich beter dan ooit en is klaar voor de topper tegen PSV van aanstaande zondag.

Eiting baalt echter wel van de nederlaag tegen Groningen. "Maar verder voel ik me goed, ik ben blij dat ik weer speel want daar heb ik keihard voor gewerkt", zegt de Ajacied in een interview op de clubsite. "Dit is waar ik het allemaal voor doe, op dit niveau wil ik het laten zien. Hoe meer wedstrijden ik krijg, hoe beter ik ga spelen." Eiting viel in Groningen na een uur spelen in en zijn entree leek Ajax meer rust te geven. "Ja, dat vond ik ook." De voor Groningen trefzekere Kaj Sierhuis was minder blij met de invalbeurt van Eiting. "Kaj heeft denk ik wel tien keer geroepen: 'Haal die Eiting eruit."

De bekerclash tegen Spakenburg leverde Eiting betere herinneringen op. Het was zijn eerste optreden in de hoofdmacht van Ajax na een periode vol blessureleed. De middenvelder was onder de indruk van het spelen in de Johan Cruijff ArenA. "Het was echt geweldig, echt heel leuk. Er waren tien a vijftien mensen speciaal voor mij aanwezig, dat was heel bijzonder." Eiting noemt het spelen in het onderkomen van Ajax een 'eer''. "Ik denk dat dat voor niemand ooit gaat wennen. Je went er natuurlijk wel op een bepaalde manier aan, maar het zal nooit normaal voelen."

De focus ligt vanaf nu helemaal op het bezoek van PSV aan de hoofdstad, dus ook voor Eiting. Het zegt hem niet zoveel dat er behoorlijk veel onrust is bij de opponent uit Eindhoven. "Ik probeer het helemaal los te houden van de moeilijke fase die PSV heeft of de nederlaag die Ajax net heeft geleden. Wij focussen ons volledig op het team, wat we als team beter kunnen doen." Eiting, die hoopt op een basisplek tegen PSV, weet dat Ajax een pittige periode tegemoet gaat. "Ik denk dat het heel belangrijk is om de komende twee maanden echt top te zijn, al moeten we natuurlijk altijd top zijn."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
5
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
43
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
GunnerFan
 
13
27 januari 2020 om 20:50
Hoop voor Carel dat het goed komt, tegen Spakenburg ging het goed. Maar tegen Groningen was het drama, Mja heel Ajax was drama. Ik zeg geef hem maar de kans!
 
 
44
27 januari 2020 om 20:58
Hij maakte wat foutjes maar na zijn invalbeurt ging het wel draaien bij ajax. Deed het 10x beter dan Gravenberch iigm
 
JK-Ajax
 
21
27 januari 2020 om 21:04
Tsja die werd ook wel aan zijn lot over gelaten met twee diepgaande middenvelders naast hem.
 
Sanderr
 
8
27 januari 2020 om 22:13
Laten we wel wezen, het matige spel van Gravenberch lag niet enkel aan hoe diep De Jong en Donny stonden (bij Van de Beek viel dat overigens reuze mee in de eerste helft). Zijn passing was echt schrikbarend gisteren, de simpelste ballen gingen verkeerd. Geeft niet verder, de jongen is nog super jong en hij mag niet afgerekend worden op 1 slechte pot, maar aan zijn lot overgelaten vind ik ook weer wat overdreven. Overigens waren Babel, Tagliafico, S. de Jong en Martinez nog minder dan Ryan vond ik, maar dat zegt meer over hun spel haha..
 
pinko
 
0
28 januari 2020 om 10:53
Als toch wel fan van Martinez - net als Tagfiaglico een prima injectie voor de Ajax selectie - ben ik wel geschrokken van zijn spel tegen Groningen. Was met afstand - Siem reken ik niet mee - de slechtste aan de kant van Ajax. Op verkeerde momenten de duels aangaan om maar te laten zien dat hij daar niet bang voor was; in plaats van sober te spelen. Matige passing en medeschuldig bij de eerste goal van Groningen. Hij liet Sierhuis uit zijn rug weglopen. Overigens had dat doelpunt afgekeurd moeten worden vanwege hands, maar ook hier lag de VAR weer te slapen (net als de avond daarvoor met AZ als gelukkige: het niet wegsturen van Idrissi). Hoe dan ook, ik vrees met vreze dat het huidige Ajax, zonder de echte sterkhouders, wel eens meer averij kan oplopen de komende tijd. Of Overmars moet nog met een tropische verrassing komen aanzetten;-).
 
fcknudde
 
0
28 januari 2020 om 20:02
Had niks met hem van doen in mijn ogen. Buys heeft ze wel vaker volledig in laten zakken bij een voorsprong. Je zag de duidelijke instructies en dat ze totaal geen druk mochten zetten. Ja dan voetbalt het in de opbouw wel heel makkelijk voor hem..
 
Japie_Krekel
 
9
27 januari 2020 om 21:36
ik vind dat er bij Ajax te makkelijk naar de talenten word gewezen zoals eerder met Lang en nu met Eiting. de ervaren jongens die een dik salaris verdienen laten het de laatste tijd ook vaak afweten. dat vind ik kwalijker dan dat een jonge jongen die net komt kijken wat wisselvallig presteert
 
Walvis_theo
 
19
27 januari 2020 om 21:07
Als Veltman fout op fout mag blijven stapelen centraal achterin, dan verdient Carl ook een kans om een paar keer op rij te mogen spelen en het te laten zien.
 
Japie_Krekel
 
17
27 januari 2020 om 21:37
die heeft op de een of andere manier een eindeloos krediet maar waar dat nou op gebaseerd is vraag ik me al 8 jaar af. dan hoor je, ja maar hij is een echte Ajacied maar als dat dan de reden is dan kan je ook iemand met een Ajax sjaal van de tribune afplukken en in je achterhoede neerzetten
 
Rvt212
 
3
28 januari 2020 om 07:56
Nou blijkbaar doet hij tich iets goed als letterlijk elke ajax-coach hem gebruikt
 
pinko
 
3
28 januari 2020 om 10:46
Zou dat ook aan de coach of Overmars kunnen liggen? Veltman is structureel veel te vaak betrokken bij tegengoals van Ajax. Van Basten sloeg de spijker op de kop: matige verdediger die vaak verkeerd staat opgesteld.
 
Japie_Krekel
 
0
28 januari 2020 om 12:36
@rvt212 hij staat erin bij gebrek aan beter dan blijkbaar al kan ik me niet voorstellen dat die Schuurs en Alvarez minder zijn als hem
 
pinko
 
9
27 januari 2020 om 21:43
Eiting is geen eerste elftal materiaal. Vaak genoeg gespeeld, nooit overtuigd. Heeft een leuke pass, maar is fysiek niet sterk genoeg en zijn handelingssnelheid is te laag. En tegen Groningen vlogen zijn ballen alle kanten op, behalve de goede....
 
j0rnnn
 
15
27 januari 2020 om 22:14
Net als Blind veel te traag voor de eredivisie. Ik vind Eiting een topper.
 
pinko
 
2
27 januari 2020 om 22:48
Als je genoegen neemt met de tweede plaats, kun je met hem door....
 
martijnovic
 
9
28 januari 2020 om 00:33
Fysiek niet sterk genoeg en gebrek aan handelingssnelheid.. wat een dooddoeners volgens mij strooi jij gewoon met wat termen om een beetje interessant te doen want hij is klein maar sterk en handelingssnelheid is prima. Hij mist wel snelheid en een goede tackle En daarbij is hij hele tijd geblesseerd geweest en heeft helemaal nog niet vaak gespeeld. Je hele post raakt kant nog wal.
 
pinko
 
1
28 januari 2020 om 10:43
Tja, moeilijk toe te geven dat wat je ziet je niet bevalt. En dan komen met dooddoeners als lang geblesseerd en mist een goede tackle. Nou, simpel gezegd, als het niveau van Ajax het niveau Eiting is, is de competitie in Nederland een stuk interessanter. O ja, en dan kan Ekkelenkamp er ook nog wel bij. Of Pierie. Laten we eens niet de koppositie voor jaren in Nederland niet innemen. Trouwens, echt iets voor Ajax. Die schieten zichzelf wel eens vaker in de voet.
 
curvasud
 
10
27 januari 2020 om 22:14
Carel is echt in de verkeerde tijd geboren. 30 jaar geleden, toen het tempo net wat minder hoog lag, zou hij een wereldspeler zijn geweest. Toch hoop ik echt dat hij het nog gaat maken. Naast een mooie voetballer komt ie ook verstandig en intelligent over. Ook wel eens een verademing.
 
martijnovic
 
0
28 januari 2020 om 00:39
Hahaha net wat minder hoog xD goede sarcasme. Je hoeft niet voor alle posities de snelheid van kante te hebben. Als ajax nou eens met de punt naar achteren ging spelen? Die nummerb6npositie kan je prima invullen zonder snelheid zie busquets of blind. Eiting op 6 en voor hem vd beek en gravenbergh nog een kans geven. Op die positie valt het gemis van verdedigende kwaliteiten van gravenbergh ook minder op.