'Hij is de Lionel Messi van het keepen, hij is van wereldklasse'
Maandag, 17 september 2018 om 09:50

Manchester United begint langzaamaan te klimmen op de ranglijst van de Premier League. The Mancunians wonnen zaterdag met 1-2 van Watford en staan nu met negen punten op de achtste plaats. De driepunter kwam voor een deel toe aan David de Gea, die enkele uitstekende reddingen verrichtte.

Ben Foster, die Manchester United in 2010 verliet en zaterdag onder de lat stond bij the Hornets, is onder de indruk van wat zijn collegae laat zien: "Hij is de Lionel Messi van het keepen. Hij is al jaren de beste doelman van de wereld", aldus de 35-jarige Foster in de Engelse media over de acht jaar jongere De Gea.

"Hij is gewoonweg briljant. Sommige van zijn reddingen op cruciale momenten zijn adembenemend. Hij doet dat eigenlijk altijd. Het is alsof hij zich op dat soort momenten ook totaal geen zorgen maakt. Je brengt hem niet van zijn stuk. Serieus, hij is briljant. Een topdoelman, wereldklasse."

Manchester United nam De Gea in de zomer van 2011 over van Atlético Madrid. Tot dusverre stond de 33-voudig international bij 320 wedstrijden onder de lat op Old Trafford. Hij hield zijn doel 119 keer schoon. Met de club van manager José Mourinho won hij de Premier League, FA Cup, EFL Cup, de Europa League en driemaal de Community Shield.

Meer nieuws
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
0
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
38
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Barcaboy11
 
14
17 september 2018 om 09:53
Keylor Navas, Ter Stegen, Oblak vind ik persoonlijk gewoon beter. De Gea is wel een goede keeper maar ook geweldig overschat.
 
ArsenalHenry14
 
85
17 september 2018 om 09:58
Dan vraag ik me sterk af hoeveel wedstrijden van United jij hebt gezien de afgelopen jaren.. De Gea is in clubverband gewoon een fenomeen, niets minder. Hij pakt zo ongelooflijk veel punten voor United. Voor mij gewoon al jaren de beste keeper ter wereld eigenlijk.
 
AjaxCunian
 
12
17 september 2018 om 10:00
Is iets minder bij Spanje maar stukken beter dan de keepers die je opnoemt. Bewijst het nu al zo een 4 jaar, seizoen in en uit.
 
AjaxCunian
 
5
17 september 2018 om 10:01
Nouja geen stukken beter, maar in vorm en fit is hij elite met Neuer. Iets daaronder komen die keepers, Buffon, Courtois en dergelijke.
 
Sammerens
 
31
17 september 2018 om 10:00
De Gea is al jaren belachelijk goed bij United. Bij Spanje was hij minder en daar wordt hij nu op afgerekend. Ieder zijn mening, maar Navas beter dan hem noemen is in mijn ogen bijna lachwekkend. Oblak komt wellicht nog aardig in de buurt.
 
Medalofhonor
 
14
17 september 2018 om 10:08
Jouw reactie is eerder lachwekkender. Akkoord Navas is niet beter dan De Gea maar om dat ‘lachwekkend’ te vinden zegt genoeg over jou? Wij praten hier over een doelman dat de CL 3 keer achterelkaar heeft gewonnen en hier een sterke rol in heeft gespeeld, heeft mindere periode gekeept maar stond er altijd in periodes wanneer Real hem echt nodig had, in wedstrijdfase’s waar Real de controle verloor redde Navas ons keer op keer, dus het is niet zo gek als bepaalde mensen Navas beter achten dan De Gea?
 
Sammerens
 
9
17 september 2018 om 10:40
Ik zeg niet dat het lachwekkend is, maar dat het in mijn ogen bijna lachwekkend is. Een wezenlijk verschil.Navas is een uitstekende keeper die ook wat fantastische wedstrijden heeft gekeept, maar hij haalt ook te vaak het niveau niet.Buiten dat zegt het feit dat Madrid al jaren met andere doelmannen, en dan voornamelijk de Gea, in verband werd gebracht en Navas nu dan ook gewoon bankzitter is toch voldoende?
 
Medalofhonor
 
4
17 september 2018 om 11:05
Duidelijk, hoe beperkt jouw visie jegens voetbal is, bewijs je met je laatste zinnen. Als je een beetje de situatie van Navas volg dan weet je dat Zidane Navas altijd in bescherming heeft genomen net als Ancelotti destijds, het was Florentino Perez die een ‘grote’ naam in doel wou hebben, De Gea en Kepa werden afgewezen door Zidane omdat hij deze jongens niet nodig vond. Dat Navas nou op de bank zit omdat Courtois er is is puur de keuze van Perez.
 
Sammerens
 
24
17 september 2018 om 11:13
Ik weet het. Ik kan alleen maar dromen van jouw kennis en intellect. Feit is dat Navas op het bankje zit achter een keeper die door het gros van de mensen als minder goed dan de Gea wordt gezien. Jij jouw mening en ik de mijne. Prima toch?
 
LukaModric.10
 
7
17 september 2018 om 10:07
Navas en Ter Stegen zijn niet beter dan De Gea. Oblak vind ik wel ongeveer gelijkwaardig aan De Gea. Als je ziet hoeveel punten zij pakken voor hun clubs, dan zie je gelijk het verschil tussen een topkeeper en een wereldkeeper.
 
Medalofhonor
 
14
17 september 2018 om 10:11
Ter Stegen is zeker gelijkwaardig aan De Gea of zelf beter, De Gea heeft ook mindere periodes terwijl de Duitser bij Barcelona simpelweg niet te kloppen is, ik ben een grote fan van beide doelmannen maar ik zie De Gea zich niet meer ontwikkelen terwijl Ter Stegen nog beter word, net als Oblak overigens.
 
Sammerens
 
21
17 september 2018 om 10:53
Je brengt jouw mening als een feit. Het is bekend dat je een duidelijke voorliefde voor de Spaanse competitie hebt en graag kritiek uit op de PL en dat blijkt ook wel weer. Stellen dat je de Gea zich niet meer ziet ontwikkelen is, ik gebruik hem maar weer, in mijn ogen echt lachwekkend. Die man is 27 en dat is voor een keeper nog hartstikke jong. Waar basseer je het in vredesnaam op dat die man zich niet meer zal ontwikkelen?Man, van der Sar moest toen nog bij Ajax vertrekken om het niet te redden bij Juventus, vervolgens nog naar Fulham te gaan alvorens hij zich jarenlang tot topkeeper bewees bij United.Overigens is Ter Stegen 26 en de Gea 27. Ter Stegen wordt volgens jou steeds beter maar de Gea niet meer????
 
Medalofhonor
 
2
17 september 2018 om 11:07
Leeftijd zegt helemaal niks over ontwikkeling?? De Gea heeft zich al jaren niet meer verder ontwikkeld, heb je de ontwikkeling van Ter Stegen gevolgd? Die jongen groeit net als kool om de dag. Wat heeft leeftijd hier mee te maken? Donnaruma is ook 19 maar die staat ook lekker stil in zijn ontwikkeling.
 
Sammerens
 
16
17 september 2018 om 11:17
Om jou maar te citeren: `Duidelijk, hoe beperkt jouw visie jegens voetbal is, bewijs je met`, in dit geval, je eerste zin.`De Gea heeft zich al jaren niet verder ontwikkeld.` Met die opmerking is het duidelijk dat je maar wat zwetst en er totaal geen kijk op hebt. Je maakt jezelf in mijn ogen echt volsttekt belachelijk met die bewering. Verder discussiëren is dan ook zinloos.Een prettige dag verder.
 
Barcaboy11
 
1
17 september 2018 om 12:12
De mensen. Die nooit la liga kijken zijn de mensen die de premier league ophemelen. Ter Stegen is zonder twijfel beter dan De Gea. In de premier league wordt alles uitvergroot omdat het de meest bekeken competitie is. Kwalitatief steekt De Gea er echt niet ver bovenuit hoor.
 
BramThijs
 
13
17 september 2018 om 10:08
Dit meen je serieus ja? Manchester had dit jaar zonder De Gea niet eens europees gespeeld! Niet door geluk maar door pure klasse van deze man.
 
Millonario
 
15
17 september 2018 om 10:28
Waaaaat? jij meent dit echt? De Gea geweldig overschat noemen is absurd. Beste keeper van de Premier League. Ik vind de keepers die jij opnoemt ook toppers. Maar De Gea moet veel meer reddingen maken. Hoeveel saves ik hem al heb zien doen waarbij hij punten pakt voor zijn team zijn gewoonweg echt subliem.
 
el_barca
 
0
17 september 2018 om 13:59
Geweldig overschat meest lachwekkende opmerking die ik gezien heb vandaag! Jij kijkt zo te zien geen wedstrijden van united
 
Albacinoo
 
2
17 september 2018 om 10:02
Gewoon simpelweg geweldig wat De Gea de laaste jaren op een constant niveau presteert. Eigenhandig punten gepakt voor United met magnifieke reddingen. Voor mij komt Oblak heel dichtbij maar blijft De Gea de laatste jaren toch de beste doelman van de wereld. Ben ik even blij dat ie uit handen is gehouden van Real Madrid. Moge er nog vele jaren volgen bij ons Ddg!
 
LeroyEt
 
1
17 september 2018 om 10:08
Hij presteert al jaren als een top keeper in de PL en daar heb ik alleen maar lof voor alleen heeft hij wel wat slippertjes als hij voor Spanje keept en daarom vind ik hem niet de beste keeper van de wereld.
 
SuperBuLi
 
14
17 september 2018 om 10:10
Man "Messi van de keepers" nu ookal? Als zoiets zou bestaan was Neuer het, die heeft het keepen op wereldniveau veranderd. Steeds meer clubs zoeken naar een voetballende keeper. Afgelopen zaterdag zag je zijn klasse ook al, maar De Gea is een goede tweede.
 
Medalofhonor
 
6
17 september 2018 om 10:16
Neuer staat inderdaad op nummer 1 zonder twijfel, hij is zo dominant zo zelfverzekerd dat het gewoon eng is om tegenover Neuer te staan en dit zeg ik als supporter laat staan als je tegenover hem staat. De 2e beste doelman ter wereld is heel moeilijk, heeft met smaak en vorm te maken maar op dit moment zou ik gaan voor Ter Stegen. De Gea, Courtois, Oblak, Navas zij allemaal wereldkeepers maar ik mis op dit moment een dominante vorm bij deze keepers terwijl Neuer en Ter Stegen echt fantastisch zijn.
 
Kevin1989
 
6
17 september 2018 om 10:35
Medalofhonor persoonlijk schat ik momenteel de kwaliteiten van De Gea net iets hoger in dan die van Neuer. Echter heeft neuer een streepje voor omdat hij het al langer laat zien. Maar nu de Gea ook zo constant presteert zou dit over een tijd anders kunnen zijn.
 
Godspeed1979
 
1
17 september 2018 om 11:10
Mee eens, Neuer is een eindbaas! Hij maakt zich zo groot alsof hij dezelfde spanwijdte heeft als The American Eagle, zn reflexen zijn briljant en zijn voetballend vermogen groter als dat van de gemiddelde Europese topverdediger.
 
ModricMagic
 
2
17 september 2018 om 11:14
Oblak vind ik persoonlijk beter omdat hij echt heel constant is zowel bij zijn land als club. Bij de Gea is hij bij Man U erg goed maar bij zijn land niet zo.
 
chandor
 
0
17 september 2018 om 12:36
Neuer oblak courtois navas verstegen vind ik persoonlijk beter en het aankomend talent van af Milan gaat de Messi van keepen worden
 
Andonis
 
0
17 september 2018 om 13:15
In de Premier League laat hij regelmatig zien een topkeeper te zijn. Helaas doet hij dat nog niet altijd voor zijn land en lijkt er een andere de Gea in het doel te staan. Dat maakt hem voor mij niet de beste keeper van dit moment. De beste indruk maakt op mij Oblak. Daarna komt er een groep waar de Gea ook bij hoort. Dat Neuer buitengewoon is, lijkt me duidelijk, maar die is op de weg terug, en verdient het respect om hem de tijd te geven om op alle fronten weer te laten zien dat hij de beste is. Vandaar dat ik hem even buiten beschouwing laat.