'Hij zal nooit een ander shirt dragen dan dat van Barcelona'
Donderdag, 7 september 2017 om 19:37

Het contract van Andrés Iniesta bij Barcelona loopt volgende zomer af en er is nog altijd geen witte rook over een nieuwe verbintenis. Volgens zijn vader José Antonio hoeven de fans zich geen zorgen te maken dat de middenvelder gaat vertrekken bij de Catalaanse club.

Iniesta speelt al zijn hele carrière voor Barcelona, nadat hij zich in 1996 aansloot bij de jeugdopleiding La Masia. Sindsdien speelde de 126-voudig Spaans international meer dan zeshonderd wedstrijden voor de Catalanen, met wie hij onder andere acht keer landskampioen werd en viermaal de Champions League won.

Juventus en verschillende clubs uit de Premier League zouden interesse hebben om de 33-jarige middenvelder volgend jaar zomer transfervrij over te nemen, maar het is maar de vraag of zij daar kans toe kregen. In gesprek met het Spaanse televisiestation Cuatro zei vader José Antonio: "Mijn zoon kan nog twee tot drie seizoenen bij Barcelona spelen. Er is geen probleem met de contractverlenging. Andrés zal nooit een ander shirt dragen dan dat van Barca."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
NouryAlmis
 
36
7 september 2017 om 19:57
Absolute legende en Barcelona icoon. Moeten ze alles aan doen om hem nog 2/3 seizoenen te behouden en daarna gewoon een functie geven binnen de club, moeten ze ook doen met Xavi Hernandez. OT: Ze Moeten echt die Xavi Simons langer aan zich binden, er alles aan doen die te behouden. Is pas 13 maar nu al 4x op rij de Balon d'or gewonnen en aanvoerder van Barca U14. Is het grootste talent van Barcelona sinds Leo Messi en dat is niet eens overdreven. Daarnaast is het de hoop dat het huidige bestuur oprot, zo snel mogelijk. Maar dat zal wel niet gebeuren helaas.
 
Feelingood
 
22
7 september 2017 om 20:18
Xavi Simons is dus blijkbaar een kind. Ik ken hem persoonlijk niet. Het is verboden om kinderen aan je club te verbinden, kinderarbeid noemt men dat. Maar die jongen gaat heus niet weg hoor, zit in de befaamde jeugdopleiding.
 
Lil J
 
9
7 september 2017 om 20:39
Grooste talent sinds messi in de jeugd totaal niet. Xavi is goed hoor voor zijn leeftijd maar die prijs stelt weinig voor.Bojan en Seung Woo Lee lieten meer zien dan Xavi op die leeftijd en lieten niks heel van de jeugd records alleen kijk wat Bojan presteerde. Lee hebben ze verkocht omdat ze te veel buitenlanders hebben voor Barca B wie niet eens allemaal nodig waren dit bestuur zou nooit de juiste beslissing nemen. Xavi zou onder dit bestuur nooit doorbreken kijk naar Samper en andere grote talenten wie geen kans krijgen van de trainers en het bestuur laat het toe.Als het bestuur nu nog mag blijven zitten dan gaan ze nooit meer weg het is nu of nooit de oude leden maken de club kapot zo.
 
wolkje
 
23
7 september 2017 om 20:55
Ik vind dit Barcelona echt matig maar Iniesta moeten ze nog wel binden ook al is het geen absolute wereldtopper meer. Iniesta, Xavi, Abidal, Puyol en Samuel Eto'o houd of haal ze bij de club en lijd ze op tot mensen die achter de schermen de lijntjes uitzetten in de club of zich bij de jeugd bezig houden. Dit zijn cultuur dragers en kunnen dit hopelijk ook weer overbrengen. Suarez, Raktic, Mascherano, Andre Gomes, Arda Turan, Vidal, Digne en Vermaelen laat ze maar vertrekken tegen de daar bij horende prijzen en zorg dat Sergi Roberto, Denis Suarez, Deulofeu, Alba en Alcantare het aantal speeltijd krijgt wat ze verdienen.(dus niet per se basis) Ik vond het nog mooi dat het aller beste elftal van Barcelona dat in plaats van een sponsor op hun shirt een goed doel erop had wat geld van hun kreeg terwijl ze doodleuk Real Madrid 5-0 op hun klote gaven. Bellerin, Veratti, Rashford, Griezman dit zijn aankopen die je wat kunnen brengen. Bellerin is niet van exceptionele niveau maar de rechtsback spelers van dit moment vind ik niet zo buitenklasse zoals dat een aantal jaar geleden wel was met Alves en Lahm en dergelijke. Ook zo'n Lemar zou ik mooi vinden of Coman erbij maar Barcelona heeft op dit moment ander zorgpunten. Iniesta behouden is niet de oplossing voor alle problemen maar mocht nog zo'n speler met zo'n staat van dienst bij de club weg gaan dan kan je er goud op zetten dat de vrije val zal doorgaan. Ik snap dat het allemaal comercieeler word maar ik zie sinds het nieuwe bestuur stapje stapje de identiteit van Barcelona verdwijnen. Leg de nadruk weer meer op de jeugd en probeer bijvoorbeeld zo'n talent als Alena dit jaar er bij te betrekken.
 
DavitDavtyan
 
3
7 september 2017 om 21:55
Er is ook een andere kant van het verhaal, wat zou gebeuren, als Iniesta of Messi weggaat? Dat zou 100% het einde van dit bestuur betekenen! Tekenen ze bij en overleeft het bestuur aanstaande motie, dan zijn we misschien op lange termijn slechter uit. Ik weet het niet. Als een van deze iconen vertrekt, dan is dat ook een soort einde. In het geval dat dit bestuur wordt afgezet, zijn we nog niet klaar. Eerste 2-3jaren zullen lastig zijn en grote successen buiten bereik. Veel supporters zullen dan ook het nieuwe bestuur kritiek geven, maar we moeten gewoon accepteren dat Barca nu eenmaal lange tijd nodig heeft om op te bouwen. Ja, je noemt een lijstje met spelers die voor juiste bedrag wegmoeten, maar je kan niet een-twee zoveel spelers verkopen. Een Digne, Vidal, Rakitic, Arda en Mascherano zijn prima buck-ups, tenminste voor nu. Verder ben ik het met je eens dat Alena en Samper meer kansen moeten krijgen. Ze zijn min of meer het beste uit de jeugd. Aankopen zijn nu ook lastig te realiseren. Het is niet meer de oude Barca, die bijna elke speler kon aantrekken. Het is gewoon duidelijk dat komende periode voor clubs als Real, Psg, Juve.... Rooskleurig uitziet en wij moeten geduld hebben. Ik vind het prima dat we komende tijd geen prijzen winnen, als Barca maar zijn gezicht niet verlist en terugkeert naar oude waarden. Geef nou die jeugdspelers een kans, ook al doen ze het niet goed. Ik kan rustig Barca zien verliezen, als ze maar proberen op te bouwen. Barca-supporters heb geduld!
 
AfcaAjaxxx
 
5
7 september 2017 om 22:59
met alle respect hoor, maar ben je serieus die 2 situaties met elkaar aan het vergelijken/?? ten 1e is iniesta vele vele malen groter bij barca dan rooney is/was bij united, verder zal barca er alles aan gelegen zijn om zijn contract te verlengen al is het alleen maar om de supporters rustig te houden want mocht iniesta vertrekken hebben ze een groot probleem, en daarnaast is een fitte iniesta nog altijd top.. waar rooney al jaren niks meer presteerde en de bank warmhield.
 
falcao
 
5
8 september 2017 om 01:58
Rooney is bij lange na geen Iniesta qua genialiteit en voorbeeldfunctie.
 
Yondaime
 
8
7 september 2017 om 21:30
Barca moet het altijd willen, hoeft niet perse als speler, maar er zijn genoeg andere opties voor Iniesta binnen de club. Iniesta is 1 van de grootste spelers allertijden en een echte clubicoon. Daarnaast is hij een echte professional die meer dan het maximale uit zijn carierre heeft gehaald en zelden negatief in het nieuws is geweest. Iniesta heeft meerdere malen aangegeven dat hij met de jeugd bezig zijn leuk vindt, dus rustig daar beginnen als trainer/scout en dan is de kans ook groot dat jonge spelers blijven omdat het Iniesta is. Voor mij is 1 van de allerbeste middenvelders uit de geschiedenis en 1 van me favoriete spelers ooit. Wat een gemis zeg als hij stopt met voetballen.
 
FCBer
 
3
7 september 2017 om 22:42
Ik vind het heel erg jammer om te zeggen maar, zeg nooit nooit vooral met dit bestuur.
 
droppie
 
0
7 september 2017 om 22:59
Zelfs al heb je niks met Barca zoals ik, dan is dit moeilijk voor te stellen.. Als hij zou vertrekken, dan zit er nog meer scheef bij Barca dan we kunnen vermoeden. Ik mag hopen van niet, maar dat alleen dit soort verhalen de wereld inkomen is niet best.
 
maurootje
 
0
7 september 2017 om 23:56
Misschien omdat ik niets met Barca heb, maar dit doet me helemaal niets. Ineasta. Wat moet je erg van zeggen? Geweldenaar die toch herinnerd zou worden dat hij in 1 team zat met Messi, besef..... al.heb ik wel dat Ineasta hele levenlang bij barca moet/zal zitten, terwijl ik toch beetje de drang heb dat Messi toch ergens anders laten zien of hij echt zo goed is. Stap ff uit je comfortzone
 
PAASCHKAAL
 
0
8 september 2017 om 07:58
Iniesta is niet meer zo groots als voorheen, maar op Messi na is het nog altijd de speler met de meeste creativiteit. Iemand die eens een steekpass durft te geven of een ander leep balletje in plaats van constant rondspelen. Hoop dat hij Denis dit jaar en volgend jaar (denk dat 3 jaar wel erg lang voor hem word om nog mee te gaan maar ik zie hem graag mijn ongelijk bewijzen) veel kan leren en dat deze hem t.z.t. kan opvolgen. Uiteraard hoop ik dat hij niet bijtekent, net als Messi, zolang dit bestuur er nog zit.
 
Hesseljr
 
0
8 september 2017 om 08:29
Bijtekenen por favor! Zou zonde zijn als die niet verlengt. Sommige spelers horen gewoon bij een club. Zoals Puyol, Iniesta, Messi etc.