'Hij zei: 'Ik kan niet begrijpen waarom niemand voor Virgil van Dijk gaat''
Zaterdag, 14 september 2019 om 11:22

Voor Newcastle United staat zaterdagmiddag een bezoek aan Liverpool op het programma. Voor Steve Bruce, tegenwoordig manager van the Magpies, is het een aanleiding om in herinnering te brengen dat hij Virgil van Dijk ooit naar Hull City had kunnen halen. The Tigers werden destijds echter afgetroefd door Southampton, dat hem voor een kleine zestien miljoen euro overnam van Celtic.

"Virgil van Dijk: wow, what a player. We weten allemaal hoe goed de aanval van Liverpool is, maar met het aantrekken van een doelman (Alisson Becker, red.) hebben ze een volgend niveau kunnen halen. Ik had Van Dijk naar Hull City kunnen halen. In die tijd dineerde ik met Kenny Dalglish en Celtic-eigenaar Dermot Desmond in Barbados. Ik ben nu een beetje aan het name-droppen, maar Desmond was altijd buitengewoon lyrisch over de beste spelers van Celtic", zo tekent the Guardian op uit de mond van Bruce.

"Hij zei: 'Henrik Larsson is zonder twijfel de beste speler die ik ooit voor Celtic heb zien spelen tijdens mijn tijd als eigenaar. Maar ik kan niet begrijpen waarom niemand voor Van Dijk gaat'. Ik dacht: dat is interessant, hij heeft veel van het voetbal gezien in de afgelopen twaalf jaar. Uiteindelijk heb ik een poging gewaagd, maar Southampton kwam eerder en wij hadden geen kans", legt de huidige manager van Newcastle United uit. Bij Hull had hij wel Andy Robertson onder zijn hoede, die momenteel voor Liverpool speelt.

"Onze hoofdscout kwam naar me toe en zei: 'Ik heb die jongen zien spelen bij Dundee United en we moeten hem nemen'. We hebben ons huiswerk gedaan, ik ben naar hem gaan kijken en we hebben hem gehaald", blikt Bruce terug. "Het was een gok. Ik kan me nog herinneren dat hij aankwam met zijn moeder en dat hij haar hand vasthield. Om eerlijk te zijn, we hadden een aantal blessures en hij maakte op geweldige wijze zijn debuut. Daarna is hij alleen maar vooruit gegaan."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
DRL80
 
14
14 september 2019 om 12:23
Waarom benoemen dat Andy Robertson z’n moeder dr hand vasthield? Is toch ook lief hoeft geen angst ofzo te zijn. Hij zet hem nu mogelijk onbedoeld op een bepaalde manier neer.
 
BaronVonBorsig
 
6
14 september 2019 om 12:38
Misschien om te verduidelijken dat hij toen nog maar een ventje van 16 was denk ik, anders zou ik het ook vreemd vinden. Zie er persoonlijk niet direct iets negatiefs in hoor.
 
Lasse
 
2
14 september 2019 om 14:20
Hij was net 20 toen hij naar Hull verkaste. Ik denk dat het is om aan te geven dat hij een normale en verlegen jochie was, en nu een volwassen vent en een speler van wereldklasse. Zoiets
 
arsen(e)al
 
2
14 september 2019 om 12:38
"Maar met het aantrekken van een doelman..." moet natuurlijk zijn "maar met het aantrekken van hem en een doelman". Staat er nu heel raar
 
Texeira
 
6
14 september 2019 om 13:19
Dat begreep ik al niet toen van Dijk nog bij Groningen speelde. Ik was verbaasd dat hij naar een club als Celtic ging ipv top 3 Eredivisie of Premier League.
 
twalig
 
0
14 september 2019 om 15:34
Destijds was het niet de van dijk die het nu is. Die jaren celtic hebben hem juist gemaakt zoals hij nu is.