'Hij zorgt voor de balans bij Feyenoord, in mijn ogen de speler van het jaar'
Maandag, 17 april 2017 om 09:48

Jens Toornstra tekende zondag tegen FC Utrecht voor de openingstreffer en speelde een sterke wedstrijd. Zeljko Petrovic noemt de Oranje-international zelfs Feyenoords 'speler van het jaar'. Ook Bert van Marwijk en Pierre van Hooijdonk zijn onder de indruk van het spel van Toornstra.

"Hij zorgt voor de balans op het middenveld. In mijn ogen is hij de speler van het jaar", zei Petrovic zondagavond bij Studio Voetbal. "Hij viel enorm op vanwege zijn diepgang", vult Van Hooijdonk aan. "Hij is eigenlijk overal op het veld. Staat geen seconde stil. Dat is zo vervelend voor zijn tegenstander. Feyenoord maakte daar nog veel te weinig gebruik van."

Van Marwijk ziet liever Toornstra achter de spitsen bij Feyenoord dan Dirk Kuyt. " Als Kuyt op 10 speelt, dan speel je met een tweede spits. Toornstra heeft het gevoel om elke keer op het juiste moment in de ruimtes te lopen."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
5
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
5
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
ModricMagic
 
5
17 april 2017 om 09:50
In de Kuip speelt hij elke keer fantastisch maar buiten de Kuip vind ik hem toch wat minder op een of andere manier. Verder natuurlijk een belangrijke speler voor Feyenoord.
 
FRGiooo
 
3
17 april 2017 om 10:58
De meeste Feyenoorders zijn dit seizoen buiten de kuip een stuk minder.
 
HansVaak
 
4
17 april 2017 om 11:08
Dit seizoen? Dat is al jaren zo terwijl het nu iets beter lukt dan daarvoor. Staan niet voor niets bovenaan.
 
Dani17
 
1
17 april 2017 om 12:18
Is dat niet een algemene wetmatigheid voor iedere club? PSV heeft zich vaak genoeg verslikt buitenshuis en ook Ajax is dit seizoen niet volledig ongenaakbaar buiten de Arena.
 
rusty
 
3
17 april 2017 om 10:02
Toornsta is zeker een van de spelers van het jaar bij feyenoord, al moet ik zeggen dat el ahmadi wellicht toch meer krediet hoort te krijgen. Tevens krijg ik het gevoel dat feyenoord volgend jaar echt een stuk minder zal zijn.... en het in de cl gaat floppen. Met wellicht de kans dat er een aantal sterkhouders worden verkocht en de oudjes het niet meer kunnen bijbenen (op internationaal niveau). Maarja, wie weet wordt er goed ingekocht of stromen er talenten door.
 
FRDylan
 
5
17 april 2017 om 10:17
Puur gebaseerd op aannames. Alles wijst erop dat als het kampioenschap behaald wordt, het team sterker wordt. Een sterke, ervaren kern en (hopelijk) gerichte aankopen
 
rusty
 
0
17 april 2017 om 12:29
Het zijn zeker aannames, maar zie jij de oudjes nog de kar trekken volgend jaar? En met name op internationaal niveau? Ik zie karsdorp en vilhena wel vertrekken aankomend jaar, juist ook als ze kampioen worden. Dan kan het alleen worden opgelost door goede aankopen, aangezien ik het de jeugd het niet zie oplossen en al helemaal niet internationaal.
 
burwatti
 
7
17 april 2017 om 10:59
Ik ben juist heel benieuwd (als Feyenoord kampioen word, wat ik natuurlijk niet hoop haha) hoe het er uit gaat zien bij Feyenoord, ze zullen dan toch vooral in de breedte een aantal aankopen nodig hebben om op alle fronten mee te blijven doen! In principe staat er mochten er niet al te veel spelers vertrekken een prima basis. Ik ben toch zeer benieuwd wat meneer van geel uit de hoge hoed gaat toveren, ook omdat ik totaal geen idee heb wat het budget voor Feyenoord word voor volgend jaar. En in welke hoek we dus moeten kijken naar eventuele versterkingen. Overigens denk ik wel dat de het goed zou zijn voor de eredivisie als Feyenoord kampioen word, meer budget, grotere/betere spelers en dus meer spanning! Ik ben benieuwd.
 
relaxie
 
5
17 april 2017 om 10:02
Tuurlijk is jorgensen de speler vh jaar...Die man is onmisbaar!
 
JohnClasie
 
2
17 april 2017 om 10:23
Beleefd zeker een goed jaar door, maar dat geldt voor meer spelers in dit Feyenoord. Voor mij zijn Jorgensen en El ahmadi echt de steunpilaren. Toornstra is buitenshuis toch anders, overigens denk ik niet dat Toornstra een stap hoger aankan.. welke competitie dan ? Basisplaats zou die daar denk ik niet krijgen.
 
zuilenees
 
0
17 april 2017 om 10:35
Zeker een van de belangrijkste, maar dit feyenoord draait op zo veel maar dan maar een speler. Maar even reagerend op de poll. Ik heb daar nee ingevuld. Niet dat ik geen fan van hem ben, want dat ik al toen die bij ons de galgenwaard speelde. Maar ik heb het idee dat het een hele goede clubvoetballer voor de eredivisie is. Maar voor een echte stap hoger op toch net te kort komt.
 
Stefandefree
 
4
17 april 2017 om 10:50
Toornstra heeft absoluut een uitstekend jaar, maar in mijn ogen is toch echt Jorgensen de allerbelangrijkste. Het verschil tussen een Feyenoord zonder hem en met hem is zo ontzettend groot.
 
Kalou2005
 
2
17 april 2017 om 10:57
Toornstra is echt een typisch voorbeeld van een speler die goed genoeg in voor de Eredivisie top, maar daar tegelijkertijd ook zijn plafond gevonden heeft. Een speler die tot in lengte van jaren belangrijk kan zijn voor Feyenoord. Hij heeft een goede leeftijd en brengt veel power en zeg nu zelf; waar vind je een middenvelder van zijn leeftijd die er 14 (!!) in legt per seizoen, die voor een Eredivisie topclub haalbaar is? Dat gaat je niet lukken. Zeer belangrijke speler voor dit elftal, maar ze zouden er ook niet onverstandig aan doen om er nog wat meer voetbal bij te gooien naast El Ahmadi. Indien Vilhena vertrekt uiteraard.
 
FR1963
 
2
17 april 2017 om 13:47
Een middenvelder die 14 x scoort in 16 thuiswedstrijden. Hoogste gemiddelde in de eredivisie!
 
fcpsv78
 
1
17 april 2017 om 11:27
el ahmadi is de speler van het jaar . de stille kracht van deze team speelt al jaren zo .toornstra speelt dit jaar par wedstrijden goed niet meer en niet minder
 
Dani17
 
0
17 april 2017 om 12:16
Lastige keuze inderdaad, maar als er een speler is die het verschil in aanwezigheid duidelijk maakt is het toch Jorgensen. Feyenoord komt defensief gezien ook minder vaak in de problemen als hij speelt, omdat hij de bal lang kan vasthouden en het team kan opschuiven. Hetgene wat cruciaal is gebleken bij onder andere PEC en Ajax.