Hélène Hendriks bezorgt De Oranjezomer nieuw kijkcijferrecord
Maandag, 2 augustus 2021 om 11:01

De Oranjezomer blijkt ook na het vertrek van Wilfred Genee een succes. Sinds Hélène Hendriks de presentatie van het praatprogramma zaterdag overnam werd twee keer op rij een kijkcijferrecord geboekt. Zaterdag keken 874.000 mensen, terwijl op zondag 891.000 mensen hun televisie afstemden op de talkshow, zo blijkt uit de cijfers van Kijkonderzoek.

Hendriks was zaterdag aan het eind van haar eerste uitzending als presentatrice van De Oranjezomer nog onzeker over haar optreden. "Je hebt het hartstikke goed gedaan, joh", stak Johan Derksen een hart onder de riem. "Dankjewel, het begin was een beetje weifelend, maar uiteindelijk...", antwoordde Hendriks. Derksen wuifde dat weg: "Nee, zit niet te zeuren met weifelend, we hebben een kostelijke avond gehad. René en ik zijn toch goed overeind gebleven tussen het vrouwenoverschot?" Aan tafel zat toen ook handbalster Estavana Polman, terwijl oud-hockeyster Minke Booij een plek aan de bar had.

Met de recordscore van zondagavond kwam De Oranjezomer op de zevende plek van best bekeken programma's van de dag. Onder meer het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 (1,99 miljoen kijkers), Formule 1 op Ziggo Sport (1,28 miljoen), Tokio Live op NPO 1 (1,27 miljoen) en Tokio Vandaag op NPO 1 (985.000) gingen het programma voor.

Genee droeg na de uitzending van vrijdagavond het stokje over aan Hendriks, nadat hij vanaf het begin van het EK de dagelijkse talkshow had gepresenteerd. Het programma begon deze zomer moeizaam met kijkcijfers van rond de half miljoen, maar begon het naarmate de weken vorderden steeds beter te doen. Vorige week zondag zette De Oranjezomer ook al een kijkcijferrecord neer: toen zagen 820.000 mensen hoe viroloog Ab Osterhaus behoorlijk werd aangepakt door oud-hockeyer Jacques Brinkman.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
Soccerfan_1
 
83
2 augustus 2021 om 11:07
Ik vind het ook leuker om naar te kijken met Helene. Ik irriteer me dood aan het uitlokken van Wilfred steeds. Van mij mag ze zijn plekje permanent overnemen. Ze past perfect tussen die heren. Alleen nodig aub nooit maar dan ook nooit weer die Brinkman uit. Die zette zichzelf vorige week al voor schut en gooide gister zn bloedeigen zoon even voor de bus door prive appjes voor te lezen zonder toestemming van zn zoon.
 
schijntrap
 
37
2 augustus 2021 om 11:15
Helene heeft dezelfde rol als Genee hoor. Een beetje bijdehand doen, filmpjes laten zien etc. Maar het is zeker leuker om naar te kijken. Dat laatste stuk wel mee eens. Die hockeyer heeft zichzelf best wel belachelijk gemaakt. Genante vertoning.
 
BVB-045
 
17
2 augustus 2021 om 11:20
@schijntrap, Ja, daarom is ze ook de presentator, hè...
 
Douwe Dabbert
 
15
2 augustus 2021 om 11:23
Ik kijk VI niet meer sinds de zwarte Piet affaire maar hier lees ik nog geregeld stukjes die klaarblijkelijk bij VI vandaan komen. In de tekst staat; "toen zagen 820.000 mensen hoe viroloog Ab Osterhaus behoorlijk werd aangepakt door oud-hockeyer Jacques Brinkman". Maar jullie zeggen nu dat Brinkman irritant is en zichzelf voor lul zet. Mijn vraag: wat is de waarheid?
 
Brigabier
 
9
2 augustus 2021 om 11:32
Ik denk dat ze doelen op het feit dat ie zijn eigen zoon onder de bus gooide. ON: is Helene alleen de vervanger voor Wilfred tijdens de oranjezomer?
 
maurice1965
 
30
2 augustus 2021 om 11:36
Komt inderdaad irritant over maar wat betreft ab osterhaus heeft hij volkomen gelijk. Je hoeft de tv maar aan te zetten en Ab zit er weer bij. Brinkman heeft wel gelijk wat betreft dat het Nederlands hockey team een drama was. We zijn een hockey natie en ze horen gewoon op zijn minst de halve finale te halen. Dat hij zijn zoon erbij betrok met die appjes vond ik ook niet goed inderdaad.
 
schijntrap
 
7
2 augustus 2021 om 12:12
Gisteren wel inderdaad. Als je appjes van je zoon gaat voorlezen om aan te geven dat die trainer een rare pipo is vind ik wel wat vreemd ja. Hij maakt zijn zoon daar ook belachelijk mee
 
Massive
 
9
2 augustus 2021 om 12:23
Jij snapt niet dat beide kan? Stel je een wereld voor waarin hij (of je mee eens bent of niet) kritische vragen stelt aan Osterhaus maar op vele andere onderwerpen kwam hij “irritant” oid over. Bij jou moet het zwart wit zijn? Iemand is geweldig of klote?
 
Douwe Dabbert
 
6
2 augustus 2021 om 12:50
Dat kan inderdaad ook Massive, dank je voor de extra optie. Bij deze ben jij nu onderdeel van mijn achterstallig dialectIsche gedrags therapie, DGT. Die heb ik gevolgd en kan ik deels toepassen op mijn borderline persoonlijkheidsstoornis. Een stoornis die als één v/d kenmerken heeft, je raad het al, zwart-wit denken. Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt lieve schat.??
 
Hendrik123
 
11
2 augustus 2021 om 11:32
In mijn ogen maakt de presentator niet zoveel uit. Johan en René maken de show voor wat het is. Maar wat een verschrikkelijke man is die Brinkman idd. Walgelijke vent.
 
Hazardinho77
 
14
2 augustus 2021 om 12:23
Helene heeft soms wel moeite met de leiding te houden als Johan en rene los gaan. Dan probeert ze er tussen te komen terwijl het niet nodig is. Bij wilfred is dat wel een stuk natuurlijker, en die durft ook soms kritischer te zijn.
 
Rob81
 
21
2 augustus 2021 om 11:10
Helene is ook gewoon goed. Ze staat haar mannetje(?) tussen kerels met een grote mond, is scherp, kan incasseren en voelt de humor ook goed aan. Wilfred is altijd maar aan het uitlokken maar we weten wat er gebeurt als zijn eigen imago in het geding komt. Dan vertrouw ik Hendriks meer. Die talkshow met Genee liep niet omdat hij zo dominant was, maar solo kan ze goed een sportprogramma leiden.
 
khalid3073wx
 
21
2 augustus 2021 om 11:21
Die talkshow liep door het domme concept dat Genee bedacht. Een sirieus programma willen maken in een bar sfeer met een barman met slechte moppen? Die jubox en dan over naar de actiualiteiten. Verder is Wilfred domminant maar Helene hoorde daar helemaal niet en moest zelf nee zeggen. Ze is goed in sport en volgt vast die actiualiteiten. Maar in zo programma moet je zo scherp zijn en adequaat zijn en dat was zij niet. Het was niet haar plek terwijl Wilfred het bij BNR al deed. De enige die zoiets kan doen is Giovanca zonder ervaring en zij is al slecht. Heel de OP1 trio had ervaring op de radio of ergens anders betreft intervieuws over de actualiteit dat had zij niet.
 
SCIREA1897
 
46
2 augustus 2021 om 11:31
Ze staat haar mannetje omdat ze met elke wind meewaait, open deuren intrappen etc. geen kritische vragen. gewoon een actrice. is niks echt aan
 
 
5
2 augustus 2021 om 18:24
Precies ze heeft nooit een eigen mening
 
t0mt0m18
 
49
2 augustus 2021 om 11:13
Gister vond ik het anders wel een beetje dood, lag deels ook aan de gasten, aangezien zowel Johan als Rene leken besloten te hebben dat je die Brinkman gewoon niet te veel aandacht moet geven, maar dit was typisch zo'n aflevering waarbinnen Wilfred het vuurtje wel had weten aan te steken, maar Helene niet.
 
schijntrap
 
6
2 augustus 2021 om 11:16
Ze hebben hem anders best veel aandacht gegeven. Hij is aardig lang aan het woord geweest.
 
Pablonino
 
3
2 augustus 2021 om 11:35
Zeker ook omdat het gewoon een tijd over hockey ging. Dat gedoe tussen zijn zoon en trainer. Je zag René denken, gaat het nu echt serieus inhoudelijk over hockey. Hij zweeg er ook maar over. Brinkman die even het programma gebruikt om die Max weg te krijgen maar voor mensen die niks/weinig met hockey hebben was het toch totaal niet boeiend.
 
schijntrap
 
9
2 augustus 2021 om 12:14
Was ook raar geweest als vdGijp inhoudelijk zou gaan praten over hockey. Hij zei vorige week nog dat mensen niet moeten lullen waar ze geen verstand van hebben.
 
HijNiet!
 
8
2 augustus 2021 om 12:18
Het is een programma rond de Olympische Spelen, natuurlijk gaat het dan ook over hockey. Snap eigenlijk ook niet wat Gijp er nog bij doet, het is duidelijk dat hij heel veel sporten gewoon niet kijkt. Niet erg, maar dan snap ik niet waarom je nog dagelijks aanschuift om over Olymische sporten te praten. Helemaal aangezien hij Brinkman vorige week de maat nam omdat volgens Gijp een hockeyer niet over voetbal moest praten omdat je bij je expertise moet blijven. Prima, maar wat doe je daar zelf dan als voetbalman aan tafel?
 
Pablonino
 
5
2 augustus 2021 om 12:25
Als van der Gijp zou zeggen dat hij liever thuis blijft dan denk ik niet dat John de Mol daar mee akkoord gaat. Net zoals Derksen er mee wilde stoppen. Maar over de meeste sporten word er gewoon verteld hoe knap of slecht de prestaties waren of welke dingen opvallend waren. Echt de diepte in gaan ze niet. Maar Brinkman wilde wel even die coach afmaken op tv.
 
khalid3073wx
 
25
2 augustus 2021 om 11:14
Helene deed het goed gisteren. Ik vind Wilfred ook top nu geeft iedereen af op Wilfrd maar die maakt met de heren als jaren dit programma en doet echt goed. Ik zou het niet erg vinden als Wilfred stopt met VI die man moet veel meer politiek intervieuws doen. Vind het zo zonde de Genee alleen voetbal doet bij BNR zie je hoe goed hij is. Op BNR radio is hij beter dan bij VI
 
burwatti
 
15
2 augustus 2021 om 11:15
ja, de meeste mensen kijken liever naar Hélene dan naar Genee. ik zelf heb het na 10 min afgezet omdat ik niet zo goed tegen die Brinkman kan. ook het concept met Van Roosmalen vind ik een beetje vervelend worden en een onnodige negatieve sfeer geven aan het programma, in het begin was het nog grappig maar tegenwoordig wekt het bij mij meer irritatie op dan dat er gelachen word.
 
 
7
2 augustus 2021 om 13:51
Die Van Rosmalen vind ik zo'n ongelofelijk kneus. Dingen afzeiken kan ontzettend grappig zijn, maar je moet wel net voor de lijn van negatieve zeurpruim blijven en dat lukt hem echt totaal niet. Maarten van Rossem en Nicl Dijkshoorn zijn er meesters in.
 
HakimFR
 
0
2 augustus 2021 om 18:23
Had hetzelfde al bij de tweede week, het constant negatief zijn om daarmee te scoren vind ik zo’n uitgeperst concept. Dan heb ik nog liever Derksen, die naast de populaire negatieve uitspraken nog een leuke grap kan maken (ook over zichzelf) Het elke dag over maar iets negatief zijn en vooral de olympiërs belachelijk maken ben ik onderhand helemaal zat.
 
Millonario
 
14
2 augustus 2021 om 11:18
Het is vooral door Derksen en Gijp dat het programma goed scoort, want die Genee is soms echt een blaaskaak van de bovenste plank. En Helene vind ik ook niet echt boeiend om heel eerlijk te zijn.
 
Gerben1978
 
9
2 augustus 2021 om 11:24
Hendriks is top en de kijkcijfers zijn hoog omdat iedereen nieuwsgierig is en mogelijk ook omdat het weekend is en meer mensen thuis. Respect ook voor Genee dat hij al zo lang een hoog niveau weer te houden en ook nog combineren met een ochtend programma. Beide hebben een eigen stijl en Wilfred is wat meer brutaal, maar er is niet echt een betere denk ik en is maar net wat je voorkeur geniet.
 
MarrieAanDeBal
 
27
2 augustus 2021 om 11:47
Zie toch liever Genee. Hou van de spanning die er soms is tussen hem en Derksen. Vind Hendriks geen aantrekkelijke vrouw maar dat staat hier los van.
 
Demiddenstip
 
7
2 augustus 2021 om 11:48
De presentator van VI is nooit zichzelf, hij/zij moet acteren om een leuk programma van te maken, beetje vragen stellen, beetje gek doen, beetje beledigen en een beetje kinderachtig doen!
 
Teesboer
 
1
2 augustus 2021 om 12:54
Hoe weet jij of dat niet gewoon in Genee zit? Hij lijkt behoorlijk zichzelf daar aan tafel namelijk.
 
Demiddenstip
 
1
2 augustus 2021 om 13:22
Hij is zeker zichzelf maar hij moet wel vaak het spelletje mee spelen anders is hij niet geschikt voor een komische programma als VI.
 
Injustish
 
8
2 augustus 2021 om 11:53
Vond het helemaal niks met Helene. Leuke meid hoor, maar programma wordt net zo saai als een studio voetbal zo...
 
Acapulco
 
4
2 augustus 2021 om 12:11
Inhoudelijk is het met Helene beter. Er worden relevante discussies gehouden en je ziet dat Johan ook een stuk leuker is, met een ouderwets plaag grapje op zijn tijd. Vond het bijvoorbeeld een mooi gesprek met Sinan Can over het Midden Oosten. Er werd zaterdag en zondag veel meer over de Spelen gesproken, zo’n beetje alles wordt wel besproken. Bij Wilfred is het gewoon een vast menu dat voorgeschoteld wordt, uiteraard wel gebaseerd op actualiteiten. Wilfred is erg dominant en scherp, waardoor het programma ook draait als er eigenlijk niet veel te bespreken valt. Helene geeft meer ruimte en geeft alleen de kaders aan. Ik vind beide wel prettig, vooral mooi om dit programma eens te zien met een andere presentator. Verfrissend!
 
SCIREA1897
 
29
2 augustus 2021 om 12:16
ik snap die verheerlijking van Helene niet zo. stel nooit kritische vragen, open deuren intrappen, geen enkele know how van voetbal. zit tot mijn ergernis ook al bij kickbox programma's. het is gewoon een slechte actrice die doet alsof ze presentatrice is. geef mij Fresia maar van ESPN
 
FR-RKC
 
13
2 augustus 2021 om 12:37
Precies, daarnaast probeert ze Genee in alles te kopiëren en dan komt het gewoon niet over. Vooral die bruggetjes naar een slecht filmpje, bij Genee voelt voelt het nog natuurlijk, bij Helene merkte je heel erg dat ze het hardop voorlas.
 
Acapulco
 
1
2 augustus 2021 om 12:42
Dat heeft ook gewoon te maken met een stukje feeling en zelfvertrouwen. Iemand die deze show al 20(?) jaar doet vergelijken met iemand die een keer mag invallen is niet eerlijk. Bovendien moet je een presentator ook beoordelen op de discussies en gesprekken aan tafel. Wat vinden jullie daar bijvoorbeeld van als je de afgelopen twee dagen vergelijkt met Wilfred? In mijn optiek is er veel meer rust en minder chaos, wat de show ten goede komt.
 
ThorOdinson
 
0
3 augustus 2021 om 13:27
Ze ziet er leuk uit, dan kan menig man niet meer normaal en objectief nadenken. Wat betreft Fresia: helemaal mee eens!
 
Ryjuu
 
10
2 augustus 2021 om 13:35
Je merkt echt wel het verschil in chemie aan tafel. Wilfred Genee mag dan wel eerste klas paardenlul zijn maar hij heeft toch dat verfijnde en de feeling in zich om adhoc te reageren op onverwachte situaties. Bij Helene merk je gewoon dat alles vooraf gescript is en dat ze het strak tot de puntjes volgt, en zodra er iets niets volgens het script loopt zoals een man die opeens uit het niets door beeld loopt of Gijp of gast kakelt er gewoon overheen, merk je dat ze best wel moeite heeft om het soepeltjes te herpakken.
 
twente-watcher
 
1
2 augustus 2021 om 14:10
Bij Genee draait de show om Genee. Bij Hendriks draait de show om de gasten en de inhoud. Een vraag stelleb aan een gast en dan ook naar het antwoord luisteren. Dat is wat mij betreft het basale verschil. Ik houd meer van het laatste.
 
MyHonestOpinion
 
2
2 augustus 2021 om 13:43
Ik vind het super met de dames. Heerlijk. Maar het gaat ook ten koste van vrouwengrappen. Geen verhalen meer over strippers die een bril in hun doos stoppen of een Gijp die geil word van die dikke jopen bij de dames van het darten. Want ook ik hou me in bij dames in het gezelschap. Dat is gewoon normaal. Een tafel vol dames die een avond zeiken over mannen lijkt me trouwens ook komisch haha. Maar chappaue naar Helene en die andere vrouwelijke tafelgast. Leuke meiden.
 
juweel
 
4
2 augustus 2021 om 13:53
het kan aan mij liggen maar ik vond het vooral leuker door mevrouw polman, die maakt de sfeer, en laat zich niks zeggen door de heren gijp en derksen, helene zit er net dus die kun je nog niet afrekenen op dat ze nog geen chemie heeft met de mannen of dat ze niet weet wanneer ze in moet grijpen, dat komt met herhaling en ervaring, dat komt vanzelf, maar als ze slim zijn bij vi dan halen ze polman er vaker bij.
 
MT87
 
2
2 augustus 2021 om 14:22
Estevana Polman is de leukste vrouw op TV sinds tijden inderdaad. Die neemt zichzelf echt totaal niet serieus en kan heel grappig en ad rem uit de hoek komen. Past echt precies in de kantinesfeer van het programma. En een flapuit is altijd leuk in die TV wereld waarin zoveel mensen hun woorden twee keer wegen. Dat heeft Rafael toch goed voor elkaar gekregen zeg! Helene vind ik (nog) een beetje vlak en timide, komt denk ik vooral omdat ze het nog een beetje op de Wilfred manier wil doen waardoor het geforceerd wordt. Hopelijk voor haar vindt ze de losse pols snel.
 
M.Boekhoorn
 
0
2 augustus 2021 om 15:10
Estevana Polman steelde de show. Leuke vrouw!
 
jellert18
 
3
2 augustus 2021 om 15:26
Ook weer typisch. Helene deed het prima maar om nou gelijk te zeggen dat ze het moet overnemen van Genee slaat natuurlijk ook weer helemaal nergens op
 
TonnyLinotte
 
3
2 augustus 2021 om 16:14
Nieuws overgenomen uit het AD VZ ? Vorige week zaterdag 874 duizend en vorige week zondag 901 duizend kijkers. dus nee....geen kijkcijfers record!!!! Wel doet Héléne het prima en daarom tijdelijk een goede vervangster voor topperrrrr....wilfred.
 
pinko
 
3
2 augustus 2021 om 17:09
Zo bijzonder is Helene Hendriks nou ook weer niet, maar sinds zij vooral door Johan Derksen gepusht wordt, is ze opeens een hype. Ik zie de meerwaarde van haar niet t.o.v. andere sidekicks. Ik vind die Thomas (Boskamp;-) wel weer een vondst, en Estevana Polman als gaste. Brinkman was even leuk, zo lang hij het over hockey mocht hebben, maar omdat van der Gijp hem niet lust, is hij geen lang leven beschoren. Ladies first - als Boskamp niet aanschuift. En het liefst zonder die Kraaij Jr.
 
Frank Janssen
 
0
2 augustus 2021 om 18:20
Helene deed het prima. Van mij hoeven ze die Brinkman ook niet meer uit te nodigen. Vindt zichzelf wel heel boeiend. Boskamp sr. vind ik al heel lang irritant. Heeft niets toe te voegen. Goed moment om hem te vervangen.