Horrorblessure Morey zware domper op simpele bekerzege Dortmund
Zaterdag, 1 mei 2021 om 22:21

Borussia Dortmund heeft zich zaterdagavond op kinderlijk eenvoudige wijze geplaatst voor de finale van de DFB Pokal. De ploeg van trainer Edin Terzic had geen kind aan Holstein Kiel en had de eindstand bij rust al bereikt: 5-0. Zware domper was het uitvallen van Mateu Morey, die na een horrorblessure met een brancard van het veld moest. Dortmund, dat in 2017 voor het laatst beslag legde op de Duitse beker, treft in de finale op donderdag 13 mei RB Leipzig. De ploeg van Julian Nagelsmann was vrijdagavond in de blessuretijd van de verlenging te sterk voor Werder Bremen (1-2).

Dortmund, dat op Erling Braut Haaland na op volle oorlogssterkte aantrad, werd al vroeg in het duel beloond voor de aanvallende intenties. Jadon Sancho trok vanaf de linkerkant naar binnen, bediende Giovanni Reyna en zag hoe laatstgenoemde uit de draai raak schoot in de rechterhoek met een droge knal. Diezelfde Reyna stond vijf minuten later, halverwege de eerste helft, na enig fortuin wederom aan het einde van een Dortmund-aanval. Na hakjes van zowel Marco Reus als Raphaël Guerreiro was het voor de middenvelder een koud kunstje om voor een leeg doel binnen te schuiven.

Holstein probeerde het wel, maar moest toezien hoe de thuisploeg de zaakjes organisatorisch prima op orde had en meerdere keren eenvoudig kon overnemen. Twee minuten na de treffer van Reyna was het Marco Reus die zichzelf op het scorebord zette. De aanvoerder werd prachtig door de lucht gevonden door Emre Can en schoof de bal vervolgens eenvoudig achter doelman Thomas Dähne. De scoringsdrift van de nummer vijf van de Bundesliga was daarmee nog niet gestild, daar Thorgan Hazard na een ongelukkige terugspeelbal van Jonas Meffert beheerst afrondde en Jude Bellingham met een van richting veranderd schot voor het slotakkoord zorgde in de eerste helft.

Na de pauze veranderde het spelbeeld amper en was het voornamelijk Dortmund wat de klok sloeg, zonder daarbij tot levensgrote kansen te komen. Zware domper was het uitvallen van Morey, die een kwartier voor tijd per brancard van het veld werd gedragen na een horrorblessure. De verdediger verstapte zich en leek daarbij zijn knie te verdraaien. Haaland kon de beelden vanaf de tribune amper verdragen en sloeg net als een aantal ploeggenoten de handen voor zijn ogen. Dortmund kreeg via Mats Hummels en Bellingham mogelijkheden om de score in het restant van het duel verder uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
22
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
BaronVonBorsig
 
11
1 mei 2021 om 22:57
Aai dit zag er echt slecht uit, vrees voor een flinke blessure. Misschien vragen om Piszczek nog één jaar door te laten gaan? Die speelt weer geweldig nu hij weer mag, Meunier kan je beter niet opstellen. Mogeijk sta je met 10 man dan nog sterker zelfs. Wedstrijd was een makkie overigens.
 
Jackieboy10
 
3
1 mei 2021 om 23:01
Piszczek is ook gewoon een solide speler inderdaad, altijd al geweest. Iemand van wie je altijd volle inzet en stabiele prestaties kunt verwachten. Maar denk je dat hij qua leeftijd nog 1 jaar doorgaan wel trekt? En dan bedoel ik als hij ook nog geregeld moet spelen dan.
 
BaronVonBorsig
 
6
2 mei 2021 om 07:35
Piszczek heeft al aangegeven om in het eerste elftal in z’n geboorteplaats te gaan spelen. Daar is z’n vader voorzitter en hebben ze een paar jaar terug de jeugdopleiding verbeterd. Achteraf had je natuurlijk 40 miljoen moeten betalen voor Hakimi.
 
Dokterliefde
 
0
2 mei 2021 om 11:28
Hakimi is goed ja, Maar 40 miljoen zou gelijk een recordaankoop zijn en Hakimi functioneert voornamelijk goed in een 343 als wingback. In een 4 mans achterhoede vind ik hem verdedigend te zwak om er 40 miljoen voor neer te leggen als dortmund zijnde. Dan had ik liever een wat verdedigend sterkere back gezien voor dat geld. Maarja alles wel beter dan meunier ondanks dat hij qua persoonlijkheid een goede gast en qua verhaal ook alleen maar lof verdiend Maarja daar win je geen prijzen mee
 
RJCundBVB
 
6
1 mei 2021 om 23:28
Heel erg voor deze jongen. Maar man wat speelt Piszcek nog goed zeg!