Hugo Borst: 'Ajax lijkt op een kreupel paard'
Donderdag, 28 september 2017 om 10:50

Hugo ziet het somber in voor Ajax: "Marcel Keizer ontslaan is geen optie, want daarmee is het technisch hart failliet." Koert vraagt zich af hoe Feyenoord de blessuregolf te lijf gaat: "Circusartiest Renato Tapia kun je niet meer opstellen." Verder: e-sporter Tony Kok en een liedje voor Dick Advocaat. Bingo!

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
5
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
46
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Damsko1103
 
14
28 september 2017 om 11:00
Het lijkt alsof hij erop kickt zodra een club in een moeilijke fase zit. Tuurlijk, in Nederland mag je overal blijkbaar je mening overgeven. En dat is meestal goed. De manier hoe je je mening geeft telt ook. En bij hem heb ik altijd het gevoel dat hij het leuk vind. Maakt niet uit bij welke club trouwens. Als het maar niet z`n liefde Sparta Rotterdam is natuurlijk.Zo een houding tonen en weinig verstand van het spelletje hebben is voor mij een onvoldoende.
 
Luzacovic
 
11
28 september 2017 om 11:17
Uiteraard mag je in Nederland overal je mening over geven, en dat is altijd goed. Iets met vrijheid van meningsuiting..
 
Damsko1103
 
4
28 september 2017 om 11:25
Luzacovic ik weet dat Nederlander als geen ander. Al moet je je soms wel afvragen als bet nodig is en de manier hoe he .....
 
Luzacovic
 
10
28 september 2017 om 11:26
Hij wordt er goed voor betaald om het te doen. En wat is er mis met de manier waarop?
 
@Osthoved89
 
1
28 september 2017 om 12:20
Damsko probeert denk ik duidelijk te maken dat hij het geven van een mening niet erg vind, maar de manier waarop (wat voor onderbouwing) vind hij belangrijker en hij vraagt zich dus af of het wel nodig is om je mening te verkondigen als je jezelf toch niet fatsoenlijk kan onderbouwen.
 
Rochester
 
9
28 september 2017 om 11:05
Ajax is momenteel gewoon zeer treurig om naar te kijken en dat zeg ik als Ajacied. Dat Ajax niet best zou gaan draaien, zag iedereen denk ik wel aankomen. Keizer is gewoon geen goede trainer van Ajax en ik heb het puntenverlies tegen Heerenveen, ook alweer ingecalculeerd en ik denk dat de wedstrijd tegen Heerenveen, de laatste wedstrijd van Keizer als coach van Ajax zal zijn, tenzij ze onverhoopt toch zullen winnen van Heerenveen, maar daar ga ik niet vanuit en Ajax is gewoon beter af zonder Keizer (en Bergkamp, van der Sar, Quaali, l'ami, Spijkerman, etc.).
 
M_SSC
 
12
28 september 2017 om 11:11
Ik vond hem ook geen goede coach bij Cambuur. Ik snap werkelijk waar niet waarom ze hem hebben aangesteld. Tweede worden met jong ajax, en zijn selectie is niet bepaald een prestatie.
 
KusH
 
2
28 september 2017 om 11:19
Een paar namen... Bergkamp? Spijkerman? Mensen die hem kunne. Sturen en zelf en elkaar de hand boven t hoofd houden
 
Damsko1103
 
6
28 september 2017 om 11:23
Ik ben ook een die hard Ajacied. Sinds ik als kleine Amsterdamse jongen al naar de Meer en het Olympisch stadion werd gebracht. Ik zelf zie ook dat Keizer het niet gaat worden en al die poespas in het technisch beleid word ik ook niet vrolijk van. But thats life. Iedereen heeft dit welleens. Zelfs Barca nu. Maar om zo clubs af te kraken. Vind ik wat te ver gaan. Ik zeg dit niet alleen omdat hij Ajax toevallig noemt. Nee dit heeft hij bij meerdere clubs gedaan. Dat is gewoon jammer. Maar we kunnen niet bepalen wat hij wel en niet mag zeggen he dus ... En al die namen die je opnoemt onderin in je reactie daar geef ik je groot gelijk in. Schoon schip maken en verder gaan.
 
KusH
 
3
28 september 2017 om 11:31
Zucht en een traan.. ja ...Ajax, Nederlands voetbal gaat naar z'n grootje.. maar Borst en andere maar lekker kraken.. ja...idd. kickt ie op
 
Martin23
 
12
28 september 2017 om 11:09
Hugo heeft totaal geen verstand van het voetbal gebeuren. Hij moet met bejaarden omgaan
 
FrankVerlaat3
 
3
28 september 2017 om 11:39
Hugo is de hoogste autoriteit op het gebied van voetbal, samen met Koert Westerman en Ronald Waterreus. Alles wat deze mannen zeggen krijgt een platform, en terecht. Ik neem hun woorden per direct over als waarheden.
 
mitchell172
 
6
28 september 2017 om 11:25
Hadden ze zoveel namen in hun hoofd en als enige was Marc Overmars voor een buitenlandse coach of een coach met ervaring, dan is het des te triester dat Bergkamp en co hun mening er door heen hebben gedrukt om voor Marcel Keizer te gaan. Wordt denk ik tijd voor een nieuwe revolutie om die klaplopers maar eens uit dat technische hart te gooien en op zoek te gaan naar een coach die zelf mag beslissen over de opstelling + Overmars die dan goed samenwerkt met Veltmate en andere scouts. Ik voorspelde bij de aanstelling dat Ajax geen Europees voetbal zou gaan spelen en in de eredivisie op plek 4 zou gaan eindigen, maar begin steeds meer te denken dat die plek 4 nog aan de positieve kant was. Snel orde op zaken stellen en weer richten op wat belangrijk is; Winnen met een goede coach die verbonden is met het team en ze weet te prikkelen + hongerig maakt. Leuk dat Hugo uit medeleven nog voor winst Ajax kiest, maar met deze huidige instelling en vorm gaan we er gewoon keihard af met 3-0; Mochten ze toch nog ergens geloof vinden + een goede opstelling, dan zou het misschien nog kunnen, maar ben niet zo hoopvol gestemd helaas.
 
MartinaRody
 
0
28 september 2017 om 11:30
Expert nr. 100zoveel die effe zn deskundige mening komt geven. Niets nieuws onder de zon. En ja, als ajax komend wknd verliest van heerenveen is keizer weg. Zo simpel is het. Is dat wss? Ja. Meer dan dat. Zo werkt het voetbal eenmaal. Maar kom op mensen, we hoeven niet een week lang hierover te praten. Iets met herhaling van zetten.
 
Lekiam
 
7
28 september 2017 om 11:35
Ik denk dat bij Ajax het probleem veel minder groot is als het nu doet voorkomen. Keizer is gewoon niet goed genoeg en moet direct vervangen worden. Vd Sar doet het prima evenals Overmars. Bergkamp heeft een totaal verkeerde rol, die moet zich alleen bezig houden met speler individueel trainer en dan met name de aanvallers. Daar zijn alle spelers lovend over. De rest moet hij lekker niet meer doen.
 
Luzacovic
 
6
28 september 2017 om 11:46
Dat denk ik ook, maar "crisis" verkoopt wat lekkerder dan "een klein probleem". Dit zie je altijd in de media, daarom moeten we de mening van Borst en consorten ook met een korreltje zout nemen.
 
hansje1969
 
4
28 september 2017 om 12:46
Hoe kom je erbij dat Keizer het probleem is? Tuurlijk de man doet zeer vreemde dingen zoals zijn wissels. Maar kijk eens naar de zeldzaam zwakke verdediging. Wat kan Keizer er aan doen dat hij deze puinhoop achterin heeft staan? Kan me niet voorstellen dat hij blij zal zijn met pulp als Dijks. Viergever niet geschikt voor Cv. De ligt nog lang niet klaar en Veltman..... voor deze shit is het th verantwoordelijk. Even als de rendement 0 poppetjes kluivert en younes in de aanval
 
Rochester
 
6
28 september 2017 om 13:24
@ Hansje1969, De puinhoop die Keizer achterin heeft staan? Ja, die spelers zijn inderdaad niet goed genoeg en jij schrijft `kan me niet voorstellen dat hij blij zal zijn met pulp als Dijks, Viergever niet geschikt voor Cv, de Ligt nog lang niet klaar en Veltman......` Keizer was samen met Overmars degene die meerdere malen in de media aangaf dat Ajax geen versterkingen meer nodig had. Als Keizer zelf niet blij is met z`n verdediging, waarom gaf hij in de media dan telkens aan dat hij tevreden was met de aankopen en tevreden met de samenstelling van zijn selectie? Ik weet zeker dat iemand als Bosz echt wel daadwerkelijk met z`n vuist op tafel geslagen zou hebben, om ook echt gewoon versterkingen te eisen en tuurlijk, het technisch hart heeft er ook een aandeel in, maar Keizer net zo goed, aangezien hij bleef aangeven dat hij tevreden was met z`n spelersmateriaal. Met Orejuala en Wã¶ber heeft Keizer 2 verdedigende versterkingen erbij gekregen en niet dat dat genoeg is, want ze hadden in mijn ogen sowieso nog een linksback en misschien nog `n extra centrale verdediger nodig, maar Keizer heeft dus wel 2 verdedigende versterkingen gehad, maar die moeten volgens hem `wennen` aan het systeem en spel van Ajax.. Juist ja, die moeten dus `wennen` aan het systeem van Ajax, terwijl Keizer niet eens volgens het systeem van Ajax heeft gespeeld. Hij heeft de afgelopen weken in de 4-3-3, 4-2-4, 3-4-3, 3-3-4, 4-4-2 en weet ik veel wat voor systemen gespeeld en Keizer zelf lijkt dus ook te moeten `wennen` aan het systeem en dat Orejuala en Wã¶ber moeten wennen, vind ik echt onzin en dat is niet alleen bij Keizer zo overigens, want in de afgelopen jaren is dat wel met meer spelers bij Ajax gebeurd, maar dan nog vind ik het onzin. Maar Keizer heeft er daadwerkelijk wel een aandeel in gehad in de transfers en hij is blijkbaar wel blij geweest met z`n verdediging, maar ik denk dat Keizer vooral gewoon een `ja-knikker` is en dat was Bosz niet echt, die durfde wel met z`n vuist op tafel te slaan, maar dat vonden Bergkamp, Spijkerman, l`ami, Quaali, van der Sar, etc. niet zo leuk en ja, Overmars heeft natuurlijk ook een aandeel in alles, maar Overmars wilde wel, alleen was niemand het met hem eens en ja, ik heb in het verleden ook vaak genoeg kritiek gehad op Overmars, maar de rest van het technisch hart en raad van commissarissen, die hielden veel tegen van wat Overmars wilde, want Overmars wilde bijvoorbeeld wel aan de wensen van Bosz voldoen en toen Bosz vertrok, wilde Overmars Laudrup binnenhalen en anders naar een andere trainer kijken en ook wat transfers betreft, heeft Overmars meer geprobeerd, maar dat werd allemaal tegengehouden door de RvC en Th. Pas nadat de transfermarkt gesloten was, gaf Keizer aan dat hij nog graag een linksback had gewild. Toen de transfermarkt open was, gaf hij meerdere malen aan dat hij tevreden was met z'n selectie en dat hij er niemand meer bij hoefde. Het is gewoon allemaal lachwekkend bij Ajax, momenteel. En dat zeg ik als Ajacied.
 
hansje1969
 
3
28 september 2017 om 19:24
Keizer had ook absoluut meer met zijn vuist op tafel moeten slaan. En wellicht heeft hij het intern wel gedaan, maar had het van mij in de media mogen doen. Ik verdacht Frank de Boer er ook altijd van dat hij zijn onvrede naar buiten niet uitte, maar dat ook wel intern moet hebben gedaan. Overmars en Co slagen er maar steeds niet in de selectie op orde te krijgen. Vorig jaar hadden we eindelijk iets dat op een volwaardige selectie ging lijken. Maar de breedte is gewoon weer weg. En achter Dijks en Viergever komt bijvoorbeeld ook nog heel weinig. Een Dankerlui bijvoorbeeld dat gaat het echt niet worden. En Sinkgraven als links back heb ikzelf nooit heel serieus genomen. Maar het anticiperen op vertrekkende spelers en de kwaliteit van de selectie is al sinds Overmars een probleem. Zie bijvoorbeeld het vertrek van Vertonghen. In juni al geloosd. Maar eind augustus wordt dan Moisander pas als vervanger gehaald. Laatste had daardoor de totale voorbereiding gemist en zelfs met AZ nog tegen Ajax gespeeld. Op het vertrek van Eriksen en Blind werd helemaal niet geanticipeerd om maar over het vertrek van Cillessen helemaal maar te zwijgen. De laatste titel die Ajax behaalde, behaalde het met slechts de volle winst tegen drie ploegen, waarbij 1x zelfs de blessuretijd nodig was. Dan zou je zeggen....alle signalen op rood. Maar ook weer niets aan versterking. En wat je zegt....waarom moet elke speler zo lang wennen aan het zogenaamde Ajax systeem? Daar erger ik me kapot aan. Je kan ook zeggen we hebben weer een miskoop gedaan omdat er niet gericht naar directe versterkingen wordt gekeken. Waarom kunnen Lozano en Pereiro direct meedoen bij PSV en waarom moet Nerez nog steeds wennen? Gelukkig hoor je de laatste tijd steeds minder het excuus "ze zijn nog jong". Kon ik me ook zo aan ergeren. Simpel, dan moet je ze niet opstellen. Ik vind dus ook dat Overmars het absoluut niet goed doet. De links back was Ajax wel degelijk mee bezig. Alleen wordt er steeds op éã©n paard gewed. Dijks was een noodverband omdat het weer eens niet gelukt was een speler te vinden. Dijks was niet voor niets thuis gebleven toen Ajax naar Oostenrijk ging. Ik noemde de dag dat Wim Jonk vertrok destijds een zwarte dag voor Ajax. Het gaf niet alleen aan wat een kleuters het zijn in het TH. Maar Jonk was daarnaast naar mijn mening een man met een duidelijk plan. Dat mis ik in het beleid bij Ajax nu. Zie Viergever. Krijgt geen nieuw contract maar mag wel spelen. Werd Boilesen niet ooit op de bank of uit de selectie gegooid omdat hij niet bij wilde tekenen? FdB zei ooit in een interview dat wanneer Eriksen zou blijven en niet bij zou tekenen hij ook op de bank zou belanden. Maar omdat het netwerk te klein is om een deugdelijke vervanger voor Viergever te vinden, mag laatste uit armoe gewoon spelen en lijkt die regel even niet meer te bestaan. Ik ben zelf 40 jaar Ajacied. Maar zie met lede ogen aan hoe de technische leiding de boel om zeep aan het helpen is. En dat is af en toe heel frustrerend. Oh ja Dijks.....ik noem het pulp. Dit is echt het grootste dieptepunt dat ik in vele jaren mee heb gemaakt. Niet alleen vanwege Dijks zelf, maar omdat de man al twee keer afgeserveerd was en dan uit armoe weer terug wordt gehaald voor de derde keer omdat het TH niet in staat is wat beters te vinden. Dat mag Overmars zich keihard aantrekken
 
Lekiam
 
0
29 september 2017 om 08:55
Waarom speelt Wober en/of Orejuela dan niet? Of Neres en Cerny? Hij heeft gewoon geen idee wat ie doet en blijft maar aanmodderen met dezelfde spelers als er al waren. Pas gewoon de aankopen in en kom niet met die achterlijke excuses ze moeten wennen aan het systeem of ze spreken de taal niet. Daarnaast raakt hij direct in paniek bij een tegendoelpunt wat weer wijst op dat hij geen eigen idee heeft. En dat Huntelaar en Dolberg samen in de spits omdat hij niet durft te kiezen.
 
hansje1969
 
1
29 september 2017 om 11:15
Nou huntelaar en dolberg samen is wat mij betreft 10x beter dan younes en kluivert samen laten spelen. Laatste twee hebben namelijk beide totaal geen rendement. Orejuela Neres en wober zijn blijkbaar niet zo fantastisch. Bij Ajax wordt altijd geroepen dat spelers moeten wennen om te verbloemen dat het een miskoop is. Dat gebeurde al met Atouba onder VD Boog. Maar gebeurt ook met Cassiera bijvoorbeeld. Die is denk ik ook nog in zijn wenproces bezig. Probleem is dat Ajax geen gerichte aankopen doet en dus ook geen directe versterkingen haalt. Ziyech was een uitzondering (met dank aan de druk van buiten af). Een week eerder was hij volgens Bosz niet nodig. Kortom warrig beleid
 
holala
 
3
28 september 2017 om 12:23
Ik ben geen Ajacied. Maar ik vind het weer te ver gaan om iedere keer maar weer Ajax af te kraken op het zelfde gebied. Kom dan met iets nieuws wat niet goed gaat. Ook Tapia afkraken door Koert slaat nergens op. Dan kun je vele voetballers die wel eens een mislukte actie hebben wegdoen. Oke je kunt zeggen bv Ajax dit moet beter of Tapia nooit meer doen. Echter zijn het gewoon azijn zeikers en hakken liever dan proberen positiviteit erin te brengen.
 
FrankRami
 
2
28 september 2017 om 12:51
Hugo is gewoon lekker in zijn rol als ellendeling. Kijkt liever naar verliezers dan winnaars, dan komt zijn rol beter tot zijn recht. Op een andere manier maar wel vergelijkbaar, Jan Mulder, kon ook altijd heerlijk alles afzeiken. Verwacht geen duidelijke argumenten als deze heren aan het woord zijn. Gewoon lekker een potje afzeiken. Neemt niet weg dat Ajax op dit moment weinig voorsteld, en als je het mij vraagt heeft het technische hart gewoon keihard gefaald. Misschien een keer tijd voor wat buitenlandse staf, aangezien wij in NL op alle fronten het met de jaren minder doen.
 
JoeyCNL
 
5
28 september 2017 om 12:59
Een beetje negatief zijn over Ajax en je wordt persoonlijk aangevallen, zo ook Hugo Borst. Ajax zit nu in de hoek waar de klappen vallen. Rustig incasseren en wachten op betere tijden. Onnodig om hier mensen te gaan beledigen, omdat ze toevallig een andere mening hebben over je favoriete club.
 
Chesky
 
2
28 september 2017 om 16:29
Het zou goed zijn als Wim Jonk weer terug zou komen bij Ajax in het techn hart. Bergkamp idd weer gewoon ass coach en trainer voor de aanvallers zodat die ook eens leren hoe je bv een stiffie moet geven. Keizer is ook niet de juiste coach voor Ajax. Goed geprobeerd maar mislukt. Moet eerst een jaar of wat assistent zijn en ervaring op doen. Hij komt vooral tactisch te kort. John van het Schip had een betere optie geweest ,maar is nu helaas elders coach. Helaas zijn er niet veel goede opties voorhanden. Morten Olsen misschien met Keizer als assistent zoals Overmars het eigenlijk voor ogen had. Misschien Gert Jan Verbeek tijdelijk over laten nemen ??