Hull City-verdediger ernstig ziek: 'Dit nieuws valt rauw op mijn dak'
Donderdag, 5 september 2019 om 08:23

Hull City kwam woensdagavond met het vreselijke nieuws naar buiten dat Angus MacDonald darmkanker heeft. De ziekte van de 26-jarige verdediger begeeft zich nog in de beginfase en the Tigers benadrukken dat iedereen bij de club uit de Championship zich om MacDonald bekommert en dat de Engelsman alle hulp krijgt bij het herstelproces.

MacDonald heeft via Instagram al gereageerd op het slechte bericht. "Het is niet makkelijk om hierover een bericht te posten maar het leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. Vandaag is via de club naar buiten gekomen dat ik darmkanker heb. Nadat ik een jaar uit de roulatie was, ben ik onlangs teruggekeerd op het trainingsveld. Dit nieuws valt dan ook rauw op mijn dak. Ik ben gelukkig gezegend met geweldige vrienden en familieleden en ook van mijn ploeggenoten krijg ik alle steun. Ik ga er dan ook alles aan doen om deze ziekte te verslaan."

"De reactie van Angus op het slechte nieuws zegt veel over zijn karakter", zo valt te lezen in het statement dat is afgegeven door Hull. "De hele Tigers-familie komt bijeen om Angus te steunen bij zijn herstel van deze ziekte. Zijn fysieke en mentale welzijn is op dit moment het allerbelangrijkste voor ons. Hull City doet het uitdrukkelijke verzoek aan supporters en media om de privacy van Angus en zijn familie te respecteren. Wij zullen als club regelmatig met updates komen over de toestand van Angus."

Bij MacDonald werd een jaar geleden een bloedprop in de kuit geconstateerd, waardoor hij het overgrote deel van het afgelopen seizoen moest missen. De ploeggenoot van Jordy de Wijs bij Hull kwam in april 2018 voor het laatst in actie voor de huidige nummer twintig in de Championship. MacDonald staat sinds januari 2018 onder contract bij Hull.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
23
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
TheJIgsaw
 
23
5 september 2019 om 08:33
Vreselijk nieuws, dan is voetbal toch weer bijzaak. Helaas zelf in mijn familie ook ervaring met darmk***. Enorm belangrijk dat ze er op tijd bij zijn, vergroot de kans op het verslaan van de ziekte aanzienlijk. Bij mijn vader was dat helaas niet zo en dan staat iedereen machteloos.
 
FR_JC
 
20
5 september 2019 om 08:47
Het is een verschrikkelijke ziekte, zo niet de ergste als je het van nabij mee moet maken. 'Gelukkig' bij mij niet in de familie, maar bij mijn beste vriend zn vrouw, darmk*** met uitzaaiingen en is eraan bezweken. Zijn 2 (5 en 7) zoontjes ook, niet in de darmen, de een eraan bezweken na een gevecht van 1.5 jaar, de ander is inmiddels 'schoon' verklaard. Het leven is hard... voetbal is altijd bijzaak.
 
Lucazzurri
 
22
5 september 2019 om 08:58
Jeetje, wat heftig zeg voor die vriend van jou. Verlies je eerst je vrouw en daarna nog je zoontje. Ik kan me niet voorstellen hoeveel pijn dat moet doen. Gelukkig dat zijn andere zoon ''schoon'' is, anders wil je toch ook niet meer verder leven. Nu haal je nog kracht uit je zoontje die leeft. Sterkte voor deze vriend van jou, en hopelijk blijft zijn andere zoontje schoon. Ik zag deze reactie en ik kreeg gewoon de rillingen. Daarnaast ook sterkte voor Macdonald, zoals hierboven al gezegd wordt, dan is voetbal maar bijzaak. Ik hoop dat deze speler geholpen kan worden. Mijn opa had het ook en het zit helaas in de familie.
 
alkatorian
 
0
5 september 2019 om 11:12
Pff, wéér die rotziekte. Je hoort het ook overal om je heen. Gisteren weer vernomen dat een oud-trainer van mij eraan bezweken is. Mijn oma is gelukkig met succes behandeld aan huid****. En zo zijn er helaas tig voorbeelden van mensen die die ziekte krijgen. Elk voorbeeld één teveel. Tijd dat we eens serieuze bedragen in onderzoek gaan pompen. Stel je eens voor dat ieder land 1% van het jaarlijks defensiebudget in onderzoek stopt. Maar goed, zo werkt de wereld helaas niet. Naar mijn weten is het zo dat wanneer je er bij darm**** vroeg bij bent, je overlevingskansen aanzienlijk zijn. Dit i.t.t. andere vormen, zoals alvleesklier. Veel sterkte toegewenst aan MacDonald en zijn naasten.
 
Rugu
 
1
5 september 2019 om 14:52
Fijn dat je oma succesvol behandeld kon worden. Echter gaan er natuurlijk al "serieuze" bedragen om in het onderzoek naar k***, velen honderden miljarden per jaar wereldwijd, ik denk dat er nu al veel meer dan 1 van het wereldwijde defensiebudget naar onderzoek gaat. Je hebt alleen wel met pure wetenschap te maken, dat heeft tijd nodig zich te ontwikkelen. Je kan bewijs van spreken niet volgend jaar al het geld van de wereld bij elkaar leggen en dan is k*** 100 te genezen. Het is verder ook mijn professie niet, maar volg "onderzoek naar k***" al van jongs af aan en heb wel het idee dat er de laatste jaren echt enorme, bijna revolutionaire, stappen geworden die ik hiervoor niet gezien heb. Echter zal dat ook weer enkele jaren duren voordat die behandelingen veilig verklaard worden en de markt op kunnen. Verder is elke vorm van k*** in een vroeg stadium over het algemeen goed te behandelen, ook alvleesklierk***. Helaas geeft alvleesklierk*** vaak pas symptomen als het in een (ver)gevorderd stadium zit en is daarom heel lastig te bestrijden maar ook hier worden de laatste jaren enorme stappen in gemaakt.
 
alkatorian
 
0
5 september 2019 om 18:53
Uiteraard. Dat laatste bedoelde ik ook, alleen verkeerd verwoord. Diagnose volgt vaak laat, waardoor hoge mortaliteit. Verder worden er inderdaad grote stappen gezet. Ik las laatst een artikel waarin men stelt dat medische kennis in 2020 elke 73 dagen zal verdubbelen. In 1950 was dit nog 50 jaar (met dat tempo zeg maar). Dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op k***onderzoek. Wat veel mensen niet beseffen is dat k*** geen ziekte is, maar een verzamelnaam. Dat maakt het ook zo complex. Iedere k*** is anders, en reageert dus ook anders op een behandeling. Jaarlijks honderden miljarden lijkt mij wat veel. Op Quora een draadje over gevonden. Exacte cijfers zijn er niet. Maar het is inderdaad veel.