'Hun ontwikkeling maakt dat Ajax zeker in de buurt van PSV kan komen'
Dinsdag, 12 december 2017 om 18:32

Ajax won zondag met 3-0 van PSV en verkleinde de achterstand op de koploper zodoende tot zeven punten. Arnold Bruggink was onder de indruk van het spel van de Amsterdammers en zag dat de ploeg van Marcel Keizer vooral op het middenveld het initiatief wist te grijpen. Hij was dan ook minder enthousiast over de prestaties van Jorrit Hendrix en Derrick Luckassen.

"De middenvelders van Ajax waren voortdurend aan het rouleren. De middenvelders van PSV probeerden dat in de zone op te vangen, maar dat kan alleen als je goed communiceert en elkaar aanstuurt. Dat was voor Hendrix en Luckassen te hoog gegrepen", laat hij weten in zijn column in Voetbal International.

Bruggink zag ook dat PSV er niet in slaagde om grip te krijgen op Frenkie de Jong, die als inschuivende centrale verdediger speelde. Het talent stond volgens de voormalige aanvaller heel dominant op het veld: "Het hoogtepunt vond ik die rush waarmee hij op volle snelheid met de bal aan zijn voeten het veld overstak. Intussen zag hij ook nog de goede oplossing. Er zijn niet veel spelers in de Eredivisie die hem dat nadoen."

Bruggink sprak na afloop van de wedstrijd met Keizer, die aangaf dat de situatie van Abdelhak Nouri 'lang als een deken over de groep en de staf heeft gehangen'. De trainer vertelde dat de spelvreugde in de Johan Cruijff ArenA nu langzaam weer terug begint te komen: "Dat gegeven en de ontwikkeling van spelers als Frenkie de Jong en Donny van de Beek maakt dat ik denk dat Ajax in de tweede seizoenshelft zeker in de buurt van PSV kan komen."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
Che
 
11
12 december 2017 om 18:39
Het zijn natuurlijk wel spelers die echt veel kunnen doorgroeien en het voetbal in zich hebben. Hopelijk kunnen ze nog twee jaar goed doorgroeien dat het een heerlijk tendum op het middenveld wordt. Hendrix was zondag echt ontiegelijk slecht, die zal ook niet veel meer bereiken dan PSV. Hij heeft niet echt de voetbal intelligentie om een of twee stappen vooruit te denken. Lucassen heb ik het nooit in zien zitten. Verbazingwekkend dat hij al voor zes miljoen aangekocht was.
 
Sirius
 
0
12 december 2017 om 22:24
Uiteindelijk groeien ze allemaal op in de Eredivisie. Optimale ontwikkeling zie ik voor de Ajax talenten net zo somber in als voor een jongen als Hendrix. Na de afgelopen reeks mislukte spelers had ik verwacht dat ze jongens niet meer zo snel zouden ophemelen, maar ook deze generatie kan eigenlijk alleen maar tegenvallen.
 
FR_VakW
 
0
12 december 2017 om 22:53
We blijven goede generaties afleveren maar zonder Europees voetbal zal geen enkele speler genoeg weerstand krijgen om zich echt door te ontwikkelen tot een Europese (sub)topper.
 
Sirius
 
0
13 december 2017 om 14:15
Ajax werd 4x achter elkaar kampioen en speelde 4 jaar achter elkaar in de Champions League. Van die jongens werd geen enkele Nederlandse speler een Europese (sub)topper. PSV werd 2x achter elkaar kampioen, speelde 2 jaar Champions League en de meeste Nederlandse spelers spelen nu nog steeds bij PSV of bij een vergelijkbare club. Zoveel leer je niet in de Champions League als je telkens van de mat word gespeeld. Talenten ontwikkelen zich verre van optimaal en dat heeft te maken met het niveau in de Jupiler League en de Eredivisie. Als we die talenten ook nog eens enorm gaan overschatten, heb je een dodelijke cocktail. Het word tijd dat we meer gaan verwachten van spelers in Nederland, anders glijden we nog verder af.
 
Simpatico
 
24
12 december 2017 om 18:40
Als Ajax deze week nog twee keer wint, dan wordt het gewoon nog heel erg spannend. Hopelijk verliest PSV nog een paar puntjes... Ik denk sowieso dat als Cocu niet iets gaat veranderen na de winterstop, er punten verloren gaan worden. Hoe lang kan het nog goed gaan? Vaak speelt PSV gewoon erg matig en komt er aardig wat geluk bij kijken. Dat houdt een keer op. Ik geloof niet zo in 'het geluk van de kampioen'. En Ajax moet lekker de druk op hen houden. Hopelijk weten teams als Ado/utrecht/feyenoord zich net zo te motiveren tegen PSV als dat zij doen tegen Ajax!
 
siepie
 
4
12 december 2017 om 18:59
Ajax moet idd de schade beperkt houden tot de winterstop, er even tussenuit gaan en de wonden likken, om vervolgens opnieuw te starten na de winterstop. Het is een turbulente 1e seizoenshelft geweest en ze zullen de 2e helft de jacht moeten openen.
 
Willem410
 
2
12 december 2017 om 22:20
Ajax moet juist nog inlopen voor de winterstop willen ze nog een serieuze kans maken. Als Ajax de aankomende 3 wedstrijden nog win kan het gat ook zomaar 4 of 5 punten zijn. Dan deel je wel een mentaal tikje uit, helemaal aan een ploeg die tot nu toe al 4 a 5 wedstrijden echt met de schrik vrij is gekomen maar zelf geloofde dat dit pure kwaliteit was.
 
Tornado72
 
23
12 december 2017 om 19:08
Niet alleen PSV speelt vaak matig ook Ajax. Ajax lijkt zich ook alleen echt te kunnen motiveren tegen Feyenoord en PSV in andere wedstrijden heeft Ajax er met regelmaat ongeïnspireerd bij gelopen. Typisch de Eredivisie, de ene week speel je goed en ben je de koning een week later loop je inspiratieloos over het veld verlies je in eigen huis tegen een " kleine" club en ben je de nar van het stel. Het kan van week tot week weer anders zijn.
 
arsen(e)al
 
33
12 december 2017 om 19:23
Totaal niet 'typisch eredivisie'. Dat gebeurt letterlijk overal. Barca, Real, Arsenal, Liverpool, United, City... Het is dat een City zo overloopt van kwaliteit dat ze het vaak nog net kunnen reparen. Zelfde als: 'typerend voor de staat van ED dat de toppers tegenvallen'. Zowat altijd stellen toppers in elk land teleur...
 
Giodinho7
 
3
12 december 2017 om 19:10
Wat moet cocu nog meer doen dan ? Hij heeft een hele matige ploeg waarbij een redelijk aantal spelers niet beter kan dan dit wat ze presteren. Je kan veel zeggen van Cocu maar hij haalt wel het maximale uit deze spelersgroep. Het ziet er niet uit, maar het is wel effectief. Hij heeft geen inschuivende verdedigers, Hij heeft geen spelmaker voor de verdediging, hij heeft geen buitenspelers die met een individuele actie een man meer situatie creëren en dan heeft ie ook nog het gevalletje Brenet, die doet wat hij kan maar waarvan het niveau gewoon niet bijster hoog is.
 
D@Nick
 
4
12 december 2017 om 19:37
Sorry hoor maar PSV heeft een top keeper, rechtsback, aanvallende middenvelder. Daarnaast meest scorende aanval van de eredivisie. Ze hebben talent met Lozano, Pereiro en Bergwijn. Alleen ik zie geen 1 speler beter worden onder Cocu. Is dit dan hun max of een slechte trainer?
 
Rugu
 
6
12 december 2017 om 20:29
Ligt aan het geval. Een trainer kan nog zo goed zijn als een speler geen instelling heeft wordt hij niet beter. Verder vind ik het wel opvallend dat er inderdaad onder Cocu echt geen enkele speler beter is geworden. Verder is Brands weer in zijn oude fouten aan het vervallen. De aanval van PSV zit wel goed, de verdediging is dramatisch. En Brands geeft even 10 miljoen uit aan een aanvaller. Daar had ik toch echt een goede centrale verdediger voor gehaald. Bij PSV viel de afgelopen maanden het kwartje wel heel vaak de goede kant op. Zoveel geluk kan je niet blijven houden. Ik zie het in ieder geval nog wel tot de laatste speeldag spannend blijven. Ajax heeft altijd een seizoenshelft nodig voordat het echt gaat draaien.
 
Ruudje74
 
1
12 december 2017 om 23:27
Het muntje viel de goede kant op, het kwartje viel en een dubbeltje op z’n kant.
 
Giodinho7
 
1
13 december 2017 om 00:04
Gelukkig gelden die statistieken ook voor Cocu. Hij heeft in al zijn 4 voorgaande seizoenen meer punten gepakt in de tweede seizoenshelft dan de eerste.
 
PeterSanders
 
5
12 december 2017 om 19:16
Helemaal mee eens. Als iedereen zo speelt tegen psv als tegen Ajax valt PSV buiten de top 5.
 
NJfromVOL
 
22
12 december 2017 om 18:40
"dat was voor Hendrix en Luckassen te hoog gegrepen" Wat een laffe zin van Bruggink, want hij durft Van Ginkel niet te noemen. Bij hem droop namelijk de wanhoop er ook vanaf; ik heb hem niet eerder zo matig zien spelen, zeker toen hij niet in zijn duels kwam.
 
surreal
 
17
12 december 2017 om 19:09
Eens, ik snap de kritiek op Hendrix in deze niet. Behalve dat hij zich liet provoceren (wat kan na een harde charge en bij nog een jonge speler) vond ik hem frustrerend goed. De eerste halft zat hij er overal tussen. Ondanks de complete dominatie van Ajax lukte het niet tot uitgespeelde kansen te komen en ik vind dat vooral vanwege hem. Juist de aansluiting naar voren was slecht en dat was mede dankzij Van Ginkel. Die hoort veel meer kritiek te krijgen voor zo'n goede speler. Als Ziyech zo had gespeeld had iedereen kritiek gehad zoals al gebleken is dit seizoen.
 
CocoAfc
 
1
12 december 2017 om 19:09
Ah joh, waan van de dag. Kritisch zijn op spelers zijn mag altijd, maar tegenwoordig zijn het geen kritische noten meer maar zogenaamde conclusies. Dan pak je ook de makkelijkste eruit.
 
Ayrshire
 
6
12 december 2017 om 19:11
Omdat Van Ginkel niet degene was die in de zone moest dekken. Dat waren inderdaad Hendrix en Luckassen, en zij konden inderdaad niet uitvoeren wat er nodig was.
 
AsRoma8
 
11
12 december 2017 om 18:41
PSV is verdedigend op dit moment niet sterk genoeg om tegen sterke tegenstanders voor een clean sheet te spelen. Ik snapte de logica van Cocu wel maar je hebt echt een heel stabiel en goed ingespeeld team nodig om dat 90 minuten lang te doen.
 
siepie
 
7
12 december 2017 om 19:01
Verdedigend stond het de eerste helft prima, maar het was de omschakeling die belabberd was. Als je zo speelt moet er wel af en toe met z’n allen snel uitkomen en niet alleen maar speculeren op 1 speler voorin (Lozano). Als je dat niet doet wordt de druk steeds groter en valt die goal vanzelf een keertje
 
jlenders
 
1
12 december 2017 om 19:47
Hoe kun je dat nu snappen? Ga gvd lekker voetbaklen ipv op de nul te spelen.
 
FR_VakW
 
0
12 december 2017 om 22:35
Misschien moet je eens met Peter Bosz gaan praten en daarna met Mourinho. Het is misschien kut om naar te kijken maar het resultaat is tegenwoordig heilig. De 0 houden en minimaal 1 keer scoren uit de kansen die je sowieso altijd krijgt en de buit is binnen. Hier werd PSV destijds een paar seizoenen op rij kampioen mee. Het heeft Feyenoord onder Koeman weer terug naar de top gebracht en er onder andere voor gezorgd dat we vorig seizoen kampioen zijn geworden (de overwinning in Eindhoven en tegen Man U zijn daar mooie voorbeelden van). Zorg eerst maar eens dat je wint en ga van daaruit verder bouwen en kijken naar aantrekkelijkere manieren om te winnen.
 
jlenders
 
0
13 december 2017 om 09:42
Ach tegen man u ga je er zowieso af. Ik walg ook van Mourinho, dit weekend maar weer eens mooi laten zien in eigen huis. Doe mij dan maar pep en bosz
 
AjaxBaggio
 
19
12 december 2017 om 18:42
Laat we eerst volgende week even afwachten. AZ uit is altijd lastig, daarnaast zijn ze nu ook in topvorm. Als je daar punten verspeelt, dan ben je weer terug bij af. Eerst de komende 3 wedstrijden goed doorkomen. Dan pas praten over 2018. Voor mijn gevoel is er een beetje te veel euforie!
 
Lee112
 
10
12 december 2017 om 18:44
Hendrix speelde beter dan van Ginkel of hoeft hij niet te verdedigen op het middenveld? In dat geval heb ik niks gezegd. Velen hebben het over Frenkie zijn nieuwe rol, maar hij werd niet aangepakt. PSV deed niks he. Ik denk dat hij aardig in de problemen komt vs aanvallende ploegen. Frenkie hoort lekker voorin, zodat hij Neres en Justin 6x per wedstrijd kan lanceren.
 
wolterx
 
8
12 december 2017 om 18:52
Frenkie moet je niet te diep hebben staan, zijn passingrange is immens, hij stuurde dit weekend Justin en Neres vanaf een CV rol ook weg. Maar met Frenkie mis je een speler met scorend vermogen die op die plaats had kunnen staan. Laat Frenkie alsjeblieft niet verder naar voren staan dan op 6, daar is hij gigantisch sterk. Wint er veel duels, balheroveringen > balverlies en met bal aan de voet mannetje meer creëren waardoor tegenstander uit moet stappen en er ruimte komt. Hoop oprecht dat ze Frenkie voor de opbouw houden, daarin blinkt hij uit dit seizoen zowel voor Ajax als Jong Oranje veel aan de bal laten zijn, momenten laten kiezen om in te schuiven en zorgen dat de verdediging geen onnodige risico's hoeft te nemen doordat hij opbouw doet verzorgen. Momenteel heeft hij daarmee meer waarde dan aanvallend omdat we verder niemand hebben die het spel zo zuiver naar andere helft kan verplaatsen.
 
ricardo77
 
0
12 december 2017 om 19:19
Net alsof Ziyech zo lekker veel scoort op de meer aanvallende middenveld positie...ik zou als Ajacied Juist de Jong verder op de helft vd tegenstander willen zien....het is helemaal geen verdedigende middenvelder.
 
Lee112
 
0
12 december 2017 om 19:29
Ik wil hem op 8 zien. Rm positie. Niet op 6. Te veel naar achteren.
 
wolterx
 
2
12 december 2017 om 19:35
Ziyech heeft wel die dreiging nog, scoort er normaal ook wel 10 per seizoen en bij Twente waren dat er zelf meer. Als je Frenkie nu te diep gaat zetten moet hij uiteindelijk toch terug zakken om bal op te halen omdat anders bal veel te traag op tegenstanders hun helft komt en heb je daar gewoon een man. Ik twijfel niet eraan dat hij er kan spelen maar dan moet je Vd Beek terug halen naar 6 wat ten koste van Schone gaat en heb je bijna geen scorend vermogen meer in aanvallend opzicht. De Jong doet het nu al ruim een jaar zeer goed in vrije rol waar hij groot deel van de opbouw doet voorzien maar iedereen wil hem verder naar voren zien. Bij Jong Ajax was hij ook nooit de creatieve spelmaker maar juist de box-to-box naast Nouri en had hij ook vaker prachtige rushes als hij zich in liet zakken en Eiting naar 8 schoof. Frenkie als aanvallende middenvelder spelen is alleen mogelijk als je aanval constant blijft scoren zoals bij Real Madrid of Barcelona die wel met een Modric/Iniesta als creatieve speler kunnen spelen omdat aanval daar overloopt aan kwaliteit. Daar gaat Ajax niet mee wegkomen vrees ik. Het gaat goed in een vrije rol diep in het veld, waarom dat veranderen naar een rol die hij al sinds zijn komst nietmeer vaker dan 1x per 2 maanden heeft gespeeld. Als 8 zou ik begrijpen maar als vervanger van Ziyech wat bovenstaande in eerdere post wel eens heeft geopperd zie ik niet zitten.
 
wolterx
 
0
12 december 2017 om 19:38
Op 8 ga je het merken in je doelpuntenproductie ben ik bang. Al jaren scoort de nummer 8 bij Ajax 10+ doelpunten. Of het nu Siem of Davy was en nu Donny die al bijna aan 10 zit in alle competities. Frenkie heeft dat stuk minder en moet je niet met die taak gaan opzadelen, die zal dan nogsteeds uitzakken en de opbouw gaan voorzien en dan heb je man te kort aanvallend of je 6 moet doorschuiven en aangezien ik hoop dat Eiting die rol in nabije toekomst op zich gaat pakken lijkt me dat geen goed idee.
 
RamonDiaz
 
7
12 december 2017 om 19:02
Bruggink is weer echt zo'n open deur intrappende analist van de korte termijn, natuurlijk speelde Ajax afgelopen zondag erg goed en PSV erg zwak, Frenkie de Jong speelt nu al een paar wedstrijden prima. Maar laten we nu niet overdrijven, voor zondag was de voorsprong van PSV maar liefst tien punten terwijl ze tot nu toe niet hebben weten te overtuigen, wat zegt dat dan over Ajax dat het zo ver heeft kunnen komen? Verder was het natuurlijk een flinke fout om Locadia te wisselen voor Luuk de Jong ipv Bergwijn want als je zo verdedigend speelt ben je afhankelijk van de counter en heb je veel meer aan een snelle spits dan aan een statische spits en geef je Frenkie de Jong alle mogelijkheden om in te schuiven. Echt doodzonde dat Feyenoord zo ligt te slapen want met een paar puntjes meer hadden ze net als Ajax en AZ nog volop meegedaan want PSV loopt wel een heel erg groot risico met de verdediging die ze hebben, een schorsing en/of een blessure en ze hebben direct een groot probleem want op de bank zijn ze wat dat betreft heel dun bezet.
 
ricardo77
 
6
12 december 2017 om 19:16
Net alsof PSV zo ongenaakbaar is,die 7ptn voorsprong geven een slecht beeld van de echte sterkte van Psv. Ajax heeft gewoon een betere basis en selectie, als Keizer daar nu eindelijk eens een vaste basis van maakt gaan ze nog maar weinig punten verspelen en PSV gaat er nog genoeg verliezen met die verdediging.
 
Mason38
 
4
12 december 2017 om 20:15
Ik begrijp de arrogantie niet betreft: PSV gaat 'nog genoeg gaat verliezen met die verdediging'. Juist met die verdediging heeft PSV (samen met Zwolle) de minste nederlagen geleden. Daarnaast staat PSV bovenaan. Iets met een spreekwoord over een zwaluw...
 
ricardo77
 
6
12 december 2017 om 20:20
Is de competitie al afgelopen soms???? En iets met “successen” uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. En PSV heeft meer tegendoelpunten dan Ajax en minder doelpunten gscoord.
 
JohnDucker
 
2
12 december 2017 om 19:22
Dat ligt aan de winterstop komt er nog een linksback bij die aanvallend ook steentje kan bijdtagen?En gaat Cocu nu ook de jeugdige verdedigers inpassen liefst linksbenig. En krijgt Rigo en Paal de kans en ook de andere jeugdspelers. Dat kan gerust thuis minuten geven of zelfs te starten.
 
Wouterke
 
3
12 december 2017 om 19:33
Op basis van 1 goede wedstrijd. De week ervoor spelen ze nog 3-3 tegen de nummer laatst. Het probleem van een jeugdig team is de mentale weerbaarheid. En een speler als Zyech moet het daar ook al niet van hebben. Die kunnen zomaar weer tegen de gekste tegenstanders gelijkspelen of verliezen.
 
beco
 
1
12 december 2017 om 19:38
Ajax gaat ook nog veel punten verspelen en gaan écht geen 19 wedstrijden aan een stuk winnen. Er kunnen net zo goed ook spelers geblesseerd raken of geschorst worden. AZ uit wordt ook een nederlaag voor Ajax en dan is het weer hetzelfde. Bij PSV komen in de winter ook nog 2 spelers bij. Laten we eerst een 10 wedstrijden afwachten want je kunt er nog niets van zeggen.
 
DIRTY01
 
0
12 december 2017 om 19:50
Denk dat Ajax het een stuk moeilijker gaat krijgen tegen de wat kleinere clubs, heeft denk ik vooral met instelling te maken. Dat zorgt er voor dat PSV wél 3 punten pakt in de laatste minuten (zoals tegen PEC en Twente) en dat Ajax de punten verspeelt in de laatste minuten.
 
FR_VakW
 
0
12 december 2017 om 22:18
Vind Ajax ook echt niet geweldig maar het is wel typisch Ajax om nu in deze flow te blijven en daar bijna al hun wedstrijden door te winnen (ook al is dat zelfvertrouwen en gevoel van onoverwinnelijkheid in mijn ogen meestal een beetje overdreven en niet helemaal terecht). Maar ook al vind ik dat ze niet helemaal eerlijk naar de situatie kijken, te weinig zelfreflectie hebben, en alles iets rooskleuriger word gemaakt dan het is, het is wel hetgeen wat Ajax zoals altijd de overwinningen gaat brengen.
 
patrickstern
 
1
12 december 2017 om 23:05
Eerst kraam je een hoop onzin uit en dan sluit je af met je enige nuttige regel. ??je kan er idd nog niks van zeggen maar een tip probeer dat dan ook niet te doen
 
patrickstern
 
2
12 december 2017 om 19:48
Vergeet hierin niet de ontwikkeling van Marcel keijzer. Word door iedereen afgezeken maar kan er ook niks aan doen dat hij voor de leeuwen gegooid is! Heeft absoluut fouten gemaakt maar gaat toch steeds beter presteren.
 
samiko
 
0
12 december 2017 om 20:40
Ik gok op verregaande interesse van Ajax en.. een zogenaamd bod in de maak op Jahanbaksh volgens de media, de komende week..Alles om Az te ontregelen. . Ps dat bod komt nooit ( Maar wel het overwegen waard mocht Younes gaan en Neres en/ of Kluivert een keer niet kunnen )
 
gomes1psv
 
1
12 december 2017 om 21:40
Laten we voorop stellen dat het een uitstekende zet van Keizer was om De Jong als inschuivende verdediger op te stellen. Die jongen speelde een berenpartij. Maar ik vind het nu wel erg opportunistisch worden allemaal. Cocu's counterplan viel al in duigen toen hij De Jong moest brengen voor Locadia. Sowieso was de kans van slagen al minimaal door Cocu's verkeerde keuze op het middenveld, maar met de statische De Jong voorin en de weinige diepgang en creativiteit op het middenveld, waar Luckassen een schandalig zwakke schakel bleek, had Ajax een makkie om de ruimtes te benutten. Cocu zou wel een slechte leerling zijn als hij inmiddels niet genezen is van het idee om in Lucassen een topwaardige middenvelder te zien; beter stelt hij voortaan Bart Ramselaar op om wat meer diepgang te brengen. Die heeft wel het loopvermogen en de techniek om een snellere balcirculatie te realiseren. Intussen wordt het verdiend gewonnen Ajax op handen gedragen, terwijl die ploeg er een week eerder na de zeperd tegen Twente nog stevig van langs kreeg. Volgende week kan het zo weer misgaan en dan ben ik benieuwd hoe de heren analisten dan weer met de wolven in het bos meehuilen.
 
FR_VakW
 
1
12 december 2017 om 22:08
Dat opportunisme gaat Ajax ook nog wel punten kosten. Bij PSV zat het er gewoon al aan te komen, die straatlengte voorsprong strookt gewoon totaal niet met het spel wat ze op de mat leggen. Maar de overwinning van Ajax maakt ook bij hun de situatie rooskleuriger dan die werkelijk is. Ze voelen zich nu onverslaanbaar maar tot de 1-0 was Ajax eigenlijk helemaal niet bij machte om het lamlendige, verdedigende en zwakke PSV echt pijn te doen. Een van richting veranderd (eigenlijk heel slap) schot zorgde er in principe pas voor dat de wedstrijd was los kwam. Vervolgens is er een gruwlijke dekkingsfout (van de man die juist de stabiele factor moet zijn achterin) en een cadeautje van Brenet (?) die er voor zorgden dat het leek op een geweldige westrijd van Ajax en een kansloze nederlaag van PSV. Ook Ajax is helemaal niet zo geweldig als ze nu denken het kwartje viel nu een keer niet de kant van PSV op maar als die vrij gelukkige 1-0 niet gevallen was had ik PSV (hoe onterecht ook) best zien winnen met een vieze 0-1 net als in Rotterdam gebeurde. Ik zie voor Feyenoord nog mogelijkheden genoeg al is het gat wel erg groot.
 
FR_VakW
 
0
12 december 2017 om 22:08
Dat opportunisme gaat Ajax ook nog wel punten kosten. Bij PSV zat het er gewoon al aan te komen, die straatlengte voorsprong strookt gewoon totaal niet met het spel wat ze op de mat leggen. Maar de overwinning van Ajax maakt ook bij hun de situatie rooskleuriger dan die werkelijk is. Ze voelen zich nu onverslaanbaar maar tot de 1-0 was Ajax eigenlijk helemaal niet bij machte om het lamlendige, verdedigende en zwakke PSV echt pijn te doen. Een van richting veranderd (eigenlijk heel slap) schot zorgde er in principe pas voor dat de wedstrijd was los kwam. Vervolgens is er een gruwlijke dekkingsfout (van de man die juist de stabiele factor moet zijn achterin) en een cadeautje van Brenet (?) die er voor zorgden dat het leek op een geweldige westrijd van Ajax en een kansloze nederlaag van PSV. Ook Ajax is helemaal niet zo geweldig als ze nu denken het kwartje viel nu een keer niet de kant van PSV op maar als die vrij gelukkige 1-0 niet gevallen was had ik PSV (hoe onterecht ook) best zien winnen met een vieze 0-1 net als in Rotterdam gebeurde. Ik zie voor Feyenoord nog mogelijkheden genoeg al is het gat wel erg groot.
 
FR_VakW
 
2
12 december 2017 om 21:49
Ajax gaat zeker nog in de buurt komen en ik sluit niet uit dat Feyenoord zelfs nog in de buurt gaat komen. PSV had tot nu toe het resultaat steeds mee maar ik hoop en denk dat de kansloze nederlaag tegen Ajax toch een flinke klap is geweest. PSV is helemaal niet zo sterk als de stand doet vermoeden en dat is nu aardig bij ze doorgedrongen denk ik. Bij PSV zal het vertrouwen en de overtuiging een flink stuk afgenomen zijn en juist plaatsgemaakt hebben voor een bepaalde angst en onzekerheid. Mocht PSV voor de winterstop nog punten gaan laten liggen uit bij FC Groningen of thuis tegen Vitesse (wat zeer goed mogelijk is) dan wordt het nog een spannende tweede seizoenshelft en moet PSV nog maar even laten zien of ze met de druk om kunnen gaan. Zie ze ook gewoon nog 2x verliezen van zowel Ajax als Feyenoord (Feyenoord was in de Kuip ook al veel beter) en dan blijft er nog maar weinig over van de straatlengte die ze al voorliggen. Als Ajax dan ook nog even gelijkspeelt tegen Az volgende week dan kunnen wij bij beide weer een beetje aanhaken. Ik verwacht namelijk dat Feyenoord eindelijk los en stabieler is en de meeste wedstrijden weer heel degelijk en overtuigend gaat winnen zoals ze vorig jaar de eerste seizoenshelft deden.
 
Kapsteyn
 
0
15 december 2017 om 14:44
Feyenoord nog dichtbij komen??? Dan moet PSV in de 2e helft van dit seizoen meer punten laten liggen dan ze de laatste anderhalf jaar hebben gedaan en dan moet Feyenoord niets meer laten liggen en dan nog is er een gaatje in punten. Nee dit is niet realistisch. Vergeet niet dat PSV daarnaast niet het enige team is dat boven Feyenoord staat en dat ze ook nog eens een heel stuk slechter spelen dan de bovenste drie teams.