Huntelaar baalt: 'In mijn ogen was het geen correcte penalty'
Dinsdag, 1 januari 2019 om 20:00

Ajax eindigde in Groep E van de Champions League op de tweede plaats achter Bayern München, nadat in Amsterdam de spectaculaire onderlinge confrontatie tussen de twee clubs in 3-3 eindigde. Robert Lewandowski benutte vlak voor tijd een strafschop, maar na afloop ontstond er discussie over de aanloop van de Poolse spits.

Lewandowski haperde tijdens het nemen van de penalty. Klaas-Jan Huntelaar vond dat het doelpunt niet had mogen tellen, omdat er geen sprake is van een vloeiende aanloop. "In mijn ogen was het geen correcte penalty. Hij stopte niet alleen, volgens mij zette hij ook een stapje terug", laat de 35-jarige spits via de officiële kanalen van Ajax weten.

Door de benutte penalty kwam Bayern op gelijke hoogte. Huntelaar probeerde de arbitrage op andere gedachte te brengen. "Ik zei het nog tegen de grensrechter. Hij haperde twee momenten. Nee, ik zou hem zelf niet zo nemen", aldus Huntelaar, die met de Amsterdamse club ongeslagen bleef in de groepsfase van het miljardenbal.

Tijdens de loting voor de achtste finales van de Champions League in december werd duidelijk dat Ajax het in een tweeluik moet opnemen tegen Real Madrid. De ploeg van Erik ten Hag strijdt op 13 februari in de Johan Cruijff ArenA tegen de winnaar van de Champions League, drie weken later, op 5 maart, volgt de return in het Santiago Bernabéu.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Aston Villa, maar vergeet zichzelf te belone
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
dylan8071
 
15
1 januari 2019 om 20:12
Ik wist wel dat je schuinbewegingen mocht maken en ook dat je mag inhouden in je aanloop, maar dat je ook nog terug mocht stappen dat wist ik echt niet hoor. Ik heb het dan wel niet gehaald maar in de jeugd van de Bvo`s heb ik het nog nooit meegemaakt, ookal werd er wel veel over gesproken en op geoefend bij toernooien.
 
wolterx
 
11
1 januari 2019 om 20:14
Blijkbaar mag je ook stil gaan staan als je trap maar vloeiend verloopt, zou naar mijn mening doorgetrokken moeten worden naar voorwaardse beweging zonder stilstand. Dacht eigenlijk dat dat ook regels waren.
 
dylan8071
 
5
1 januari 2019 om 20:32
Mee eens, gewoon gaan voor een voorwaardse beweging en of je dan loopt zoals een Pogba of wie dan ook is het gewoon prima en dan ben je ook klaar. Ze zeuren toch al dat de penalty te makkelijk is, nou maak het dan zo.
 
Master D
 
6
1 januari 2019 om 20:14
Het schijnt volgens de regels toch te mogen. Dan kun je je afvragen of dit wel de regels voor een strafschop zouden moeten zijn, maar dat maakt nog niet dat Lewandowski op dat moment iets deed wat niet mocht.
 
alexdevidal
 
0
2 januari 2019 om 10:08
2 meter buitenspel om dan de bal te krijgen en assist te geven, mag dat ook van Meneer Klaas-Jan?
 
De Visie 2.0
 
0
2 januari 2019 om 13:56
Was anders gewoon een penalty geweest
 
MarkBuikema
 
6
1 januari 2019 om 21:23
Onzin. Tijdens de aanloop mag je doen wat je wil, totdat je aanloop is afgerond. Als je standbeen naast de bal staat, mag je niet meer stoppen, en moet je schieten.
 
J.Vertongen
 
6
1 januari 2019 om 23:19
Tijdens het nemen mag je in de aanloop vaart minderen en/of versnellen maar je mag niet tot stilstand komen en al helemáál geen stap achter uit doen.
 
PerPSV
 
3
2 januari 2019 om 01:58
"Het onderbreken van de aanloop wordt gezien als een schijnbeweging en is toegestaan, het maken van een schijnbeweging als de aanloop is afgerond is niet toegestaan."Dit komt uit de KNVB spelregels van 2015, het lijkt dus gewoon te mogen. Heb wat meer uitleg in een reactie hier onder staan.
 
Ben_Ajax
 
4
1 januari 2019 om 22:29
Volgens de huidige reglementen is het toegestaan dus Huntelaar zal beter de spelregels moeten leren. Vraag is wel of deze regel misschien zou moeten worden aangepast dat een speler een vloeiende/voorwaartse aanloop moet nemen. Ik weet dat in Brazilië ook veel van dit soort acties voor komen en dat keepers er niet blij mee zijn
 
theo uphus
 
1
1 januari 2019 om 22:46
Allemaal achteraf. En ik durf nog wel een stelling aan. Het huidige Liverpool, waar poulewinnaar Bayern tegen lootte acht ik sterker dan het huidige Real Madrid. Ik zie het allemaal dus helemaal niet als iets waar Ajax (huntelaar) achteraf van moet balen.
 
TILBURG013
 
8
1 januari 2019 om 22:56
Beetje hypocriet aangezien meneer Huntelaar zelf meerdere penalty’s heeft verkregen door middel van schwalbes zoals tegen AZ vorig seizoen en Roda in de beker. Daarnaast heeft Ajax zelfs onterechte penalty’s gekregen met een VAR (bv. Heerenveen) dus snap niet dat hij hierover praat..
 
adjx
 
10
1 januari 2019 om 23:18
Omdat het niet gaat om de verkregen penalty, maar de manier waarop hij de aanloop neemt. Daarnaast wordt hij hier waarschijnlijk gewoon naar gevraagd
 
TILBURG013
 
2
1 januari 2019 om 23:32
Ja zal inderdaad wel, overigens kan Ajax er niks aan doen als ze een penalty krijgen ook al is die onterecht maar Huntelaar heeft de laatste jaren toch wel meerdere penalty’s verkregen door zielig gedrag en dat heeft hij niet nodig..
 
Shorty1991
 
4
2 januari 2019 om 01:19
Hij heeft kritiek op de wijze waarop de penalty genomen is, niet dat de penalty an sich niet terecht is?
 
theo uphus
 
0
1 januari 2019 om 23:59
Ik voeg daar wel graag aan toe dat dat laatste niet typisch Huntelaar is. Overal in het topvoetbal hebben spelers last van vallende ziekte. In Nederland, bij Ajax, Psv, Feyenoord, Nac, Twente, zoek ze maar uit. En ook in alle andere landen in Europa en de wereld. Het is een ziekte die zich heeft ontwikkeld in het spelletje.
 
PerPSV
 
10
2 januari 2019 om 01:57
Nou jongens, ik heb wat research gedaan, voor zover ik dat nog aankon om 2 uur snachts en dit is het resultaat:"Het onderbreken van de aanloop wordt gezien als een schijnbeweging en is toegestaan, het maken van een schijnbeweging als de aanloop is afgerond is niet toegestaan."Dit komt uit de aanvullende instructies van de KNVB uit juni 2015, recenter kon ik niet direct vinden (wel de wijzigingen in het seizoen `18/`19, maar daar stond überhaupt niets in over strafschoppen). Mocht je het willen nakijken, het gaat hierbij over regel 14 (strafschoppen).Volgens de KNVB regels lijkt zowel stilstaan als een stap achteruit dus te mogen. Of dit ook geldt voor Europese wedstrijden en of dit is veranderd in de tussentijd laat ik dan weer aan de volgende.Vind persoonlijk overigens dat strafschoppen in één voorwaartse beweging genomen zouden moeten worden, maar dat is in deze situatie niet van toepassing, daar Lewandowski dus niets fout (lijkt) te doen.
 
Arnino
 
1
2 januari 2019 om 08:41
Wanneer het niet zou mogen, is het volgens mij altijd dat hij hem weer opnieuw mag nemen. Waarschijnlijk had hij hem dan alsnog gemaakt.