Huntelaar bewijst waarde voor Ajax met ongelooflijke invalbeurt
Donderdag, 14 januari 2021 om 21:55

Ajax heeft donderdagavond puntenverlies afgewend in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. In de laatste minuut van de officiële speeltijd bracht invaller Klaas-Jan Huntelaar redding met twee goals: 1-3. Sébastien Haller opende de score voor Ajaz. Zodoende vangt Ajax de wedstrijd tegen nummer twee Feyenoord zondag aan met drie punten voorsprong en een superieur doelsaldo. FC Twente, de nummer zeven van de competitie, evenaarde een negatief clubrecord met de vierde opeenvolgende thuisnederlaag in de Eredivisie.

De wedstrijd stond onder meer in het teken van de vele dwarsverbanden. Quincy Promes en Dusan Tadic stonden oog in oog met hun oude club, evenals trainer Erik ten Hag. Hetzelfde gold bij FC Twente voor Václav Cerny en Queensy Menig, die allebei een basisplaats hadden in de voorhoede. Danilo, de topschutter van FC Twente, wordt dit seizoen verhuurd door Ajax en stond in de spits tegen zijn eigenlijke werkgever. Ook Ajax-huurling Kik Pierie had een basisplek. Voor een van de ex-spelers van Ajax duurde het optreden echter maar een paar minuten, want Cerny haakte vroeg af met een blessure.

De aanvaller trok in de vijfde minuut vanaf de rechterflank naar binnen langs de rand van het strafschopgebied en vuurde een schot af, dat met enige moeite werd verwerkt door André Onana. Tijdens het schieten raakte Cerny geblesseerd. Gedurende zijn behandeling, toen Ajax met een man meer op het veld stond, opende Haller de score. De spits werd na een scherpe, indraaiende voorzet van Antony niet voldoende gehinderd door Pleguezuelo en knikte zorgvuldig binnen in de rechterhoek. Na het doelpunt liet Cerny zich vervangen door Jesse Bosch.

Ajax, met Jurriën Timber in plaats van Perr Schuurs in het hart van de defensie, was via Promes dicht bij de 0-2. Nadat de aanvallende middenvelder was weggestuurd door Daley Blind, schoot hij oog in oog met Joël Drommel naast. FC Twente liet zich ondertussen niet onbetuigd. De thuisploeg werd dreigend via Jayden Oosterwolde, die na een sprint over de linkerflank rakelings naast het doel van Onana schoot, en via een hard schot van Godfried Roemeratoe, dat via het lichaam van Blind in het zijnet belandde. Tadic liet aan de overzijde na zijn oude club pijn te doen met een kopbal.

Het bleef een open wedstrijd met kansen aan weerszijden. De grootste mogelijkheid in het restant van de eerste helft was voor Danilo, die na een steekpass van Roemeratoe wegkapte bij Davy Klaassen en van dichtbij op Onana stuitte. Aan het begin van de tweede helft werd de 1-1 van Queensy Menig afgekeurd omdat hij in buitenspelpositie was bediend door Oosterwolde. Aan de overzijde ontstonden kansen voor Ajax. Haller bediende Promes, die van dichtbij een enorme kans onbenut liet en over schoot; niet veel later kopte Haller zelf naast het doel op aangeven van Tadic.

Kort daarvoor was Oosterwolde uitgevallen met een hamstringblessure, de tweede grote blessuredomper voor FC Twente in de wedstrijd. Na een uur bracht Joël Drommel redding op een inzet van Haller, die hoopte te scoren met een slimme voetbeweging. In het eerste uur van de wedstrijd volgden de kansen elkaar in rap tempo op, maar de storm ging vervolgens liggen. Het spel van Ajax bleef stroef. De bezoekers leken niet echt in de problemen te komen, totdat FC Twente de stand in evenwicht trok via Pleguezuelo. Zes minuten voor tijd werkte de verdediger de bal van dichtbij binnen na een corner, doordat Ryan Gravenberch de bal niet goed wegwerkte: 1-1. Het leek daarbij te blijven, totdat Huntelaar in minuut 89 binnen de lijnen kwam. De routinier scoorde binnen een minuut van dichtbij na voorbereidend werk van Haller en besliste de wedstrijd in de blessuretijd na een schepte pass van Zakaria Labyad.

Meer nieuws
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
12
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
13
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
20
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
74
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (276)

 
BME12
 
178
14 januari 2021 om 21:58
Ekkelenkamp, Promes, Labyad, Schuurs. Wat een ongelofelijke middelmaat zeg, dit was overigens voor de 1-2 getypt. Haller en Huntelaar, wat een f*cking bazen zeg. Neemt niet weg dat het wel echt verschrikkelijk was met vlagen, en Promes, Ekkelenkamp etc echt niet meer kunnen hoor. Dit zou trouwens zomaar wel is de tweede keer oprij kunnen zijn dat Huntelaar ons kampioenschap red (Groningen uit vorig jaar ). Schalke mag best komen hoor, maar na vandaag gewoon 5 mil af tikken . Ff nog een laatste ode aan Haller: wat een topspits zeg, ik ben er van overtuigd dat we zonder hem vandaag echt niet gewonnnen hadden.
 
stambec
 
73
14 januari 2021 om 22:00
Gravenberch ook echt slecht vandaag. promes dramatisch. gelukkig hebben we Baas Jan
 
Lee112
 
133
14 januari 2021 om 22:03
Slecht vind ik overdreven. Domme blunder en slordig in de eindpass, maar weer de enige die je in de drukte kunt aanspelen op het middenveld. Vaak prima wegdraaiend, maar wat een domme actie indd bij de cornervlag. Schuurs viel minder slecht dan ik van hem gewend ben in. Promes, tsja zijn rapsongs verlopen beter
 
BME12
 
10
14 januari 2021 om 22:08
Grote fout natuurlijk, heel wisselvallig maar met vlagen ook wel weer goed. Maarja dat is Schuurs ook en die noem ik ook altijd slecht dus je hebt gelijk haha
 
Pipapantelic83
 
66
14 januari 2021 om 22:10
Promes kan gewoon echt niet meer. 5 mil naar Rusland sturen, blijft ie ook uit de handen van justitie. Liep Haller constant in de weg. Veel te diep als 10 wil veel te graag scoren. Trukendoos terwijl je uit vorm bent. Echt het toonbeeld van een slechte prof.
 
ninjakai
 
32
14 januari 2021 om 22:49
Geen eens een blunder. Glijdt weg op dat bagger veld op het cruciale moment. Speelde verder best behoorlijk. Vergis je niet, was gewoon een twee mans middenveld met Promes. Echt wonderbaarlijk dat we niet overlopen zijn. Mag ten Hag zich echt aanrekenen. Je vervangt niet waardeloze labyad voor waardeloze Promes als 10. Zet dan maar een van die 2 linksbuiten en Tadic 10. Die werkt tenminste wel en us ook niet te beroerd om mee te verdedigen.
 
Lunny
 
21
14 januari 2021 om 23:06
Oftewel het maakt niet uit wat Schuurs doet, jij schrijft hem hoe dan ook af. Viel prima in vandaag.
 
BME12
 
2
14 januari 2021 om 23:34
Wat? Ik zeg toch helemaal niet dat hij slecht inviel vandaag? Iets met begrijpend lezen?
 
Lunny
 
11
14 januari 2021 om 23:53
Ik citeer: "Grote fout natuurlijk, heel wisselvallig maar met vlagen ook wel weer goed. Maarja dat is Schuurs ook en die noem ik ook altijd slecht dus je hebt gelijk haha". Dus ook al speelt hij goed, jij zegt dat hij slecht. Bij je post daarvoor noem je hem ook en tevens bij veel posts elders. Misschien lees ik het dan inderdaad verkeerd, maar vandaag viel hij prima in en toch geef je op hem af. Vandaar mijn conclusie.
 
BME12
 
2
15 januari 2021 om 08:31
Ik geef helemaal niet op hem af?? Je leest het inderdaad verkeerd, ik zeg dat Schuurs normaliter hetzelfde heeft als Gravenberch vandaag, grote fouten maar met vlagen wel goed spelen. En dan zou het oneerlijk zijn als ik Schuurs normaal wel slecht zou noemen en Gravenberch dan niet. Ik snap dat je fan bent van Schuurs, maar zo moeilijk is mijn bericht echt niet.
 
Lunny
 
2
15 januari 2021 om 09:56
Het zal wel aan mijn liggen, maar alleen in dit topic, zonder lang te zoeken, noem jij hem middelmaat, geen/weinig potentie en altijd slecht. Dan ben je alles behalve positief. Ben eigenlijk wel benieuwd naar je argumenten waarom jij hem een middelmatige speler met weinig potentie vindt? Excuus dat ik het voorgaande je verkeerd begreep.
 
BME12
 
0
15 januari 2021 om 10:15
Hij is goed aan de bal, redelijk sterk, lang, en niet persé langzaam. Allemaal facetten die een goede verdediger moet hebben, maar ik zie gewoon te vaak dat hij totaal geen verdedigend inzicht heeft, en dat is iets wat heel moeilijk te trainen is en als hij dat op z’n 21(?) nog niet heeft, verwacht ik ook niet dat dat nog gaat komen. Ik vind hem ook nog wat onzeker in de duels.
 
PrefixeR
 
0
15 januari 2021 om 11:02
Hij gleedt pas weg nadat ie z'n slechte aanname probeerde te corrigeren. Just saying.
 
Lunny
 
2
15 januari 2021 om 12:32
Realiseer je wel dat ten Hag hem voorgaande jaren zelden kansen gaf. Bij Fortuna heeft hij al bewezen de KKD ontgroeid te zijn. Spelen bij jong Ajax was dus nutteloos, daardoor stagneerde hij. Ondanks dat hij 21 is heeft hij dus weinig ervaring op het hoogste niveau. Verdedigend inzicht is in mijn ogen juist datgene dat je aldoende leert. Verdedigen is dan ook een ervaringsvak. Van Dijk bijvoorbeeld was in zijn Groningen tijd vaak slappe hap. In VK is hij pas een beest geworden. Schuurs heeft het postuur en kwaliteiten in zich om een goede verdediger te worden (ik zeg geen wereldtop). Hij is enkel nog te lief en moet wat slimmer worden. Eigenlijk mist Ajax een mentor als Huntelaar achterin die hem daarin kan coachen. Blind heeft wel de ervaring maar is niet een pure verdediger.
 
AjaxWammes
 
48
14 januari 2021 om 22:01
Misschien moet je dan niet gaan typen voordat de wedstrijd is afgelopen. Edit: Maar ik snap het wel hoor.
 
BME12
 
63
14 januari 2021 om 22:02
Jawel, ik moet dan meteen m’n frustratie kwijt, beetje autisme
 
KusH
 
15
14 januari 2021 om 22:08
BME12...: Niets mis mee. Schrijven is een therapie! ??Maar oh oh oh wat maken we het ons zelf moeilijk. Allang de deur op slot moeten gooien met al die kansen. Mazzel gehad dat Twente hun kansen niet maakte. Alles op de keeper. Van beide kanten. En die afstandschoten. Matig as hell. Vooral van Antony die zich regelmatig ala robben richting 16 manoeuvreert om vervolgens een dtjes jeugd trap lost. Rolletjes. Hij kan en moet dit beter. Haller een heerlijk aanspeelpunt. Scoort en geeft assist. En Hunter.. blijf aub! Al wil je uiteraard meer spelen. Maar mennn wat ben ik blij met die kerel!
 
BME12
 
10
14 januari 2021 om 22:50
Kush Antony was vandaag echt verschrikkelijk in de afronding, samen met Promes. Het verschil tussen die twee is toch dat Antony nog potentie heeft en bij vlagen geweldig is, Promes als je er nog iets voor kan vangen meteen doen
 
AjaxWammes
 
6
14 januari 2021 om 23:57
Antony was vandaag niet zo scherp inderdaad. Maar dat is voor Antony een uitzondering, en voor Promes een regel dit seizoen.
 
ViscaCatalunya
 
39
14 januari 2021 om 22:01
Tadic moet gewoon op 10 staan. Promes, Labyad en Ekkelenkamp zijn niet goed genoeg voor de 10 positie. Promes kan aan de zijkanten minder kwaad doen.
 
Lee112
 
19
14 januari 2021 om 22:04
Denk dat Tadic niet meer centraal wilt. Ook opeens uit de spits
 
BME12
 
4
14 januari 2021 om 22:04
Opzich met je eens, maar die voorzetten van Tadic vielen vandaag net niet goed, steeds op Promes, Antony etc ipv Haller. Als die op een gegeven moment goed gaan vallen op Haller kan dat nog echt heel veel assists gaan opleveren
 
Leeuw087
 
29
14 januari 2021 om 22:06
Wat een held, Huntelaar!!!!!!!! Helaas waarschijnlijk zijn afscheid, wat een geweldige wedstrijd van Anthony en niet te vergeten Haller( een goal en assist) Wat een opluchting deze overwinning.
 
ViscaCatalunya
 
13
14 januari 2021 om 22:11
Anthony speelde een sterke eerste helft maar had ook minimaal 2 keer moeten scoren.
 
PeerBerwers
 
34
14 januari 2021 om 22:04
Schuurs en Labyad vielen vandaag allebei prima in. Over Ekkelenkamp en Promes ben ik het op basis van deze wedstrijd wel met je eens.
 
Tazaboy
 
31
14 januari 2021 om 22:12
Ongelooflijk dat Huntelaar zo weinig minuten krijgt, hij heeft zichzelf al zo vaak bewezen en alsnog speelt hij meestal alleen de laatste 10 minuten. Ten Hag maakt vaak verkeerde beslissingen om maar niet te beginnen over bijvoorbeeld het opstellen van Schuurs in de Champions league enz. Voor de rest vindt ik Haller wel een goeie aankoop van Ajax bewijst zichzelf meteen, hopen dat hij een echte killer wordt voorin.
 
Joshp
 
15
14 januari 2021 om 22:44
Schuurs was in de korte tijd dat hij speelde gewoon weer z'n man kwijt kort na de 1/1, dit moest hij wederom corrigeren met een domme overtreding op de rand van de 16. Die jongen heeft gewoon elke week minimaal 1 zo'n fout omdat hij niet voldoende en dominant genoeg ingrijpt, mist gewoon het niveau om bij Ajax te spelen
 
Alsjemenou
 
3
14 januari 2021 om 23:00
Schuurs mag van mij best basis komende zondag. Dan kan Feyenoord wellicht nog tot een doelpoging komen..
 
Craig Tucker
 
101
14 januari 2021 om 22:05
je bet echt veel te negatief in mijn ogen. Vind dat zo zonde van al mijn mede ajacieden. De 4 spelers die jij noemt hebben allemaal hun waarde al eens bewezen. En je hebt zo ook gewoon nodig, dus beter ga je ze steunen kerel.... Je bent supporter toch? Huntelaar is echt een opper baas. Wat is die vaak belangrijk geweest voor ons. Ajax speelde een redelijk goede pot. 20 schoten op goal is gewoon echt heel veel. Ik zie Feyenoord met veel vertrouwen tegemoet. Vooraal omdat Ajax in dat soort wedstrijden vaak een tandje scherper is, iets wat je vandaag minimaal 6 goals opgeleverd had.
 
MGMV
 
41
14 januari 2021 om 22:10
''ik zie Feyenoord met veel vertrouwen tegemoet'' - Heb je Feyenoord recent dan eens niet met vertrouwen tegemoet gezien?
 
Pipapantelic83
 
31
14 januari 2021 om 22:13
Promes kon alleen voorzetten van Ziyech intikken. Iedereen heeft wel eens een aardig seizoen waarin alles meezit. Echt een anti-prof. Slecht voorbeeld voor alle talenten op de toekomst
 
Craig Tucker
 
29
14 januari 2021 om 22:14
Recent niet, want het is oprecht al erg lang geleden dat we tegen elkaar gespeeld hebben
 
JeroenF222
 
4
14 januari 2021 om 22:14
Maar Twente verdedigde ook op 1 meter afstand. Mag hopen dat Feyenoord niet zo`n open huis heeft zondag. En de blessure van die linksback kwam Twente duur te staan, die Small zag er bij beide goals niet goed uit.
 
zeK01
 
6
14 januari 2021 om 22:51
Feyenoord had gisteren ook 21 schoten op goal.
 
Alsjemenou
 
0
14 januari 2021 om 23:01
Wanneer Blind en Schuurs basis staan zie ik Haps, Sini of Berghuis best wel een goal maken hoor
 
straatvoetbal
 
9
14 januari 2021 om 23:07
En als ajax er 4 maakt wat heb je dan aan een goal van een van die 3?
 
Joshp
 
18
14 januari 2021 om 22:10
Promes kwam vandaag wel ernstig vaak in scoringspositie, maar hij krijgt die bal er gewoon niet in. Schuurs liet zich zoals elke week weer eens te kijk zetten vlak na de 1/1 en moest weer corrigeren met een domme overtreding. Labyad gaf wel een heerlijke steekpass op Huntelaar, maar zou niet het niveau moeten zijn wat Ajax nastreeft. En Ekkelenkamp is niveau Groningen niet meer dan dat. Haller laat nu al z'n waarden zien, direct betrokken bij 3 goals in 1.5 wedstrijd
 
Craig Tucker
 
28
14 januari 2021 om 22:25
Precies. Als Promes in vorm is dan scoort hij vandaag 2 a 3 goals. Het is ook niet allemaal niks wat hij meemaakt. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Als hij onschuldig is dan vind ik het allemaal erg sneu
 
Joshp
 
10
14 januari 2021 om 22:30
Het was vandaag niet eens zo zeer slecht. Hij rond vooral verschrikkelijk slecht af momenteel. Hij had zoals je zegt wel 3x kunnen scoren vandaag.
 
Mister L
 
2
15 januari 2021 om 01:06
Hahahahahahahahahah
 
Madvillain
 
77
14 januari 2021 om 22:11
Wat heeft labyad nou weer gedaan?? vond hem prima invallen en gaf een goeie assist ook nog.
 
mvdk
 
5
14 januari 2021 om 22:19
Haha alle vooraf getikte stukjes zo de prullenbak in. Zie er de humor wel van in.
 
itsaukeee
 
7
14 januari 2021 om 22:20
Ben toch wel benieuwd. Dit artikelkomt pas na de wedstrijd. Typ je dan al vooruit en is het CtrlC CtrlV?
 
mvdk
 
2
14 januari 2021 om 22:24
Waarschijnlijk gewoon in word ofzo
 
MrKrillin
 
5
14 januari 2021 om 22:21
@bme Huntelaar zeker baas. En dam zijn er leden die claimen dat het aso is van Ajax om geld te vragen. Kijk dan hoe belangrijk hij is!! Gewoon tussen 1 en 2 mil vragen.
 
MessiBazoer
 
20
14 januari 2021 om 22:26
Gewoon houden, wat hebben we aan 1 of 2 miljoen?
 
BME12
 
18
14 januari 2021 om 22:40
Als Huntelaar wilt gaan moet je hem natuurlijk gewoon laten gaan. Besef ook even dat hij 7 jaar heeft gespeeld bij Schalke, en wilt ze nou helpen in de strijd tegen degradatie. Ook gestopt bij ons op een absoluut hoogtepunt dan, miss nog houden tot en met zondag
 
rikas1
 
4
15 januari 2021 om 02:03
Gewoon gratis laten gaan als hij zelf wilt. Je gaat toch geen transfergeld meer vragen voor hem, gezien zijn staat van dienst en respect voor de rol die hij heeft ingevuld.
 
Sc12
 
8
14 januari 2021 om 22:54
Van de 4 namen die je noemt is er maar 1 een echte basis speler dus dat valt wel mee allemaal. Laten we ons focussen op de positieve dingen zoals een Haller etc. En het feit dat wij geen punten verspelen in tegenstelling tot onze vrienden uit Eindhoven. Ik was kritisch zondag op ajax maar ik moet wel zeggen deze ploeg weet wel wat knokken / terugkomen is de laatste 2 wedstrijden.
 
Devster
 
1
14 januari 2021 om 23:41
Ik vind dit nogal wat hoor, hoewel Schuurs zeker wisselvalliger is dan we zouden willen, heeft hij echt maar een klein deel van de wedstrijd gespeeld, kom er dan maar eens lekker in. Dus om hem bij de dissonanten te noemen terwijl hij ... wat is het? 15 minuten heeft gespeeld? Vind ik niet terecht. Ja, schuurs kan veel beter dan hij laat zien de laatste tijd, maar deze wedstrijd, kom op vent, laat het lekker bij de overduidelijke dissonanten, Ekkelenkamp en Promes.
 
kemper
 
189
14 januari 2021 om 21:58
Huntelaar doet in 2 balcontacten datgene waar de rest van het team gemiddeld 40 schoten in totaal voor nodig heeft. Zou enorm zonde zijn als Ajax hem laat gaan. Zwakke wedstrijd van beide ploegen. Twente prima gestreden en Ajax komt goed weg dankzij Huntelaar.
 
Zytto34
 
29
14 januari 2021 om 22:04
Vooral pech dat we matig in de afronding waren, want dit was echt totaal onnodig. Gelukkig toch nog "gerechtigheid" op basis van de wedstrijd, want twente was al 45 minuten niet meer over de middelijn geweest en dan scoren ze zo uit een corner. Maar man wat een held die Huntelaar. Ik hoop dat hij lekker blijft en niet tegen degradatie gaat voetballen in Duitsland.
 
nederland79
 
17
14 januari 2021 om 22:47
sorry, je bent profspeler en kunt de hele dag trainen. afstandsschoten van 30 meter op de paal, dat is misschien pech. Maar steeds rollertjes produceren uit vrije schiet kansen, das geen pech, promes die die bal overschiet...das geen pech. Of wou je zeggen dat huntelaar geluk had met zn goals. T is gewoon kwaliteit, vorm en of zelfvertrouwen.
 
Zytto34
 
3
15 januari 2021 om 01:03
Nouja scoren dit seizoen is juist geen probleem (57 goals in 16 wedstrijden), maar vandaag zat het op sommigen momenten gewoon net tegen. Normaal gesproken had de 2de er al ingezeten dit seizoen. Vandaag niet.
 
rayvg
 
0
15 januari 2021 om 10:25
Als ajax is die kansen gaat afmaken waren ze nu gewoon door in de champions league, het lijkt wel altijd het probleem van ajax. Wij hebben altijd zoveel kansen nodig (en dan tel ik de halve kansen niet maar echt die van wie je verwacht dat elke (semi-)prof speler die kan maken. Tegen destijds al bayern, ziyech 2x tegen tottenham, chelsea. Dit jaar tegen liverpool, labyad, traore. klaassen tegen attalanta en dan altijd zelf zo een kluts goal bij de eerste de beste kans tegen krijgen. Zo zonde en super frustrerend altijd.
 
AFCA420
 
317
14 januari 2021 om 21:58
WAT. EEN. BAAS.
 
Medellin
 
9
14 januari 2021 om 22:23
Daarom hoop ik dat hij geen transfer maakt, te belangrijk voor Ajax op en naast het veld.
 
hansje1969
 
20
14 januari 2021 om 22:48
Ja en dan zet ETH deze held in de pick orde achter Labyad,, Traoré, Brobbey. ETH heeft Huntelaar waarschijnlijk zelf weg gejaagd
 
verstandvzake
 
89
14 januari 2021 om 21:58
Tjonge jonge. Kik Pieri trek gelijk maar je ajax shirtje uit, man man man.
 
Teesboer
 
12
14 januari 2021 om 22:02
Ja leek helemaal nergens op...is niet goed genoeg voor Twente, laat staan voor Ajax
 
FR-4life
 
16
14 januari 2021 om 22:04
Danilo er ook maar meteen bij. Prima speler, maar 2x tegen Ajax bakt hij er niks van.
 
RUTGERRR
 
112
14 januari 2021 om 22:17
Raar he? Wanneer je als Twente speler tegen de grootste club van Nederland speelt en je er 2x niet uit komt. De rest van het seizoen goed, maar laten we hem vooral wegsturen omdat hij tegen nota bene Ajax niet scoort..
 
Ruiz_FCT
 
68
14 januari 2021 om 22:21
Komt van een Feyenoord fan denk ik, die hebben maar 1 belang. Ik zou Danilo graag een extra seizoen in Enschede zien. Hij is een beetje uit vorm maar dat komt wel weer goed!
 
puntnaarachter
 
13
14 januari 2021 om 22:05
Ben bang dat dit gewoon zijn niveau is. Hij heeft gewoon niks wat een goede verdediger moet hebben. Geen fysiek, geen snelheid, geen felheid, slecht aan de bal. Kik is gewoon rijp voor de kkd
 
Craig Tucker
 
15
14 januari 2021 om 22:08
Bij Heerenveen deed hij het ook prima. Subtop kan hij echt wel aan hoor. Er zijn zoveel goede verdedigers die tegen Ajax wat foutjes maken. Als Twente hem kan kopen denk ik dat ze dat moeten doen. daar gaan ze echt nog wel plezier aan beleven
 
92643
 
3
15 januari 2021 om 00:06
Hij maakt niet alleen tegen Ajax foutjes. Sterker nog, hij kostte ons tegen 'mindere' ploegen al een punt of 7.
 
Sanderr
 
8
15 januari 2021 om 05:55
Jeetje joh, dus als Twente Kik Pierie niet gehuurd had, hadden jullie minstens gelijk met PSV gestaan wil je zeggen 92643? Nu kijk ik lang niet alles van FC Twente maar dat lijkt me toch enigszins aangedikt. Zo niet zou ik hem vandaag nog wegdoen als ik jullie was.
 
BME12
 
17
14 januari 2021 om 22:07
Heeft Ajax gewoon 5 miljoen voor betaald hè, is toch te bizar voor woorden? Zelfde met Schuurs en Scherpen, Overmars koopt talenten omdat ze op vroege leeftijd veel hebben gespeeld, niet op specifieke kwaliteiten of hoge potentie.
 
Craig Tucker
 
1
15 januari 2021 om 10:19
5 miljoen is wisselgeld voor ajax. Die kochten voor 5 miljoen ook kristensen en klaiber als back-up. Geeft de verhoudingen prima weer imo
 
twente-watcher
 
15
14 januari 2021 om 22:17
Als Dumic had gespeeld was die eerste ook niet gevallen
 
SpeedyAFC
 
78
14 januari 2021 om 21:58
Lekker hoor, we staan drie punten los. Komend weekend winnen van Feyenoord en we hebben grote stappen gezet op weg naar de titel.
 
Kiel_Debiel
 
4
14 januari 2021 om 22:01
Vier toch?
 
Sanderr
 
48
14 januari 2021 om 22:03
Op PSV wel ja, maar 3 op Vitesse en Feyenoord.
 
Kiel_Debiel
 
1
14 januari 2021 om 22:03
Laat maar, vier voor op PSV, maar drie natuurlijk op Feyenoord.
 
Jd026
 
2
14 januari 2021 om 22:04
Das PSV. Voorlopig staan Vitesse en Feyenoord een puntje dichterbij.
 
alkatorian
 
9
14 januari 2021 om 22:03
Nee 3, tenzij je doelsaldo ook als een punt ziet.
 
MessiBazoer
 
63
14 januari 2021 om 21:58
Wat ben ik blij dat deze wedstrijd er op zit. Inpakken en wegwezen. Concentratie lijkt bij Blind en Klaassen vol-le-dig weg, presteren al weken niet best. Wat heerlijk dat Huntelaar hem dan maakt! Top dat Haller zo belangrijk is in zijn 1e 135 minuten. Het zal zondag echt veel en veel beter moeten.
 
Japie_Krekel
 
31
14 januari 2021 om 22:01
deze Ajax verdediging kan ook echt niet. voor Eredivisiebegrippen is het ok maar internationaal ga je hier geen hoge ogen mee gooien. als ik Ajax was zou ik nog snel een lange kopsterke verdediger met fysieke kracht gaan aantrekken
 
SanMarcos
 
22
14 januari 2021 om 22:09
Voor de Eredivisie is het de laatste wedstrijden al niet goed genoeg
 
Japie_Krekel
 
8
14 januari 2021 om 22:14
supervreemd ook dat Ajax zich daar afgelopen zomer niet heeft versterkt. dat Blind en Alvarez tekort komen achterin werd vorig seizoen al duidelijk, Martinez en Timber zijn te klein voor de CV positie en Schuurs maakte vorig seizoen ook nog geen zekere indruk. dan laat je de lange kopsterke en fysiek sterke Botman gaan en dan haal je daar geen vervanger voor terwijl dat juist de eigenschappen zijn die je nodig had achterin. ik snap er niks van
 
MessiBazoer
 
31
14 januari 2021 om 22:15
@Japie, Ons centrale duo is niet best. Eens. Maar zowel Gravenberch en Klaassen doen wel bar weinig om ze te ontzien vind ik. Er word de laatste tijd wel heel veel naar Schuurs en Blind gekeken. Dat blok van 4 begrijpt elkaar totaal niet in verdedigend opzicht, we zijn nog nooit zo zwak geweest in de laatste 4/5 jaar. Verdedigend dan.
 
Japie_Krekel
 
3
14 januari 2021 om 22:19
@messibazoer dat klopt wel inderdaad maar Blind is zo traag als dikke ontlasting door een trechter, niet wendbaar, niet meedogenloos, hij heeft geen lengte en kan niet koppen en hij heeft geen fysieke kracht. waarom staat hij nog achterin? Schuurs speelt idd slecht maar er staat naast hem nou ook niet echt een speler waar je op kan bouwen ondanks al zijn ervaring. de middenvelders gaan idd ook niet vrijuit maar je hebt ook niemand staan met de kwaliteiten om het vervolgens achterin te corrigeren
 
Kaal of kammen
 
16
14 januari 2021 om 22:26
Ik begrijp niet zo goed waarom er nu weer gezaagd wordt op de verdediging. Blind was voldoende en ook Timber speelde heel behoorlijk. Waarom dan toch gaan lopen zagen? Jammer.
 
MrKrillin
 
6
14 januari 2021 om 22:27
@messibazoer "nooit zo zwak laatste 4/5 jaar" Ja kom op man! Doe niet alsof Sanchez, de Ligt en Blind op zijn best standaard niveau is voor ons. Dat was echt uitzonderlijk.
 
MessiBazoer
 
4
14 januari 2021 om 22:41
@MrKrllin, ik heb het meer over het collectief. We krijgen zo bizar veel kansen tegen, dat begint ergens anders dan bij het centrale duo. Gravenberch of Klaassen moet gewoon als pure 6 gaan spelen, en niet als 8. Dan neem je al wat druk weg bij de laatste linie denk ik.
 
brandkraan
 
4
14 januari 2021 om 22:50
Vreemd @japie krekel dat je Alvarez tekort vind komen . Deze man is gewoon international van Mexico en speelt daar altijd centraal in de verdediging. Hij heeft bij Ajax nooit langdurig op zijn plek een kans gekregen. Martinez os ook gewoon een goede degelijke aankoop die het naar behoren heeft gedaan. Ik begrijp niet dat een Ekkelenkamp of een Labyad higer in de pikorde staan. Heeft Yen Hag wat tegen deze jongens?
 
hansje1969
 
5
14 januari 2021 om 23:10
Die defensie van Ajax kan echt niet. Helaas was dat voor een aantal van ons wel duidelijk. Alvarez krijgt geen kans van Ten Hag. Zijn liefje Schuurs mag daar maar blijven staan. Ja en onze held Kjh heeft ten Hag ook al naar Schalke gejaagd doordat hij liever Labyad of Traoré in de spits zet
 
Japie_Krekel
 
4
14 januari 2021 om 23:16
@brandkraan maar dat zegt toch ook niet zoveel? Mexico is geen Brazilie of Spanje ofzo. misschien staat Alvarez er daar gewoon in bij gebrek aan beter zoals wij b.v. een Babel hebben. ik heb hem vorig jaar een paar keer in de verdediging gezien bij Ajax en ik zag gewoon een 13 uit een dozijnverdediger en een beetje een houten klaas in hem. Martinez is 1.78 meter dus ik snap wel dat hij niet speelt. niet dat Blind veel langer is, maar die is een soort van heilig verklaard omdat hij een goede inspeelpass heeft. ik zei in de zomer al dat Ajax beter Botman kon neerzetten als LCV omdat die wel de eigenschappen heeft van een echte verdediger, maar toen werd ik voor gek verklaard. kopduels en fysieke duels winnen en een tegenstander neutraliseren is namelijk niet relevant bij Ajax zo lijkt het, zolang je maar een beetje leuk kan opbouwen dan ben je blijkbaar automatisch al een goede verdediger
 
Sanderr
 
1
15 januari 2021 om 05:59
@brandkraan: Hij speelt bij Mexico zeker niet altijd centraal achterin, speelt zelfs een stuk vaker op het middenveld daar. Op de laatste 2 eindtoernooien (WK 18 en Gold Cup 19) totaal niet als CV gespeeld, alleen als defensieve middenvelder en als back.
 
Tonmeister
 
73
14 januari 2021 om 22:01
Blind eens, maar vond Klaassen eigenlijk best prima. Veel nuttig werk, weinig balverlies...
 
NL_Modric
 
50
14 januari 2021 om 22:04
Klaassen was top, evenals Tagliafico. (en Maz en de uitgevallen Timber)
 
RUTGERRR
 
18
14 januari 2021 om 22:19
Eens, ik vond Klaassen ook echt prima, ik snap de kritiek totaal niet. Je kan gedeeltelijk van visie verschillen, maar hoe kan je na deze wedstrijd kritiek hebben op Klaassen? Komt een beetje hetzelfde neer op roepen dat Huntelaar niet goed inviel..
 
Prosoccr47
 
11
14 januari 2021 om 22:03
Klaassen speelt al een tijdje matig. Vind hem verdedigend kwetsbaar en voetballend ook niet altijd geweldig. Denk dat Ajax is zou moeten navragen bij Eriksen, zo'n type wordt momenteel gemist op het middenveld.
 
Jd026
 
4
14 januari 2021 om 22:06
Denk echt dat je meer hebt aan Schöne als verdedigende middenvelder dan Eriksen op 10. Op 10 hoop je toch op Kudus.
 
Zytto34
 
30
14 januari 2021 om 22:11
Klaassen was juist goed vandaag?
 
Chefvoetbal
 
24
14 januari 2021 om 22:22
Klaasen was goed vandaag.
 
Devster
 
5
14 januari 2021 om 23:46
Moet eerlijk zeggen dat ik Klaassen, in tegenstelling tot afgelopen wedstrijden, vandaag weer scherp vond ogen! Onderschepte veel ballen, leek overal tussen te zitten. Blijf het alleen raar vinden om hem de dekking te zien opzoeken als we in balbezit zijn. Maar voor de rest: als hij dit doortrekt dan komt het goed.
 
Downwards
 
12
14 januari 2021 om 21:58
Schandalige vertoning van Ajax, maar al met al terechte overwinning. Veldspel moet heel snel beter en snel kappen met al die zinloze voorzetten.
 
SanMarcos
 
9
14 januari 2021 om 22:10
Had net zo goed een dikke overwinning kunnen zijn met al die kansen. Veldspel was redelijk op orde met al die kansen
 
Ruiz_FCT
 
9
14 januari 2021 om 22:14
Had ook net zo goed in verlies kunnen aflopen. Ook Twente kreeg dikke kansen namelijk en voor hetzelfde geld schiet Menig ze er wel in.
 
Downwards
 
1
14 januari 2021 om 22:26
Veldspel sloeg helemaal nergens op lol. Ruimte lag centraal en we bleven maar de flanken zoeken met kansloze voorzetten. Het sloeg echt nergens op
 
doen92
 
9
14 januari 2021 om 23:27
Ach hou toch op, ajax heeft veel meer kansen gecreëerd dan Twente. Ajax had een expected goals score van 6 en Twente van 2.
 
SanMarcos
 
0
15 januari 2021 om 06:53
@Ruiz: eerste helft eens maar dat kun je over de tweede helft echt niet zeggen
 
Chefvoetbal
 
21
14 januari 2021 om 22:06
Blind okay, maar Klaassen was één van de beste vandaag. Was sterk in de duels, goed en direct in de passing en was gevaarlijk met diepgang. Het was zijn partner op het middenveld die vandaag verstek liet.
 
Filip
 
38
14 januari 2021 om 21:59
Eindbaas Huntelaar. Wat een kerel!
 
JeroenF222
 
44
14 januari 2021 om 21:59
Komen ze goed weg, het is maar net hoe de VAR die lijn trekt.
 
MessiBazoer
 
178
14 januari 2021 om 22:00
Hij trekt hem perfect ??
 
Dirk_borst
 
64
14 januari 2021 om 22:02
Het was gewoon buitenspel klaar, met de VAR wordt in elke wedstrijd tegenwoordig afgekeurd.
 
ArounaFctwente
 
11
14 januari 2021 om 22:08
Het leek mij dat de lijnen niet correct werden getrokken, bij menig wel de schouder (verste punt) en bij Blind daarentegen niet. Vrij raar in mijn opzicht. Neemt niet weg dat Twente dan waarschijnlijk alsnog had verloren want Ajax was 100x beter
 
SpeedyAFC
 
40
14 januari 2021 om 22:03
Daar gebruiken ze speciale software voor, de VAR trekt de lijn niet. Dus het is niet hoe die maar getrokken wordt.
 
JeroenF222
 
10
14 januari 2021 om 22:06
Ah, maar ik lees dat er een marge van 10 cm zit in de software, dus ben nog nuet overtuigd dat dit buitenspel was
 
Zytto34
 
16
14 januari 2021 om 22:12
Dan was het 2-3 geworden.
 
JeroenF222
 
16
14 januari 2021 om 22:15
Dan was het een andere wedstrijd geweest
 
jopie123
 
21
14 januari 2021 om 22:34
Dan was het 2-7 geworden
 
SpeedyAFC
 
18
14 januari 2021 om 22:36
@jeroenf222 Je snapt het niet, er wordt 10cm voordeel gegeven aan de aanvaller. Dus stond hij minimaal 11 cm buitenspel
 
JeroenF222
 
1
14 januari 2021 om 22:57
@Speedy Haha lees het nu ook. Dan heb ik niks gezegd.
 
herlev
 
16
14 januari 2021 om 22:04
Wanneer je je bril had opgezet, had je kunnen zien dat de rode en blauwe totaal evenwijdig aan de middenlijn zijn.
 
JeroenF222
 
2
14 januari 2021 om 22:11
Ja evenwijdig geloof ik wel, maar je kon dat vanaf deze camerahoek niet eens beoordelen
 
bakkert
 
22
14 januari 2021 om 22:04
Bij de eerste herhaling zag je zonder lijnen al dat het buitenspel was, daarnaast zoveel kansen gehad dat je niet kan zeggen dat Ajax goed weg is gekomen.
 
kemper
 
21
14 januari 2021 om 22:07
was gewoon buitenspel, maar ook als deze niet had geteld; Ajax won met 2 doelpunten verschil...
 
Molsson
 
10
14 januari 2021 om 22:20
Was geen buitenspel wanneer je Blind ook vanaf zijn schouder meet (wat ze niet deden).
 
Zytto34
 
15
15 januari 2021 om 01:04
Ah, jij hebt ook zo'n duur buitenspel software gekocht van een paar miljoen euro.
 
Airbags
 
22
14 januari 2021 om 21:59
Laat die man alsjeblieft niet naar Schalke vertrekken. Kijk hoe 'geil' hij nog steeds voor de goal is, met Brobbey die niet verlengt en Traoré in de lappenmand moet je hem toch genoeg speelminuten kunnen geven.
 
Filip
 
20
14 januari 2021 om 21:59
Eindbaas Huntelaar. Wat een kerel!
 
verstand
 
17
14 januari 2021 om 21:59
Stuur Haller maar naar duistland.... wij houden klaas
 
BlackEagleQ7
 
30
14 januari 2021 om 21:59
37 jaar en scoort nog even 2 belangerijke goals, 251 al inmiddels, respect.
 
tsjilpiep
 
19
14 januari 2021 om 21:59
Huntelaar, ga aub niet weg.
 
Dirk_borst
 
16
14 januari 2021 om 21:59
En zo loop je weer 3 punten uit op PSV en wat een krankzinnig einde. Echt een absolute eindbaas die Huntelaar. Gefeliciteerd Ajacieden op naar zondag. Feyenoord op zes punten zetten.
 
Aguerooo
 
10
14 januari 2021 om 22:14
Als PSV-er denk ik niet dat je je als Ajacied druk moet maken om PSV maar eerder om Feyenoord. PSV word dit jaar geen kampioen, daar is het tactisch en verdedigend te matig voor. Feyenoord heeft met afstand de beste verdediging van de Eredivisie, die zie ik samen met Ajax als titelfavoriet op dit moment, helemaal wanneer Ajax wedstrijden als deze ook weet te winnen. Zondag zal het erom gaan!
 
itsaukeee
 
11
14 januari 2021 om 22:23
Feyenoord heeft helemaal niet zo'n wereldverdediging. Degelijk maar niet werelds. De manier van spelen laat het heel wat lijken maar is veel makkelijker dan hoe de verdediging van ajax speelt
 
FRDylan
 
1
14 januari 2021 om 23:52
Ik denk dat Ajax betere backs heeft en Feyenoord een beter centrum.
 
Aguerooo
 
4
15 januari 2021 om 00:26
Het is natuurlijk ook geen wereldverdediging maar ik vind het wel het beste centrale duo van de Eredivisie, Senesi en Spajic maken beide toch zelden fouten, iets wat je een Teze, Boscagli of Schuurs wel vaak ziet doen. Ook in slechte wedstrijden van Feyenoord zie je gewoon dat het achterin solide blijft en daarop gebouwd kan worden. Hierbij zie je ook duidelijk de hand van Dick Advocaat.
 
Loesje13
 
2
14 januari 2021 om 22:21
Jij ook gefeliciteerd, dat zou lekker zijn.
 
Diego_Forlan
 
32
14 januari 2021 om 21:59
Routine jongens, routine. Waag het niet om hem te laten vertrekken, gewoon vaste 2e spits maken. En daarom hoop ik ook van harte dat Schone een contract krijgt. Dit soort jongens kunnen het verschil maken als het niet loopt. Ik hoop dat we nooit meer terug moeten vallen op gasten als Labyad en Ekkelenkamp. Man man
 
Formus
 
7
14 januari 2021 om 22:04
Was al lang blij dat Labyad niet startte, maar toen ie er in kwam, weer die lakse houding. Als hij gewoon energie en overtuiging erin gooit, kan het een grote meneer zijn, want voetballen kan ie. Maar zijn houding is zo nonchalant, vreselijk. Ekkelenkamp probeert het tenminste, maar die kan gewoon niet beter.
 
NL_Modric
 
24
14 januari 2021 om 22:05
Labyad wel weer een assist en gevaarlijk met een goed schot in de korte hoek. Niet slecht voor die 20 minuten.
 
Formus
 
5
14 januari 2021 om 22:14
Maar als ie gewoon wat feller was, dan wint ie duels, passt ie beter en lijkt het al zoveel energieker. Het lijkt hem niks te doen. Neres lijkt zelfs in vergelijking met Labyad een roadrunner op speed.
 
Formus
 
1
14 januari 2021 om 22:18
Nl_modric, ondanks zijn assist en schot, je moet eens kijken hoe hij altijd als een oud-wijf voor de vorm een kopduel aan gaat. Hij springt echt puur voor de vorm, maar gaat nooit het duel echt aan. En ook als ie een slechte pass geeft.... Nooit baalt ie echt. Hij moet echt meer eisen van zichzelf. Ziyech had het ook, maar die kon de knop omzetten. Hopelijk kan Labyad dat ook
 
NL_Modric
 
7
14 januari 2021 om 22:25
Labyad is 1.70m. Dan heeft het weinig zin om serieus een kopduel aan te gaan. Daarbij is het ook geen buitenspeler. (lees geen snelheid) Labyad is iemand die het moet hebben van zijn traptechniek en hoort centraal op het middenveld. (alleen daar heeft Ajax betere spelers rondlopen) Imo is het dan ook een prima 12-13e man. Zeurt nooit en is af en toe belangrijk met een doelpunt of assist. Meer mag je er ook niet van verwachten.
 
Formus
 
1
14 januari 2021 om 22:29
Maar een man met zo`n trap en zo'n techniek moet toch veel meer kunnen? Wat vind je van zijn instelling dan? Oh, en of ie nou groot of klein is, doe in ieder geval je best om het kopduel te winnen. Neem een voorbeeld aan je linksback. Of doe gewoon niets en vang de afvallende bal op. Dit raakt kant noch wal. Edit: en het is idd geen buitenspeler als waar ie vandaag speelde, vroeger bij PSV wel trouwens, maar ik beoordeel hem over dit hele seizoen (en ervoor). Maar hij mist gewoon het gif en de echte wil.
 
NL_Modric
 
6
14 januari 2021 om 22:35
Heeft te lang geen wedstrijden gevoetbald, dan krijg je dit. Hij schikte zichzelf in de rol van reserve en dat is meteen zijn manco. Winnaarsmentaliteit/gif wat bij Tagliafico aanwezig is, is bij hem totaal verdwenen. Ik vind het alleen niet fair dat hij en Schuurs continu al het gezeik over zich heen krijgen. Zijn imo volwaardige selectiespelers. (die ook wel een steuntje in de rug mogen krijgen af en toe)
 
Formus
 
2
14 januari 2021 om 23:16
Je kan ook gebrand zijn om jezelf wel te laten zien. Is imo echt een mentaliteitsdingetje. Als ie dat verandert, vind ik het prima. Als je niet goed genoeg bent, zoals Ekkelenkamp, dan word je wel gewaardeerd als je je maar inzet. Labyad heeft het zeker in zich, maar nou nog zijn mentaliteit. Schuurs heeft hetzelfde manco, te flegmatiek. Maar hij is nog zo jong, misschien kan ie dat nog veranderen. Net als Labyad dat hopelijk ook nog kan. Let's agree to disagree. Fijne avond man.
 
Chefvoetbal
 
9
14 januari 2021 om 22:43
Labyad viel prima in, beetje vreemd om hem te noemen. Ik denk dat we ook makkelijker hadden gewonnen als hij op 10 was gestart i.p.v. Promes.
 
Master D
 
10
14 januari 2021 om 21:59
Je kunt hem toch niet laten vertrekken. Kijk hoe belangrijk hij nog kan zijn. Zo valt geen andere spits in hoor binnen de club. Veel kansen gehad en niet benut. Dan krijg je hem nog uit het niks tegen en mag je echt blij zijn dat Klaas Jan weer eens op de juiste plek staat.
 
SocioFan1
 
8
14 januari 2021 om 22:00
Nou zat er nog dichtbij. Zei 1-4 , 2x Haller en een assist. Uiteindelijk 1 goal en een assist. Topper. En tsja uiteraard Huntelaar Motm, baas. Even erin komen en de boel redden, poehh.
 
Ronaldo 2.7
 
2
14 januari 2021 om 22:00
Huntelaar in de basis tegen Feyenoord ipv Promes die constant ruzie met de bal heeft.
 
ViscaCatalunya
 
20
14 januari 2021 om 22:04
Huntelaar heeft op zijn leeftijd meer waarde als pinchhitter. Hopelijk blijft hij toch. Promes mag gewoon niet bij Ajax op zo'n centrale plek staan. Dat is een blamage.
 
bobson1982
 
45
14 januari 2021 om 22:00
Hebben we hier nou een PSV-tje gedaan? Ik had een heel ander wedstrijdverslag in mn hoofd in de 88e min. Doei Schalke
 
Sirius
 
0
14 januari 2021 om 22:23
Doei Schalke?
 
Jopie22
 
69
14 januari 2021 om 22:00
Auw! Deze doet wel zeer hoor. Hoe dik Ajax het ook verdiend, maar als je dan alsnog de 1-1 weggeeft. Auw... Gefeliciteerd Ajacieden!
 
Jansen Joenite
 
13
14 januari 2021 om 22:04
Hij doet heel zeer! Eigenlijk nog niet zozeer het verlies, maar ben erg bang voor de blessures van Oosterwolde en Cerny. Zag er niet best uit en toch 2 van onze beste spelers.
 
Formus
 
7
14 januari 2021 om 22:07
Zeker in deze drukke periode kost een simpele spierblessure je al snel 5/6 wedstrijden
 
Formus
 
6
14 januari 2021 om 22:06
Thnx man. Kan het me voorstellen. Was echt peentjes zweten hier. Zo nonchalant weer. Maar toch wel verdiend. Succes t weekend.
 
007
 
14
14 januari 2021 om 22:10
Sportieve reactie. Beide ploegen had genoeg kansen om meer/eerder te scoren. Toen de 1-1 viel gaf ik het eigenlijk op...dan nog 1-3 winnen. Voor ons heerlijk, voor jullie pijnlijk. Succes verder en pak van de rest wat puntjes
 
binny
 
1
14 januari 2021 om 22:18
Eerlijke reactie, ik waxhte op de gelijkmaker zo dom gingen we met de kansen om
 
Fortfit
 
9
14 januari 2021 om 22:00
Dit was eigen schuld dikke bult! Als je zo makkelijk met de kansen omgaat dan kan je verwachten dat je de deksel op de neus krijgt. Klaas Jan Huntelaar wat een held! Zo wat heerlijk dit!
 
Formus
 
13
14 januari 2021 om 22:00
Echt, wil maar 1 ding zeggen over deze pot: Huntelaar nooit weg doen. Hiervoor heb je hem!
 
jelle1990
 
6
14 januari 2021 om 22:01
Dit had ook 3-6 kunnen worden, Menig kansen gehad en die ene die zat afgekeurd.. Zuur.. Ajax had de wedstrijd moeten killen, schuurs waardeloze invalbeurt, promes slecht, gravenberch matig. Haller erg sterk, won alle kopduels, goal plus assist. En klaas wat een held. Verder 3 punten en klaar, op tegen feyenoord!
 
jelle1990
 
2
14 januari 2021 om 22:01
Dit had ook 3-6 kunnen worden, Menig kansen gehad en die ene die zat afgekeurd.. Zuur.. Ajax had de wedstrijd moeten killen, schuurs waardeloze invalbeurt, promes slecht, gravenberch matig. Haller erg sterk, won alle kopduels, goal plus assist. En klaas wat een held. Verder 3 punten en klaar, op tegen feyenoord!
 
JariKnoops
 
6
14 januari 2021 om 22:01
Wat een afscheidscadeau van The Hunter ???
 
Ajax4xCL
 
11
14 januari 2021 om 22:01
Hunter nog een jaar nog een jaar!! Ik moet zeggen dat Haller het niet slecht doet, maar ook niet super veel ballen kreeg. En eerlijk is eerlijk met Labyad op 10 ging Ajax nog beter spelen dan die hopeloze Promes. Matig Ajax maar hier slaan ze een zo belangrijk gat met de rest!!
 
afcajan
 
5
14 januari 2021 om 22:01
Hoop dat promes nog goed heeft opgelet hoe je je kansen moet verzilveren
 
Tim96
 
13
14 januari 2021 om 22:01
Terecht verloren helaas. Wat een heerlijke wedstrijd beide hadden kansen om goals te maken. Ajax weer ouderwets lastig gemaakt hier. Je ziet bij twente dat er genoeg talent loopt dat een kwestie van tijd is. Zoals ik vandaag al eerder zei is Huntelaar nog lang niet afgeschreven. Drommel vandaag de beste man op t veld, vind m zelfs beter dan onana. Deze jongen kan een hele mooie stap maken na dit seizoen
 
Ajax4xCL
 
3
14 januari 2021 om 22:02
Hunter nog een jaar nog een jaar!! Ik moet zeggen dat Haller het niet slecht doet, maar ook niet super veel ballen kreeg. En eerlijk is eerlijk met Labyad op 10 ging Ajax nog beter spelen dan die hopeloze Promes. Matig Ajax maar hier slaan ze een zo belangrijk gat met de rest!!
 
Eagles
 
6
14 januari 2021 om 22:02
Huntelaar, wat een geweldig afscheidscadeau als je daadwerkelijk vertrekt. Wat een held. Verder was het een vreselijke wedstrijd voor de Ajacieden onder ons. Maak je kansen toch af man. Ten Hag mag van mij ook wel vertrekken, maar dat hoop ik al een hele tijd. Niet teveel woorden meer aan vuil maken, Hunter enorm bedanken en nu maar uitkijken naar hopelijk een top wedstrijd as zondag.
 
pinko
 
9
14 januari 2021 om 22:11
Labyad is sowieso een betere nummer 10 dan Promes. Maar Promes is geen nummer 10 en Labyad geen spits. En raad eens waar onze vriend Ten Hag deze jongens meestal posteert?
 
tubes
 
5
14 januari 2021 om 22:02
Terechte overwinning gezien de kansenverhouding, maar wat maken ze het zichzelf weer moeilijk. Ze leken wel af en toe bambi die zijn eerste stappen op het ijs zet. Huntelaar redt Ajax alweer, net als toen bij Groningen uit is deze heel belangrijk. Hopelijk ziet de rest dat de ballen er ook gewoon wel in mogen. Drommel zijn spelhervatting is gewoon eng om te zien trouwens.
 
CrazyDJ07
 
7
14 januari 2021 om 22:02
Dit had ik niet meer verwacht, Huntelaar wat een baas. Niet altijd goed gespeeld dit seizoen maar man man man, wat kan hij belangrijk zijn. En laten we vooral Haller niet vergeten zeg, was niet perfect allemaal maar zooooooo belangrijk. Promes, Labyad, Schuurs, het heeft allemaal geen zin maar er zijn helaas weinig alternatieven, Wellicht toch maar gewoon Martinez naar achteren, Blind naar middenveld en Klaassen 10. Maar ja, dat gaat niet gebeuren voor zondag natuurlijk.
 
MichielMolenberg
 
4
14 januari 2021 om 22:03
Man man man die Huntelaar! Het blijft een fenomeen ??
 
ajaxrkc33
 
8
14 januari 2021 om 22:03
Pff het had wel 2-8 kunnen zijn. Wat maakt Ajax het zich onnodig moeilijk om de kansen niet te benutten. Valt de gelijkmaker onverdiend. Maar win je ondanks de gemiste kansen als nog in de slotfase maar wel verdiend
 
Blaise65
 
4
14 januari 2021 om 22:08
Ook wel 3-1...
 
Sulejmanii
 
13
14 januari 2021 om 22:04
Haller wat ben je toch snel een belangrijke schakel geworden, en Huntelaar laat ook zien nog belangrijk te kunnen zijn voor ons! Iemand zei net gekscherend in het live meepraten topic, zet die Promes maar vast. Nou zet die Schuurs maar in de cel naast hem, aan die twee irriteer me ik het meeste! Dan komt Blind weg met een taakstraf, want verdedigend is het ook niet meer veel en zelfs qua inspeelpasses niet meer! Op naar pot tegen Feyenoord.. ??????
 
Frikx
 
11
14 januari 2021 om 22:04
Iedereen doet alsof Ajax zo drama was maar aanvallend creëren ze genoeg kansen tegen een zeer defensief Twente. Wat ik matig vind is de balans verdedigend, ze geven toch wel erg veel kansen weg. Ik mis toch wel Martinez en dan Klaassen op plek Promes.
 
Teesboer
 
3
14 januari 2021 om 22:18
Het waren wel veelal rolletjes op Drommel. Aanvallend was het ook behoorlijk matig
 
ThugVz
 
4
14 januari 2021 om 22:57
? Promes 1 op 1 daarna schiet die pannekoek hem nog vanaf 4 meter hoog over, haller die 3cm naast kopt.. en zo waren er nog meer momenten. Van rollertjes weinig spraken hoor.
 
Dsquared
 
6
14 januari 2021 om 22:04
Wat een celebration van The Hunter Eindbaas!
 
Chefvoetbal
 
5
14 januari 2021 om 22:04
Huntelaar, wat een absolute legende. Hij heeft het killer instinct wat de aanval van Ajax miste vandaag. Heel slap dat Ajax zo veel kansen creëerde, maar zo weinig goals maakte. Eerste helft was verdedigend ook zwak, tweede helft beter al blijven die dode spelsituaties dramatisch. Positief vond ik de absolute uitblinker Haller. Deed nagenoeg alles goed, was het aanspeelpunt die we nodig hebben en maakte daarnaast ook nog een goal en assist. Wat me ook tevreden stemde is dat Klaassen weer eens een goede wedstrijd speelde en dat Tagliafico zijn vorm weer terug lijkt te hebben. Dissonanten waren voor mij Promes, Blind en Gravenberch. Alledrie slap, veel fouten en geen scherpte. Promes niet meer op 10 aub, Labyad kan daar beter spelen en heeft meer rendement.
 
Musi26
 
2
14 januari 2021 om 22:05
Heerlijk om alsnog de winst te pakken. Ik hoop dat Huntelaar gewoon nog minimaal een half jaar te bewonderen is. Een transfer gun ik hem op dit moment en om 1 simpele reden; hij moet afscheid nemen in een volle arena. Dat verdient hij gewoon.
 
deportivo90
 
8
14 januari 2021 om 22:06
BAAS JAN HUNTELAAR!!!
 
Blaise65
 
3
14 januari 2021 om 22:07
Schandalig slecht van Pierie bij de 1-2 en schandalig hoe de var hier nog buitenspel van kan toveren. Ook schandalig dat Danillo na 28 100% kansen tegen Ajax niet weet te scoren. Desondanks een terechte nederlaag, Ajax was beter, had het al eerder kunnen beslissen. Toch veel meer kansen gekregen dan dat ik verwacht had. Vlak na de 1-1 nog bijna de 2-1. Uiteindelijk met 1-3 eraf dankzij onze Schalke spits.
 
RichlysonRome
 
1
14 januari 2021 om 22:07
Ajax wint maar met een beter middenveld aan twente zijde zou ajax het moeilijker hebben gehad. Die sporadische momenten dat menig begon te rennen werd het meteen wankel in de ajax verdediging. Feyenoord heeft kans om een goed resultaat te halen zondag.hoewel ajax sowieso favoriet is.
 
Blaise65
 
1
14 januari 2021 om 22:20
Klopt, hier mis je de ervaring van Brama, Zerouki had het zwaar vandaag.
 
FCBogarde
 
8
14 januari 2021 om 22:07
De bevestiging hoe belangrijk The Hunter. Waarom zou je hem laten gaan ? Zo belangrijk is hij,de doelgerichtheid waar hij 3 minuten voor nodig heeft om het verschil te maken, doen de anderen met het getik 90 minuten over. En Ten Hag stop eens met die idiote korte corners en korte vrije trappen... Waanzin
 
Adzevedo
 
3
14 januari 2021 om 22:11
Die man pakt punten voor je, met alle respect voor Traore en Brobbey, die pakken nog geen punten voor je als invaller. Gezien het belang van kampioen worden zou ik absoluut dit wapen niet uit handen geven. Echt spitsen zijn goud waard, als je zag hoe Haller en Huntelaar vandaag aan het afwerken waren.
 
FCBogarde
 
0
14 januari 2021 om 23:09
Daarom zou ik hem ook niet laten hoe gaan, hoe jammer voor Schalke... vanavond eens te meer bewezen hoe belangrijk hij is. En met zijn 37 jaar is hij zó fanatiek met daarbij zoveel spelvreugde, dat heeft niemand binnen deze selectie.
 
ajaxreal1990
 
4
14 januari 2021 om 22:07
Huntelaar wat een held is het toch, laat hem aub niet vertrekken!!!!
 
pinko
 
2
14 januari 2021 om 22:08
Door het oog van de naald. Gelukkig bevrijdt KJH ons. Misschien voor zondag een ideetje: Haller en Huntelaar naast en achter elkaar. En nooit meer Promes op 10. Wat is dat toch met Ten Hag en spelers op de verkeerde plaats zetten? Daarnaast, je mag van de 10 kansen ook wel een keer raak schieten....
 
RUTGERRR
 
1
14 januari 2021 om 22:54
Niet alleen Ten Haag hoor haha. Diverse trainers hebben Emanuelson op linksback gezet, maar ook linksbuiten en aanvallende middenvelder. Sinkgraven werd plots linksbuiten, Promes nu een nummer 10. Mazraoui rechtsback, Klaassen een controlerende middenvelder in plaats van een nummer 10. Ga maar door haha.
 
pinko
 
0
14 januari 2021 om 23:15
Daar was nog wat voor te zeggen, alhoewel ik vind: schoenmaker, blijf bij je leest. B.v. niet Blind en Schuurs naast elkaar in het centrum, kuinnen beide niet verdedigen. Of Promes op 10. Daar hoor je fijn balgevoel en overzicht voor te hebben. Laat die twee eigenschappen nu net bij hem ontbreken. En scoren gaat hem ook al heel slecht af. Dus? Toch maar weer doen, zegt Ten Hag;-))))
 
RUTGERRR
 
0
14 januari 2021 om 22:55
Niet alleen Ten Haag hoor haha. Diverse trainers hebben Emanuelson op linksback gezet, maar ook linksbuiten en aanvallende middenvelder. Sinkgraven werd plots linksbuiten, Promes nu een nummer 10. Mazraoui rechtsback, Klaassen een controlerende middenvelder in plaats van een nummer 10. Ga maar door haha.
 
gaeajax94
 
0
14 januari 2021 om 22:08
Belangrijke 3 punten in een toch lastig wedstrijd. Nu blijf je tenminste bovenaan staan mocht het zondag mis gaan tegen Feyenoord. Was een klasbak blijft Huntelaar.
 
Adzevedo
 
3
14 januari 2021 om 22:08
Vandaag zie je de waarde van echte spitsen puur sang. Waren er trouwens nog mensen voorstander Huntelaar maar te laten vertrekken omdat Traore en Brobbey wel eens de 4de treffer tegen een degradant maken? Huntelaar als invaller is een echt wapen. Haller ook goed hoor, prima goal, een assist, bijna een 2de fraaie treffer met de kop en hij schonk Promes een 100 procent kans. Daarmee komen we gelijk aan de overige vleugelspelers die een abonnement op de handen van Drommel hadden als ze hem al op doel kregen. Hoeveel kansen heb je nodig? Dan vraag je inderdaad om de deksel op je neus. En die kwam dus ook. Verdedigend was het andermaal een zooitje af en toe. Nou ja, gedaan wat je moest doen. Een hoge amusements waarde, met een matig niveau. Zondag graag omdraaien, van dit soort wedstrijden zijn slecht voor mijn hart.
 
Blaise65
 
2
14 januari 2021 om 22:12
Met alle respect maar de goals die gemaakt zijn,had een Brobbey of Traore ook gemaakt. Het is niet alsof de man van 20 miljoen een onuitwisbare indruk gemaakt heeft. Niet dat het een slechte spits is hoor, maar 20 miljoen plus een jaarsalaris van heb ik jou daaren dan dit laten zien, laten we eerlijk zijn, het valt toch allemaal wel mee met Haller. Ik had Klaas Jan in de basis gezet, vanaf de eerste wedstrijd. Staat altijd garant voor doelpunten en kost aanzienlijk minder. Ik denk zelfs dat met hem constant in de basis je al verder los gestaan had.
 
Adzevedo
 
12
14 januari 2021 om 22:27
Haller heeft nu 135 minuten gespeeld en hij was belangrijk tegen PSV waar zijn assist de 2-2 betekende, en vandaag levert hij de 0-1 en cruciale assist bij de 1-2 in de lastige wedstrijd tegen Twente uit. Volgens mij haal je daarom voor 22,5 miljoen een spits : om in Nederland in dit soort duels belangrijk te zijn. Nu al een geslaagde aankoop is veel te vroeg, maar hij doet wel meteen wat we van hem verwacht hadden. Wat betreft Huntelaar, ik denk zeker dat hij tegen bijv. Twente (toen speelde Traore) en zeker tegen Groningen (toen speelde Labyad) misschien het verschil kon maken. Maar ook Huntelaar heeft wel eens wedstrijden waarin hij start en waarin het stroef loopt (willem II uit). Maar gezien zijn leeftijd en toch ook af en toe zijn blessuregevoeligheid lijkt me het prima dat we meer opties hebben.
 
NL_Modric
 
1
14 januari 2021 om 22:29
"ik denk zelfs dat met hem constant in de basis je al verder los gestaan had" Hier sluit ik me volledig bij aan. Dan had Traore (of Brobbey/danilo) volgend jaar kunnen gaan knallen. Al ben ik ook tevreden met Haller, prima spits.
 
Chefvoetbal
 
1
14 januari 2021 om 22:46
Haller deed alles goed vandaag. Maakt een goal en assist, won veel duels, behield het overzicht en combineerde goed met medespelers. Daarnaast merkte je dat hij Ajax ook energie en aanwezigheid gaf in de wedstrijd tegen PSV door het winnen van duels en natuurlijk de assist. Het is een hoge prijs ja, maar deze jongen gaat Ajax heel veel brengen. Daar ben ik van overtuigd. Klaas is een legende, maar om nou te stellen dat je lekker alle wedstrijden met hem had kunnen spelen is natuurlijk kul en puur opportunisme.
 
Blaise65
 
2
14 januari 2021 om 23:00
Klaas Jan had het duel toch al veel eerder in het slot gegooid. Leuk zon aanspeelpunt, maar Klaas Jan scoort altijd. Waanzin dat je met het vertoonde spel van Haller voor dit geld tevreden bent terwijl je de echte goalgetter op de bank hebt zitten. Nogmaals Haller is geen slechte spits, maar voor dat geld verwacht je er toch meer van? Dat kopballetje, slecht getimed van Plegezuelo,die kopt Huntelaar ook binnen. Dat zo'n Haller al zo snel de hemel in gepraat wordt na 1,5 potje, waanzinnig. Veel ajacieden hebben de neiging bepaalde aankopen op te hemelen. Die Antony werd ook groots aangekondigd, maar valt met uitzondering van vorige week toch vooral tegen. In de eredivisie valt het mee, maar in de CL toch vooral heel erg matig.
 
pinko
 
1
14 januari 2021 om 23:16
Haller heeft al voor extra punten gezorgd! Haal je een sterke Rcv, moet je dan eens kijken hoeveel tegendoelpunten dat scheelt.
 
Chefvoetbal
 
4
14 januari 2021 om 23:32
Jij hebt echt een vreemde kijk op de realiteit N'kufo, misschien is het de frustratie na de wedstrijd. We kunnen Haller alleen beoordelen op de minuten die hij heeft gespeeld en daarin was hij geweldig. Je vergeet dat een aanspeelpunt cruciaal is voor Ajax om door te voetballen. Misschien nog wel belangrijker dan goals. Buiten dat heeft Haller geen grote kansen gemist en heeft Huntelaar eerder dit seizoen ook heel veel kansen gemist. Je opmerking over Antony slaat ook nergens op, 7 goals en 8 assists in zijn 1e jaar in Europa. Is nu al één van de meest bepalende spelers bij Ajax.
 
dagrim1
 
2
14 januari 2021 om 23:42
Lol, je zit ook wel te trollen en te zeiken ook he... Zie alleen maar reacites met een beetje neerhalen en negatief doen. Haller speelt 2 wedstrijden bij de club en is meteen enorm belangrijk, 2 assists en een goal. Los daarvan, het is niet alleen een goalgetter maar echt een voetballende spits, aanspeelpunt en stelt anderen ook in staat te scoren (dat die het niet altijd doen, ok... kan hij niks aan doen) Hij doet echt heel veel goed meteen, beresterk, houdt de bal vast, geeft rust, verlegt het spel. 20 miljoen is een hoop geld (voor mij en het nederlandse voetbal tenminste, internationaal valt het ook nog wel mee) maar als hij zo doorgaat het zeker waard.
 
Teesboer
 
0
15 januari 2021 om 07:28
Die kopbal van Haller op Huntelaae bij de 1-2 was echt heel knap. Die bal van Klaassen was namelijk helemaal niet zo fantastisch. Haller moest echt nog heel erg zijn best doen om daar nog wat van te maken. Ik ben bang dat Haller Ajax toch wel soort van kampioen gaat maken dit seizoen.
 
falcao1984
 
4
14 januari 2021 om 22:08
Daarom Huntelaar gewoon lekker houden. Zie hem in de EL ook nog wel op een laatste kunstje vlassen!
 
janter
 
3
14 januari 2021 om 22:08
Huntelaar wat een boss! Niet vergeten de assist van Haller, dat deed ie goed. Niet denken aan zichzelf. Wauw, mooi einde van de wedstrijd op deze manier haha!
 
Telstar4ever
 
3
14 januari 2021 om 22:09
Bizar hoe Pierie die bal expres aan ajax gaf bij die 1-2
 
dreetje888
 
2
14 januari 2021 om 22:09
Haller ijzersterk, openingsgoal, assist naar de overwinning zonder egoïstisch te zijn
 
Fctwent3
 
5
14 januari 2021 om 22:09
Gefeliciteerd Ajax.. pff wat zuur ook al was het zwaar onverdiend geweest zoiets moet je over de streep trekken.
 
sant0hat
 
2
14 januari 2021 om 22:10
Promes maar op het eerste vliegtuig naar rusland zetten. Wat een prutser, zo ontiegelijk slecht in de kleine ruimte.
 
HNDRCKX22
 
5
14 januari 2021 om 22:10
Mag hopen dat Pierie in de bus mee terug naar Amsterdam gestuurd wordt. Zelden zo’n zwakke verdediger/opbouwer gezien.
 
Blaise65
 
0
14 januari 2021 om 22:16
Ik snap werkelijk waar niet, waarom hij constant speelt, verdedigend zeer matig, opbouwend gewoon zwak. Ook vandaag weer.....die Dumic daar staat tenminste een kerel en niet een veredelde hockey-ster. Danillo kan Ajax ook gewoon pijn doen en doet het ook niet. Faalt opzichtig. Beiden grote praatjes vooraf, maar keihard gefaald, zeker Pierie.
 
Ruiz_FCT
 
3
14 januari 2021 om 22:18
Vorige week was ie nog een van de besten, vandaar...
 
Blaise65
 
0
14 januari 2021 om 22:19
Tegen fukkin Emmen
 
Ruiz_FCT
 
1
14 januari 2021 om 22:22
Als die Dumic zo goed was had Jans hem wel opgesteld. Ik gok dat die gast er aan de bal helemaal niks van kan. Pierie is 20 jaar en kan nog veel beter worden. Vandaag was hij inderdaad slecht.
 
Blaise65
 
2
14 januari 2021 om 22:52
Je kunt toch wel op voorhand nagaan dat Pieri het niet van Haller gaat winnen in de lucht en dat je er een kerel in moet zetten en geen wijf.
 
Trefkans
 
3
15 januari 2021 om 00:55
Laat hem lekker beter worden in de komende jaren, wat hebben wij daar in godsnaam aan?
 
dreetje888
 
2
14 januari 2021 om 22:12
Menig ,3x tegen Ajax, terughalen die gozert
 
Blaise65
 
4
14 januari 2021 om 22:18
Laten we eerlijk zijn....promes mag de schoenen van Menig nog niet eens strikken. Ik neem aan dat Promes niet meegaat naar het EK. Die gast kan er helemaal niets van.
 
falcao1984
 
12
14 januari 2021 om 22:25
Wat een opportunisme. Promes zit in een vormdip maar is een allround aanvaller van een veel hoger niveau dan Menig. Vorig seizoen alweer vergeten?
 
Sirius
 
8
14 januari 2021 om 22:32
Dat is wel erg overdreven. Menig is alleen redelijk goed als er veel ruimte is. Het is niet voor niets dat Menig nu hier speelt en niet bij Ajax. Dit is uberhaupt het eerste seizoen van Menig dat 'ie enigszins stabiel presteert.
 
Blaise65
 
0
14 januari 2021 om 22:51
Dat snapt falcao niet, was wat sarcastisch bedoeld uiteraard. Het was om aan te geven hoe matig Promes is.
 
Ruiz_FCT
 
8
14 januari 2021 om 22:12
Terecht verloren, maar wat een ongelooflijk zuur wedstrijdverloop. Twee van de beste spelers geblesseerd eraf, Menig die een millimeter buitenspel staat met z'n neus en dan vlak voor tijd nog verliezen. Zeer ongelukkig.
 
Teesboer
 
1
14 januari 2021 om 22:20
Ja het is eerder matig van Ajax dan van Twente. Twente miste Cerny en later Oosterwolde en dan nog zo lang op 0-1 staan.
 
RUTGERRR
 
3
14 januari 2021 om 22:14
Vraag me af waar degene nu is die vanmiddag riep dat Huntelaar het niveau niet meer aan kan.. wat een eindbaas blijft het toch. Ik hoop dat hij blijft! Hoort ook gewoon op de spitspositie boven Labyad, Brobbey en Traore te staan.
 
Kyle66
 
5
14 januari 2021 om 22:20
Ik kan me ook herinneren dat iemand zei dat Huntelaar veel kansen nodig heeft om te kunnen scoren...
 
RUTGERRR
 
2
14 januari 2021 om 22:25
100% rendement vandaag, van Huntelaar.
 
falcao1984
 
4
14 januari 2021 om 22:26
Inderdaad. Had in de CL ook veel meer speelminuten moeten krijgen.
 
Sirius
 
1
14 januari 2021 om 22:34
Volgens mij ging dat over de Bundesliga, niet over Ajax en de Eredivisie.
 
pinko
 
0
14 januari 2021 om 22:14
Mocht Ajax Huntelaar laten vertrekken, dan is dat na Botman en Lang de derde toptransfer van Overmars!
 
RUTGERRR
 
5
14 januari 2021 om 22:24
Mhua, bij Huntelaar speelt de gunfactor ook een rol. Die jongen heeft ons zoveel gegeven, als Huntelaar weg wilt is dat een weloverwogen keuze. En Lang kan me nog steeds niet zoveel schelen, Botman is gewoon pure pech.
 
binny
 
2
14 januari 2021 om 22:15
Baas Jan Huntelaar, that's all.
 
Tim13
 
0
14 januari 2021 om 22:21
Het was een moeizame wedstrijd. Waar je in de tweede helft al lang afstand moet nemen door de tweede goal te maken. Tadic, Gravenberch, Antony, Promes waren de minsten. En Tadic was bijna onzichtbaar. Ekkelenkamp viel ook niet echt gedreven in. Het veld was trouwens echt spekglad. Heel veel spelers gleden weg. En dat koste Ajax ook de tegengoal waarbij Gravenberch (die al wel eerder gewisseld had mogen worden) uitgleed. Haller laat zich meteen wel zien door te scoren en een assist te geven. Mooi voor hem, hoop dat hij dat door kan trekken. En ik hoop dat zijn medespelers hem nog beter gaan bedienen. Zondag wordt heel erg spannend denk ik. Ajax heeft niet zijn beste periode en Feyenoord ruikt z'n kansen om op gelijke hoogte te komen. Wordt heel erg spannend en hoop op een goed resultaat van Ajax
 
NL_Modric
 
6
14 januari 2021 om 22:31
Tadic heeft 3 x iemand vrij voor de keeper gezet. Dat daar dan vervolgens niks mee wordt gedaan is niet zijn schuld.
 
Siemjo
 
1
14 januari 2021 om 22:23
Speel volgende keer met Huntelaar in plaats van Promes. Twee spitsen die elkaar goed aanvullen. Haller kan ze perfect terug leggen op Huntelaar
 
RUTGERRR
 
1
14 januari 2021 om 22:27
Huntelaar of Promes op 10? Huntelaar is een absolute eindbaas, maar absoluut geen nummer 10. Al is het wel typisch Ajax om een speler op een andere positie te zetten..
 
pinko
 
1
14 januari 2021 om 22:53
En Promes is dat helemaal niet. Iedere keer wanneer hij vanaf die positie start, is het drama. Hij kan alleen hard lopen. En vroeger prikte hij er nog wel eens eentje in. Maar vanavond lukte hem dat zelfs voor een zo goed als leeg doel niet eens. Naast die rollertjes recht op de keeper af...
 
falcao1984
 
2
14 januari 2021 om 22:29
Geen slecht idee. Zo speelde Cruijff in het seizoen 1986-1987 ook met Van Basten en Bosman en won de Europacup 2.
 
brandkraan
 
0
14 januari 2021 om 22:35
Vond het een hele matige wedstrijd van Ajax . Slecht spelen en toch zoveel mogelijkheden om te scoren maar dat achterwege laten. Twente had ook zomaar 3 doelpunten kunnen maken. Blij met de overwinning maar ik zie het hele seizoen al geen progressie bij individuele spelers en het teamspel. Gaat moeilijk worden in de Europa leage.
 
FCB_Catalunya
 
0
14 januari 2021 om 22:53
Ik zag het alweer misgaan na de 1-1, want wat haalden een paar jongens het niveau naar beneden zeg. Promes hoef ik echt niet meer te zien, wat is die jongen enorm teleurstellend zeg. Ik zou hem met een strik eromheen naar Rusland sturen. Gravenberch was ook zwak. Blind strooide met goede passes en dan heb je nog Haller. Ongelofelijk. Na een half jaar ergernissen aan Traore, is dit een verademing zeg. Genieten.
 
RUTGERRR
 
4
14 januari 2021 om 22:57
Ik vind Drommel een goede doelman en hoop dat Ajax een bod op hem doet. Maar het leek wel alsof de commentator vandaag betaald kreeg om Drommel's naam te noemen. Man, hoeveel veren kan je in iemand zn rest steken. Hij keepte goed hoor, maar zelfs een balletje links werd omschreven als 'hele goede bal'
 
Blaise65
 
4
14 januari 2021 om 23:10
Drommel is gewoon het grootste keeperstalent van NL. Al veel verder dan de gehypte Bylow van 1m75, die 3potjes in de Europa League heeft meegedaan. Drommel heeft alles in zich om de top te bereiken. Goede trap, lengte, charisma, komt goed uit, goed op hoge ballen. Het is nog geen Onana, maar hij heeft zeker het talent om een goede opvolger te worden. Kost wat euries maar dan heb je ook wat hoor
 
Aguerooo
 
1
15 januari 2021 om 00:30
Over gehypte gesproken zeg. Deze jongen keept bij Fctwente en heeft leuk gekeept in 2020 waarbij Bijlow toch meerendeels geblesseerd was, dus is die vergelijking niet te maken. Ik vind ook wel dat je een beetje overdrijft, zodra een keeper een jaartje leuk keept, word hij gelijk HET talent genoemd. Overigens denk ik niet dat Ajax Drommel gaat halen, vgm zijn ze druk bezig met Scherpen om hem klaar te maken zodra Onana vertrekt. Scherpen blijft natuurlijk wel een groot vraagteken maar denk wel dat hij goed genoeg is, die jongen moet gewoon een aantal keer keepen bij Ajax 1 want talent heeft hij zeker, hij is alleen vaak onzeker wanneer hij keept.
 
Blaise65
 
0
15 januari 2021 om 09:23
Ik heb ook liever dat Ajax hem niet haalt. Rechtstreeks naar het buitenland, levert veel meer op.
 
Teesboer
 
0
15 januari 2021 om 07:23
Drommel was gisteren eigenlijk helemaal niet zo heel goed. Hij stond telkens op de juiste plek bij die rolletjes van Ajax. Hij kan goed uitstappen, maar hij probeerde dat gisteren wel 10 keer te doen. Die kwamen telkens bij Onana of een verdediger van Ajax.
 
Blaise65
 
1
14 januari 2021 om 23:07
Het blijft wel onvoorstelbaar hoe zo'n VAR er weer buitenspel van weet te toveren met zijn lijntjes en dat een handsbal in de eerste 10 min weer over het hoofd wordt gezien wanneer het Ajax aan gaat. Vorige week tegen PSV in de laatste 5 min een handsbal niet gezien. Het zal ook eens tegen zitten met het bekende scheidsrechterskorps. Iets met de meeste centjes helaas.
 
pinko
 
5
14 januari 2021 om 23:30
Ze doen er alles aan om Ajax maar te laten winnen, moet je maar denken. En dat is goed voor het voetbal;-))))