Huntelaar met notities in Schalke-kleedkamer: 'Vijf of zes pagina's'
Vrijdag, 12 februari 2021 om 14:43

Klaas-Jan Huntelaar heeft sinds zijn terugkeer bij Schalke 04 door blessureleed nog maar weinig kunnen laten zien, maar buiten de lijnen probeert hij zijn waarde te bewijzen. De talentvolle aanvaller Matthew Hoppe is blij met de aanwezigheid van de van Ajax overgenomen spits. De negentienjarige Amerikaan hoop zoveel mogelijk te leren van de 76-voudig Oranje-international.

Huntelaar maakte in de winterstop transfervrij de overstap van Ajax naar Schalke. Door een kuitblessure heeft hij echter nog nog maar tien minuten kunnen spelen voor de club uit Gelsenkirchen. Buiten de wedstrijden om probeert Huntelaar met advies Hoppe bij te staan. "Ik heb al een paar keer met hem gesproken en hij geeft dan aanwijzingen over punten waarop ik mezelf kan verbeteren. Dat is belangrijk voor mij. Het is mooi om een speler te hebben naar wie ik toe kan met vragen, van wie ik kan leren en door wie ik beter kan worden", zegt de Amerikaan, dit Bundesliga-seizoen goed voor vijf doelpunten, tegen Goal.

De 37-jarige Huntelaar, tussen 2010 en 2017 goed voor 126 doelpunten in 241 wedstrijden voor Schalke, wierp zich bij Ajax al op als mentor voor jonge talentvolle aanvallers en bekleedt diezelfde rol nu bij de Duitse degradatiekandidaat. Terwijl hij geblesseerd op de tribune zat bij wedstrijden van Schalke, zat hij niet stil. "Wat me aan hem is opgevallen is dat hij de dag na een wedstrijd in de kleedkamer kwam met vijf of zes pagina's aan notities", vertelt Hoppe, die niet vertelt na welk duel Huntelaar dit deed. "Hij ging naar spelers toe om te vertellen wat ze beter kunnen doen en wat het team beter kan doen. Dat was mooi om te zien."

Hoppe geeft aan erg blij te zijn met de aanwezigheid van de Nederlander. "Het is natuurlijk gaaf om Huntelaar hier te hebben. Het is mooi dat ik de kans krijg om te leren van een speler die voor grote clubs heeft gespeeld en veel doelpunten heeft gemaakt. Ik probeer zo veel mogelijk van hem op te steken", aldus Hoppe, die er alles aan wil doen om degradatie met Schalke te voorkomen. "Dat is ons grootste doel dit seizoen. Daarom focus ik me op het maken van doelpunten en het helpen van het team op iedere manier." Schalke is hekkensluiter met acht punten uit twintig wedstrijden. Het gat met de nummer zeventien FSV Mainz 05 bedraagt vijf punten. Zaterdag wacht voor Schalke de uitwedstrijd tegen Union Berlin.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Prem93
 
14
12 februari 2021 om 14:47
Huntelaar heeft zeker toch wel een leuke carriere gehad, geen wereldspits zoals Persie of Nistelrooij, een categorie daaronder..eerste seizoen bij Schalken was hij het mannetje in zijn eerste periode heb echt van hem genoten! Nu lijkt het wel wat tegen te zitten maar wel goed dat hij in ieder geval probeert zich nuttig te maken op een of andere manier die er niet veel toe doet. Uiteindelijk moeten die ballen gewoon erin gejaagd worden.
 
Rollingsvennie
 
77
12 februari 2021 om 16:05
Als hij net zoveel minuten had gekregen als RvP in Oranje, had er een andere Oranje topscoorser geweest, denk ik.
 
TILBURG013
 
24
12 februari 2021 om 16:14
Wellicht dat huntelaar een betere targetmen is dan van Persie. Maar voor de rest komt hij niet eens in de buurt. Techniek, inzicht, passing, dribbel, skills. Allemaal dingen waar Huntelaar niet in de buurt kwam bij van Persie..
 
Just_J
 
31
12 februari 2021 om 16:29
Daar heeft rollingsvennie het niet over, hij heeft het over de topscorers titel van NL elftal.. dat huntelaar op alle door jou genoemde punten niey aan van Persie kon tippen zal niemand ontkennen.. Echter het moyenne van Huntelaar in Oranje was ongekend! En daar zaten echt niet alleen maar goals tegen kleine nietszeggende landen tussen.. Had hij meer minuten gekregen had hij ongetwijfeld topscorer van NL elftal geworden en niet van Persie
 
Rollingsvennie
 
8
12 februari 2021 om 16:37
Robin is een fantastische voetballer. We hebben gewoon een luxe probleem gehad voorin. Mijn waardering in een nr. 9 zit hem gewoon met namen in goals, goals en nog eens goals maken. Net als Lewa. In principe troeft RvP die ook af in alle door jouw genoemde punten af, maar..... precies Golazos
 
Peter Isaias
 
3
12 februari 2021 om 17:32
Als mijn tante een piemel had, was het mijn oom. Ofwel het is natuurlijk veel te ongenuanceerd wat je schrijft. Vaak als Huntelaar erin kwam speelde Nederland va-banque omdat Oranje niet voorstond of had de tegenstander het al opgegeven, omdat Oranje ruim voor stond. Daarnaast zijn spelers die later in het veld komen nog fris, terwijl de tegenstanders vermoeider zijn.
 
Maxi_Lopez
 
16
12 februari 2021 om 22:59
In dit genderneutrale tijdperk is het de vraag of je tante je oom zou zijn, als het een piemel had. Nu je eerste zin al twijfelachyig is, kunnen we de rest van je comment skippen.
 
pro2312
 
0
13 februari 2021 om 14:19
En ruim ook..
 
 
8
12 februari 2021 om 18:50
En toch is er geen enkele Nederlandse speler die meer goals heeft gemaakt dan Huntelaar. Meest scorende Nederlandse speler ooit (club en land bij elkaar opgeteld). Niet alleen meer dan van Persie en van Nistelrooij, maar ook meer dan Geels en Cruijff. Dat is erg indrukwekkend. Hoop dat hij spitsentrainer wordt in de jeugd bij Ajax als hij klaar is.
 
Prem93
 
1
12 februari 2021 om 19:35
Klopt, maar bij Real totaaaal geflopt. Gewoon een goede spits maar geen TOP spits zoals Ruud of RVP
 
Dr. Phil
 
3
12 februari 2021 om 21:26
Nou ja Prem, Het ligt er aan in welk perspectief je het stelt. Ook bij Real kwam Hunter goed uit de start blocken. Ik meen mijn te herinneren dat hij daar 1 op 2 liep maar vanwege een machtsstrijd ruimte moest maken. Hij werd voor een appel en een ei verkocht aan Ac Milan en werd als rechts buiten opgesteld. Real was gewoon een verkeerde keuze. Had lekker de Engels competitie in gemoeten.
 
myvision
 
3
12 februari 2021 om 21:29
Misschien komt dat omdat hij bij Real gewoon niet in de spits werd gezet.