Huntelaar praat over 'het ergste in zijn loopbaan': 'We doen het ook voor hem'
Zondag, 8 juli 2018 om 08:48

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Abdelhak Nouri met hartritmestoornissen in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in het Oostenrijkse Zillertal. De middenvelder moest op het veld gereanimeerd worden en hield er door een zuurstoftekort hersenschade aan over. Volgens zijn artsen zal Nouri nooit meer normaal kunnen functioneren.

"Dit vergeet je nooit", vertelde Klaas-Jan Huntelaar zaterdagavond na het oefenduel met FCSB (1-1), in gesprek met de NOS. "Dit is het ergste wat ik heb meegemaakt in mijn carrière. Nog altijd word ik ermee geconfronteerd en het is altijd lastig." De spelers van Ajax proberen het gevoel om te zetten in iets positiefs. "Alle negatieve dingen probeer je positief om te zetten. Je probeert er extra kracht uit te halen."

"We doen het niet alleen voor onszelf, maar ook voor hem en zijn familie", benadrukt Huntelaar. Vorige maand erkende Ajax dat de club aansprakelijk is voor de situatie van Nouri. De familie van de speler oordeelde op basis van deskundigen dat de verleende medische zorg op het fatale moment onvoldoende was en stapte in mei naar de arbitragecommissie van de KNVB.

De familie wilde dat Ajax zijn aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid erkende en dat deed de Amsterdamse club. Nouri doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en maakte in september 2016 zijn debuut in het eerste elftal. In de KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0) kwam de spelmaker direct tot scoren. In totaal speelde Nouri vijftien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Voor de beloften kwam hij 45 keer uit. Hij ontving hij de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
10
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
koeral
 
14
8 juli 2018 om 09:32
Ik weet het nog als de dag van gisteren. Daar zat ik dan op vakantie op een tabletje de wedstrijd te volgen en opeens lag Nouri daar. Je gaat niet meteen uit van het ergste en denkt dat hij misschien misselijk was. Maar was dat het maar.. Dit soort gebeurtenissen blijven je je hele leven bij en ik geloof goed dat het een flinke impact op de spelers en betrokkenen heeft gehad. Diep en diep triest allemaal.
 
KusH
 
6
8 juli 2018 om 09:47
Alweer een jaar terug.. voelt zo kort geleden. Vooral door alles wat er gezegd is en nog steeds gebeurt. Want hoe dan ook.. Nouri is niet vrij meer. Zal dat altijd onthouden, ook omdat ik zelf hartproblemen had. Nouri..blijf sterk!?
 
Myloki
 
5
8 juli 2018 om 09:47
Het is echt verschrikkelijk wat er gebeurd is, vooral voor Nouri en zijn familie maar kom op ik lees 1x per week er nog een artikel over. Er komt een keer een punt dat je als ploeg verder moet hoe vervelend dat ook is.
 
PauloDybala
 
10
8 juli 2018 om 10:29
Maar zou je dat kunnen? Klaas Jan geeft hier aan dat hij er nog steeds mee geconfronteerd wordt en hij kende Nouri niet eens zo lang. Jongens als De Ligt, de Jong en natuurlijk van de Beek hebben het grootste gedeelte van hun leven met Appie gevoetbald en gewoon geleefd. Ik kan me best voorstellen dat zij hier onbewust nog steeds echt last van hebben, en daar uiteraard niet zo makkelijk overheen komen.
 
Myloki
 
1
8 juli 2018 om 11:13
Ik heb mijn opa op een verjaardag in elkaar zien zakken 3 jaar geleden waar de hele familie bij zat inclusief kleine kinderen, 6 dagen later hebben we hem begraven. Intens verdrietig maar het leven gaat door het hoort bij het leven helaas.