Hyballa gaat niet in op opmerkelijk voorstel: 'Zou paniekvoetbal zijn'
Maandag, 10 april 2017 om 18:52

Het degradatiespook is NEC inmiddels serieus genaderd na tien nederlagen in de laatste elf wedstrijden, maar trainer Peter Hyballa zit in het slot van de competitie niet te wachten op hulp van buitenaf. De clubleiding van de Nijmegenaren had graag een extra, ervaren assistent toegevoegd aan de technische staf van Hyballa, maar die heeft daar vriendelijk voor bedankt.

"Ik heb aangegeven dat het niet mijn voorkeur heeft om een ervaren coach naast me te krijgen. Daarmee zijn ze akkoord gegaan", zegt de Duitse oefenmeester tegen FOX Sports. "Alles wat je nu nog aan de staf zou veranderen, is paniekvoetbal. De club heeft daarna het vertrouwen in mij uitgesproken en aanvoerder Gregor Breinburg heeft dat vanmiddag ook gedaan. En dus gaan we gewoon tot het einde van het seizoen door met de huidige technische staf."

"Ik vind het goed dat Edwin de Kruijff (technisch manager, red.) nadenkt over oplossingen, maar ik zie dat niet zitten", vervolgt Hyballa. "Om nu voor vier wedstrijden wat anders te gaan doen. Zolang ik hier zit, denk ik mee, en ik denk dat het ons niet helpt als we de staf veranderen. Mijn kracht is duidelijk zijn en dat ben ik nu ook geweest." NEC is na het verlies van afgelopen weekeinde tegen Ajax (1-5) afgezakt naar een zestiende plaats in de Eredivise.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
2
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Ibracadabra020
 
0
10 april 2017 om 19:01
En terecht lijkt me. Anders krijg je t zelfde verhaal als bij Psv toen Hiddink het handje van Cocu moest vasthouden... Als hoofdtrainer dien je nou eenmaal verantwoordelijkheid te nemen dus een terechte beslissing van Hyballa.
 
Ijsmuts
 
3
10 april 2017 om 19:08
Bij PSV en later ook bij Feyenoord pakte het goed uit. NEC staat in mijn ogen onnodig laag en dat is de volledige verantwoordelijkheid van Hyballa. Gezien de manier waarop NEC verloor van Ajax gaat het ook echt de verkeerde kant op. Om het plat te zeggen: lekker boeiend dat Hyballa het niet ziet zitten, het gaat om het belang van de club en de supporters, niet om zijn belang. Zijn belang staat al 30 wedstrijden voorop en het het gaat van kwaad tot erger.
 
n23_
 
1
10 april 2017 om 19:27
Zo onnodig laag staan we niet hoor, we hebben maar 2 goede voetballers in de selectie waarvan er een 17 jaar oud is en de andere een verdediger, daar win je geen wedstrijden mee. De rest is op hun best een anonieme ondersteunende speler maar voor een groot deel gewoon (nog) niet goed genoeg.
 
Keizerstad1994
 
1
10 april 2017 om 22:56
' en dat is de volledige verantwoordelijkheid van Hyballa' Niet mee eens. Hyballa moet het voor een groot deel doen met de selectie die hij krijgt. En ondanks dat hij bij de samenstelling van die selectie ook zijn (vooral negatieve) invloed heeft gehad door middel van o.a. Ofusu, Taiwo en Fomitschow is de plek waar NEC nu staat redelijk conform de kwaliteiten. Met wat mazzel wordt je 13e en met wat pech 16e of 17e en loop je goeie kans om eruit te vliegen. Komt ook nog bij dat er gewoon een punt of 7 a 8 is misgelopen door het missen van kansen, daar kan Hyballa ook niet gek veel aan doen. Alleen al in de wedstrijden tegen Zwolle, Sparta, ADO en Groningen had NEC zich allang veilig moeten spelen. Maar als je pingels en een-op-een kansen gaat missen en tussendoor ook nog knullige, onnodige tegendoelpunten weggeeft kan het hard gaan. Oftewel ik kan Hyballa niet superveel verwijten. Moet misschien iets minder van systeem wisselen maar zo gek vind ik zijn opstellingen niet. Het is gewoon een geval van, vooral aanvallende, onmacht in combinatie met het ontbreken van wat mazzel dat er voor zorgt dat we nu op de nacompetitie afstevenen(al kan een overwinning wel wonderen doen). Het is als club dan misschien verleidelijk om de trainer eruit te gooien, maar in dit specifieke geval zou dat 0,0 zin hebben. Ik denk persoonlijk wel dat, of NEC zich nu handhaaft of niet, Hyballa na dit seizoen sowieso uit eigen beweging vertrekt.
 
Master D
 
6
10 april 2017 om 19:02
Ik zie dit misgaan. Laatste zullen ze niet worden, maar met deze vorm ontloop je de playoffs niet en je gaat ze ook niet winnen met dit spel.
 
-NEC-
 
7
10 april 2017 om 19:10
NEC speelt juist een best prima spel. Maar je verliest puur op het feit dat je geen afmaker hebt. Tegen ADO krijg je 8 enorme kansen en ADO krijgt 1 grote en je verliest 0-1, om maar een voorbeeld te geven. Ook tegen Groningen vorige week. 2 kansen 1 op 1 worden niet afgemaakt en ook vlak voor de 2-0 moest Rayhi de 1-1 maken. Het zit gewoon nu helemaal niet mee. Hyballa is een prima trainer, die wordt helemaal gek van al die kansen die er wonder boven wonder niet ingaan.
 
SneekPSV
 
1
10 april 2017 om 20:23
Groot gelijk! Je laat je toch geen brevet van onvermogen opspelden? De directie van NEC moet goed beseffen dat het nu eenmaal een pover elftal heeft. Met een beetje geluk ontloop je de degradatie/promotie wedstrijden nog. Het laatste wat je nu moet doen is onrust in je selectie creã£â«ren. Ik heb de indruk dat deze trainer best weet wat hij moet doen en is ook realistisch. Hij doet zijn stinkende best en heeft daar de volle steun van de directie bij nodig. NEC speelt overigens helemaal niet zo slecht gezien het spelersmateriaal. Je kunt nu wel afbraakvoetbal gaan spelen, maar dat ligt deze selectie helemaal niet.