Hyperambitieuze Kluivert: 'Dat zou moeten kunnen lukken als ik het zo bekijk'
Maandag, 2 september 2019 om 19:48

Justin Kluivert mocht zich maandag verrassend melden bij het Nederlands elftal. De twintigjarige vleugelaanvaller van AS Roma was aanvankelijk genegeerd door bondscoach Ronald Koeman, maar ontving na het geblesseerd afhaken van Steven Bergwijn alsnog een uitnodiging. Kluivert is blij met zijn oproep, nadat Koeman hem de voorbije maanden links had laten liggen.

De ex-Ajacied speelde zijn voorlopig laatste interland voor Oranje immers bijna anderhalf jaar geleden, toen hij invaller was in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. Kluivert stond destijds nog onder contract bij Ajax en verkaste in de zomer die volgde naar AS Roma. Bij de Italiaanse grootmacht kende hij een trage start, maar afgelopen weekeinde was Kluivert plots basisspeler in de stadsderby tegen Lazio (1-1).

"Ik speelde negentig minuten en het ging lekker. Het was een zware, maar mooie klassieker, een derby met alles erop en eraan. Mijn eerste ook", vertelt Kluivert tegenover De Telegraaf. "Vorig jaar speelde ik geen Lazio - Roma of Roma - Lazio, zelfs niet als invaller, en nu was het meteen volle bak. Dit smaakt naar meer klassiekers." Kluivert heeft zich naar eigen zeggen flink ontwikkeld bij Roma. "Ik ben als jonge jongen in recordtijd volwassen geworden. En qua fysieke inhoud is het ongelooflijk. Ik voel me sneller, fitter en sterker. En ik zie het spel ook nog wat beter."

Kluivert staat als gezegd op twee interlands. Zijn vader Patrick speelde er 79, maar de buitenspeler van AS Roma denkt dat hij dat aantal zou moeten kunnen evenaren. "Dat zou moeten kunnen lukken als ik het zo bekijk", reageert hij vol vertrouwen. "Ik weet niet hoeveel jaar daarvoor nodig is, maar ik ben pas twintig en vanaf nu ga ik proberen er elke keer bij te zijn. Of ik op speeltijd tegen Duitsland of Estland reken? Ik zie het wel, laat alles op me afkomen. Maar ik ben er klaar voor en kijk ernaar uit om te gaan trainen en de jongens weer te zien."

Meer nieuws
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
0
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
1
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
4
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Koepbarca03
 
8
2 september 2019 om 19:52
Ik vind dat Kluivert er altijd bij moet, aangezien een speler van as Roma niks meer leert bij jong oranje. Bij het eerste traint hij tenminste met virgil, de ligt etc. Daar leert hij meer van en wordt hij slimmer en beter can
 
@Osthoved89
 
21
2 september 2019 om 19:58
Bij Oranje gaat het niet om het beter maken van spelers maar volgens mij om de prestaties van het Nederlands elftal. Als Kluivert bewijst goed genoeg te zijn zal hij er altijd bij zitten, maar momenteel lijkt dat nog niet te lukken voor hem. Tot die tijd kan hij dingen leren bij AS Roma en laten zien dat hij te goed is voor Jong Oranje. En hij moet deze kans pakken.
 
Bossie
 
1
2 september 2019 om 21:50
Of het nu bij Oranje is op bij hun club , het gaat uiteindelijk om het beste team. Je zet een goed team prestatie neer , maar dat hoeft niet altijd met de beste spelers te zijn
 
@Osthoved89
 
1
2 september 2019 om 22:08
Natuurlijk, maar de trainingen bij clubs zijn naar mijn idee ook bedoeld om de spelers beter te maken. Bij Oranje of wel landenteam dan ook zijn de trainingen bedoeld om de spelers op elkaar af te stemmen en het team het beste te laten werken. Dat Kluivert is uitgeleerd bij JO betekent niet dat hij daarom maar naar Oranje moet zodat hij bij kan leren.
 
MartijnWinkel
 
5
2 september 2019 om 20:02
Bij oranje moet je presteren, niet leren.
 
MartijnWinkel
 
5
2 september 2019 om 20:03
Bij oranje moet je presteren, niet leren.
 
Dick Winnen
 
3
2 september 2019 om 20:04
Ook bij Jong Oranje kan Kluivert nog genoeg leren, daarnaast lijkt me dat een vreemde redenering. Je haalt een speler bij Oranje omdat hij goed genoeg is, niet omdat hij zou zijn uitgeleerd bij Jong Oranje.
 
Sven85
 
3
2 september 2019 om 19:55
Kluivert heeft zeker de potentie. Afgelopen weekend 90 minuten gespeeld. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken en ook op termijn bij Oranje van waarde zijn.
 
OogaXhaka
 
9
2 september 2019 om 19:56
Gezonde ambitie van een nog erg jong talent. Speelt de laatste wedstrijden als basisspeler en hopelijk houd hij dit vol. Lijkt daarnaast volwassener te zijn geworden ondanks zijn leeftijd. Blijft een potentiƫle versterking voor Oranje op de flanken.
 
glenn
 
4
2 september 2019 om 19:58
Erg leuk om te lezen. Klaarblijkelijk houdt AS Roma zich aan t plan en Kluivert ook. Van de zijkant ziet AS Roma er afgelopen jaar echt uit als een ongeregeld zootje met de vele wisselingen continue in de basis 11. Maar Kluivert klaagt niet om verhuurd te worden. Voelt zichzelf beter worden. Leuk nieuws
 
Ronaldw89
 
1
2 september 2019 om 22:57
Hij zou anders gewoon op de bank beginnen afgelopen weekend. Er viel echter iemand uit tijdens de warming up.
 
Buitenspelgoal
 
7
2 september 2019 om 20:01
Kluivert blijft een groot talent en speelt bij een mooie club. Als mensen sentimenten achter zich kunnen laten zie ik geen andere optie die je kan oproepen die beter zou zijn. Kluivert is jong, gemotiveerd en een speler moet groeipotentie voor de toekomst.
 
Japie_Krekel
 
2
2 september 2019 om 20:08
mooi dat hij nu veel minuten maakt bij AS Roma maar hij moet wel zijn rendement gaan verbeteren. dat is nog erg pover momenteel voor een aanvaller
 
Bossie
 
1
2 september 2019 om 21:51
Heeft ruim een jaar de tijd gehad om zich aan te passen aan het systeem . Nu gaat die daar langzaam de.vruchten van plukken.
 
AZet
 
14
2 september 2019 om 20:12
Ik vind 'm beter dan Bergwijn. Kluivert is ongeveer even snel, maar is wel wat technischer in de kleine ruimte. Ik snap sowieso niet waarom bondscoaches toch altijd de neiging hebben om spelers uit de eredivisie te selecteren, terwijl spelers die in het buitenland voetballen echt op een veel hoger niveau spelen. Dat ze soms eens een paar wedstrijden op de bank zitten, dat wordt iets te graag als excuus gebruikt. Alsof daardoor een speler ineens veel slechter wordt.
 
Japie_Krekel
 
6
2 september 2019 om 20:16
@azet dat bankverhaal vind ik niet echt meer een argument want bankzitters als Cillessen en Promes zijn ook gewoon geselecteerd door Oranje
 
steeck03
 
1
2 september 2019 om 22:36
Met Promes heb je nu een punt.aar Cilissen is oud nieuws, die is inmiddels basis speler. Bij ongeveer gelijkwaardig is ritme een issue. Bij duidelijke verschillen gewoon duidelijk minder.
 
Buakaw
 
4
2 september 2019 om 20:23
Hoezo plots basisspeler? Hij heeft beide competitiewedstrijden en in voorbereiding ( meestal) basis gestaan.
 
Thamike
 
3
2 september 2019 om 20:24
Kluivert oogt ook fit en is fysiek zeker gegroeid. Denk dat hij de juiste keuze heeft gemaakt voor zijn ontwikkeling en dat Roma goed met hem bezig is en de tijd neemt. Hoop dat hij zich kan ontwikkelen als echte basisspeler bij Roma.
 
ModricMagic
 
0
2 september 2019 om 20:50
Ik hoop echt dat Kluivert zich stormachtig gaat ontwikkelen. We hebben bij Oranje echt weer aanvallende talenten nodig. Aanvallend is het nog erg pover vergeleken met het middenveld en verdediging.