'Hypocriete' Walker kan interlandloopbaan mogelijk gedag zeggen na seksrel
Dinsdag, 7 april 2020 om 16:11

De seksrel van vorige week heeft mogelijk fatale gevolgen voor de interlandloopbaan van Kyle Walker, zo weet de Daily Star dinsdag te melden. Bondscoach Gareth Southgate is naar verluidt ontstemd over het feit dat de rechtsback van Manchester City twee prostituees uitnodigde in zijn huis in Cheshire, kort nadat hij via Instagram een oproep had gedaan aan de voetballiefhebbers in Engeland om zoveel mogelijk binnen te blijven vanwege de coronacrisis.

Southgate denkt er volgens bovengenoemde krant serieus over na om Walker niet meer op te roepen voor interlands van Engeland, zolang hij aan het roer staat bij the Three Lions. De vleugelverdediger van Manchester City legde omgerekend 2.500 euro neer voor een sessie van ongeveer drie uur met twee escortdames. De clubleiding van the Citizens kondigde daarop een intern onderzoek aan naar de handel en wandel van Walker, die naar verluidt al een boete van ruim 280.000 euro opgelegd heeft gekregen.

Walker, die in de Engelse tabloids wordt omschreven als een 'Virus Hypocrite', kwam al snel met excuses op de proppen. "Ik bied publiekelijk mijn excuses aan voor de keuzes die ik afgelopen week heb gemaakt. Ik weet maar al te goed dat ik als profvoetballer een voorbeeldfunctie heb. Ik wil in dat kader excuses maken aan mijn familie, vrienden, Manchester City, de supporters en de gemeenschap in het algemeen. Ik heb ze allemaal flink laten zitten", zo viel te lezen in het statement van de flankspeler.

De vleugelverdediger maakte in 2011 zijn debuut voor de Engelse ploeg tegen Spanje en de 29-jarige rechtsback staat negen jaar later op 48 interlands. Walker speelde vorig jaar zomer in de troostfinale van de Final Four van de Nations League, tegen Zwitserland, zijn laatste interland voor Engeland. Eerder dat toernooi tekende Walker voor een eigen doelpunt in de verlenging van het duel met het Nederlands elftal, door de ploeg van Southgate uiteindelijk met 3-1 verloren.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
JJvH91
 
49
7 april 2020 om 16:16
Kan me voorstellen dat Pep hier ook niet over te spreken zal zijn... Desondanks vind ik het wat overdreven hem niet meer op te roepen voor het nationale elftal.
 
gomes1psv
 
7
7 april 2020 om 17:21
Tja, lastig. Ik heb geen idee meer wat er voor nodig is om sommige voetballers ervan te overtuigen dat ze niet verheven zijn boven anderen, de wet en alle regels die gelden. Clubs doen tevergeefs pogingen afspraken met ze te maken, boetes worden lachend betaald en excuses worden achteraf even makkelijk gemaakt als de regels worden geschonden en heeft een of andere pr-adviseur of raadsman in zo'n verklaring toegevoegd dat meneer 'een voorbeeldfunctie' heeft. 300k+ aan volgers op instagram als niet meer, maar je dan pas bewust zijn van je voorbeeldfunctie nadat je er met je maat gezellig op uit bent gegaan om binnen 1,5m van elkaar drie uur lang twee hoeren dubbel ligt te vouwen. Wanneer je je bedenkt dat 'je land vertegenwoordigen' ook best een afspiegeling mag zijn van de mate waarin je de waarden van en respect voor een land in acht neemt, vind ik dit best een logische straf. Om dezelfde reden mag Koeman een recividist als Quincy Promes wat mij betreft ook lekker thuislaten met zijn quarantainegappies. Dus prima sanctie voor Walker, met slechts één kanttekening: het blijft natuurlijk een raadsel, maar benieuwd of Southgate ook zo principieel is wanneer bijvoorbeeld Harry Kane zich manifesteert als Virus Hypocrite.
 
JJvH91
 
2
7 april 2020 om 17:34
Goed punt, ik ben met je eens dat men bij een nationale ploeg (nog) meer een voorbeeldfunctie heeft dan bij een club. Sancties horen dat te weerspiegelen.
 
Primetime
 
4
7 april 2020 om 18:12
Je doet alsof de gemiddelde burger zich wel netjes aan alle regels houd. Als ze geen voetballer waren hadden ze ook gewoon de wet overtreden, alleen wordt je als voetballer iets sneller herkend. In Spanje en Italie zijn samen al meer dan een half miljoen boetes uitgeschreven voor het overtreden van de regels van lockdown en uiteraard wordt lang niet iedereen gepakt. Het gros van de normale burgers met een modaal inkomen overtreed weleens een wetje, te hard rijden etc maar bij voetballers ligt het altijd aan het geld, de roem die naar hun hoofd is gestegen.
 
gomes1psv
 
11
7 april 2020 om 18:22
Nou, dan stellen we gemiddelde burgers ook niet meer op in het nationale elftal. Gelijke monniken, gelijke kappen inderdaad!
 
Japie_Krekel
 
88
7 april 2020 om 16:16
ik keur zijn gedrag niet goed maar om hem hier nu meteen voor te boycotten voor het Engelse elftal vind ik wel weer erg ver gaan
 
bf1994
 
7
7 april 2020 om 16:48
Lijkt een beetje een impulsieve beslissing inderdaad.
 
Murad
 
7
7 april 2020 om 18:25
Bij zulke beslissingen vraag ik me altijd af of de bond hetzelfde zou hebben gedaan (of überhaupt overwegen) als het om de sterspeler van het team zou gaan inplaats van de goed bezette rechtsback positie waarbij het waarschijnlijk is, dat Walker op korte termijn waarschijnlijk vervangen gaat worden door Trent of Awb.
 
Japie_Krekel
 
0
7 april 2020 om 19:24
@joe Rogan mee eens! het is denk ik een beetje hetzelfde als wat Kieft zei gisteren. Romario kwam bij PSV met meer dingen weg als andere spelers omdat hij in principe onmisbaar was. in zulke gevallen willen clubs en bonden nog wel eens met twee maten meten. Walker is nu idd misschien een makkelijker slachtoffer als pakweg een Harry Kane of Sancho wat de grote mannen zijn bij het Engelse elftal en die zullen dan in zo een situatie waarschijnlijk niet zo snel met dit soort consequenties te maken krijgen
 
oumsmak
 
25
7 april 2020 om 16:17
Die Engelse voetbalspelers blijven een partijtje dom man man. Vooral walker vreemdgaan van je vrouw en dat wijf zwanger gemaakt. En nu dit, ze leren het ook nooit ??!
 
Nammak
 
22
7 april 2020 om 16:38
Britse spelers zijn vaak wel boefjes hoor. Kijk maar naar Giggs of Terry of meer recent een Grealish.
 
NJfromVOL
 
44
7 april 2020 om 16:32
Voetballers dom? Als je wijf schrijft als je vrouw bedoelt, vind ik dat ook niet erg snugger
 
Nr.11
 
4
7 april 2020 om 17:04
Dat is dat buitenechtelijke kind al straf genoeg zou ik zeggen. Hoeft die straf van de bond niet nogmaals erbij
 
Denn01
 
19
7 april 2020 om 16:18
Het is zeker niet slim en dan vooral voor zichzelf en zijn naasten. Maar om hem nooit meer op te roepen voor het nationale team slaat natuurlijk nergens op. Net alsof anderen nooit een fout maken.
 
Analist25
 
20
7 april 2020 om 16:20
Sinds wanneer heeft Engeland moraliteit gelijk gesteld aan de wet? Ik dacht dat het een seculiere staat was. Kortom: De hypocrisie komt ook van hen die Walker er nu van betichten.
 
Andonis
 
4
7 april 2020 om 16:45
Southgate is natuurlijk niet de wetgever dus hoe de seculiere staat hiermee in verband staat weet ik niet. Neemt niet weg dat prostitutie in het VK volgens mij niet gelegaliseerd is. En daarnaast is het VK naar mijn weten een staat met staatsgeloof. Protestant. Met daarbij de acceptatie naar andere geloven.
 
Analist25
 
0
7 april 2020 om 18:40
Southgate moet zich helemaal niet bemoeien met zulke zaken die in prive gebeuren maar dat doet hij wel en dat is heel gevaarlijk. Vroeger hadden ze letterlijk heksenjachten, wat er nu met Walker gebeurt is de hedendaagse variant van een heksenjacht. Het is verder inderdaad niet bij wet gereguleerd dat prostitutie legaal is en dat bewijst wederom hoe hypocriet het systeem is want prostitutie is daar gewoon toegestaan. Dat laatste heb je gelijk in, ik zat daar fout.
 
Andonis
 
0
7 april 2020 om 20:56
Ik ben al langer een pleitbezorger voor het vrijer omgaan met sporters en andere bekende persoonlijkheden. In mijn optiek dienen voetballers vooral op hun voetbalkwaliteiten beoordeelt te worden en gaat hun voorbeeldfunctie op dit moment veel te ver. Het zijn tenslotte gewoon mensen met geen enkele ethische verantwoordelijkheid. Dan kun je ook weer proportioneel oordelen.
 
Analist25
 
1
7 april 2020 om 21:26
In een tijdperk waar men god vervangen heeft voor celebrities, is dit helaas de realiteit waar in we leven. Jurgen Klopp had bij wijze van spreken een standbeeld moeten krijgen na zijn krachtige woorden tegen die ene journalist.
 
LevUnited
 
27
7 april 2020 om 16:21
Geen probleem toch. Engeland heeft met Alexander Arnold en Wan Bissaka al twee wereldklasse verdedigers op die positie.
 
FcGrun050
 
4
7 april 2020 om 16:21
Mocht dit waar zijn, geloof ik echter niet in als dit van de Daily Star is, dan is het wel makkelijk praten voor Southgate. Met Wan-Bissaka, Alexander-Arnold, Aarons, James, Walker-Peters, Trippier en Kenny heeft hij genoeg potentie of spelers die al beter dan Walker al rondlopen. En met Maguire, Coady, Stones, Gomez, Mings, Tomori en Lascelles ook wel genoeg centraal. Dus die posities hebben ze sowieso al gevuld voor de aankomende jaren.
 
e013willem
 
13
7 april 2020 om 16:24
Zou niet terecht zijn in mijn ogen, maar áls er een positie is waar Southgate spelers kan boycotten dan is het de rechtsback positie. Met TAA, AWB en Trippier kan je Walkers verlies zo opvangen.
 
Ajax/barca2014
 
16
7 april 2020 om 16:32
Daarom zou ik het ook wel enorm goedkoop vinden om zo'n statement te maken met een speler die je toch niet meer zou gebruiken. Ik ben benieuwd of ze dat dan ook met een Wayne Rooney hadden gedaan. De beste man heeft ook al de nodige schandalen achter de rug.
 
Regulator
 
3
7 april 2020 om 16:58
Ze kunnen beter in Engeland al vast een standaard verontschuldigingsvideo naar iedere speler doorsturen. Dit begint toch wel saai te worden. Man man man
 
Udovic
 
10
7 april 2020 om 17:01
Moest Walker de Messi van Engeland zijn dan zou Southgate wel anders piepen.voetballerij is zo hypocriet dat alle moraliteit verdwijnt wanneer er geld mee is gemoeid.
 
Nr.11
 
7
7 april 2020 om 17:06
Ik vond dat een soortgelijke straf wel gepast bij Promes en co. Toen ze ff gingen pronken hoe cool ze zijn en lekker gingen voetballen toen heel Nederland in quarantaine zat. Had niet perse een straf gegeven op landelijk niveau. Maar een straf uit de club was wel gepast. Ontslag zou ik terecht vinden
 
Busby
 
0
7 april 2020 om 17:25
Als je Wan Bisika, Trend, Walker en Trippier hebt is dat één van de manieren om iemand alvast thuis te laten ??
 
lwd12
 
2
7 april 2020 om 18:11
Hij is hypocriet, dat is waar, maar hij heeft ook geen moord gepleegd. Daarvoor is hij door het stof gegaan. De boete is al vors, dat is prima, maar om hem nu nooit meer op te roepen gaat mij war ver. Ik zou het snappen als hij nu 1 of 2 interlands wordt gepasseerd.
 
juvetino
 
0
7 april 2020 om 18:34
Goede zaak, hij is toch bijna nooit in vorm.. overschatte back, met Alex-Arnold heb je een veel betere back dus veel had die toch niet gespeeld.
 
Primetime
 
0
7 april 2020 om 18:36
De kans dat ie sws nooit meer opgeroepen zat er toch al in. De afgelopen 3 interlandperiodes zat hij er ook niet bij
 
Jpennant16
 
2
7 april 2020 om 18:41
Wat een arrogantie. Denken al die (oud)voetballers nou echt dat ze zulke lekker vrouwen (wags) zouden hebben als ze timmerman waren. Het zijn allemaal escorts, maar sommigen betaal je direct en anderen willen een ring om hun vinger.. Maargoed deze uitspraak zal wel weer te ver gaan van mij. Sorry he