Ibrahim Sangaré gaat per brancard van het veld en keert daarna terug
Maandag, 6 september 2021 om 22:08

Ibrahim Sangaré is maandagavond geblesseerd geraakt tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Ivoorkust en Kameroen. De middenvelder van Ivoorkust en PSV werd enkele minuten voor de pauze per brancard van het veld gevoerd. Vervolgens keerde hij echter terug op het veld en ook aan het begin van de tweede helft stond hij 'gewoon' binnen de lijnen. Het stond op dat moment 2-0 voor Ivoorkust door twee treffers van Sébastien Haller.

Na een duel om de bal met Martin Hongla, waarin ogenschijnlijk niets ernstigs gebeurde, schoot de pijn er plots in bij Sangaré. Mogelijk kwam die pijn nog voort uit een moment in de openingsfase van de wedstrijd, toen de middenvelder zichtbaar last had. Sangaré werd, nadat hij naar het gras ging, op het veld behandeld door de medische staf en vervolgens per brancard afgevoerd. Daarna kwam hij echter terug op het zichtbaar slechte veld om de eerste helft af te maken en bondscoach Patrice Beaumelle heeft hem in de pauze niet gewisseld.

"Hier zal iedereen met een PSV-hart met een zeer slecht gevoel naar kijken", zei de commentator van ESPN toen Sangaré zijn blessure opliep. Maandag werd al duidelijk dat Cody Gakpo het trainingskamp van Oranje heeft verlaten. De KNVB maakt bekend dat Gakpo zijn blessure zaterdag in de wedstrijd tegen Montenegro (4-0 winst) al opliep. PSV verwacht de aanvaller ongeveer een week te moeten missen.

Uit een strafschop opende Haller de score in de twintigste minuut. Na een vrije trap van Jean Michaël Seri kwam de bal in de ogen van de arbitrage op de arm van Vincent Aboubakar, die een gele kaart kreeg voor zijn handsbal. Zelf claimde de aanvaller dat de bal op zijn schouder kwam, maar hij kon een strafschop niet voorkomen. Haller mikte de penalty overtuigend in de linkerhoek. Tien minuten later sloeg de spits opnieuw toe. Jean Evrard Kouassi passeerde Duplexe Tchamba en verstuurde een steekpass richting Haller, die vanbinnen het strafschopgebied de linkerhoek vond.

Meer nieuws
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
24
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
16
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
4
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
LosBlancos1999
 
16
6 september 2021 om 22:13
Ff schrikken, Sangare hard nodig in de belangrijke week die er aan zit te komen!
 
MessiBazoer
 
8
6 september 2021 om 22:30
Ik denk dat het verlies van Gakpo moeilijker op te vangen is. Boscagli op 6 en Obispo in de basis. Bruma voor Gakpo is een stuk minder.
 
LosBlancos1999
 
2
6 september 2021 om 22:47
Gakpo is een enorm gemis ja, ik hoop dat hij er tegen Sociedad weer bij is
 
Aguerooo
 
6
6 september 2021 om 23:02
Sangare en Gakpo zijn beide onvervangbaar. Boscagli kan niet zomaar de plek van Sangare invullen, dat kan niemand in de selectie van PSV.
 
LinkinPark13
 
23
6 september 2021 om 22:14
Ik vind oprecht dat we voor dit soort onzin gewoon rood moeten gaan geven, want dit is gewoon het verpesten van het spel met dit soort aanstellerij. Je ziet het steeds vaker en vaker, dat een speler doet alsof hij volledig kapot wordt getrapt, om vervolgens 5 minuten daarna weer vrolijk door te wandelen alsof ee niets aan de hand is. Misschien dat dit soort onzin aan banden wordt gelegd als we gaan spelen met zuivere speeltijd, maargoed zuivere speeltijd heeft mijn voorkeur nou niet bepaald.
 
jwtw030
 
44
6 september 2021 om 22:20
Ik heb de wedstrijd niet gezien hoor, maar denk je nou echt dat hij zich bewust met een brancard laat vervoeren,? Volgens mij stond het toen nog geen 2-0 toch? Ik ben wel een voorstander van zuivere speeltijd. 35 min per helft is gewoon eerlijk. In de zaal gebeurd dat ook in de eredivisie en werkt perfect. Als je eens voor de grap de tijd gaat bijhouden in een voetbalwedstrijd dat verloren gaat door een keeperbal, vrije trap, wissels, blessure etc. en er maar een paar minuten bij komen dan schrik je je rot. Is gewoon niet eerlijk zo.
 
665
 
22
6 september 2021 om 22:21
Ik zie het al, jij hebt duidelijk nooit gevoetbald. Een speler kan namelijk gewoon een tik krijgen en voor zijn gevoel heel veel last hebben. Ik heb zelf ook wel is een trap gehad dat het voelde alsof ik niet meer verder kon spelen, maar na 2 sprintjes was het er toch uit. Niet iedereen probeert elkaar altijd een kaart aan te naaien. Niemand gaat namelijk voor z’n plezier met de brancard van het veld.
 
LinkinPark13
 
6
7 september 2021 om 00:08
“Ik zie het al, jij hebt duidelijk nooit gevoetbald” Jawel hoor, en vaak zat tikken gekregen, alleen ben ik nog nooit zo oncollegiaal geweest om een kaart aan te naaien bij mijn tegenstander, door te veinzen alsof mijn enkel achterin mijn nek is geschopt Heb nog nooit een moment gehad dat ik ineens weer kon lopen als ik een harde knal te verwerken kreeg, je krijgt mij dus echt niet wijs dat je niet merkt of dat je geblesseerd bent of niet vanaf het moment dat het gebeurt.
 
 
7
6 september 2021 om 22:22
Had hij geen pijn dan? Ik heb het namelijk niet gezien
 
Lincoln Osiris
 
5
6 september 2021 om 23:03
Eens met je punt Linkin Park, maar in dit geval gaat het niet op. Als je de wedstrijd had gekeken zag je dat hij al vanaf de openingsfase last had, en hoewel het ongelukkig was op dat rare veld, het uiteindelijk te veel was. Mooi voor hem dat de pijn weg is getrokken. Deze jongen staat zelfs na harde duels bij PSV altijd nog overeind, laat staan dat hij iets simuleert.
 
jwtw030
 
27
6 september 2021 om 22:14
Wat een strijder is het ook. Bij PSV ook altijd voorop in de strijd en al helemaal voor vaderland. Hoop voor PSV dat dit meevalt, want is een belangrijke schakel in het team.
 
JoshuaK_
 
6
6 september 2021 om 22:24
Heerlijk dat ESPN de Afrikaanse wedstrijden heeft zeg! Hoop nu ik dit zie echt dat ze ook de Afrika Cup hebben in 2022, kon daar enorm van genieten in de jaren dat het op Eurosport te zien was.
 
MessiBazoer
 
5
6 september 2021 om 22:29
Met zo’n fantastische grasmat wil ik het ook wel zien! Daar kan alleen maar schitterend op gevoetbald worden.
 
JoshuaK_
 
1
6 september 2021 om 22:34
Zeker weten, dit is een grasmat waar prime Barcelona hun vingers bij zou aflikken!
 
De Toekomst
 
0
6 september 2021 om 22:25
Hij is toch voor meer dan de helft Ibrahimovic, maar moest daar blijkbaar zelf pas achter komen toen hun het veld was. Toen hij dat echter besefte, kwam hij gelijk terug!
 
Volgasvoetbal
 
1
6 september 2021 om 22:31
Dat veld, dat kan echt niet.... je moet toch zelfs in Afrika of all places een goed veld kunnen neerleggen? Lijkt wel een strijdveld.
 
Heuvel 1974
 
2
7 september 2021 om 01:39
Dit is wel hwt enige veld waar je bij een lage voorzet als spits gewoon zonder te bukken een kopdoelpunt kunt maken.??