Ibrahimovic bij ongeslagen AC Milan in blessuretijd van schlemiel naar held
Zondag, 8 november 2020 om 22:41

AC Milan heeft ternauwernood zijn eerste competitienederlaag van het seizoen voorkomen. Door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic in blessuretijd eindigde het thuisduel met Hellas Verona in een 2-2 gelijkspel. De 39-jarige spits voorkwam daarmee dat hij de schlemiel van de wedstrijd zou zijn, want eerder in de tweede helft miste hij voor de derde keer op rij een strafschop. AC Milan blijft door de remise voorlopig de koploper in de Serie A, met een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger Sassuolo.

De seizoensstart voor AC Milan verliep meer dan uitstekend, want voorafgaand aan het thuisduel met Hellas Verona gingen i Rossoneri ongeslagen aan kop in de Serie A. Met Zlatan Ibrahimovic heeft de ploeg van Stefano Pioli bovendien iemand in de gelederen die in een bloedvorm verkeert. De 39-jarige spits was dit seizoen reeds goed voor acht doelpunten en twee assists in acht officiële wedstrijden.

De goede voortekenen ten spijt, kende AC Milan een belabberde start tegen het dit seizoen eveneens goed presterende Hellas Verona. Nadat een kopbal van Federico Ceccherini aanvankelijk nog op de lat viel, was Antonín Barák er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken. Met pas achttien minuten op de klok wisten de bezoekers zelfs de marge te verdubbelen. Een afgeslagen vrije trap vanaf de zijkant viel op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Mattia Zaccagni, wiens schot via de voet van Davide Calabria achter AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma verdween.

Nog voor rust bracht AC Milan de spanning terug in de wedstrijd. Een inzet van Franck Kessié belandde via Giangiacomo Magnani in het doel. Nadat na rust eerst een doelpunt van AC Milan werd afgekeurd, kreeg de thuisploeg na ruim een uur spelen een buitenkans op de gelijkmaker. Kessié werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Ibrahimovic faalde echter voor de derde keer op rij vanaf elf meter en is dit seizoen daarmee de speler in de vijf Europese topcompetities met de meeste gemiste strafschoppen: drie stuks.

Ibrahimovic was in de slotfase vervolgens andermaal erg dicht bij de 2-2. De Zweedse spits raakte eerst het houtwerk en zag daarna een inzet op wonderbaarlijke wijze gekeerd worden door Hellas Verona-doelman Marco Silvestri. In de laatste minuut leek AC Milan alsnog op gelijke hoogte te komen, toen Calabria raak schoot op aangeven van Ibrahimovic. De spits maakte bij het kopduel echter hands en dat werd door de VAR geconstateerd, waarna scheidsrechter Marco Guida het doelpunt besloot af te keuren. De 2-2 viel in de derde minuut van de blessuretijd alsnog, toen Ibrahimovic raakte kopte na een voorzet van Brahim Díaz.

Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
   
22:25
22:25
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
83
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
De Toekomst
 
16
8 november 2020 om 22:46
Die Ibrahimovic is me toch een speler... Op die leeftijd nog zo goed presteren op dat niveau is ongekend. Hij maakt bijna persoonlijk van Milan weer een topclub. Bizar..
 
maurootje
 
24
8 november 2020 om 22:50
Een topclub had hier gewonnen en geloof me, als we de wedstrijd 10x hadden over gespeeld hadden we 10x gewonnen
 
maurootje
 
15
8 november 2020 om 23:09
hellas is een degelijk team ja. maar subtopper? laat me niet lachen. alsjebleift zeg, als je geen serie A volgt zegt dan niets, niet erg, maar gaan dan geen loze woorden hier roepen. Hellas werd vorig jaar 9e en dat jaar daarvoor speelde ze in de serie B en jij komt aan met dat ze subop zijn?milan hoort met dit materiaal in de top5. dusja dan leven we wel beetje boven de stand door 1e te staan, maar daar hebben we ook naar gemaakt. de goals kwamen niet aanwaaien ofzo. je kan er niet omheen dat deze club kwaliteit bezit.
 
maurootje
 
7
8 november 2020 om 23:32
@gdon, dus omdat Hellas van Juve won een keertje, horen ze bij de top van de serie A? kom op man, want een simpele gedachte, is Aston Villa nu ook beter dan Arsenal omdat ze van hun wonnen? is Valencia nu ook beter dan Real madrid van hun wonnen? in deze wedstrijd wel ja, maar niet in het algemeen. elke kleine/normale club wint wel eens van een grotere club. dat maakt het juist zo interessant, dus nee, Hellas mag niet eens in de schaduw staan van Milan en elke andere in de (sub)top. het is namelijk geen subtopploeg maar een middenmotor. prima en stugge ploeg, maar ook niet meer dan dat. ze doen het goed dit jaar. maar titel subtop hebben ze niet
 
Rossoneri27
 
19
8 november 2020 om 22:47
Hoewel Hellas niet onderschat moet worden hebben we een goal uit een corner gekregen die via de lat tegen Donnarumma en toen binnengetikt werd, en een heel ongelukkig afstandsschot wat van richting werd veranderd door Calabria. Daarna heeft Milan met o.a. Hernandez die 2 keer 1 op 1 faalde, Zlatan die een penalty miste, VAR die een goal afgekeurd in de 92ste minuut en verder nog 22 schoten/kansen. Keeper van Verona was uitstekend, ja Milan had betere kansen kunnen voorbereiden maar dit was echt veel pech allemaal zeg. Hopelijk volgende keer beter.
 
milanello1899
 
8
8 november 2020 om 22:53
Ik vond Hellas serieus tegenvallen, zijn 3keer aan het doel geraakt en 2e helft hebben ze een bus geparkeerd... Nee geen sympathie voor die club!
 
Daaninho
 
9
8 november 2020 om 22:56
30 schoten Milan tegen 3 van Hellas zegt genoeg! Zure avond... gelukkig een punt.
 
milanello1899
 
4
8 november 2020 om 23:01
Klopt daaninho
 
ACMark
 
17
8 november 2020 om 22:48
Voelt alsnog als twee verloren punten. Twee domme goals tegen uit dode spelsituaties, voor de rest Verona één keer gevaarlijk via Dimarco. Dit zijn wel de potjes die je moet winnen als de concurrentie punten laat liggen. Na de interlandbreak tref je een Napoli in-vorm. Tuurlijk gaat Milan niet voor de Scudetto, maar voor een top vier plek waren dit wel welkome punten geweest. Zo veel kansen gemist, maar goed, het zat dan ook niet mee. Alsnog wel knap dat ze op 2-2 komen na die afgekeurde goal door de Var.
 
maurootje
 
9
8 november 2020 om 22:53
Heel eerlijk, ik heb mn gedachte nu op de scudetto. We hadden hier op 6 punten voorsprong van Juve kunnen komen.. Milan morst alleen maar punten door pech of domme fouten. Punten verlies tegen de top 5 mag, niet tegen een Hellas
 
ACMark
 
8
8 november 2020 om 23:05
Imo is de Scudetto te hoog gegrepen. Is echt kijken hoe we er in januari voor staan. Dan is er dringend een extra CV nodig en wellicht een vervanger voor Castillejo. Denk dat we toch een te dunne selectie hebben om écht mee te kunnen strijden. Hoe het er nu voor staat kun je blessures van Zlatan en Kjaer bijvoorbeeld totaal niet opvangen. Ben het wel met je eens dat Juve dit jaar te kloppen is. Maar laten we na al die magere jaren niet te hard van stapel lopen, kijk maar naar onze buren. Die hebben het vaak na de winter ook laten liggen.
 
maurootje
 
7
8 november 2020 om 22:49
Had liever dat ze op hun bek gingen, man man man. Ben me een partijtje zoutig. Vooral op ibra op zijn gemiste penalty. Hoe kan je de bal zo hoog over schieten? Het ergste is dat dit eigenlijk gewoon 3 punten had moeten zijn. Helemaal klaar mee. Het is echt lang geleden dat ik zo zoutig werd over hoe de wedstrijd ging. Zelfs in de matige Milan Periode had ik dit zoutgehalte niet eens. Kan je op 6 punten voorsprong komen. Gebeurd er dit, begrijp me niet verkeerd, dit Hellas heeft pas 3 tegendoelpunten gehad en is dus zeer moeilijk te bespelen, maar als je zag hoeveel kansen we verprutsten en een straf hoog over schiet, hoe wil je dan ooit boven aan blijven? ondanks het niet Milan doel is om kampioen te worden, zullen ze er natuurlijk alles aan doen om eerste te blijven toch? nou dan is dit gewoon niet de manier, had deze potje 10 over gedaan, had je ze waarschijnlijk allemaal gewonnen, maar nu, natuurlijk niet. het voelt als 2 domme en hele dure puntenverlies. Strafkamp. Gelijk
 
milanello1899
 
10
8 november 2020 om 22:52
Hoezo op hun bek? We hebben gewoon pech gehad deze match ....
 
maurootje
 
7
8 november 2020 om 22:54
Vroeger had ik dit ook bestempeld als pech, nu ligt mn lat hoger, met dit team kunnen we ook beter, we hadden zoveel kansen, dan moet je gewoon winnen, punt
 
milanello1899
 
4
8 november 2020 om 23:04
Deze matchen horen erbij en het is hoe je het wilt bekijken. Je kan zeggen ga liever op je bek met al die kansen of je kan het positief bekijken door te weten dat we hier voorafgaande jaren kansloos verloren
 
milanello1899
 
1
8 november 2020 om 23:06
Bovendien is er niks gebeurd, Juve speelt gelijk en Inter ... We konden dit veroorloven zeg maar. Tegen Napoli gewoon winnen, die zijn te pakken
 
ACMark
 
8
8 november 2020 om 22:57
Nou, nou is denk ik de frustratie. In de matige periode kwamen we 2-0 achter en werd het misschien met alle geluk nog 2-2. Nu werd het 2-2 met 70% balbezit en 34 schoten. Silvestri keepte daarnaast ook gewoon een wereldpartij. Beetje pech was ook wel aanwezig.
 
maurootje
 
2
8 november 2020 om 23:03
Silverstri is inderdaad wel een hele goed keeper, maar hernandez 2x half 1 op 1 op de keeper, penalty huizenhoog overschieten, pff
 
AC_Julian
 
3
8 november 2020 om 23:13
We speelden niet goed, zeker niet, maar dit was echt voor het overgrote deel aan pech toe te schrijven. Die tegengoals verzin je gewoon niet. Ook de afgekeurde goal van Calabria (hoewel terecht), die geweldige kopbal van Zlatan (normaal 100% goal) op de lat, een aantal wereldreddingen van een normaliter geen uitmuntende keeper... Gewoon pech.
 
SiamoNoi AcM
 
21
8 november 2020 om 22:50
Ibra je bent een topspeler en je hebt je waarde getoond voor deze club maar Stop AUB met penalties te trappen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
ACMark
 
4
8 november 2020 om 22:59
Nou, inderdaad. Tussen zijn gescoorde penalty's zaten ook wel wat mazzeltjes die er met alle geluk ingingen (inter, Lazio). Kessie of Hakan zie ik ze liever nemen. Of desnoods Kjaer, die schoot tegen Rio Ave bijna dat net doormidden, heeft ook een uitstekende trap in huis.
 
SiamoNoi AcM
 
5
8 november 2020 om 23:14
Net Ibra zijn interview gezien op sky sport uno en hij had belooft dat de volgende penalty door kessie zal getrapt worden,we zullen zien zegt de blinde man...
 
Arnavut1
 
5
8 november 2020 om 23:04
Ook zie ik hem steeds vaker bij de vrije trappen staan. Zowel de penalties als de vrije trappen dienen genomen te worden sooe Calhanoglu.
 
AbelNzuzi
 
6
8 november 2020 om 22:50
ZLATAN! BAAS! Red toch een punt voor Milan in de blessuretijd.
 
THenry_228
 
1
9 november 2020 om 09:45
Penalty 2 - Zlatan 0...
 
milanello1899
 
7
8 november 2020 om 22:50
Hellas is welgeteld 3 keer aan het doel geraakt. We verdienden meer.... Gelijkspel voelt nog positief door die late gelijkmaker. Die handbal is discutabel aangezien de bal van Ibra zijn hoofd komt en dan tegen zijn hand ging. Maar ja, vorige jaren zouden we kansloos verloren hebben ... Bovendien een aanval met Rebic, Ibra en leao zou top zijn.
 
Furrr
 
7
8 november 2020 om 22:55
31 schoten, hoe kan je gelijk spelen...
 
Nalbend0
 
1
8 november 2020 om 23:05
Zo zonde dit, zulke wedstrijden moeten we thuis gewoon winnen. Kom op Milan dit mag niet meer gebeuren juist omdat iedereen punten laat liggen moeten we veder uitlopen. Forza Milan!
 
pride8
 
3
8 november 2020 om 23:22
Hoe doet Saelemakers het ? Kan hij niveau al aan ? Was groot talent bij Anderecht
 
maurootje
 
7
8 november 2020 om 23:51
Saelemaekers heeft enorme stappen gemaakt. Is een zeer nuttige speler bij Milan. Heb een zwak voor die jongen. Neemt niets voor lief, geeft elke wedstrijd 1000 procent en je ziet aan alles dat hij ook buiten de camera's echt zn best heeft gedaan. Een goeie gozer is het
 
NielsGeerligs
 
1
8 november 2020 om 23:29
Dat Milan heeft maar geluk met Ibra. Die pakt toch persoonlijk alle punten. Mocht die ergens wegvallen dan kukelen ze zo weer naar plek 6-10.
 
maurootje
 
3
8 november 2020 om 23:35
die statement gaat niet op, want Milan heeft al zonder Ibra gestaan, een maand welteverstaan en toen ook nul keer verloren. wordt natuurlijk moeilijker, maar laten we niet doen alsof ze dan opeens kansloos zijn