Ibrahimovic: 'Niet normaal dat hij nooit in de Champions League heeft gespeeld'
Vrijdag, 15 januari 2021 om 12:16

Zlatan Ibrahimovic hoopt zich met AC Milan voor het eerst sinds 2013 weer te kwalificeren voor de Champions League. In de afgelopen zeven seizoenen eindigde de club steeds buiten de top vier in de Serie A, maar momenteel gaat Milan na zeventien wedstrijden aan kop in Italië. Ibrahimovic, inmiddels hersteld van zijn hamstringblessure, vindt dat i Rossoneri thuishoren op het hoogste podium in Europa.

In gesprek met de Corriere dello Sport noemt Ibrahimovic het 'niet normaal' dat Milan geen deel meer uitmaakt van de Champions League-elite. "Niet voor de club en niet voor de supporters", voegt hij daaraan toe. "Met alle respect: ik zie Atalanta in de Champions League spelen en Milan niet. Ik ben gekomen om daar verandering in te brengen. Ik weet niet wat er de afgelopen zeven jaar bij de club is gebeurd, maar het lijkt me duidelijk dat er geen stabiliteit op het veld kan zijn zonder stabiliteit binnen de club."

De langdurige absentie van Milan in het miljardenbal betekent dat Gianluigi Donnarumma nog wacht op zijn debuut in het toernooi. "Hij is de beste doelman ter wereld, maar dat vertel ik hem niet. Hij moet zichzelf willen blijven verbeteren. Het is niet normaal dat hij nog nooit een wedstrijd in de Champions League heeft gespeeld", meent Ibrahimovic, die zich ook ontfermt over een ander talent van Milan, Pierre Kalulu. De twintigjarige verdediger, in de zomer overgekomen van Olympique Lyon, debuteerde vorige maand.

Pierre Kalulu speelde inmiddels acht officiële wedstrijden voor AC Milan.

Kalulu beleefde op 10 december 2020 in de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag (0-1 zege) zijn vuurdoop. Ibrahimovic was er toen vanwege blessureleed niet bij, maar heeft zijn jonge ploeggenoot later op de vingers getikt. "Een paar weken geleden droeg hij handschoenen tijdens zijn debuut. Ik zei meteen dat hij ze af moest doen! Hoe kom je over als jonge, debuterende verdediger met handschoenen? De spits wordt er in ieder geval niet bang van", weet Ibrahimovic uit eigen ervaring.

Het liefst speelt de 39-jarige Zweed ook niet tegen bange verdedigers, vertelt hij. "Ik houd van de spelers die niet terugdeinzen voor een hard, maar fair duel. Besef dat er voorheen geen VAR was", geeft hij aan. Met name de duels met Paolo Maldini, oud-verdediger van Milan, herinnert Ibrahimovic zich. "Paolo Maldini heeft me als jongere speler gemotiveerd. Hij zegt nu dat ik toen niet zo sterk was als ik nu ben, maar als ik het me goed herinner, was het niet alsof hij alle duels van mij won", doelt de spits op de jaren waarin hij uitkwam voor Juventus en Internazionale. "Ik houd van het spel van Giorgio Chiellini: een beest dat alsmaar op je blijft jagen. Dat is de juiste mentaliteit."

"Zolang ik me goed voel, blijf ik doorgaan", vertelt Ibrahimovic over het vervolg van zijn carrière. De veteraan stond anderhalve maand aan de kant met een hamstringblessure, maar had dinsdag in de Coppa Italia-wedstrid tegen Torino (0-0, w.n.s.) zijn eerste basisplek sinds zijn rentree. Hij voelt zich nog fit genoeg om door te gaan. Voor zijn blessure was Ibracadabra in zes competitieduels goed voor tien doelpunten. "In juni loopt mijn contract af en dan zullen we het erover hebben. Ik heb na mijn komst voor zes maanden getekend en daarna verlengd, omdat ik mezelf en de club niet wilde opzadelen met een situatie waar we niet uit konden komen. Ik vind keuzevrijheid heel belangrijk."

Ibrahimovic wordt tot slot gevraagd naar het cadeau dat hij in november aan een aantal ploeggenoten gaf. Na het uitkomen van de PlayStation 5 deelde Ibrahimovic gratis consoles uit aan Rafael Leão, Mateo Musacchio en Samuel Castillejo. "Ik vroeg eigenlijk wie tegen een bepaalde prijs een PlayStation wilde. De personen die 'ja' zeiden, kwamen op de lijst. Tegen de rest zei ik: 'Helaas, te laat.' Daardoor wist ik met wat voor types ik te maken had", lacht Ibrahimovic. "Nu let iedereen wel goed op als ik iets zeg."

Meer nieuws
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
0
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
8
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
09:03
09:03
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
nederland79
 
16
15 januari 2021 om 12:24
"tegen de rest zei ik: 'helaas, te laat.' Daardoor wist ik met wat voor types ik te maken had", lacht Ibrahimovic. "nu let iedereen wel goed op als ik iets zeg." Jaja, want de rest moet eerst een half jaar sparen voor ze een playstation kunnen kopen.
 
WQSMilan
 
11
15 januari 2021 om 17:51
Nee de rest moet langer wachten aangezien de PS5 binnen no time was uitverkocht. Je begrijpt toch wel dat dit met een knipoog is gezegd
 
Japie_Krekel
 
67
15 januari 2021 om 12:26
Het is wel opvallend dat sinds Ibra is gekomen AC Milan is gaan draaien. Ik denk dat zijn zelfvertrouwen en mentorschap daar ook wel een rol in speelt. Een goede coach kan belangrijk zijn maar een grote voetballer als Ibra dwingt natuurlijk ook wel respect af bij zo een jonge spelersgroep die hem nog hebben zien voetballen
 
maurootje
 
16
15 januari 2021 om 13:31
Milan zit vol met talent, ze hadden alleen nog spelers als Ibra en Kjaer nodig die de lijnen uitzetten en ontzettend veel ervaring hebben want ik zie bijv ibra en Kjaer NOOIT onrustig, nooit door het ijszakken en coachen veel. Als je dat kan combineren met talenten als Bennacer,Donnarumma,Kessie en Theo heb je toch goud in handen. Zeker met een, komt weer ervaring om de hoek kijken, ervaren coach als Pioli. Nu moet je alleen maar de groep bij elkaar houden en door ontwikkelen
 
MGMV
 
9
15 januari 2021 om 13:49
Het beleid is ook wel anders geworden, toch? Ik zie Milan nu veel investeren in vele jonge spelers waaronder een favoriete van mij: Hauge.
 
maurootje
 
5
15 januari 2021 om 14:01
Klopt! Ik heb ook een enorme zwak voor Hauge. Erg jong, speelde top partij tegen Milan en komt uit Noorwegen wat toch niet bol staat van geweldig voetballers. Voetballen kan hij wel. Nu nog body kweken en minder lief worden; passeert nooit zn mannetje omdat het lijkt alsof hij het niet durf en/of dan weet dat hij fysiek wordt afgetroefd. En dus dan maar passje terug speelt Hij moet er gewoon voor gaan; als zijn instinct zegt;"er langs dribbelen" dan moet hib dat gewoon proberen. Liever 3x balverlies en dat zn 4e dan een goal/gevaar oplevert dan 4x save spelen en Canhanoglu het steeds moet proberen om de verdedigers te slim af te zijn
 
Japie_Krekel
 
1
15 januari 2021 om 14:38
@maurootje dat denk ik ook inderdaad. het talent was er wel maar ze misten nog ervaring in de selectie en als dan een Ibra komt die ook sportief nog wat toevoegt dan zie je dat de puzzelstukjes in elkaar vallen
 
RUTGERRR
 
3
15 januari 2021 om 14:04
Hij kwam bij Milan ook binnen als superheld. Niet als een nieuwe aanwinst, nee als de grote man die mits fit hoe dan ook speelt. Zlatan ziet zichzelf graag als een god, maar als een speler a la Zlatan bij dit jeugdige Milan binnenkomt lopen, komt hij ook binnen als een soort god.
 
Ligadream
 
0
15 januari 2021 om 16:53
Hij is ook een soort legende bij Milan Zlatan is iemand waar iedereen naar toe luistert
 
FBSK07
 
17
15 januari 2021 om 12:32
Dit is wel een beetje de algemene Milan mentaliteit: “met alle respect naar x-y-z, MAAR wij zij zoooveeel beter”. Zag het ook al bij een Milan fan laatst tegenover Basaksehir, terwijl ze best redelijk speelden in de CL en Milan na met hakken over de sloot tegen een team waarvan ik de naam niet eens weet gekwalificeerd te zijn 3-0 vielen tegen Lille. Ondertussen ook weer 2 jaar terug in de EL hard onderuit tegen Olympiakos. Je kunt natuurlijk wel rondroepen wij zijn beter dan zus en zo, maar dan moet je het wel eerst laten zien, en heeft Milan dat? Nog lang niet. Ik hoop ook dat ze kampioen worden dit jaar maar je kunt niet zomaar allerlei clubs disrespecteren, Atalanta deed het hartstikke goed in de CL. Milan zou nooit zover gekomen zijn vorig seizoen in de CL, ze konden nog niet eens zo ver komen in de EL.
 
DerKaiser123
 
11
15 januari 2021 om 12:54
EL kan je niet vergelijken met CL. Tevens had Atalanta ook een makkelijke poule vorig jaar, waarin ze met maar 7 punten verder konden gaan. Dat je vervolgens tegen een zwak Valencia wint zegt me ook niet zoveel. Milan had zon campagne ook zomaar de kwartfinale kunnen halen.
 
voetbalfreak
 
15
15 januari 2021 om 13:05
Zwak valencia? Daar denken ze in Amsterdam wel heel anders over.
 
Richardvan Boven
 
6
15 januari 2021 om 13:06
Daarin doe je Shakhtar in die poule echt veel te kort. Manchester City is logisch. Overigens ze liepen over Valencia heen en worden net uitgeschakeld door PSG in de laatste 4 minuten. De wedstrijd daarna was normaal gesproken tegen Leipzig dan heb je ook een grote kans om door te gaan. Dat je de EL en CL niet kunt vergelijken geef ik je gelijk in. Maar ze zijn nu voor het tweede jaar op rij door in de poule, dat is geen toeval meer. Atalanta is de laatste jaren gewoon erg goed bezig met op papier niet hele geweldige spelers. Hierdoor is het des te knapper wat ze presteren.
 
Monahoedje
 
10
15 januari 2021 om 13:15
Dat Valencia was toch ook gewoon zwak? Dat Ajax in die wedstrijd nou nog zwakker speelde, tja. Vrij logisch dat Atalanta daar doorging wat mij betreft.
 
DdD4
 
7
15 januari 2021 om 13:30
Daar denken wij niet anders over, uit won ajax gemakkelijk. Thuis verloor ajax wel, maar dat was niet omdat Valencia zo sterk was.... domme reactie.
 
WQSMilan
 
4
15 januari 2021 om 17:54
Wil je zegge dat de gemiddelde Milan fan nu arrogant is? Want volgens mij zijn de fans nogal nuchter.
 
madco123
 
5
15 januari 2021 om 12:36
Het is mooi om te zien dat Milan het na jaren van malaise weer goed doet. Je ziet dat het beleid nu veel beter is, er staat een jonge talentvolle selectie aangevuld met een aantal ervaren spelers. Ook knap van Ibrahimovic dat hij op zulke leeftijd nog zo goed is in de Serie A, en hoe groot zijn invloed op het team wel niet is qua mentaliteit en zelfvertrouwen. Je kan van hem vinden wat je wil, maar het is wel echt een grootheid op sportief gebied. Over grootheden gesproken: Paolo Maldini, wat een icoon. Helaas ben ik te jong om hem in zijn prime bewust te hebben meegemaakt, maar hij en zijn familie ademen Milan. Prachtig dat hij nu ook in een bestuurlijke rol bij Milan zit en daarmee bouwt aan een Milan wat weer Europees moet gaan meedoen. Ik gun het AC in ieder geval van harte om kampioen te worden, en anders is top 4 ook een goed resultaat zodat we ze weer in de Champions League kunnen aanschouwen.
 
maurootje
 
6
15 januari 2021 om 13:40
Helemaal mee eens Ibra, Donnarumma is de aller beste ter wereld. Samen met Ter Stegen,Neuer en Oblak, maar Donnarumma heeft door zn absurd jonge leeftijd een extra troef in handen. Ibra en Kjaer brengen de ervaring en rust bij Milan. Milan heeftval 3 jaar erg veel talent op het veld staan. Enige wat nog mistte was ervaren spelers. Hopelijk kan Manzukic daar binnenkort aan bijdragen. Mooie anekdote voor Kalulu, wat heeft hij me verbaasd. Te klein voor een verdediger maar wat kan hij goed verdedigen en is razend snel. O en Ibra en Donnarumma; geen zorgen over de CL. Als jullie blijven presteren zoals jullie nu doen is de CL een zekerheid. Hopelijk als landskampioen zijnde... we kunnen moeilijk zeggen dat het nog steeds onmogelijk is...
 
RUTGERRR
 
0
15 januari 2021 om 14:06
Ik vind het apart dat Donnarumma nooit bij de wereldtop wordt genoemd. Naar mijn mening is hij niet van hetzelfde niveau maar kan je hem vergelijken met een Courtois, Handanovic, De Gea.
 
maurootje
 
1
15 januari 2021 om 14:26
Naar mijn mening nog beter; hij heeft geen zwaktes. Hij is overal sterk in en hij die geen zwaktes heeft dan ben je wereldtop, en kan ook elk jaar naar de wereldtop. Is al vaker in verband gebracht met juve en Real, maar hij blijft elk jaar. Niet omdat niemand hem wel. Maar wat is nou mooier dan bij je favoriete club blijven en alsnog belachelijk veel geld opstrijken. Die jongen verdient al sinds zn 19e 4 mil en zit nu op 7 miljoen en gaat dit jaat, op zn 22e waarschijnlijk 9-10 miljoen verdienen. Heel veel geld. Maar wereldtop spelers kostte nou eenmaal heel veel geld. En staat er bijna altijd
 
maurootje
 
0
15 januari 2021 om 14:29
En zie de zwakke periodes die Courtios en De Gea hebben gehad, Donnarumma niet. Keept 1 matige wedstrijd maar de volgende 15 wedstrijden zijn dan weer een dikke 8 of hoger.
 
STORING
 
0
15 januari 2021 om 16:16
Ach hou toch op met overal verkondigen dat Donnarumma de allerbeste ter wereld is. Je kijk door een gekleurde bril begint hierdoor bijzonder vervelend te worden terwijl je ook vaak prima posts plaatst. Je argument om hem tot de allerbeste te bestempelen is zijn leeftijd icm zijn kwaliteiten maar dat slaat nergens op. Als je Donnarumma nu de allerbeste noemt moet hij dat nu al zijn en dat leeftijdverhaal is dan totaal niet toepasbaar. Donnarumma is een geweldige keeper en in potentie de beste. Maar een Oblak, Neuer of Ter Stege zijn minimaal gelijkwaardig. Op termijn kan hij wel de beste zijn. Maar potentie en vooruitzichten nu al meetellen? Dan zou een Haaland ook de beste spits ter wereld zijn en De Ligt de beste verdediger.
 
Ligadream
 
0
15 januari 2021 om 16:57
Haaland is ook de beste spits ter wereld Nu wat maak je de beste speler ter wereld in welke categorie ook. Misschien dat lewandoski zou falen in Engeland of bij een andere team, en een speler die nu veel minder scoort kan de held zijn bij een andere ploeg of comptettite.