'Iedereen praat over de strijd tegen Van Dijk, de beste verdediger ter wereld'
Woensdag, 23 oktober 2019 om 16:30

Racing Genk staat woensdagavond in de poulefase van de Champions League tegenover Liverpool en met name voor Mbwana Ally Samatta wordt dat een bijzonder treffen. De spits uit Tanzania krijgt als directe tegenstander zeer waarschijnlijk te maken met Virgil van Dijk, die net als de spits van de Belgische kampioen mateloos populair is in het Afrikaanse land.

"Iedereen praat over de strijd tussen mij en de grote Virgil van Dijk, Ally tegen de beste verdediger ter wereld", wordt Samatta op een persmoment geciteerd door onder meer Het Laatste Nieuws. "Hij is een fantastische speler. Ze geven me allemaal tips, zeggen dat ik iets speciaals moet doen. Hem voorbij dribbelen, bijvoorbeeld. Maar het is niet Samatta tegen Van Dijk, het is Genk tegen Liverpool."

Samatta verwacht dat ongeveer vijftien miljoen mensen uit Tanzania de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool via de televisie zullen volgen. De aanvaller is echter geen supporter van de bekerhouder in het miljardenbal. "Ik was als kind geen fan van Liverpool, maar van de aartsrivaal: Manchester United." Samatta is een groot liefhebber van de Champions League, mede door de hymne die voorafgaand aan wedstrijden klinkt. "Ik ga niet zeggen dat ik dan kippenvel krijg, maar het is zó speciaal. Een wedstrijd zoals deze mogen spelen is als een droom, de droom van iedere jongen die voetbal kijkt op televisie."

Manager Jürgen Klopp sprak op het persmoment van Liverpool met veel respect over de aanstaande tegenstander uit België. "We moeten ze niet groter maken dan ze zijn, maar ze staan niet voor niks in de Champions League. Ze zijn kampioen van België geworden, wat niet zo makkelijk is. Ze spelen goed voetbal en kunnen ook irritant zijn, zoals tegen Napoli", verwijst Klopp naar het 0-0 gelijkspel van Genk tegen i Partenopei van drie weken geleden.

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert over overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
0
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
16
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
46
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
FcExclusief
 
3
23 oktober 2019 om 16:48
Logisch dat hij mateloos populair is in eigen land. Volgens mij is ie zo'n beetje de enige voetballer uit dat land in Europa.
 
Marega88pace
 
3
23 oktober 2019 om 17:09
Samen met Adil Yussuf (Blackpool) inderdaad
 
THenry_228
 
2
23 oktober 2019 om 17:13
Alsof Klopp en Liverpool ook maar een seconde wakker liggen van Genk... na de 0-5 van Brugge gisteren, verwacht ik vanavond een gelijkaardige score voor Liverpool. Weer een drama CL avond voor een Belgische ploeg. Vraag me steeds af waarom Belgische ploegen überhaupt blij zijn om in de CL te spelen? Ok financieel kan ik het snappen maar sportief? Wat is er leuk om met 6-2 of 5-0 te verliezen? Jammer genoeg zijn dergelijke uitslagen geen uitzondering voor Belgische ploegen, net zoals 1,2 of 3 op 18 halen in de poule.
 
Bon Jovi
 
5
23 oktober 2019 om 17:59
Alsof we elke wedstrijd met 5-0 verliezen. Gisteren gewoon overklast door een betere ploeg met Silva en Mbappe die absolute wereldklasse zijn maar we waren wel gewoon 6 wedstrijden op rij ongeslagen in de Champions League, en niet tegen de minsten - Monaco (2x), Dortmund, Atletico, Galatasaray en Real Madrid. Club bood gisteren een uur lang redelijk tegenstand (beter dan de gemiddelde ploeg uit Frankrijk) en na de 0-2 zakte de moed hen in de schoenen en ging het plots snel, maar ik kon leven met de prestatie van de ploeg. Ik vind het ook mooi dat Clement gisteren weer vol voor de aanval koos met 5 offensieve jongens en hoge druk. Je kan hen ook opwachten op 30 meter van het eigen doel zoals veel tegenstanders in Frankrijk doen maar dan is het praktisch wachten op een tegendoelpunt en verlies je 0-2 of 0-3 zonder iets aan je eigen supporters te tonen. Liever alles of niets zoals gisteravond. En dan nog met een 18-jarige debutant op het middenveld, moet je durven als coach.wat de rest betreft, is gewoon leuk om jezelf met de wereldtop te meten en alleen al die hymne voor de start geeft me telkens weer kippenvel. Ploegen als Noord-Ierland of Panama zijn toch ook altijd euforisch om aan een WK mee te doen ook al krijgen ze wel eens op hun bakkes van Brazilie of Frankrijk. Lijkt me evident waarom. De CL is de hoogmis van het clubvoetbal en daar wil je bij zijn. Ook al heb je in principe meer te zoeken in de Europa League. Maar daar kan je nog altijd aan deelnemen door derde te eindigen. Bij jou is het glas halfleeg, merk ik.
 
RobJanssen
 
0
23 oktober 2019 om 19:59
Als ploegen alleen maar mochten deelnemen als ze een kans maakten om de CL te winnen waren er maar 8 deelnemers.....die met de grootste budgetten.
 
THenry_228
 
0
23 oktober 2019 om 20:30
Realisme staat gelijk aan het glas half leeg zien? Ik snap gewoon niet welke sportieve eer Belgische ploegen in de CL te rapen hebben. Doe me eens een plezier en zoek eens de puntentotalen op van alle Belgische ploegen in de laatste 5 edities van de CL. Noem me ouderwets maar ik zie mijn ploeg liever spelen en kans maken om te winnen, dan om enkel deel te nemen of de hoop te vullen. Niettegenstaande dat Brugge het voor tweede jaar op rij ver boven de Belgische verwachting doet, waarvoor oprecht chapeau trouwens.