'Iedereen was er voor Nouri's familie, zo zou dit land moeten zijn'
Zaterdag, 19 augustus 2017 om 15:37

Het drama rondom Abdelhak Nouri heeft Karim El Ahmadi veel gedaan. De middenvelder van Ajax zakte in juli tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar na hartritmestoornissen en heeft daar ernstige en blijvende hersenschade overgehouden. Het verdriet over Nouri was ook El Ahmadi's verdriet.

De 32-jarige controleur van Feyenoord keek met een brok in de keel naar het eerbetoon dat de supporters van Ajax in Geuzenveld gaven aan Nouri en diens familie. De vader van Nouri bedankte met de hand op zijn hart de toegestroomde mensenmassa. "Ik vond het een heel mooi moment", aldus El Ahmadi in een interview met De Telegraaf.

"Dat Appie's vader zo rustig is onder de situatie, waarin zijn zoon verkeert, vind ik bewonderenswaardig. Ik weet niet of ik het zou kunnen als het mijn kind zou overkomen. Hij toonde daar zijn dankbaarheid aan de mensen, zoals dat past bij de cultuur. Nederlanders, Marokkanen, moslim, christen of jood, alles stond door elkaar. Iedereen was er voor de familie Nouri. In mijn ogen precies hoe het in dit land moet zijn", klinkt het.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Barca--070
 
15
19 augustus 2017 om 15:40
Zo zal het helaas nooit in dit land worden.
 
Dutchmen
 
56
19 augustus 2017 om 15:44
Met deze houding zeker niet. Als we allen wat meer open houding zouden hebben en wat meer respect voor elkaar kunnen tonen, waarom dan niet? Waarom in geval van tragedie wel, en niet in het doorgaanse leven?
 
veldkampj
 
31
19 augustus 2017 om 15:50
Als er dan qua karakter ook allemaal Nouris rond zouden lopen zou het een stuk eenvoudiger zijn. Helaas is dat ook niet het geval waardoor het niet altijd even makkelijk is
 
wandering
 
10
19 augustus 2017 om 15:54
Klinkt heel mooi hoor, maar in die als zit nu net de crux, als regeringsleiders wat verstandiger waren, als er geen terroristen zouden zijn, als er geen Wilders stemmers waren.
 
DAAM
 
7
19 augustus 2017 om 15:56
Precies veldkampj, het moet wel een wisselwerking zijn.
 
chyno
 
10
19 augustus 2017 om 16:06
@veldkampj Als we daarop gaan wachten, zal dit probleem nooit opgelost worden. wangedrag van een bepaalde groep,mag nooit discriminatie goed praten, anders blijven we in die negatieve vicieuze cirkel.
 
Barca--070
 
0
19 augustus 2017 om 16:52
@Dutchmen, het is inderdaad het deel respect. En dat is juist iets wat gewoon veel te veel mensen missen. Daarom zal het niet gaan lukken, omdat mensen van alle kanten gewoon te weinig respect hebben voor een ander.
 
Sanderr
 
9
19 augustus 2017 om 15:58
Hmm ik vind het raar dat 'dit land' niet zo is. Ik ken weinig landen die dezelfde solidariteit t.o.v. allerhande culturen en geloven waarborgt als Nederland. Er wonen nota bene 180 nationaloteiten in ons land, iedereen heeft zijn eigen kerken, moskeeën, andere gebeds- en buurthuizen tot hun beschikking etc. Verder is het natuurlijk vrij normaal dat bij tragische gebeurtenissen de bevolking meer verbroederd dan normaal, dat zie je ook met dingen als aanslagen etc., en nee, absoluut niet alleen Nederland maar in elk land.
 
Tedson90
 
0
19 augustus 2017 om 17:54
@Barca--70 Alles begint bij jezelf! Als je zelf deze instelling al hebt hoef je van je buurman al niks te verwachten. Iedereen heeft een zachte kant, het is in onze cultuur soms niet stoer genoeg om die te laten zien maar dat is wie we zijn en ik denk ook iedereen op zijn mooist.. sorry voor mijn hippie praat haha
 
Johan Geluk
 
1
19 augustus 2017 om 19:01
in geen enkel land, altijd zijn mensen verschillend en zullen er altijd mensen zijn die elkaar het licht in de ogen niet gunnen sprookjesland bestaat niet, nergens in de wereld oorlogen, discriminatie, verschil rijkdom en armoede is iets wat al zolang de mens bestaat en dat zal nooit veranderen
 
LorenzoWhite
 
7
19 augustus 2017 om 15:46
De vader oogt misschien rustig, maar ik vindt het raar dat El Ahmadi zegt dat hij niet rustig zou kunnen zijn of insunieert dat de vader te rustig is. Je kunt wel de hele dag boos rondlopen maar dat helpt ook niks. Door dergelijke uitspraken geef je die man te kennen dat hij het verdriet niet op de juiste manier verwerkt. Laat die man lekker in zijn waarde. Hij heeft waarschijnlijk alle emoties al gehad, alleen toont dat niet publiekelijk. Ik vindt zijn houding juist mooi en hoopgevend.
 
Dineshh9
 
8
19 augustus 2017 om 15:54
Als je niet rustig kan blijven hoef je niet persee boos te zijn. Je kan ook onrustig zijn vol zenuwen. In paniek raken. Helemaal gebroken zijn, de mensen niet kunnen toespreken. Je hoeft niet persee meteen boos te zijn. Het is inderdaad heel bijzonder wat de vader van Nouri toont. Ook dat hij en de broer van appie bij het eerbetoon waren in de JC Arena tijdens het duel met Nice. Ik denk ook niet dat ik het aan zou lunnen en vol emoties zou zitten (geen boosheid).
 
gomes1psv
 
40
19 augustus 2017 om 15:47
Ik wil Nouri niet verheerlijken, maar dat was een leuk kereltje. Plezier maken, de mensen wat moois geven, ambities hebben en vooral een portie fatsoen in je donder hebben. Als iedereen daar ook eens een voorbeeld aan zou nemen zou dit land er al heel anders uitzien.
 
KevinBronswijk
 
1
19 augustus 2017 om 17:18
Lekker in de aanval, met het vingertje wijzen, etc. Tenzij ik je tekst verkeerd opvat en in de verkeerde context plaatst.
 
gomes1psv
 
0
22 augustus 2017 om 20:47
Ik denk dat je het verkeerd opvat, want ik bedoel het niet belerend naar wie dan ook. Punt is gewoon dat respect vrij ver te zoeken is onder normale omstandigheden. Dat maakt het contrast ook zo enorm wanneer een gebeurtenis als deze eens plaatsvindt en iedereen ineens lijkt te verbroederen.
 
DaSpark
 
20
19 augustus 2017 om 16:13
altijd het gezeur over de mislukte integratie, als ik naar mij en mijn vrienden van vroeger kijk, waren we al een multi-groepje, maar werden er nog veel verschillende soorten taal, muziek en andere zaken gebezigd. Daarin waren wij niet allemaal hetzelfde. als ik nu kijk bij mijn kinderen, veel verschillende nationaliteiten en geloven, maar wel allemaal Nederlands sprekend, zelfde mode en luisteren dezelfde muziek. Maken ze zelf muziek? dan is het vaak in het Nederlands. Ik denk dat de integratie verder is dan menig politiek figuur durft toe te geven. gelukkig (helaas bij zo een ongelukkig voorval) laat zo een steunbetuiging zien dat de meeste mensen in Nederland niet in kleuren of geloven denken, maar in mensen en vrienden.
 
TurkseTukker
 
3
19 augustus 2017 om 17:46
Ik wil je het liefst 1000 duimpjes omhoog geven. Hele mooie reactie. Ik woon inmiddels als Nederlander met Turkse ouders in Turkije. Geloof me hier wordt je meer gediscrimineerd en buiten gesloten.