'Ik begrijp dat niet van Kluivert, nu heeft De Ligt een probleem in Italië'
Zondag, 1 december 2019 om 21:30

Patrick Kluivert gaf onlangs tegenover Mundo Deportivo zijn duidelijke mening over de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus. "Ik denk dat hij een beetje spijt heeft, maar het zij zo." Keje Molenaar, de schoonvader van de Juventus-verdediger, snapt niet waarom Kluivert, thans hoofd opleidingen van Barcelona, dergelijke uitspraken doet over De Ligt.

Het interview van Kluivert werd zondagavond in Rondo van Ziggo Sport aangehaald door analist Youri Mulder. Molenaar was er echter snel bij om Kluivert van repliek te dienen. "Daar klopt echt niks van en ik begrijp ook niet zo goed dat Patrick dat wereldkundig maakt. Die jongen heeft dan gelijk een probleem in Italië, dat werkt daar zo. Op het moment dat Patrick zoiets wereldkundig maakt, dan gaan de grote supporters, en dat zijn er nogal wat bij Juventus, zich zorgen maken. Hij moet dan weer allerlei dingen rechtzetten, want Matthijs heeft het daar uitstekend naar zijn zin."

"Hij heeft dus absoluut geen spijt van zijn keuze. Ik vind het link van Patrick. Alles wordt opgepikt door de kranten en enorm uitvergroot", aldus Molenaar, die nog een reden aangeeft waarom de uitspraak van Kluivert ongelukkig is. "Patrick heeft autoriteit, internationaal gezien. Dus als hij zoiets zegt, wordt het ook gelijk door iedereen opgepikt. Vooral in Italië en Ruud (Gullit, ook aanwezig als gast, red.) weet hoe dat gaat. Dan sta je op de voorpagina. Matthijs heeft het gewoon naar zijn zin en de juiste keuze gemaakt."

Die keuze was snel gemaakt, zo weet Molenaar verder te melden. De jurist wil gelijk een misverstand uit de wereld helpen. "Hij had moeten kiezen voor Bayern München, Liverpool of Manchester United werd er gezegd. Alleen, die keuze was er niet. Op een bepaald moment waren het Paris Saint-Germain en Juventus, dat waren de twee grootste kandidaten." Barcelona was nooit een serieuze optie. "Dat was in het begin wel sluimerend, maar daar liep hij echt een groot risico dat hij op de bank terecht zou komen."

Cristiano Ronaldo zei afgelopen zomer na de finale van de Nations League, door Portugal met 1-0 gewonnen tegen Oranje, tegen De Ligt dat hij naar Juventus moest komen. Volgens Molenaar was dat een bijzonder moment voor zijn schoonzoon. "Dat is ook vrij logisch, die jongen (De Ligt, red.) was op dat moment negentien jaar. De foto van Ronaldo hing nog ongeveer aan de wand. Dat zo'n jongen dat dan zegt. Dat zou hetzelfde zijn als Johan Cruijff dat vroeger tegen ons gezegd had. Dat streelt, natuurlijk streelt dat."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
23
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
FCVoetbal23
 
6
1 december 2019 om 21:56
Iedereen roept tegenwoordig wat, niet teveel van aan trekken. Daarnaast moet het nog maar blijken dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Desalniettemin ben ik blij dat hij fouten maakt want alleen zo leert hij en zal hij mentaal nog sterker worden. Misschien lukt het niet bij Juve maar weer zeker dat hij genoeg kwaliteit heeft om tot het niveau van Virgil te komen.
 
Formus
 
10
1 december 2019 om 21:57
Laten we gewoon zijn keuze accepteren. Ondanks dat we misschien zelf wat anders hadden gedaan, mag je begrip hebben voor zijn keuzes
 
theo uphus
 
60
1 december 2019 om 22:01
Ik vond het sowieso al een rare opmerking van Kluivert. Misschien moet hij eens aan Justin vragen wat hij ondertussen van zijn overgang van Ajax naar Roma vindt.........
 
Rajasthan boy
 
40
1 december 2019 om 22:03
Justin heeft zojuist gescoord tegen Hellas Verona. En afgelopen woensdag deed hij dat ook al in de Europa League. Die jongen ontwikkelt zich daar en voelt zich waarschijnlijk prima
 
JuicyBig
 
49
1 december 2019 om 22:08
Je zegt het zelf, in de Europa league. Kluivert jr had met Ajax al anderhalf seizoen kunnen schitteren in de Champions league. Ik denk dat ie af en toe wel baalt dat hij dat mist.
 
Stua
 
24
1 december 2019 om 22:07
Patrick Kluivert was het niet eens met Justin Kluivert over zijn transfer. En Justin heeft het naar zijn zin bij Roma. En de Ligt heeft gewoon een goede keus gemaakt. Ongeacht wat iedereen ervan vindt.
 
DNeres
 
13
1 december 2019 om 22:41
@theo uphus, beetje makkelijk hoe je wilt scoren, maar Kluivert senior heeft vaak genoeg aangeven dat hij het niet eens was met de beslissing van Justin...
 
Japie_Krekel
 
9
2 december 2019 om 01:01
@theo Uphus vooralsnog houd Kluivert zich in de Serie A beter staande als De Ligt dus waarom zou die dat aan hem moeten vragen?
 
NL_Modric
 
2
2 december 2019 om 12:23
Houdt zich beter staande ? In welke opzicht dan ? Kluivertje mag alleen opdraven tegen de laagvliegers en mocht hij een keer meedoen tegen een club van naam, dan geeft hij niet thuis. Daarbij heeft hij het eerste half jaar steevast op de bank gezeten, waar de Ligt direct in het diepe is gegooid. De vergelijking gaat zoiezo mank, aangezien Kluivert 20 ballen mag verspelen op een buitenpositie, terwijl de Ligt geen enkele fout mag maken omdat hij achterin staat.
 
Neller
 
1
2 december 2019 om 01:34
Haha gaat over de opmerking van Patrick Kluivert niet zijn zoon Justin die speet bij Roma. Anders was het idd wel erg raar geweest
 
Japie_Krekel
 
2
2 december 2019 om 02:53
@neller ik vond het inderdaad al raar pa Kluivert moet idd niet zeuren. De Ligt moet lekker zijn eigen keuzes maken want het is zijn carriere
 
doe4pro
 
19
1 december 2019 om 22:01
Het is toch niet de schuld van Kluivert dat hij minder goed speelt. Iedereen heeft wat te zeggen over een topspeler. Kluivert wil hiermee alleen zeggen dat hij voor Barcelona had moeten kiezen. Objectief is hij natuurlijk niet. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Was voor de rest niks negatiefs in mijn ogen.
 
TILBURG013
 
20
1 december 2019 om 22:08
Nou het is toch erg vreemd om te zeggen dat de Ligt spijt heeft terwijl je daar helemaal niks over weet? Hij geeft dus aan dat de Ligt zich niet thuis voelt bij Juventus maar het is pure speculatie. Hele vreemde opmerking en ook weer pure arrogantie vanuit Barcelona aangezien niet elke speler op zn blote knietjes zit om bij Barcelona te spelen. Kluivert had gewoon niks moeten zeggen of in ieder geval niet zomaar aannames doen die helemaal nergens!! op gebaseerd zijn. De Italiaanse media pikt dit natuurlijk weer gelijk op staat hij weer negatief in de spotlights. Gewoon een vreemde opmerking van Kluivert en erg onsympathiek..
 
Serieuzs
 
4
1 december 2019 om 23:22
Hij geeft zonder argumentatie aan dat “de ligt spijt heeft” dus daarmee impliceert Kluivert dat De Ligt dat heeft gezegd. Dat is een leugen, want het is pure speculatie. Het enige wat hij had mogen zeggen is: ik had hem liever bij barcelona gezien en “ik denk” dat dat voor hem een betere keuze was. Het gaat niet om hoe De Ligt speelt, want hij speelt helemaal niets slecht en speelt zelfs steeds vaker gewoon goed. Het gaat er om dat Kluivert niet de waarheid spreekt als hij zegt “die jongen heeft spijt” —> dat weet hij niet dus is het pure speculatie, dan moet hij zeggen “ik denk dat hij spijt heeft”
 
Kaka8Xavi6
 
1
1 december 2019 om 23:27
Hoezo weet je dat zo stellig? Heb je hem gesproken
 
TILBURG013
 
3
1 december 2019 om 23:53
Als Kluivert het toevallig wel van de Ligt zou hebben (die kans acht ik zeer klein) dan zou het alleen nog maar erger zijn want dat betekent dus dat Kluivert, een privé gesprek tussen hem en de Ligt de wereld in gooit. Dat zou in principe nog vreemder zijn. Maar zoals hierboven gezegd Kluivert verzint letterlijk een verhaal zonder ook maar enige onderbouwing en daarnaast heeft hij er ook nog eens geen zak mee te maken. Wat het nog ongeloofwaardiger maakt is dat hij zelf bij Barcelona werkt..
 
Rajasthan boy
 
6
1 december 2019 om 22:02
Een ding is zeker. Bij Barcelona zou hij als verdediger minder aangevallen worden om zijn fout vandaag. Als je in de Serie A een verkeerde tackle/overtreding maakt of pass geeft waar een doelpunt uit valt dan wordt je daar als verdediger op afgerekend. Hij moet gewoon kalm blijven. Hij is nog een tiener, maar dat enorme prijskaartje brengt wel verwachtingen met zich mee . Leeftijd is ondergeschikt aan zo’n enorme tranferbedrag. Matthijs moet gewoon koel blijven. En wat minder wild worden. Want dat is mij echt opgevallen. Hij wil zich echt laten gelden. Te overdreven soms. Ik zou hem dit seizoen elke week een basisplaats garanderen. Volgend jaar gaan ze bij Juventus de vruchten plukken van Matthijs. Hij moet ervaring opdoen als tiener in een hele andere competitie dan de Eredivisie
 
RamonDiaz
 
5
1 december 2019 om 22:09
@Rajasthan boy De Ligt elke week een basisplaats garanderen? Juventus is niet 1 of andere opleidingen, als je als speler voor zoveel geld gehaald bent krijg je heus wel je kansen maar je hebt natuurlijk geen onbeperkt krediet en met Demiral en Rugani hebben ze natuurlijk prima alternatieven.
 
.:Aad_De_Mos:.
 
7
1 december 2019 om 22:19
Bij Barca de kans klein dat hij zou spelen? Bij Juve had hij ook niet gespeeld als Chielini niet geblesseerd was geraakt. Verder is het belachelijk dat hij nog steeds mag aan kloten na zoveel fouten terwijl je Demiral ook hebt.
 
Bl4ckjoker
 
8
1 december 2019 om 22:41
Ik had veel verwacht van De Ligt, maar nu wordt het tijd dat Demiral de kans krijgt.
 
theo uphus
 
4
1 december 2019 om 22:49
Ik had het niet over de vraag wat Patrick vindt van de keuze van Justin, maar Justin zelf. Maar wat ik eigenlijk bedoel is dat ik het een rare uitspraak van Patrick over de Ligt vind. Niet in de laatsteplaats ingegeven door zijn eigen positie bij Barcelona. Laat de Ligt lekker bij Juventus zijn best doen. Ik denk dat hij daar ook heel veel leert en dat wij via Oranje nog veel plezier aan hem gaan beleven.
 
Martin23
 
3
1 december 2019 om 23:05
Ja iedereen zegt wat. Zo is men nog steeds negatief over Justin Kluivert, omdat men vind dat hij te vroeg is weggegaan. Velen mogen die jongen niets eens meer en hopen dat t verkeerd met hem gaat. Mathijs heeft t echt moeilijk gehad.
 
Kaka8Xavi6
 
7
1 december 2019 om 23:28
Ja niemand mag die Justin Kluivert nog, hebben hem bij het grof vuil gezet. Maar onze Mathijs wordt collectief het hand boven zijn hoofd gehouden. Ook zo vreemd
 
Kaka8Xavi6
 
4
1 december 2019 om 23:26
“dat wordt gelijk opgepikt door de italiaanse media” Ja maar je zegt niet dat Kluivert liegt. Ik denk dat het indd het geval is maar niet benoemd mag worden