'Ik ben altijd blijven knokken om in Oranje te komen'
Donderdag, 24 mei 2018 om 07:46

Terence Kongolo speelde drie interlands en kwam in november 2015, in de met 2-3 verloren oefenwedstrijd tegen Wales, voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. De verdediger van AS Monaco is er nu weer bij en vertelt in een interview met De Telegraaf dat hij altijd in een nieuwe oproep heeft geloofd.

"Ik heb nooit opgegeven en ben altijd blijven knokken om in het Nederlands elftal te komen. Je ziet dat dat wordt beloond", aldus Kongolo, die na zijn vertrek bij Feyenoord moeilijk aan spelen toekwam. In dienst van AS Monaco kwam de linkspoot tot slechts zes wedstrijden en daarom vroeg hij aan Leonardo Jardim of hij mocht vertrekken.

Kongolo kreeg toestemming om het seizoen af te maken bij Huddersfield Town waarmee hij zich handhaafde in de Premier League. Hij vertelt in de krant dat hij veel heeft 'geleerd' en dat hij zowel mentaal, fysiek als verdedigend sterker is geworden. Daarnaast voelt hij zich fitter nu hij veel ervaring heeft opgedaan in Engeland.

Kongolo zegt 'binnenkort gesprekken' te hebben met AS Monaco over zijn toekomst: "Het belangrijkste voor mij is minuten maken. Als AS Monaco me een goed gevoel geeft en een goede toekomst voor me heeft, dan blijf ik daar. Zo niet, dan wil ik ergens anders een stap gaan maken. Voor nog zo'n periode als de eerste helft van dit seizoen heb ik geen tijd", aldus Kongolo, die opnieuw in de belangstelling staat van Huddersfield.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
CocoAfc
 
2
24 mei 2018 om 08:01
Ben al blij dat hij het afgelopen half jaar fit is gebleven en minuten heeft gemaakt. Hij komt er wel.
 
cabinessence
 
14
24 mei 2018 om 08:15
Ik vind zo'n verhaal toch wel een beetje een pijnlijke reality check met betrekking tot de staat van het Nederlandse voetbal. Ik heb de tijd nog meegemaakt waarin vrijwel elke speler van het Nederlands Elftal een basisspeler van Juventus, Barcelona, Manchester United of Chelsea was. En nu? Een speler flopt bij Monaco en zodra hij weer een beetje opgekrabbeld is bij de nummer 16 van Engeland staat hij meteen weer in Oranje...
 
whytho
 
10
24 mei 2018 om 08:46
Man wat blijven er toch veel mensen in nostalgie hangen
 
cabinessence
 
9
24 mei 2018 om 08:52
Heeft niets met nostalgie te maken. Is gewoon een constatering van een heel scherp contrast in kwaliteit tussen het Nederlands Elftal van nu en dat van 10-15 jaar geleden.
 
DNSDKR
 
1
24 mei 2018 om 10:55
cabinessence Klopt wel! Vroeg gingen spelers vanuit onze topclubs naar de buitenlandse topclubs en speelden daar ook allemaal. Nu moeten ze een tussenstop in de mondiale middenmoot hebben en zelfs daar stroomt een deel niet in door. Wellicht leiden we niet goed genoeg meer op. Technisch en tactisch is het allemaal nog top of the bill, maar met name qua fysiek en speelsnelheid is Nederland echt onderkant van het spectrum.
 
rickv
 
0
24 mei 2018 om 11:21
Denk niet zo zeer dat het aan onze opleiding ligt als wel aan andere landen. Alles in het voetbal ontwikkelt zich redelijk snel, behalve spelregels en technologie op het veld. Nederlandse spelers hadden vroeger een voorsprong, de methodes van Coerver waren compleet nieuw in de voetbalwereld en spelers/trainers uit de generatie van Cruijff hadden daardoor een voorsprong. Tegenwoordig is het meeste wel bekend en gaat het nog meer om de details. Iedereen kan prof voetballer als ie er hard genoeg voor traint, wellicht niet eredivisie maar er zijn meer prof takken. De absolute top is er echter maar voor een handje vol. Wij moeten het nou eenmaal met slechts een paar 10.000 - 100.000 potentiele kandidaten en "gewoon" goed opleiden is niet meer goed genoeg. Daar komt dan bij dat alleen Ajax, Psv, Feyenoord en AZ over een financiele huishouding beschikken die het toe laat om dat doel te bereiken. Fysiek en qua snelheid lopen we echt niet zo achter als men je wil laten geloven. Dat behoort vooral in rijtje excuses als we opzoek naar zijn een reden die er niet is
 
Japie_Krekel
 
0
24 mei 2018 om 11:33
@dnsdkr juist technisch is dit elftal uiterst pover, daarom ligt de speelsnelheid ook niet hoog. als je geen passeeractie hebt en geen oplossing naar voren ziet dan ga je ook nooit tempo in je spel krijgen. spelers als Blind en Strootman vertragen je spel. een type Ziyech is een speler die het spel zou kunnen versnellen. zulke spelers hebben we nodig
 
RedondoNo5
 
3
24 mei 2018 om 08:54
En toch nog geen prijs gepakt. Dus zegt weinig. In 2002 hadden we misschien wel een betere selectie met grotere namen dan elk team op het wk, maar we waren er niet eens bij.
 
cabinessence
 
2
24 mei 2018 om 09:08
@redondono5: Inderdaad na 1988 geen prijs meer gepakt, maar wel de finale gehaald in 2010, de halve finale in 1992, 1998, 2000, 2004 en 2014 en de kwartfinale in 1994, 1996 en 2008. Daar kunnen we momenteel alleen nog van dromen. En dat Nederland zich in 2002 niet plaatste was een incident. Momenteel dreigt het structureel te worden.
 
RedondoNo5
 
3
24 mei 2018 om 09:33
Laten we eerlijk zijn. In 2010 en 2014 konden we ook alleen maar dromen om zo ver te komen. De selectie was `niet goed genoeg` om een rol van betekenis te spelen. 2002 was inderdaad een incident. En 2016 en 2018 ook, zeker als je ziet op welke wijze we het EK en WK zijn mis gelopen. We zitten wel in een mindere periode, maar horen nog atlijd thuis op grote toernooien.
 
AZ_Haarlem
 
3
24 mei 2018 om 09:05
Pfff, ga eens naar het heden kijken. Die waan van vroeger altijd. Ja vroeger was alles beter en we gaan met z'n allen naar de klote. Nee, het team is niet zo goed als 4,8 of 20 jaar geleden maar Koeman is bezig met een leuk team te kneden dat goed genoeg is voor een EK of WK. Met wat geluk breekt er nog eens een topper door en kan je gewoon meedoen om de prijzen. Zo groot zijn die verschillen niet. Zie Louis van Gaal in 2014 met een verschroeide aarde tactiek...1 a 2 toppers en met wat geluk en tactiek was je nog bijna wereldkampioen.
 
Japie_Krekel
 
1
24 mei 2018 om 09:15
@cabinessence ik denk dat we qua opleiden inmiddels ver achterlopen op andere landen en dat ons voetbal niet is geevalueerd door de jaren heen. waar we vroeger vooruitstrevend waren zijn we inmiddels voorbijgestreefd door vele andere landen en zitten we vastgeroest in dat Hollandse school idee dat inmiddels al zwaar achterhaalt is. we denken nog steeds dat we alleen in Nederland snappen hoe het voetbal werkt en zijn daardoor te arrogant om een voorbeeld aan andere wel succesvolle landen te nemen. zelfs na 2 misgelopen eindrondes dat wereldtoppers geboren worden en niet opgeleid kan ik begrijpen maar hoe kan het dat we helemaal geen technische, creatieve spelers meer kunnen opleiden? je hebt dan Frenkie De Jong en Ziyech lopen maar voor de rest zie je geen enkele jonge speler lopen met creativiteit, ook niet op een lager niveau. dan ligt de focus van je jeugdopleiding denk ik helemaal verkeerd want ik zie bijna alleen maar hardwerkende eenheidsworsten die doorbreken uit de jeugdopleidingen maar niemand met een passeeractie of iemand die de oplossing naar voren ziet als je dan ook nog een simpele passant als Blind je enige creatieve talent Ziyech richting Marokko laat jagen dan ben je als Knvb echt keihard aan het falen. dan kwam zo een Van Breukelen en wat was het speerpunt van de hervorming van de jeugdopleidingen? "mentaliteit". dan snap je er echt weinig van. wat we nodig hebben is juist creativiteit. mentaliteit is er genoeg, er is alleen niet meer het voetballende, creatieve vermogen in Oranje om in een hoog tempo te kunnen spelen en kansen te creeren. met alleen nuttige, degelijke teamkrachten met veel goodwill ga je geen tegenstander kapot spelen. verder worden alle "lastige" jongens weggestuurd uit de jeugdopleidingen, waardoor er geen enkele speler met ruggengraat meer is en we zitten opgescheept met een selectie van ideale schoonzonen
 
cabinessence
 
1
24 mei 2018 om 10:37
@japie_krekel: "ik denk dat we qua opleiden inmiddels ver achterlopen op andere landen en dat ons voetbal niet is geevalueerd door de jaren heen." Zo negatief zie ik het dan ook weer niet. Ik hoop erop dat we gewoon even een wat mindere lichting hebben, net zoals ook in 1980-1986 het geval was. Nederland is een relatief klein land. Als we een generatie hebben met 4-5 exceptionele spelers, dan is dat mazzel. En die mazzel hebben we vaak gehad. En nu even niet. Maar zoals ik al zei, in 1980-1986 had Nederland een zwakke lichting, terwijl we toen wel al bijna alle spelers hadden die in 1988 Europees kampioen werden. Dat kwam dus vanzelf weer goed. En misschien blijkt over 4-6 jaar ook wel weer dat we met Memphis, Kluivert, De Ligt en Bergwijn toch weer een gouden generatie hebben.
 
Japie_Krekel
 
1
24 mei 2018 om 11:31
ik hoop met je mee en ik hoop ook dat het inderdaad echt de lichting is. de laatste toppers die we hebben gehad zijn Van Der Vaart, Sneijder, Van Persie en Robben geweest en die zitten nu aan het einde van hun carriere wat je zegt kan wel kloppen en ik hoop ook dat dat de oorzaak is en niet een falen in de opleiding. Bulgarije en Tsjechie bv hebben ook geweldige lichtingen gehad en nu is daar niks meer van over dus wie weet is het inderdaad echt pure toeval dat we nu mindere spelers hebben toch is het nu wel een andere tijd. vroeger voetbalde iedereen op straat waar tegenwoordig al die kids thuis op de Playstation zitten
 
El Barto
 
3
24 mei 2018 om 10:01
Maar Kongolo zal op dit moment waarschijnlijk geen basisspeler worden. In de verdediging hebben we voor de basis De Vrij, Van Dijk en De Ligt, in potentie Europese top. Zelfs in de betere dagen speelde niet de hele selectie van Oranje bij topclubs, maar ook bij subtoppers/middenmoters of nog bij de top 3 in de Eredivisie. Een topland is Oranje zeker niet, maar de richting die nu is ingeslagen, met de ontwikkeling van spelers als Depay, De Ligt, VD Beek etc zorgt weer voor lichtpuntjes. Ik heb er iig een stuk meer vertrouwen in dat het EK van 2020 wordt gehaald. Wat betreft Kongolo, dat is een nog jonge, getalenteerde speler die een prima 2e seizoenshelft achter de rug heeft bij Huddersfield in een topcompetitie. De huidige basisspelers in de verdediging zal hij er waarschijnlijk uitspelen, maar uitstekend voor op de bank nu.
 
YouriWMM
 
1
24 mei 2018 om 08:20
in de 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Wales. spelen en als dit bij Monaco niet kan, dan weer kijken voor leenperiode of transfer.
 
juppie34
 
1
24 mei 2018 om 13:10
Het probleem van het Nederlandse voetbal is het steevast vasthouden aan het 4-3-3 systeem. Nederland moet gewoon een systeem beheersen wat bij de spelers past. Dat heeft van Gaal heel goed laten zien. Hij was degene die brak met het 4-3-3 systeem en ging een systeem maken met de beschikbare spelers. Ik zou nu ook gaan voor een 5-3-2 systeem of een 3-5-2. waarbij de buitenspeler gewoon de verdedigend mee moet doen.