'Ik ben bedreigd door Ajax-supporters, heel zielig vind ik dat'
Zondag, 21 mei 2017 om 11:55

Junior Kingue liep onlangs stage bij Almere City FC en de Onder-19 van Ajax en is nu op proef bij Feyenoord en dat laatste wordt hem niet in dank afgenomen door menig supporter van Ajax. De centrale verdediger laat in een interview met FR-Fans weten bedreigd te zijn.

"Het enige erge wat ik nu hier in Nederland heb meegemaakt is dat Ajax-supporters mij bedreigd hebben via Instagram als ik niet bij hen zou tekenen, heel zielig vind ik dat. Alleen omdat ik nu bij Feyenoord op proef ben?", vraagt de achttienjarige Kingue zich hardop af.

Het talent liet eerder al weten dat de kans 75 procent groot is dat hij volgend seizoen in Nederland voetbalt en mogelijk wordt Feyenoord dus zijn nieuwe bestemming. Kingue was in het verleden ook al op proef bij clubs als Manchester United, Manchester City, Burnley, Ajaccio, Vitesse en FC Twente.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
2
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Futures
 
31
21 mei 2017 om 12:00
Triest volk is dat ook zeg. Zulke mensen verpesten het gewoon voor elke club waar zij zogenaamd fan van zijn.
 
Thamike
 
5
21 mei 2017 om 13:25
Het is geen heel volk maar een paar idiote die dit doen. Je hè t ze overal lopen maar wij straffen dit in Nederland niet af. Je mag hier alles zeggen en doen want politie heeft geen tijd en de bonden kijken vanaf hun laptop toe. Is een stuk onkruid van onze maatschappij die niet opgeruimd wordt.
 
DonCoXxX
 
1
21 mei 2017 om 19:11
Ik heb zoveel nonsens gelezen op internet, zoals dat je van vaccinaties autistisch kan worden en dat je water niet tweemaal mag koken omdat het dat giftig zou zijn. Dus eerst (bewijs)zien, dan geloven, en dan wel in grote getalen, want fans is meervoud. Overigens staan op zijn instagram profielfoto allerlei lege flesjes en een blikje alcohol in de achtergrond. Lekker professioneel. @thamike, Bedreigen op internet is net zo strafbaar als in RL. Van de week het levende bewijs gezien in de zaak rond Sylvana Simons dat politie, justitie en de rechter dat heel serieus nemen. Juist jij bent zo'n typisch persoon die nepnieuws verspreidt.
 
Thamike
 
0
21 mei 2017 om 23:51
@Don, waarom verspreidt ik nep nieuws? En hoezo denk jij.mij te kennen en weet je hoe typisch ik ben? Ik zeg nergens dat het niet strafbaar is. Maar feit is dat er door politie en justitie hier bijna geen aandacht aan geschonken wordt. Dus heb echt geen idee waar jou reactie richting mij op slaat.
 
wolterx
 
44
21 mei 2017 om 12:02
Als dit waar is is dat natuurlijk zeer kwalijk al zie ik geen reden om dit te doen, de beste jongen was op zijn zachtst gezegd zeer zwak gisteren bij Feyenoord o18 op een toernooi, kreeg nog een panna om de oren en kon niet opbouwen. Is geen speler voor zowel Ajax als Feyenoord naar mijn mening, sowieso zijn er al wat rare verhalen rondom deze jongen. Is afgelopen periode bij meer dan 10 clubs opgedoken en claimt dat ze in Engeland hem op een legubere manier daar wilde houden en een contract laten tekenen. Is inmiddels ook al een tijdje bezig met Nederlandse lessen.
 
Dante
 
78
21 mei 2017 om 12:18
Ja goed punt. Alleen spelers die supergoed zijn moet je natuurlijk bedreigen ..
 
wolterx
 
40
21 mei 2017 om 12:23
Dat zeg ik niet, ik zeg alleen dat ik geen reden zie hem te bedreigen, ik zeg niet dat je überhaupt iemand moet bedreigen. Doelde er enkel op dat je als Ajax weinig zal missen als deze speler niet hier tekent. Het bedreigen is nooit toelaatbaar.
 
surreal
 
30
21 mei 2017 om 12:41
Als je dat uit zijn verhaal haalt mag je nog een keertje op een les begrijpend lezen. Hij gaat gewoon inhoudelijk in op de kwaliteit van de speler. Eigenlijk is het redelijk vuil om het zo jouw woorden in zijn mond te leggen. Wolter, kan je toevallig meer vertellen over het akkefietje in Engeland?
 
wolterx
 
3
21 mei 2017 om 13:01
Hij was toen net op stage bij ik meen Man City en toen wilde ze hem daarhouden (iets management gerelateerd) en wilde hem volgens hem dwingen voor hun te tekenen als cliënt. Was een heel vaag verhaal. Hij zou naar het schijnt bij oa Man U en Man City in Engeland stage hebben gelopen en in Nederland afgelopen week bij Ajax, Almere en Feyenoord. Is via een programma in aanraking gekomen me de clubs volgens iemand van Man U.
 
buitenspelval
 
1
21 mei 2017 om 16:17
Wat een gezemel Dante. Het is toch duidelijk wat wolterx bedoelt? Dat hij uberhaupt geen reden ziet om te bedreigen? Dat staat helemaal lis van zijn betoog dat hij deze speler gisteren op een toernooi zwak heeft zien spelen. Dat jij de twee zaken aan elkaar verbindt en je er vervolgens zo een conclusie uit weet te peuren is jouw ding.
 
Dante
 
7
21 mei 2017 om 17:06
Ok inhoudelijk dan. Goed verhaal .. Heeft hij op zn 17e gisteren een slechte wedstrijd gespeeld joh? Die moeten we dan zeker verbannen ja!
 
CocoAfc
 
8
21 mei 2017 om 13:55
"Al zie ik geen reden om dit te doen".. Dus er bestaat een reden, alleen zie je die dit keer niet. Dat concludeer ik wel als je zo een verhaal ophangt, want wat heeft heel je verhaal nou ermee te maken..
 
arsen(e)al
 
2
21 mei 2017 om 14:18
Nu bestaat er dus geen reden. In andere gevallen wellicht. Niet een goede/positieve reden, maar een reden is er dan wel.
 
buitenspelval
 
0
21 mei 2017 om 16:24
Cocoafc, degenen die deze jongen bedreigden zagen zeker een reden: ze zagen hem niet graag bij Feyenoord tekenen. Dat normaal denkende mensen geen redenen zien om te bedreigen is een tweede. Jij concludeert een samenhang met het vervolg van zijn verhaal. De rest van wolterx z`n verhaal over de achtergrond van de speler en het feit dat hij hem gisteren zwak heeft zien spelen. Ik vind dat zeker relevante en interessante info wat betrekking heeft op het artikel.
 
rickv
 
5
21 mei 2017 om 12:05
Direct screenshots van maken en aangifte van doen. Blijft zielig maar heel veel meer kan je doen.
 
Thierry88
 
6
21 mei 2017 om 12:09
Genoeg spelers met een historie bij Ajax of Feyenoord die later bij de andere club speelt. Jammer dat dat bij sommige mensen zo diep zit dat er bedreigingen aan te pas komen. Alsof iedereen die in Amsterdam is opgegroeid en met genoeg talent logischerwijs bij de Ajax-jeugdopleiding terecht komt nooit voor Feyenoord zou mogen spelen en vice versa.
 
Leeuw087
 
11
21 mei 2017 om 12:33
Thierry88, Misschien ben ik naief, maar ik geloof niet zomaar alles wat ik hoor. Misschien hoopt deze jongen zo een betere kans te hebben bij Feijenoord, lijkt mij een middelmatige voetballer die tot nu toe al veel keren nee heeft gehoort. Als het wel zo zou zijn is dit een schande.
 
est-1913
 
5
21 mei 2017 om 13:52
"i received messages of death that if I sign not A ajax and that if rejoin Feyenoord they cut my head what makes me laugh these people are stupid people like I said I committed with club contrary what say certaind site of the Netherlands once the signature In my future I will post an official photo thank you for your understanding" Wat is jouw aanleiding om dit niet te geloven?
 
Leeuw087
 
4
21 mei 2017 om 14:28
Heeft hij dit ontvangen, heb wel een stukje van hem hoe geweldig hij de Ajax supporters vind. " Junior Kingue en Charles-Henri Vital liepen deze week stage bij Ajax O19. Het Franse tweetal heeft genoten van hun korte periode in Nederland en Amsterdam. “Ik wil de mensen uit Nederland bedanken die ons de afgelopen week hebben gesteund en voor alle support. We zijn hier maar voor een korte periode geweest, maar het voelt als twintig jaar. De mensen zijn heel erg aardig en iedereen heeft ons warm onthaald. Ondanks dat de taal heel moeilijk is”, laat de sterke middenvelder op zijn Instagram-pagina weten. De afgelopen dagen liep Kingue ook stage bij Almere City. “Op dit moment kan ik nog niet vertellen naar welke club ik ga, omdat er nog onderhandelingen gaande zijn met onze zaakwaarnemers. Ik concentreer me nu alleen op het voetbal. De kans is 75% dat ik na de zomer in Nederland speel.” Tot slot bedankt het Frans Kameroense talent iedereen voor de steun. “Ik wil iedereen bedanken die mij een bericht heeft gestuurd de afgelopen week. Ik kon niet iedereen een antwoord sturen, maar dit was geweldig. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, ook al heb ik al meerdere landen bezocht voor verschillende stages. Nederland is het warmste land waar ik ben geweest. De komende tijd zal bekend worden waar ik naar toe ga. Nederland is na Frankrijk echt mijn tweede land geworden, haha”, besluit hij lovend. Ook Charles-Henri Vital is zeer lovend over zijn verblijf in Amsterdam. ". Gelukkig heeft hij dus ook nog lovende reacties gehad. Zoals ik al zei, als het waar is is het verschrikkelijk. Maar kan ook uit zijn duim komen.
 
MagicMike
 
0
21 mei 2017 om 17:39
Leeuw Ben het met jou eens. Ik vind dit ook een nogal vaag verhaal van deze jongen. Buiten dat vind ik het ook raar dat je bij Almere, maar ook bij Ajax en Feyenoord stage loopt. Hebben hij en zijn zaakwaarnemer geen enkel benul van bij welke clubs ze terecht komen? Alsook het niveau van deze jongen. Ik bedoel, er is nogal een verschil tussen Almere en Ajax/feyenoord. Vaag allemaal..
 
Leeuw087
 
0
21 mei 2017 om 18:00
Vond ik ook al vaag, hij is niet voor niets overal bedankt voor zijn interesse. Misschien kan hij later aan zijn vriendjes vertellen dat hij op stage was bij allemaal prachtige clubs.
 
Lee112
 
10
21 mei 2017 om 12:15
So called Ajax supporters ja. Kan me niet voorstellen dat een echte supporter kan schelen over de keuze van een jong broekkie. Is juist leuk voor hem dat hij de stap kan maken.
 
Lee112
 
33
21 mei 2017 om 12:16
De meeste internethooligans op insta zijn 9 vs 10 x jochies zonder baard in de keel. Het is maar hoe serieus je ze neemt. Zal gewoon aangifte doen en laat mammie of pappie het afhandelen.
 
Master D
 
10
21 mei 2017 om 12:23
18 jaar en al recent bij 9 clubs op proef geweest. Geen idee wat dit voor speler is, maar dat ie bij dit rijtje clubs nog nergens heeft getekend zegt ook wel iets. Maar goed bedreigingen zijn sowieso altijd fout. Dat mensen zich druk maken over een 18 jarige clubhopper.
 
SMK88
 
1
21 mei 2017 om 14:37
Clubhopper? Hij is alleen op proef geweest bij die clubs. Uit de tekst kan je totaal niet halen of het een clubhopper is, aangezien nergens staat aangegeven voor welke clubs hij daadwerkelijk gespeeld heeft.
 
AFCADickster
 
6
21 mei 2017 om 12:40
Ik denk dat als je zijn naam laat vallen in de JC Arena dat iedereen zegt ...wie??? Dus het lijkt me sterk dat een jongen zonder enige relevante geschiedenis in Amsterdam bedreigd word voor dit. Lijkt me een verhaal dat van uit de duim is gezogen.
 
sprokkie
 
0
21 mei 2017 om 13:57
Dit is zoals het verhaal verteld op Instagram gebeurd. Heeft dus helemaal niks met de Arena en 99,99% van de supporters te maken. Gewoon een jonge paar jochies die zien dat hij bij Ajax en Feyenoord stage heeft gelopen en een "veelbelovend" talent naar de concurrent zien lopen. En het dus blijkbaar nodig vinden om hem daar op aan te spreken en zelfs te bedreigen. Wat is er ongeloofwaardig aan dit verhaal?
 
MagicMike
 
0
21 mei 2017 om 17:41
Veelbelovend?? Ik denk dat tot nu toe niemand enig idee heeft over het niveau van deze jongen. Hij heeft ook nog stage bij Almere gelopen. En daar is schijnbaar ook niks uit gekomen..
 
PrefixeR
 
9
21 mei 2017 om 12:45
Lekkere clickbait wel, ik zie nergens bedreigingen of bewijs. Deze jongen is nogal vol van zichzelf als ik z'n instagram bekijkt. Hij vind het belangrijker om te laten zien dat ie met 20 verschillende clubs tegelijk flirt dan dat ie serieus met voetballen bezig is. Ongeloofwaardig als je het mij vraagt, en ook jammer om supporters op deze manier weer tegen elkaar op te hitsen. Is nergens voor nodig.
 
FerdinandWillemsen
 
1
21 mei 2017 om 13:33
Dat zijn nu de echte stumpers. Noemen zich fans. Te zielig voor woorden.
 
SpeedyAFC
 
0
21 mei 2017 om 13:50
Best wel raar eigenlijk dat in Nederland iedereen onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen behalve als het om voetbal gaat. We weten niet zeker of hij uverhaupt bedreigt is, we weten niet wie de vermeende bedreiger is en we weten de motieven achter de vermeende bedreiging niet. Echter wat er wel gebeurt is dat er gezegd wordt dat het Ajax supporters zijn. Zeer bijzonder.
 
est-1913
 
25
21 mei 2017 om 13:57
Speedyafc 7 februari 2016 om 10:47 "maar het komt een beetje vreemd over nu de Feyenoord aanhang haar eigen spelers zelfs thuis bedreigen nu het even wat minder gaat. Geloof niet dat Venovic nou zo blij is met de steun die hij nu zelfs thuis ontvangt." Toen Vejinovic bedreigd werd geloofde je het meteen? Werkt blijkbaar maar een kant op zoals we hier wel vaker zien bij jou. Je trekt zelfs meteen de conclusie dat het om Feyenoord aanhang, strookt lekker met je stukje hierboven. Beetje hypocriet man.
 
AFCADickster
 
2
21 mei 2017 om 14:07
Nou dat is niet te vergelijken,er was in de zaak Vejinovic al dermate veel bewijs en zelfs een bekentenis van een van de 6 verdachten en bij deze jongen is er niets anders te bewijzen dan zijn woord. Maakt nog wel wat verschil lijkt mij in het geloven of niet geloven van een verhaal.
 
est-1913
 
7
21 mei 2017 om 14:13
Die bekentenis was die 7 februari nog niet afgelegd. En de zaak was toen überhaupt nog niet behandeld. Tevens ging het mij ook om het feit hij zelf van Feyenoord-aanhang (waar nergens bewijs voor is) sprak zonder daar bewijs van te hebben en nu aan komt met "echter wat er wel gebeurt is dat er gezegd wordt dat het Ajax supporters zijn. Zeer bijzonder."
 
arsen(e)al
 
1
21 mei 2017 om 14:21
Wow, fotografisch geheugen?
 
SpeedyAFC
 
0
21 mei 2017 om 20:47
@est1913 Een goede kennis van me is bevriend met de vrouw van Vejinovic dus toen hij me vertelde wat er gebeurd was en hoe overstuur de vrouw van Vejinovic was, ja toen geloofde ik het. Ook Eric Gudde heeft bevestigd dat Vejinovic thuis bedreigt was. Citaat nu.nl: 1 feb. 2016 - Feyenoord-speler Marko Vejinovic is met de dood bedreigd, zo heeft directeur Eric Gudde van de Rotterdamse club bevestigd. De identiteit van de vier inzittenden van de andere auto werd al snel duidelijk en zij werden zondag aangehouden. Het ging om twee Rotterdammers van negentien jaar oud en twee van twintig jaar oud Dus nee niets hypocriets, toen was de informatie bekend en bevestigd, nu weten we helemaal niets.
 
est-1913
 
3
21 mei 2017 om 20:56
But then again: Tevens ging het mij ook om het feit hij zelf van Feyenoord-aanhang (waar nergens bewijs voor is) sprak zonder daar bewijs van te hebben en nu aan komt met "echter wat er wel gebeurt is dat er gezegd wordt dat het Ajax supporters zijn. Zeer bijzonder.
 
none
 
1
21 mei 2017 om 14:37
Ik ken geen Ajacied die heil zag in hem, dus het lijkt me heel sterk dat er Ajacieden zijn die het niet keihard toejuichen als hij bij Feyenoord terecht komt. Rare knakker, komt uit Frankrijk, gaat via Engeland naar Nederland, heeft nog nooit een knikker geraakt en nu zouden er Ajacieden op instagram actief zijn die boos zouden worden als hij bij Feyenoord tekent? Ik noem het klinkklare onzin, ik denk eerder dat er Feyenoordfans actief zijn die boos worden als hij bij Feyenoord tekent.
 
Limboroy
 
1
21 mei 2017 om 15:23
is het niet gewoon een uit zijn duim gezogen verhaal? Waar zijn de bewijzen dat hij bedreigd is, en waar zijn de bewijzen dat het zogenaamde Ajacieden zouden zijn geweest. Triest om deze jongen aandacht te geven zonder dat er duidelijk is wat er gebeurt is. Maar ja Ajax wordt genoemd, dus alles voor de clicks he. Ook al heeft er geen enkele Ajax-supporter er iets mee te maken.
 
BendeR
 
0
21 mei 2017 om 16:23
Waarom een foto van Dirk Kuyt? Die rivaliteit is er nog steeds, ik dacht dat het wel iets minder was geworden. Het is jammer, op social media moet je niet alles serieus nemen, want daar zitten zoveel reaguurders. Als de fans hem juist bij ajax willen houden, moeten ze hem vooral gaan bedreigen, dan is die nog sneller weg als de proef slaagt. Laat die jongen lekker zn eigen keuze maken.