'Ik ben er best trots op dat iemand als Van der Vaart zoiets over mij zegt'
Woensdag, 6 februari 2019 om 18:56

Jerdy Schouten maakte een stormachtige ontwikkeling door. De 22-jarige middenvelder werd afgelopen zomer door Excelsior opgepikt bij Telstar en heeft zich geruisloos opgewerkt tot een dragende speler in het elftal van de Kralingers. Schouten werd afgelopen weekeinde na de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-1 overwinning) bewierookt en is daar vanzelfsprekend trots op.

Onder anderen Rafael van der Vaart had bij Studio Voetbal mooie woorden over voor Schouten, die dit seizoen in alle competities achttien wedstrijden speelde voor Excelsior. "Een heerlijke speler. Hij weet altijd wat er gebeurt, zit overal tussen, zoekt altijd de voetballende oplossing, heeft een goede bouw, loopt rechtop. Als ik Ajax of Feyenoord was zou ik hem een vijfjarig contract geven en dan nog een jaar uitlenen aan Excelsior", zo zei de oud-international van het Nederlands elftal.

"Ik ben er zelf ook best trots op dat iemand als Van der Vaart zoiets over mij zegt, dat doet wel iets met me. Ik denk ook wel dat dat mag", reageert Schouten woensdag in gesprek met FOX Sports. De middenvelder merkt dat hij de laatste tijd populair is. "Het zijn toch leuke berichten die er over je worden geschreven."

Schouten heeft voorlopig nog een contract tot de zomer van 2021 bij Excelsior. Hij heeft het naar zijn zin bij de huidige nummer veertien van de Eredivisie, maar erkent te dromen van een stap hogerop. "Ik denk dat elke voetballer het liefst bij een topclub in Nederland speelt, dus wat mij betreft mogen ze zich melden natuurlijk. Dat is voor iedere jongen een droom. Dus daar kan ik alleen maar achter staan."

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
20
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Sirius
 
11
6 februari 2019 om 19:03
Het grote probleem is met dit soort situaties altijd het volgende. Een grote club verliest van (met alle respect) een kleine club en vervolgens wordt de uitblinker van de kleine club overbelicht op basis van die wedstrijd. Deze Schouten is inmiddels 22 jaar, speelt bij Excelsior, was eerder ook nooit een groot talent en zo indrukwekkend vond ik 'm nou ook weer niet spelen. Waarom een speler van 22 jaar een 5-jarig contract geven om hem vervolgens weer te verhuren met de wetenschap dat de kans erg klein is dat hij ooit goed genoeg gaat worden? Niet bepaald logisch.
 
Simpatico
 
29
6 februari 2019 om 19:12
Kijk naar een Marten de Roon. Ook hij werd nooit gezien als het allergrootste talent en doet het nu zeer goed. Of kijk naar een Vardy (dat verhaal ken je wel, toch?) Of naar een Bazoer. Wie zou je nu liever in je team hebben: Schouten of Bazoer? Punt is, niet elk talent ontwikkeld zich even snel. En bij Schouten zie je dat hij duidelijk, al een heel seizoen, een van de betere spelers aan Excelsior's zijde is. Vorig jaar een sterkhouder in de Kkd, nu in de Eredivisie. Hoezo niet nog een stap hogerop?
 
Sirius
 
9
6 februari 2019 om 19:20
@simpatico En voor elke uitzondering die je opnoemt, zijn er tientallen spelers te noemen die niet goed genoeg blijken. Verder is er niet heel veel voor nodig om 1 van de betere spelers aan de kant van Excelsior te zijn. Ik bedoel; ook deze jongen is bezig aan z'n eerste leuke seizoen en wie kende deze jongen voor de wedstrijd tegen Feyenoord? Juist, op een enkeling na niemand. Hij is mij nooit opgevallen in de zin van: Oke, Ajax, PSV en Feyenoord staan te slapen.
 
Tosno
 
9
6 februari 2019 om 20:56
Dit zegt misschien meer over jou scouting kwaliteiten! De eerste keer dat ik deze jongen zag spelen, was vorig jaar tegen Willem ll, en hij speelde geweldig, meteen die jongen gegoogeld en zag dat hij pas 21 was. Toevallig of niet, maat telkens als ik hem zie spelen is hij weer beter en meer volwassen, dus ik snap heel goed wat van der Vaart bedoelde!
 
Sirius
 
2
6 februari 2019 om 21:09
Dat zegt niets over mijn scoutingskwaliteiten, want ik ben (hoogstwaarschijnlijk) net als jij geen scout. Ik geef enkel m'n eigen mening. Verder leuk dat je hem geweldig hebt zien spelen (in jouw ogen), maar ik wacht liever even tot die jongen het echt gemaakt heeft dan ik op jouw woord moet geloven.
 
Rijvers
 
1
7 februari 2019 om 09:04
Sirius Er zijn ook genoeg spelers die wel goed zijn gebleken, dus daar heb je geen punt. Als je het voetbal in zijn totaal volgt en niet alleen de club die je supportert, dan zou je ook iets meer van deze speler weten. Want ook bij Telstar speelde hij prima. Natuurlijk is het niet zeker of hij mee kan komen bij een grotere club, daar heb je nooit garanties voor. Maar met de overgang van Telstar naar Excelsior heeft hij laten zien ook in de eredivisie prima mee te kunnen komen.
 
Marrekie
 
11
6 februari 2019 om 19:15
Deze jongen is beetje een laatbloeier en Excelsior heeft goed gekeken om hem bij Telstar op te halen. Goeie eredivisie voetballer en dat zegt tegenwoordig veel.
 
Sirius
 
3
6 februari 2019 om 19:22
Nee, dat zegt tegenwoordig niet. We hebben genoeg leuke Eredivisie-voetballers, maar vaak blijken ze te slecht voor een stap hogerop. Ajax, PSV en Feyenoord zijn meer dan 1 stap hoger. Daar komt veel meer bij kijken dan een paar leuke wedstrijdjes bij Excelsior.
 
memphisdepay
 
9
6 februari 2019 om 19:37
Deze jongen laat al het hele seizoen leuke dingen zien en is al vaker genoemd. Dat hij bij Ajax, PSV of Feyenoord niet zo maar in de basis speelt dat zou misschien wel kloppen. Maar vergelijk zijn statistieken maar is met die van Clasie dan zie jij gewoon dat hij beter presteert. Deze jongen doet het vooralsnog uitstekend bij Excelsior en wie weet kan hij dat 1 of 2 niveautjes hoger ook wel, je hebt soms spelers die zich snel aanpassen en hij lijkt mij ook zo’n speler.
 
SneekPSV
 
3
6 februari 2019 om 19:15
Precies dat dus. Iemand speelt een paar leuke potjes en hup..... hij moet direct maar naar ajax oid. Laat hem dit eerst maar eens constant zien. Dat hij 22 is, is een dingetje idd. Wanneer je hem dan ook nog eens verhuurd, dan is hij al 24 voordat hij bij je club aansluit. Vraag is of je dat risico wilt nemen. Goed presteren bij Excelsior is heel iets anders dan bij de top- 2 à 3. Maar goed, laatbloeiers heb je er ook bij zitten, dus wie weet.
 
NJfromVOL
 
8
6 februari 2019 om 19:17
Het gros van de mensen kende hem niet (of amper) voor afgelopen zondag. Na die wedstrijd en het er uit lichten door vd Vaart, geeft nuuu toch 70 % in de poll aan dat hij ooit voor een Nederlandse topclub zal spelen? Hoe bedoelt u? Opportunisme?
 
Sirius
 
5
6 februari 2019 om 19:24
Exact het punt waarover ik ook val. Ik vond deze jongen niet eens zo indrukwekkend spelen. Hij voerde z'n taken uit en gaf welgeteld 1 mooie pass. Het lijkt wel alsof analisten tegenwoordig 'hun' talent willen ontdekken. Zeg het maar vaak genoeg bij een 'verrassing' en je zult uiteindelijk gelijk krijgen.
 
JasperSJ
 
1
6 februari 2019 om 22:34
Wellicht vertrouwen de meesten hier op het inzicht van Vander Vaart en tafelgenoot Jansma. Ik meen dat die twee al een levenlang actief zijn in de voetballerij en er wel kijk op hebben. Zelf vond ik hem ook erg sterk spelen, ik keek de wedstrijd live.
 
NJfromVOL
 
1
7 februari 2019 om 00:12
Als ze bij het invullen van de poll vertrouwen op het inzicht van een ander, heeft de poll ook weinig zin.
 
cabinessence
 
1
6 februari 2019 om 21:06
"een grote club verliest van (met alle respect) een kleine club en vervolgens wordt de uitblinker van de kleine club overbelicht op basis van die wedstrijd." Ik herinner me nog dat PSV in 2012 met 3-2 verloor van Rkc. Rodney Sneijder was toen de grote man bij RKC met twee goals. Mensen vroegen zich al af of hij misschien in de voetsporen van z'n broer kon gaan treden. Hij is nu 27 en speelt in de Eerste Klasse Amateurs, nadat hij bij FC Utrecht op de bank was beland bij het beloftenteam.
 
ReRo
 
4
6 februari 2019 om 23:10
Hij stond in nadrukkelijke belangstelling van Fiorentina, niet al te lang geleden. Veruit het hoogste percentage geslaagde tackles/balveroveringen in de Eredivisie dit seizoen, gekoppeld aan een goede basistechniek. In mijn ogen een speler die op een hoger niveau niet zou misstaan binnen nu en 2 jaar
 
Sirius
 
1
6 februari 2019 om 23:19
Dat zou kunnen, maar dan vind ik met name het stuk in jouw betoog "in mijn ogen..." erg belangrijk. Sommigen slaan gelijk met de vuisten op tafel en doen hun mening af als een feit. Het zou kunnen dat je gelijk krijgt en een nieuw talent is altijd welkom.
 
Zermatt_Person
 
5
6 februari 2019 om 19:03
Een speler met een geweldige techniek, loopvermogen en strijdlust. Zijn manier van spelen lijkt erg op die van Busquets of Fernandinho, maar dan van veel lager niveau natuurlijk. Ik denk dat een club als Heerenveen of AZ goed gebruik kan maken van zo'n jongen.
 
Arnavut1
 
1
6 februari 2019 om 20:36
Ik vind het een veelzijdige voetballer. Een laatbloeier maar dat weerhoudt iemand niet dat het een potentiele topper zal worden. Ik vind wel dat hij twee seizoenen constant moet presteren wil hij een niveau hoger gaan. Het is nu nog te vroeg maar wat hij tot nu toe laat zien, is wel erg goed.
 
Akinfeev
 
4
6 februari 2019 om 21:21
Als je 22 bent dan ben je al een laatbloeier waar gaat het over.. Is toch nog gewoon een jonge gast die kan nog 15 jaar rustig aan ballen... Ik heb niet echt iets bijzonders gezien bij deze jongen.. Al val je al snel op als je de bal 2 x naar de juiste kleur kan spelen bij excelsior laten we wel zo eerlijk zijn...
 
voetbalfreak
 
0
7 februari 2019 om 01:01
Een Kees Van Wonderen was op dezelfde positie een laatbloeier, speelde wel mooi een uefa cup finale.
 
Ajax/barca2014
 
0
7 februari 2019 om 09:45
Ik heb gelezen dat ook Fiorentina interesse in hem had. Als zelfs die ploeg hem in de gaten houdt, dan zal hij toch wel iets speciaals hebben. Nu hebben die Italianen sowieso een betere kijk op dat soort type spelers dan wij Nederlanders. Er loopt echt genoeg talent rond in de middenmoot van de eredivisie. Wij willen echter allemaal van die verfijnde spelers bij onze topploegen zien waardoor dit soort spelers onderbelicht worden.