'Ik ben Feyenoord dankbaar, maar zag een uitdaging bij Man United'
Dinsdag, 13 november 2018 om 23:17

Tahith Chong maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Jong Oranje. De achttienjarige aanvaller zou vrijdag in het oefenduel met Duitsland zijn debuut kunnen maken voor het team van Erwin van de Looi. Chong hoopt zichzelf bij de bondscoach te bewijzen, vertelt hij in een interview met FOX Sports.

De rechtsbuiten van Manchester United, die eerder voor Feyenoord speelde, zegt het 'een eer' te vinden om te zijn opgeroepen. Hij voegt eraan toe dat het 'een jongensdroom' is om bij zijn club op het trainingsveld te staan met onder anderen Paul Pogba en Anthony Martial: "Daar kun je alleen maar van leren."

"Ik moet hard blijven werken om in het eerste te spelen. Ik zit er dicht bij, maar het hangt allemaal van mezelf af." Chong speelde nog geen officiële wedstrijd in het eerste elftal van Manchester United. Hij wacht geduldig op zijn kans en heeft er ook geen spijt van dat hij voor een transfer naar Engeland heeft gekozen.

"Ik ben Feyenoord dankbaar voor al die jaren, maar zag een uitdaging bij Manchester United. In het voetbal heeft iedereen een mening en daar zal ik als voetballer mee om moeten gaan. Iedereen heeft zijn eigen pad. Het gaat er ook niet om wie er als eerste in het eerste zit, maar om wie er blijft", besluit de linkspoot.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
experia91
 
12
13 november 2018 om 23:40
Tja, het is natuurlijk ook niet zo zwart-wit zoals het vertelt wordt. Maar de gedachte erachter snap ik wel. Want er zijn in het verleden veel jongens afgevallen in het buitenland. Echter is het geen garantie dat de speler in kwestie het anders wel had gehaald. Goede keuze achteraf van hem. Er zit echt een heerlijke lichting aan te komen.
 
azchelsea
 
12
13 november 2018 om 23:42
Chong heeft pech dat Mourinho er zit en dubbel pech dat Man United in een slechte fase zit. Mourinho durft hem niet voor de leeuwen te gooien, zoals eigenlijk wel een bekend dingetje is bij Mourinho. Ik denk dat als Mourinho vertrekt, waarvan ik de kans groot acht, deze Chong echt wel zijn kansen krijgt. Ik heb hem afgelopen jaar op een jeugdtoernooi zien voetballen en hij straalt zoveel potentie en dreiging uit. Hij is onwijs snel en heeft een heerlijke dribbel. Die komt er echt wel en al helemaal als er een andere coach komt.
 
Buitenspelgoal
 
4
14 november 2018 om 02:09
Misschien ook wel beter dat hij niet voor de leeuwen gegooid wordt zolang ''the special one'' er nog zit. Mourinho heeft er zo`n handje van om talenten/jonge spelers juist voor de leeuwen te gooien en als ze dan niet meteen presteren finaal af te branden. Zie Pereira of Mctominay. Ik weet niet of Chong het (nu al) zou kunnen maken bij United, misschien een uitleenbeurt bij een andere PL club of championship overwegen. Potentie of niet, lijkt me sterk dat hij een Martial of Rashford er nu al uit kan spelen. Ik ben wel razend benieuwd naar hoe deze jongen zich nu gaat ontwikkelen. Helaas lijkt Mourinho nog wel even bij United te zitten, in ieder geval dit seizoen.
 
Primetime
 
3
14 november 2018 om 07:30
Mc tomimay? Die krijgt juist niks anders dan lof. Een jeugdspeler die weinig populair is bij fans en dergelijke en ook nooit als talent is beschouwd
 
ChrisAJax92
 
11
13 november 2018 om 23:49
Het blijft natuurlijk moeilijk om te zeggen of bepaalde spelers wel waren geslaagd als ze in Nederland waren gebleven, of verder in hun ontwikkeling waren geweest. Toch laat de huidige basiself van het Nederlands elfal een duidelijk beeld zien. Stuk voor stuk jongens die eerst in Nederland zijn doorgebroken bij een team uit de eredivisie en geen een die vroeg naar Engelse club zijn gegaan. Hieruit blijkt toch dat het gewoon onverstandig is om zo vroeg naar het buitenland te gaan.aan de andere kant snap ik het wel, je hebt ook geen zekerheid als je bij Ajax of Feyenoord speelt om door te breken en die Engelse clubs betalen toch wat lekkerder, inclusief voor je ouders.
 
Gerben1978
 
4
14 november 2018 om 01:45
Denk dat Nathan Ake de enige uitzondering is op de regel die direct is doorgebroken. Tuurlijk kun je stellen dat spelers als Chong mochten ze als niet goed genoeg worden bevonden uiteindelijk bij een goede Eredivisie clubs terecht kunnen komen. Persoonlijk ben ik het met je eens want het is eenvoudiger om door te breken in je eigen vertrouwde omgeving dan dat je moet hopen op een geschikte club die langs komt mocht je bijv door Man united geen kans krijgen. Het tegendeel: Ook al heb je extreem veel talent, Feyenoord moet je wel de kans durven geven en dit gebeurd helaas niet altijd. Wil dus zeggen dat er voor beide kanten iets te zeggen valt.
 
WouterSL
 
2
14 november 2018 om 04:37
Kans dat hij Manchester basis speler wordt is erg klein. Bij Feyenoord veel meer kans gehad. Jammer is toch altijd leuk eigen jeugd in Feyenoord 1. Vind die Zierikzee beter van Bayern. Maar of die het haalt?
 
dordt078
 
4
14 november 2018 om 06:37
Alleen heeft Mourinho al een paar keer gezegd dat Chong een hele grote talent is en hij er wel kom.
 
VaLeN79
 
9
14 november 2018 om 07:37
Zirkzee
 
Steven West
 
9
14 november 2018 om 06:40
Duidelijk mediatraining gehad. Doet nu net of hij voor de uitdaging is overgestapt. Maar natuurlijk heeft zijn overstap alles met geld te maken. Maar complimenten voor die mooie woorden was er bijna ingetrapt. Heb verder geen oordeel. Als je zo jong ben dan is het al een uitdaging genoeg om het eerste van Feyenoord te halen. Om daar een basisspeler te worden. En als je goed genoeg ben had die overstap vanzelf wel gekomen. Maar de grote clubs halen jaarlijks tig jeugdspelers op in de hoop dat er 1 doorbreekt. De meeste spelers falen. Dat doen de grote clubs nationaal gezien ook. Alleen het feit blijft dat het hier makkelijker doorbreken is dan in Engeland. Dus sportief gezien had hij hier meer kans plus dat hij in zijn vertrouwde omgeving kon blijven. Dat zou ik ieder puber aanraden tenzij je een rot omgeving hebt. Vertrekken kan altijd nog. Gewoon een zakelijke keuze geweest met het financiële plaatje als grote winst!
 
Primetime
 
8
14 november 2018 om 07:35
Chong is dan ook geen Nederlander zoals Clasie die gehecht is aan zijn omgeving. Je moet je realiseren dat dit een jongen is die Feyenoord uit Curacao heeft gehaald. Toen hij goed bevonden werd na zijn stage is hij naar Nederland verhuist. Die jongen heeft meer dan de helft van zijn leven buiten Nederland gewoond.
 
Dutchgio
 
6
14 november 2018 om 07:03
Hoeveel spelers van MU halen het eerste? Vrij weinig. Dit is gewoon snel cashen voor het geval je je been breekt en nooit meer kunt voetballen. Als je echt talent hebt zul je ook via Feyenoord prima de top kunnen halen halen.
 
AjaxCunian
 
3
14 november 2018 om 07:39
Lingard, Rashford, McTominay in recente jaren. Pogba soort van uiteindelijk.
 
fcknudde
 
0
14 november 2018 om 09:56
En als de lichting goed genoeg is zoals toen met Beckham/Scholes/Giggs/Neville jaren lang een half top team uit eigen jeugd gehad. Maar een paar jaar terug in de tijd is soms teveel gevraagd??. De beelden die ik van die jongen gezien heb zijn veel belovend ik denk dat hij wel een flank speler is die het echt gaat halen! Nog zo jong, lekker jaartje verhuren aan Feyenoord.
 
Chavezzz
 
0
14 november 2018 om 08:24
Ik denk dat er bij Man united genoeg spelers zijn die het eerste hebben gehaald vanuit de jeugd. Echter heb je niet altijd het geluk dat je jeugd de kwaliteiten heft van de class of `92. Zoals Barcelona een fantastsiche lichting had met Xavi Iniesta Puyol . Zo af en toe heb je als club een lichting die er gewoon bovenuit steekt. Momenteel heft Ajax ook een aantal spelers die de mogelijkheid hebben om de Europese top te bestormen. Helaas is bij United momenteel Mourinho de trainer. Is niet echt avontuurlijk ingesteld ( dan zeg ik het nog netjes ). De toekomst zal uitwijzen hoever deze jongen gaat komen.
 
Freshzone
 
0
14 november 2018 om 08:06
Ach ja ik wist het ook wel als een buitenlandse club al vroeg kwam, dan pakte ik die centen ook mooi want garanties dat je het via Nederland haalt zijn er ook niet. En uiteindelijk zijn er ook genoeg jongens die redelijk terecht zijn gekomen die al vroeg naar het buitenland zijn gegaan. Ik zou alleen wel iets in me contract laten zetten dat je rond je 19e/20e je de keuze kan hebben aan welke club jke word verhuurd. Of nog beter rond die tijd je contract afloopt zoals bij Malen en Dilrosun en kan kiezen wat je gaat doen. En je hebt keuzes zat als jeugdspeler van de topclubs uit Europa.
 
neg
 
1
14 november 2018 om 08:23
Tijd dat de nationale jeugdelftallen van Nederland alleen nog maar spelers selecteert die in Nederland spelen. Als een jonge speler zijn carrière wilt verpesten door op jong leeftijd voor het geld te kiezen, dat recht heeft de speler, dan moet de bond hier consequenties aan verbinden. In de jeugdelftallen moeten de spelers van de toekomst speler, spelers die hun carrière zo inrichten dat ze de top gaan halen, en daar horen zulke vroege overgangen niet bij, zo simpel is het.