'Ik ben natuurlijk tussendoor al bezig met mijn overstap naar Ajax'
Vrijdag, 2 maart 2018 om 08:37

Perr Schuurs is weliswaar een van de grootste talenten van de Jupiler League, maar hij kon niet voorkomen dat hij een reeks mindere wedstrijden namens Fortuna Sittard achter de rug heeft. De achttienjarige verdediger denkt dat zijn aanstaande overstap naar Ajax onbewust heeft meegespeeld in zijn kleine vormdip.

"Ik ben natuurlijk tussendoor al bezig met mijn overstap naar Ajax. Er komt veel bij kijken, woonruimte regelen bijvoorbeeld. Ik moet straks toch ergens kunnen wonen", vertelt Schuurs in gesprek met De Limburger. "Nu ga ik alleen met mijn vriendin wonen. Ik bezoek duels van Ajax wanneer dat kan."

"Dit mag geen excuus zijn voor mindere wedstrijden, want de focus ligt op Fortuna. Maar onbewust gebeurt het toch." Fortuna heeft van de laatste zes wedstrijden er niet één gewonnen. Bovendien moest trainer Sunday Oliseh door interne onrust het veld ruimen. Schuurs beseft dat het beter moet. "Als team telt alleen resultaat. Onder wie we winnen of hoe dat tot stand moet komen, maakt niet uit."

"Met de nieuwe trainer Kevin Hofland voetballen we meer vooruit, daar waar we onder Oliseh vooral op de counter speelden. Met de counter zijn we heel gevaarlijk geweest, maar tegenstanders passen zich aan. Daarom moeten we wat veranderen. Ik heb zelf ook minder goed gespeeld. Onder Oliseh, maar ook de afgelopen weken. Tegen NEC zat ik wel weer redelijk op mijn oude niveau." Vrijdagavond speelt Fortuna, dat derde staat, de derby tegen MVV Maastricht.

Meer nieuws
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
1
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Ajaxbril
 
5
2 maart 2018 om 08:53
Er komt natuurlijk veel af op zo'n jonge jongen. Ik weet niet eens zozeer of deze vormdip met zijn overstap naar Ajax te maken heeft. Jonge spelers hebben natuurlijk wel vaker te maken met een vormdip. Ik vraag mij wel af waarom hij zoveel mogelijk wedstrijden van Ajax probeert bij te wonen. Mooi dat hij begaan probeert te zijn, maar het is denk ik verstandiger om de wedstrijden gewoon thuis op tv te kijken. Ik denk dat de supporters van FC Utrecht bijvoorbeeld niet blij zouden zijn als Ayoub nou elke week in de Kuip zou zitten om wedstrijden van zijn nieuwe club te zien..
 
pruimert
 
10
2 maart 2018 om 09:02
denk dat de supporters van fortuna trots zijn dat ie naar ajax gaat , dus dat ligt een stuk anders heel goede aankoop van ajax , had hem graag bij psv gezien of ie het red moet natuurlijk nog wel blijken
 
Arwinos
 
5
2 maart 2018 om 11:31
Daar verkijk je je wel op hoor. De meeste fortuna supporters zijn alles behalve trots of blij met Ajax. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van jong Ajax in de JL. Het is toch een beetje hun uit de grote stad tegen ons mooie Limburgse clubje.
 
DatisSjakie
 
10
2 maart 2018 om 11:57
Ik vind het wel logisch en van een heel andere orde eigenlijk. Daar (in mijn ogen) Fortuna en Ajax nul met mekaar van doen hebben. anderzijds is het wel zo dat de meeste niet-Ajacieden een antipathie hebben jegens Ajax. Dus Fortuna misschien ook wel. Heb weleens begrepen dat ook een kleine club als Den Bosch wat tegen Ajacieden heeft (lees de harde kern), en Cambuur een tijdje geleden natuurlijk. Ik snap het niet per se want zoals Pruimert stelt kan je ook gewoon trots zijn. Net als vorig jaar bijvoorbeeld, toen begreep ik dat Den Bosch bij Luik in het vak zat tegen Ajax. Of ADO met Legia etc. Ik snap dat serieus niet. Je bent toch te allen tijde voor je eigen land? Ik ben dan wel voor Feeyenoord, en in de comp wil ik altijd boven Ajax eindigen, maar niet alleen Ajax, ook boven de andere 16. Evenals dat ik vorige jaar enorm baalde van de verloren Europa Cup Finale. Ik ben op zo'n moment trots op Ajax als Nederlander. Net als dat ik een jaar of 10 terug (rond 2005 2006 volgens mij) baalde dat PSV op een haartje de CL finale niet bereikte. Ik snap die kansloze blinde antipathie niet, maar goed wie ben ik
 
UUUU
 
0
2 maart 2018 om 12:38
nee daar zou ik inderdaad niet echt blij mee zijn, al scheelt het niveau natuurlijk ook wel. stel wij hadden met het eerste team in JL gespeeld en hij zou vaak in de kuip te vinden zijn maakt het mij niks uit. nu is feyenoord dit seizoen gewoon een concurrent van ons en zou ik het niet kunnen waarderen.
 
Boca2005
 
1
2 maart 2018 om 13:11
Ajaxbril Ik vind het ook vreemd dat hij zoveel mogelijk wedstrijden van Ajax bij wil wonen als dat blijkbaar ten koste gaat van zijn spel. Dat hij bezig is met het zoeken van woonruimte vind ik dan alweer iets anders.
 
jeron
 
11
2 maart 2018 om 08:55
Neem aan dat Ajax toch wel woonruimte regelt voor zo'n jongen? Bij de buitenlandse spelers gebeurd dat wel. Woonruimte gemeubileerd en al
 
beesbnac
 
1
2 maart 2018 om 09:44
Denk dat het in overleg gaat. Hij heeft misschien aangegeven zelf te gaan zoeken. Dan heb je ook wat meer inspraak op waar je komt te wonen etc, dus snap wel dat ie het zelf doet. Voordeel is natuurlijk voor hem dat de huurprijs niet heel belangrijk is, anders had ie nog wel moeite gehad op zijn leeftijd Haha.
 
blackpool
 
5
2 maart 2018 om 09:50
Nederlandse spelers regelen dat lijkt mij zelf. Misschien dat Ajax wel wat lijntjes kan uitgooien bij makelaars. Buitenlandse spelers krijgen uiteraard begeleiding. Zulke spelers zitten natuurlijk met de taal, andere regelwetgeving etc.
 
baradona
 
11
2 maart 2018 om 09:07
Kleine vormdip ?? Dit is een hele behoorlijke hoor, ik denk dat hij het lastig gaat krijgen in Amsterdam. Sommige mensen denken dat hij de Ligt zomaar even kan vervangen, maar daar zit kwalitatief echt een enorm gat tussen die twee.
 
Sanderr
 
9
2 maart 2018 om 09:32
Gelukkig gaat De Ligt nog nergens heen waarschijnlijk dus hij kan volgend jaar nog groeien achter De Ligt en Wöber!
 
Constant kante
 
2
2 maart 2018 om 11:08
Sanderkoevoets Zou het voor de ontwikkeling van deze jongen speler, die veel speeltijd nodig heeft, toch?, niet veel beter geweest zijn als hij nog lekker een jaartje in de eredivisie bij Fortuna (als ze promoveren) te spelen en veel minuten te maken in plaats van de bank warm te houden achter De Ligt en Wöber?
 
Sanderr
 
6
2 maart 2018 om 11:45
Nou ten eerste zie ik Fortuna niet zomaar promoveren, die blijven hoogstwaarschijnlijk gewoon JL spelen. Volgend jaar kan hij dus bij Jong Ajax op even hoog niveau als nu zijn wedstrijden spelen en natuurlijk her en der al wat spelen voor- en trainen met het eerste. Ik denk dat hij zich op die manier prima doorontwikkeld!
 
gaeajax94
 
12
2 maart 2018 om 09:34
Hij is nog maar 18 he , elke jeugdspeler heeft vaak wel eens een dipje. Het gaat er dan om hoe sterk je terug komt. Het kan verkeerd uitpakken maar ook goed uitpakken zoals De Ligt die ook een dipje had toen Oranje er ook bij kwam kijken , maar hij is er sterker door geworden
 
almere67
 
0
2 maart 2018 om 10:02
Persoonlijk denk ik dat Ajax bewust deze jongen hebben gehaald voor het geval de Ligt weg gaat na dit seizoen maar dat is mijn gevoel
 
DenApostel
 
3
2 maart 2018 om 10:31
Op basis van samenvattingen en 1 volledige wedstrijd denk ik ook dat hij het erg lastig gaat krijgen. Tegen Nec liet hij zien dat hij een hele goede trap in de benen heeft maar niet kan verdedigen: staat veel te ver van de man af, verloor zelfs van Achahbar vrijwel ieder kopduel en ging in de fout bij de tegengoal. Bovendien zit er een lichtjaar verschil tussen de eerste en eredivisie qua niveau. Ik zie hem dus niet De Ligt uiteindelijk vervangen, en al helemaal niet in de rol die De Ligt nu vaak heeft (vaak 1 op 1).
 
Mathieu de Bek
 
4
2 maart 2018 om 10:41
Vindt het geen topper. Verdedigend zwak, opbouwend ook niet altijd top, verschillende wedstrijden gezien. Kiest vaak voor een bal breed dan dat hij een middenvelder inspeelt!
 
deregenjas
 
2
2 maart 2018 om 12:36
Deze knul heeft nu al een druk van heb ik jou daar op z’n schouders. Optimistisch Nederland hyped deze jongen weer voor hij ook maar 1 minuut eredivisie gespeeld heeft. Hij wordt schijnbaar door Fortuna ook niet in bescherming genomen want hij staat maar wat graag de media te woord. De voorbeschouwing bij Ajax - PSV als dieptepunt. Tenenkrommend.