'Ik dacht dat ik wel beetje waardering verdiende bij Feyenoord, dat viel tegen'
Woensdag, 11 april 2018 om 07:43

Michiel Kramer vertrok afgelopen winter bij Feyenoord en daarmee kwam er een einde aan een huwelijk dat in het afgelopen anderhalf seizoen snel was verslechterd. De huidige spits van Sparta Rotterdam vond echter dat hij, gezien zijn prestaties en belangrijke doelpunten in het verleden, wel wat meer minuten had mogen krijgen van trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Ik dacht dat ik wel een beetje waardering had verdiend na dat eerste seizoen waarin ik zestien keer scoorde en beslissend was in de bekerfinale, maar dat blijkt dan tegen te vallen. Dat was wel waarmee ik moeite had", vertelt hij aan Voetbal International. De reden dat hij geen kansen meer kreeg, weet Kramer zelf niet: "Ze zullen het vermoedelijk gooien op dat ik niet hard kon of wilde trainen, maar dat is zo'n bullshit, joh."

"Ik train bij Sparta hetzelfde als bij Feyenoord en hier zijn ze heel tevreden. Ik geef wel toe dat ik er bij Feyenoord op een gegeven moment goed klaar mee was en dat toen heb laten blijken. Niet slim, maar zo zit ik dan ook weer in elkaar", gaat de aanvaller verder. Kramer stond een aantal keer op het punt om naar Van Bronckhorst te stappen, maar heeft zich ingehouden.

Hij denkt dat zijn vaderschap, waardoor hij rustiger is geworden, hier een belangrijke rol in heeft gespeeld. Volgens Kramer is hij hier een 'beter persoon' van geworden: "Het stemmetje in mijn hoofd dat zei: 'Niet doen', begon het steeds meer te winnen van de stem die vertelde dat ik met deuren moest gaan slaan. Op zich is dat wel een mooie ontwikkeling geweest."

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
12
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
49
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
2
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Assenaar
 
17
11 april 2018 om 07:50
Bij sparta zijn ze wel tevreden over mijn training. Dat is het verschil tussen een topploeg en middenmoot/staartploeg. Bij een topploeg willen ze meer zien. Volgens mij geeft Kramer hier zelf het antwoord al. Te weinig topsport mentaliteit. genoeg sport mentaliteit.
 
Nammak
 
28
11 april 2018 om 07:56
En toch heeft hij als houthakker wel mooi een titel en een beker gewonnen bij ‘zijn’ Feyenoord, een club waar hij van jongs af aan al van droomde. Ik kan wel respect hebben voor zijn carriere en Kramer.
 
Assenaar
 
1
11 april 2018 om 08:28
Dat zeker! en ja hij heeft zeker belangrijke goals gemaakt enzo. Maar bij een topploeg wordt er meer van je verwacht. En blijkbaar meer dan Kramer kan opbrengen.
 
FR12Jules
 
18
11 april 2018 om 07:58
Dat ligt niet aan je trainingsintensiteit Michiel, maar aan Jorgensen. Die is simpelweg klasses beter
 
Ruudos
 
4
11 april 2018 om 10:27
Klopt maar op een gegeven moment kreeg hij amper invalbeurten terwijl Kramer naast Jorgensen in wedstrijd ervoor wel veel gevaar opleverde. Sta je in een bekerwedstrijd tegen Vitesse achter en Gio brengt gewoon geen extra spits in het veld. Dan begrijp ik dat je je als speler wel zit te verbijten op de bank. Hij weet zelf ook wel dat Jorgensen beter is.
 
FR12Jules
 
0
11 april 2018 om 21:01
Ja natuurlijk, maar toch vind ik niet dat Kramer te veel moet klagen qua speelminuten. Al moet ik wel zeggen dat hij dit nu achteraf doet, in plaats van herrie te schoppen tijdens het seizoen. Uiteindelijk ben ik Kramer wel gewoon ontzettend dankbaar. Het was niet de beste spits die Feyenoordheeft gehad, maar heeft met zijn doelpunten toch een belangrijk aandeel gehad in de beker én het landskampioenschap.
 
wehave
 
6
11 april 2018 om 08:09
Kunnen ook gewoon eerlijk zijn dat hij kwaliteit miste. De perfecte sub als hij het aankon. Maar dat kon hij dus niet buiten misschien 1 jaar.
 
oeioeioei
 
2
11 april 2018 om 08:30
Statistisch gezien had hij gewoon een goed rendement. Hij maakte nog belangrijke goals ook. Maar als de publieke opinie zich eenmaal tegen je keert is het gedaan. Zo werkt het. Dat iemand dan zo wordt afgefikt geeft wel te denken.
 
Ijsmuts
 
4
11 april 2018 om 09:02
Ja, qua rendement was het niet verkeerd. Zijn weinig spitsen in de grote competities die zo effectief waren als Kramer. Scheelt ook wel als je maar 3 ballen per wedstrijd aanraakt Verder was hij onzichtbaar. Castaignos en Te vrede scoorden ook toen ze bij Feyenoord speelden. Moet zeggen dat elke modale spits daar wel met regelmaat moet kunnen scoren (tenzij je Kazim heet). Zegt denk ik verder weinig over de kwaliteiten van de spits. Jorgensen scoort dit jaar erg weinig en is nog steeds veel waardevoller dan Kramer ooit was voor het team.
 
K. Van Linnen
 
5
11 april 2018 om 08:36
Er is één hele logische reden dat hij minder minuten maakte en die noemt hij zelf niet. Er kwam een veel betere speler voor zijn positie
 
voetbaldj
 
0
11 april 2018 om 09:52
Combinatie van factoren. De belangrijkste is dat hij een concurrent kreeg die beter was, NL. Jorgensen. Daarbij was zn rendement wel prima, zeker als hij beter gebruikt was. Kramer kan fantastisch koppen, maar heeft weinig bruikbare hoge voorzetten gehad. Overigens valt zn gebrek aan zelfreflectie me wel tegen. Hij ziet toch ook dat Jorgensen beter is. Benoem dat dan ook eerlijk.
 
Bossie
 
1
11 april 2018 om 10:40
een goed seizoen , het tweede seizoen gaat het wat slechter en meneer gooit al snel de handdoek in de ring. Het is dus geen knokker, ja in het vekd wel, maar niet eentje die bet in zich heeft om zich in het elftal terug te knokken. Dit zegt wat over zijn karaktertje....
 
MichielTempel
 
0
11 april 2018 om 19:25
Kramer heeft met zijn doelpunten een belangrijke bijdrage geleverd aan het kampioenschap van Feyenoord. Jörgensen bakt er momenteel ook niet veel van.