'Ik dacht dat Messi nooit zou vertrekken bij Barça, maar zie het nu gebeuren'
Dinsdag, 5 september 2017 om 20:30

Er wordt de laatste tijd veel gespeculeerd over de toekomst van Lionel Messi. De Argentijn is in zijn laatste contractjaar bij Barcelona terechtgekomen, waardoor het scenario steeds reëler wordt dat hij transfervrij uit Camp Nou vertrekt. Terry Gibson zou er niet gek van opkijken als dit daadwerkelijk gebeurt.

"Ik dacht altijd dat Messi, net als Andrés Iniesta en Xavi, het grootste deel van zijn serieuze carrière bij Barcelona zou blijven. Jarenlang kon ik me niet voorstellen dat iemand genoeg geld zou hebben om hem weg te lokken bij Barcelona, maar nu heb je Paris Saint-Germain en Manchester City", zegt de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur en Manchester United tegenover Sky Sports.

"Hij heeft nog één jaar contract en Barcelona wil hem een salaris van 24 miljoen euro per jaar bieden", vervolgt Gibson. "Als Paris Saint-Germain of Manchester City hem transfervrij op kan pikken, bieden ze hem een veel hoger salaris. Dan hebben we het over honderd, honderdvijftig of tweehonderd miljoen per maand. Ik weet dat hij al dertig is, maar het aantrekken van Messi gaat over prestige."

"Het is niet alleen marketing, hij maakt ook vijftig doelpunten in vijftig wedstrijden. Het maakt niet uit in welke competitie hij speelt, hij kan het overal laten zien. Als je hem binnenhaalt, pleeg je een coup. Ik dacht dat Messi nooit zou vertrekken bij Barcelona, maar ik zie het nu wel gebeuren", besluit de Engelsman.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
13
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Grzegorz Krych
 
11
5 september 2017 om 08:30
Ik zie hem toch niet naar PSG of Man City gaan, zal er ondertussen ook al 31 zijn en heeft als dé man van Barcelona alles bereikt in zijn loopbaan. Zal hem worst wezen of daar een Premier League of Ligue 1 titel bijkomt lijkt me.
 
Marranier
 
18
5 september 2017 om 09:06
Toch zou ik als ik Barca supporter was hem nu wel knijpen.. Normaal was dit nooit gebeurd maar met de chaos rondom Barcelona nu zie ik het toch wel gebeuren dat hij naar een Manchester City vertrekt om met zijn goede vriend samen te spelen en herenigd met de trainer onder wie hij het meeste succes kende. Barcelona is op dit moment los zand. Je hebt de sterren en een talent hier en daar maar voor de rest een hoop spelers die niet goed genoeg (meer) zijn voor het niveau van Barcelona. Nu ga ik nog iets raars zeggen: misschien is het niet eens zó slecht voor Barca als Messi na dit seizoen (of winterstop met nog een vergoeding) vertrekt. Messi ontvangt zoveel salaris dat ze vorig seizoen niet eens zijn contract konden verlengen zonder er ruimte voor te maken. Messi is alweer 30, drukt dus zwaar op de begroting en zo kun je weer bouwen aan de toekomst zonder dat je iedere transferperiode je grootste ster tevreden moet houden..
 
Grzegorz Krych
 
8
5 september 2017 om 09:27
Je hebt misschien gelijk, vanuit sportief standpunt. Maar Messi is ook wel dé publiekstrekker van Barcelona natuurlijk, en nu dat Neymar weg is hebben ze ook niet een natuurlijk opvolger. Het is nog te zien hoe Dembele het er van afbrengt.
 
YoeriCFC
 
1
5 september 2017 om 22:05
Ik kan niet anders zeggen dat dan dat ik hem zo graag nog een keer in de Premier League zou zien! Een jaartje of twee/drie nog even bij Chelsea komen voetballen! Wat zou dat mooi zijn zeg!
 
FairPlay87
 
3
5 september 2017 om 22:16
Misschien gaat ie wel naar Real Madrid om samen met Ronaldo te spelen!!!!
 
AdiPratama
 
22
5 september 2017 om 08:33
Messi gaat nooit weg van Barca, hij wilt alleen meer salaris dan 24 miljoen, Barca is als een vader voor Messi, hij zal Barca nooit verraden.
 
roedii
 
19
5 september 2017 om 09:39
Dan is hij een behoorlijk verwend kind als je nog meer wilt. Niet echt in het clubbelang want andere spelers verwachten ook meer geld.
 
Glossiandzozo
 
29
5 september 2017 om 09:49
Hoezo associeer jij Messi's vertrek met verraden? Heeft hij het recht niet om voor een andere avontuur te gaan? Of staat er in zijn contract dat hij Barca nooit mag verlaten? Hij heeft Barca dubbel en dwars betaald voor wat zij voor hem hebbrn gedaan. Hij is niet als andere spelers die bijtekenen en vervolgens na een jaar al een transfer forceren. Nee als Messi weg wil heeft dat niks met verraad te maken. Gun die jongen om zijn hart te volgen
 
GSaray1976
 
2
5 september 2017 om 21:38
Er zijn genoeg zonen die hun vader verlaten/verraden voor een griet, laat staan voor miljoenen!!! Na het vertrek van Neymar denk ik dat alles mogelijk is in de voetballerij
 
Delpay96
 
33
5 september 2017 om 08:35
100 tot 200 milj per maand is onzin. Maar 50 to 100 milj per jaar zit er voor Messi bij Psg en man city zeker in. Wie weet ....
 
Jodelahitie
 
27
5 september 2017 om 08:51
Alsof er een club ff 2 miljard per jaar aan salaris gaat bieden, dan hadden ze zijn clausule al veel langer gelicht.
 
ligas
 
36
5 september 2017 om 09:03
Het is duidelijk dat voetbalzone een fout heeft gemaakt, ze bedoelen waarschijnlijk op jaarbasis
 
Damsko1103
 
3
5 september 2017 om 09:04
Messi het is tijd om te gaan. Tijd om je huis te verlaten. Maar naar waar?? Dat is het grootste probleem. Ik zou niet weten bij wie hij past.
 
Glossiandzozo
 
1
5 september 2017 om 09:52
Op de één of andere manier denk ik dat als Messi Barca verlaat dat hij terug gaag naar Argentinie. En niet dat hij naar een andere topploeg gaat
 
Kikker01
 
7
5 september 2017 om 09:14
Op basis waarvan meent Gibson dat Messi in iedere competitie goed gaat zijn voor 50 doelpunten? Buiten Spanje speelt Messi alleen voor Argentinië en iedereen weet dat hij de verwachtingen daar nooit echt heeft waar gemaakt.
 
GramozMorina
 
5
5 september 2017 om 09:42
Hij heeft natuurlijk inzicht over zo'n zaken. Met Messi zijn stijl is de kans 99,9% dat je slaagt. Messi moet gewoon bij Barca blijven, de club waar hij groot werd
 
PabloEscobarca
 
16
5 september 2017 om 10:20
Kom op zeg. bij psg zou hij er minimaal 50 maken in de ligue 1. In de PL misschien wat minder. 40 dan. Bij Argentinie heeft hij een andere rol. Daar snappen ze nog steeds niet dat ze een team om Messi heen moeten bouwen.
 
Damsko1103
 
6
5 september 2017 om 10:21
Dat is Argentinie. In Europa is hij een "hele meneer". Dus jij wil me zeggen dat je niks van hem in Europa hebt gezien. Beetje opletten zou je sieren wil je over voetbal meepraten.
 
Kikker01
 
2
5 september 2017 om 12:47
Wat een rare opmerking? Het feit dat Messi een hele meneer is in Europa geeft nog steeds geen garanties dat hij er in de PL 50 in legt. Messi zou de eerste niet zijn die in een andere competitie niet 100% uit de verf komt.
 
Damsko1103
 
9
5 september 2017 om 13:41
Jij vind van niet. Je mening mag je geven. Dit is een mijn mening. En zo raar is het niet!!! Ik praat niet over Griezmann, Hazard, Dybala of welke topvoetballer. Nee im talking about mr Lionel Messi. En als het over Ronaldo ging had ik precies hetzelfde gezegd. Voor mij zijn die 2 op eenzame hoogte. Die zetten we samen met Pele, Maradona, Cruijff op een bladzijde. Wie de allerbeste is van hun maakt mij niets uit. Dit zijn zeldzame voetballers die ones in the while voorkomen. Dit zijn apartheden. Heb je MJ, Elvis, Bob Marley in de muziek business die zeldzaam zijn. Die gasten die ik net opnoemde zijn die voor mij in het voetbal. En je mag het raar vinden, maar dan neem ik je net zo serieus als je rare nickname.Dat je nota bene Messi in je mond neemt en wil gaan vergelijken met weet ik veel welke voetballer ........ ?? aub!!
 
BadHabbit
 
1
5 september 2017 om 21:28
@damsko1103 Ten eerste vergelijkt hij Messi niet met elke voetballer, maar hij heeft wel degelijk gelijk dat niet elke voetballer slaagt bij een ander team. Ten tweede, nergens zegt hij dat het raar is dat jij je voettbalhelden opnoemt, je gaat er voor het gemak van uit dat hij dat raar vind. Wat nog vreemder is, is dat als hij het raar vind dat jij dat je helden vind, je hem net zo serieus neemt als zijn rare nickname. Wat nou als dat ook zijn helden zijn, dan is is zijn nickname niet raar? Beetje rare redenering vind jezelf ook niet?
 
AnouarCarter
 
6
5 september 2017 om 09:21
150 of 200 miljoen per maand is wel overdreven, dat betekent dat Messi ongeveer 2 miljard per jaar kan gaan verdienen, nou als ik Messi was geweest dan had ik het wel geweten op Mn 30e.
 
PAASCHKAAL
 
10
5 september 2017 om 09:27
Best case scenario: het bestuur wordt afgezet middels de motie van wantrouwen, Messi verlengt zijn contract en Barcelona kan met een nieuw bestuur weer terugkeren naar ongekende hoogtes. Worst case scenario: het bestuur mag blijven zitten, Messi verlengt zijn contract niet en loopt over een jaar gratis de deur uit. Barcelona kan uiteraard geen vervanger vinden en de teloorgang zet zich door. Ik had ook nooit gedacht dat hij zou vertrekken, maar met dit incapabele bestuur geef ik hem groot gelijk dat hij in de laatste top jaren van zijn carriere elders nog prijzen wil pakken. Waar Real er alles aan heeft gedaan om Ronaldo omringd te houden met wereldsterren is het bestuur van Barcelona daar grandioos in gefaald.
 
Flamezzz
 
2
5 september 2017 om 21:47
Het is bang afwachten voorlopig. Ik mag er niet aan denken dat hij straks gratis de deur uit loopt en op dat eiland gaat voetballen. Supporter in goede en slechte tijden, maar dat zou toch wel een serieuze test gaan worden voor vele supporters. Het bestuur heeft na een maand trekken en sleuren uiteindelijk 1 versterking gehaald. Dat geld voor Paulinho zien we trouwens nooit meer terug. Moet ik nu blij zijn dat ze geen torenhoog bedrag betaald hebben voor iemand als Di Maria of moet ik terurig zijn dat een club als Barcelona er niet meer in slaagt om spelers/clubs te overtuigen om zaken te doen?
 
PAASCHKAAL
 
0
5 september 2017 om 22:31
Helemaal met je eens, in die tweestrijd zit ik ook. Aan de ene kant ben ik echt blij dat spelers als Di Maria/ozil niet zijn gekocht, aan de andere kant was bijna elke versterking welkom want ik vrees dat de selectie tekort komt tegenover die van Real. Het enige wat we als Barcelona fans kunnen doen is hopen dat de club weer naar de eenzame top stijgt. Stap éã©n daartoe is het afzetten van dit bestuur, stap twee het verlengen van het contract van de Messias, stap drie de bezem door de selectie halen (turan, Vermaelen, Douglas die waarschijnlijk terugkomt, Mascherano die te oud wordt, Cillessen want er zijn talentvollere keepers, Paco, Gomes, Vidal hoe dan ook lozen, maar ook Paulinho, Rafinha, Rakitic en Munir als ze dit jaar hun meerwaarde niet bewijzen). Voor al die uitgaande spelers in de plaats Santos terughalen van zijn verhuurperiode, een andere talentvolle CV erbij halen (liefst een Spanjaard), Palencia uit de jeugd door als tweedre RB, éã©n wereldster voor het middenveld (kokã©/eriksen/verratti), Samper en Alena bij je selectie houden en een breekijzer kopen voor op de bank als je een wedstrijd moet kantelen (giroud/aduriz/llorente). Dan heb je een kleinere selectie dus meer minuten voor iedereen, meer Spanjaarden en spelers uit de eigen jeugd en voldoende kwaliteit gecombineerd met potentie om nog jaren mee te doen in de top.
 
JohnCenap
 
2
5 september 2017 om 09:41
Ik denk dat iedereen de 1 + 1 hier wel kan maken. Het lijkt me logisch dat het mogelijke vertrek van Messi gewoon kracht bijzetten is op de dagelijkse toenemende en inmiddels, immense druk op het bestuur. Dat die gasten niet spontaan ontvlammen op dit moment verbaast me zowat. Messi gaat wel tekenen, maar niet onder deze ezels die elkaar het hand boven het hoofd houden. Een stel criminele schoften zijn het gewoon die zichzelf belangrijker vinden dan de toekomst van de club. Mocht het niet lukken met Agusti Benedito z'n vote of no confidence dan schrijft elke socio het doodvonnis van deze club voor minstens 10 jaar. Zo dom zullen ze toch niet zijn? Toch?
 
BadCeo
 
3
5 september 2017 om 09:42
Zolang het verrotte bestuur daar zit is de kans dat Messi vertrekt ook groter! Tijd voor Joan Laporta! Dat is de man voor het bestuur! Barca is te ver afgezakt
 
hmk33
 
7
5 september 2017 om 09:45
Het is tijd voor Messi om een nieuwe club te vinden. Een club die wel een goed project heeft. Dit zeg ik als barca fan. Het huidige barca verdiend een speler als Messi niet! De club wordt intern kapot gemaakt en hier moeten spelers als Messi en Iniesta door lijden.
 
JohnCenap
 
5
5 september 2017 om 12:10
Nee, het wordt tijd dat het bestuur zichzelf opoffert in het belang van de club. Ze zitten daar te comfortabel en maken hun functie gewoonweg niet waar. Dat zijn de feiten. Barca verdient Messi en andersom. Maar het bestuur verdient niets momenteel.
 
Yossarian
 
1
5 september 2017 om 09:54
Messi zal niet weggaan, hij is meer dan een topspeler van Barca. Tegenwoordig doet hij mee aan politieke spelletjes als we dat mogen geloven. Zijn goed recht, hij is de absolute steunpilaar van Barca. Als het bestuur weg is zal hij weer bijtekenen.
 
GuillermoGorissen
 
1
5 september 2017 om 20:42
Als hij weggaat gaat hij naar Argentinie !Hij heeft in europa alles al gewonnen . Hij heeft dit ook al vaker gezegd
 
memphisdepay
 
0
5 september 2017 om 21:52
Tja een mening kan veranderen he. Misschien wil hij toch ook nog een keer ergens anders voetballen dat zou ik persoonlijk helemaal niet zo raar vinden en het zou zijn status als Barcelona legende ook niet verminderen.
 
Millonario
 
1
5 september 2017 om 20:48
Ik denk toch dat hij zal blijven, en daarna Newell's zoals hij altijd heeft gezegd. Wie weet..
 
emielpsv4
 
1
5 september 2017 om 22:48
Als hij voor zichzelf moest kiezen dan moet hij dit zinkend schip genaamt barca verlaten. Maar ik zie het niet gebeuren. Kind van de club