'Ik denk dat Amrabat net dat stukje mist voor de top van Engeland'
Dinsdag, 6 december 2022 om 13:30

Yassin Ayoub denkt dat Marokko een serieuze kans maakt om het WK te winnen. Dat zegt de Excelsior-middenvelder tijdens het programma Leeuwen van Voetbalzone. De Leeuwen van de Atlas plaatsten zich donderdag voor de achtste finales van het WK in Qatar, door de laatste groepswedstrijd van Canada te winnen (1-2). Daardoor werd de ploeg met zeven punten groepshoofd van groep F, boven Kroatië, België en Canada.

In de achtste finale op dinsdag 6 december is Spanje de tegenstander. Die ploeg verloor de laatste groepswedstrijd enigszins verrassend met 2-1 van Japan, waardoor het Aziatische land in groep E de koppositie voor de Spaanse neuzen wegkaapten. Ayoub antwoordt positief op de vraag of Marokko wereldkampioen kan worden. "Ik denk het wel. Spanje is heel goed, maar ze nemen risico. En het terugsluiten na een counter, of het dichtgooien na een voorsprong, dat kan Marokko als geen ander. Heb ik er vertrouwen in? Ja, maar op papier wordt het heel moeilijk."

Ook Hooiveld, zittend in de analistenstoel naast Ayoub, ziet kansen tegen Spanje. Presentator Justus Dingemanse wijst hem erop dat Canada Alphonso Davies niet op zijn natuurlijke positie (linksback) posteerde om Hakim Ziyech te stoppen. Komt Spanje wel met een plan om de spelmaker onschadelijk te maken? "Ik denk dat Spanje altijd uitgaat van zichzelf, dat zij voetballend de betere ploeg zijn. Ik denk niet dat zij gaan zeggen: 'Kijk eens uit jongens, Ziyech speelt daar, daar gaan wij er een opzetten.'"

Bij Marokko ontregelde Sofyan Amrabat de afgelopen wedstrijden al menig sleutelspeler. Zijn broer, Nordin Amrabat, verklaarde tegenover De Telegraaf te verwachten dat 'geïnteresseerden in de rij zullen staan' na het WK van de controleur. Engelse media meldden daarnaast dat Liverpool belangstellende is voor de 26-jarige middenvelder. Hooiveld twijfelt echter of de Engelse top niet te hoog gegrepen is. "Daar moet je toch wat sneller opendraaien en inspelen. Dat moet je toevoegen om het spel open te breken, omdat tegenstanders inzakken. Ik denk dat Amrabat net dat stukje mist."

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
16:52
16:52
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
8
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
protheus
 
42
4 december 2022 om 10:54
Als je naar zijn speelstijl kijkt zou die beter lekker in Italië moeten blijven. Bij Juventus Napoli Milan en Inter zou die zo meekunnen. Denk van die topclubs dat Juventus de grootste nood heeft aan een type als amrabat.
 
FcGrun050
 
1
5 december 2022 om 19:01
@protheus - Ik vind Amrabat niet per se beter dan een Mckennie, Locatelli, Paredes, Rabiot en een talent als Moretti. Dat is een beetje lood om oud ijzer. En dan heb je ook nog Pogba die onder Allegri eigenlijk hoort te renderen als je dan als referentie de oude Pogba zag bij Juve onder Allegri. Milan heeft ook aardig wat controleurs/verdedigende middenvelders lopen in de vorm van Tonali en Benaccer. Pobega is ook geen onaardige middenvelder. Hij is wel beter dan een Vranckx, Bakayoko en Krunic. Napoli zit ook wel goed met Lobotka, Ndombele en Zambo Anguissa. Dus ik vind de Italiaanse top wel redelijk aardig bezet zo qua controlerende middenvelders. Zijn speelstijl zou wel goed passen in de Spaanse competitie en dan denk ik aan een Villarreal of een Sevilla (staan wel lager dan waar ze normal horen) waar die denk ik wel meteen basis zal staan als je kijkt naar hun lijst van middenvelders.
 
Rikkinho
 
25
4 december 2022 om 10:57
Ik denk dat Amrabat gewoon lekker bij Fiorentina moet blijven:-)
 
OREELY
 
17
4 december 2022 om 11:02
ach gaan we weer... ik snap dat spelers ambities hebben om bij een real, bayern of city terecht te komen. maar met een beetje gezond verstand kan je ook gewoon blij zijn met wat je hebt. basisplek bij een mooie club als fiorentina, waar je gewaardeerd wordt.. dan zit je toch prima op je plek voor nu? het is ook niet dat hij de absolute vedette daar is.
 
MeesKeesje
 
61
4 december 2022 om 11:42
"maar met een beetje gezond verstand kan je ook gewoon blij zijn met wat je hebt."Hadden er maar genoeg mensen dit tegen Donny en Matthijs gezegd dan waren ze hoogstwaarschijnlijk veel verder dan waar ze nu zijn. En kunnen shinen op podiums waar Amrabat dat doet. Serie A en WK. Beetje jammer altijd dat "bepaalde" spelers altijd maar tevreden moeten zijn en andere al snel de desbetreffende competitie zogenaamd is ontgroeid.
 
AbdelHamid
 
94
4 december 2022 om 11:58
De gungactor speelt hier een grote rol in. Als Frenkie zou spelen zoals Amrabat nu doet zou hij volgens sommigen de beste midddenvelder ter wereld zijn.
 
AadHandgranaat
 
23
4 december 2022 om 19:38
Kom op man, kap eens met die verongelijkte houding. Frenkie is natuurlijk 100x de voetballer die Amrabat is, hoewel ik juist altijd een groot fan van Amrabat was. Amrabat had het voetballend bij Feyenoord erg moeilijk (na die dramatische bal breed tijdens Ajax thuis verloor ie definitief zn basisplek), op een leeftijd dat Frenkie al de CL domineerde.
 
The_Wizardly
 
38
4 december 2022 om 19:48
Dat is toch al duidelijk haha.. Amrabat staat rustig in de team of the week. En een transfer naar Liverpool of Tottenham lonkt al. We hoeven het niet eens te hebben over Frenkie. De grootste miskoop van FC Barcelona in de geschiedenis. Heeft zoveel gekost en speelt alleen tikkie achteruit of breed. Vrijdag zullen we het zien ze onderschatten Argentinië. Maar de selectie is alsnog 2x beter dan de hele Nederlandse elftal. Je wint van Amerika… nou nou wat een prestatie. Bij Ecuador zaten ze te bibberen na de 1-1. Marokko is The underdog op dit moment.
 
Giannini
 
8
4 december 2022 om 20:18
Ach hou toch op, Frenkie is zelfs als hij minder speelt nog ‘Europees goed’. Amrabat speelt nu heel goed en komt nu in de buurt van dat niveau..
 
consy
 
12
5 december 2022 om 05:20
Niemand neemt jou serieus los van wat verongelijkte Real supporters en de Krekel als het gaat om Frenkie de Jong. Grootste miskoop van de geschiedenis haha, Barca mag heel blij zijn dat ze de strijd om Frenkie destijds wonnen.
 
arsenal1994
 
9
5 december 2022 om 09:39
Waarom voel je je zo beledigd als mensen zeggen dat Amrabat de veters van Frenkie niet mag strikken? Hij staat wekelijks bij Barca in de basis en is daar een van de betere spelers. Amrabat heeft z'n tweede goede wedstrijd in zijn leven gespeeld en jullie hartje begint al te bonken van trots.
 
Nick_148
 
1
5 december 2022 om 15:55
De Ligt staat in de basis (en speelt prima) bij Bayern. Dus ik weet niet wat jij hier slap aan het lullen bent. Met je "bepaalde".
 
African
 
9
5 december 2022 om 11:53
Weer zo een denigrerende reactie.. een Amrabat heeft net zoveel recht om bij een grote club te spelen dan alle andere spelers.
 
 
31
4 december 2022 om 11:06
Amrabat mist wel meer dan net een stukje voor de Engelse top hoor. Ze zeggen weleens dat wij snel onze spelers hypen, maar deze gasten kunnen er ook wat van.
 
goaltjehoor!
 
7
4 december 2022 om 11:29
Misschien gaat hij niet spelen , maar als er een club komt die veel voor hem wilt betalen en een riant salaris geeft . Hoeft hij en zijn familie nooit meer te werken , dus altijd doen en misschien slaagt hij wel . Wie weet
 
chocoladehaan
 
12
4 december 2022 om 11:55
Ik dacht dat ze geen alcohol mochten drinken
 
IKEA
 
3
4 december 2022 om 19:32
Haha : 'leeuwen: ..' Ik dacht dat dit een artikel was met Ted van Leeuwen.
 
Nick_148
 
16
4 december 2022 om 19:42
Simpel werkertje die weer vreselijk gehyped wordt.
 
The_Wizardly
 
20
4 december 2022 om 19:50
Of bedoel je Frenkie de jong? De grootste miskoop van FC Barcelona in de geschiedenis? Weet niet waar je het over hebt. Maar Nederland stond na de 1-1 tegen Ecuador gewoon te bibberen. Nederland wint van Amerika en wordt weer overhyped. Maar tegen Argentinië vlieg je er gewoon uit. ??
 
Arsenallz
 
27
5 december 2022 om 02:15
Gut. Marokko raakt ook een keer een bal goed en de roeptoeters zijn er al. Ontzettend vervelend volk. Ga binnen je eigen cirkeltje zo irritant doen. Ik spreek je wel weer zodra Marokko is uitgeschakeld. Kan je direct ook een enkeltje boeken.
 
afcad3nnis
 
3
5 december 2022 om 10:32
En jullie gaan er volledig af tegen Spanje, wat is je punt?
 
Nick_148
 
1
5 december 2022 om 15:48
Hahahaha Marokkaantje is ziendend.Frenkie is superieur aan dat dravertje.En Spanje gaat voor een tweede Reconquista dinsdag.
 
RaRouki
 
1
6 december 2022 om 09:06
In 2018 had marokko Spanje gewoon gesloopt als de VAR niet lag te slapen. Met je 2e Reconquipoep! Frankie is een van de meest gehypte balletje breed spelers, nooit dat hij in de 16 of drukte voor wat gevaar zorgt! En dat terwijl hij altijd top materiaal naast zich heeft.
 
RaRouki
 
1
6 december 2022 om 09:07
Ziek kind ga je racistische nonsense ff in de kroeg uiten. Of beter op het mercatorplein ofzo??
 
The_Wizardly
 
19
4 december 2022 om 19:43
Wat een onzin kramen de meeste weer uit.. zoveel negatieve reacties over Amrabat. Terwijl hij staat in de team of the week van Fifa. Werd (Frenkie de jong) niet overhyped. Middenvelder die een van de grootste flop in Barcelona ooit is. Lachwekkende speler die alleen maar achteruit of een balletje breed kan spelen. Hou toch op… iedereen weet dat Argentinië Nederland er zwaar uit gaat knikkeren. Als Pulisic zijn dag gister had. Stonden ze al in de vlucht terug naar Nederland.
 
 
17
4 december 2022 om 19:56
Gefrustreerde reactie...
 
mr shiffels
 
1
4 december 2022 om 20:23
Relax...Jij zal vast geen shirtje van frenkie hebben... nou na dinsdag kun je weer dromen van een volgend wk
 
FRSDS
 
4
4 december 2022 om 21:27
Niet alleen Frenkie, de Ligt, Donny, etc. Alleemaal op een zijspoor of spelen doordat er gebrek aan beter is..
 
Nick_148
 
5
5 december 2022 om 16:01
Frenkie en De Ligt op een zijspoor? Ik weet dat jullie een gemiddeld IQ van 80 hebben maar dit gaat wel heel ver.
 
RaRouki
 
2
6 december 2022 om 09:09
Ik weet dat jij een pikkie van 2cm hebt dus ik begrijp niet hoe jij voelt dat erop getrapt is??
 
FRSDS
 
0
6 december 2022 om 15:17
@Nick, Begrijpend lezen is niet je sterkte punt zo te zien en dan spreken over iq van 80.. Ik zal het voor je quote omdat je niet voor jezelf kunt denken 'Of spelen doordat er gebrek aam beter is' als zelfs een oude Busquets voorrang op je krijgt dan heb je gwn gefaald.
 
BMG45
 
7
4 december 2022 om 22:56
Na 3x zelfde het zeggen is jouw mening wel duidelijk. Nog vaker herhalen misschien?
 
AjaxRosenberg
 
6
5 december 2022 om 08:38
Heel bijzonder dat je Amrabat probeert te verdedigen door Frenkie de Jong de grond in te trappen. Wat heeft dat met elkaar te maken?
 
Sirius
 
3
5 december 2022 om 08:54
Nogal zwak om zo uit de hoek te komen omdat je favorietje niet als topspeler gezien wordt. De Jong heeft hier werkelijk niets mee te maken en je kunt niet voor een ander bepalen hoe ze over Amrabat denken.
 
Nick_148
 
1
5 december 2022 om 15:51
Frenkie heeft blond haar en blauwe ogen.Dat vind Marokkaantje niet leuk.
 
PSVparasiempre
 
8
4 december 2022 om 20:43
Amrabat herinner ik me als een speler die tekort kwam voor Feyenoord. Kan best dat hij iets bijgeleerd heeft, maar we hebben het natuurlijk niet over wereldtop. Nog niet in de buurt. Net als Ziyech. Al jaren reserve bij zijn club. Enige topper van Marokko is Hakimi. Veel te weinig om wereldkampioen te worden.
 
Sirius
 
1
5 december 2022 om 08:52
Amrabat is zeker goed, maar dat wat hem onderscheidt bij Marokko en in mindere mate Italië, valt in Engeland nagenoeg weg. Daar zijn het allemaal fysieke spelers. Die moet gewoon lekker buiten de Premier League blijven. Is ook beter voor z'n ontwikkeling naar mijn mening.
 
Williberti
 
5
5 december 2022 om 09:02
Ik ben ervan overtuigd dat wat Hojberg bij Tottenham en Fred bij United kunnen, Amrabat ook kan.
 
Sirius
 
0
6 december 2022 om 14:04
Hojbjerg is kwalitatief wel heel wat beter dan Amrabat, met alle respect. Verder is Fred nou ook niet bepaald wat je graag op het middenveld bij United wilt zien.
 
Ziyechgoat22
 
3
5 december 2022 om 13:59
Amrabat kan wel degelijk spelen in de Engelse top, maar alleen als nummer 6, zijn primaire taak moet altijd zijn het spel ontregelen van de tegenstander, ballen veroveren en inleveren bij een speler die er wat goeds mee kan doen. Als je verwacht dat Amrabat a la Frenkie de Jong ook het spel gaat maken vanuit het middenveld dan snap je niet wat de kwaliteiten zijn van Amrabat. Ik vind persoonlijk Amrabat beter dan Jorginho op 6, maar Jorginho is weer een betere “8” omdat hij een goede pass in huis heeft. Het is maar wat een trainer met Amrabat van plan is. Maar om nou te zeggen dat hij de Engelse top niet aankan is lachwekkend, hij heeft de Bruyne en Modric in zijn pocket gehad, laten die twee nou de beste middenvelders van de wereld zijn. Alle andere middenvelders in de PL eet hij op.
 
Alkaline
 
1
5 december 2022 om 17:05
Ik denk dat Amrabat meer bij een ploeg past bij een Atletico Madrid op cvm ergens in Spanje spelen premièr league is te hoog voor hem kwa fysiek niet maar het voetballend vermogen gaat zo snel daar.
 
Zaagvandeweek
 
0
6 december 2022 om 12:59
Hahahahahahahah Ayoub
 
Bobo25
 
0
6 december 2022 om 13:36
Geachte moderator: kunnen jullie tegen de redactie van VZ melden dat het echt onzin is om dit bericht Nogmaals naar boven te pushen ? Dit is al de 3e dag op rij (en de 5e keer in totaal) dat dit bericht als bovenste staat. Dat was vanmorgen (toen twijfelde ik al om te reageren) maar ik zie het nu alweer. Als jullie niets meer te melden hebben....dan HOEF je toch niets te melden ? En waarom is deze Amrabat zo belangrijk voor jullie ?
 
AjaxBarCam
 
4
6 december 2022 om 15:12
Na de eerste zin ben ik gestopt met lezen: Yassin Ayoub denkt dat Marokko een serieuze kans maakt om het WK te winnen.Als dit soort figuren een podium krijgen dan krijg je dus dit soort onnozele uitspraken. Het sprookje is realistisch gezien snel afgelopen.