'Ik geloof niet dat Bayern hem laat gaan, zelfs niet voor vijftig miljoen euro'
Woensdag, 25 oktober 2017 om 11:10

Bayern München telde in 2015 maar liefst negen miljoen euro neer om Joshua Kimmich los te weken bij VfB Stuttgart. Een behoorlijk bedrag voor een speler die pas één seizoen in de 2.Bundesliga had gespeeld. Michael Reschke, destijds directeur spelersbeleid bij der Rekordmeister, herinnert zich dat hij intern aan moest dringen op de komst van Kimmich.

VfB Stuttgart had Kimmich in 2013 voor 500.000 euro naar RB Leipzig laten vertrekken. Twee jaar later besloot de club om de terugkoopclausule te activeren, waardoor Kimmich weer terugkeerde naar Stuttgart. Zowel Bayern München als RB Leipzig wilde hem vervolgens direct weer overnemen, waarbij der Rekordmeister uiteindelijk aan het langste eind trok.

"De prijs was buitengewoon hoog voor een speler die net een paar wedstrijden in de 2.Bundesliga had gespeeld", zegt Reschke in gesprek met BILD. "Het was nodig om het bestuur over te halen. Ik was absoluut overtuigd, maar niet iedereen wist dat hij zo snel zou uitgroeien tot basisspeler en international. Joshua heeft nu een veel hogere waarde. Ik geloof niet dat Bayern hem laat gaan, zelfs niet voor vijftig miljoen euro."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
BlackMambaTR
 
18
25 oktober 2017 om 11:21
Ik snapte eerst niet wat Pep in deze jongen zag maar dat werd snel over duidelijk. Deze jongen is als Lahm/muller. Hij zal op Fifa nooit de snelste/sterkste etc zijn, maar hij is gewoon helemaal allround. Koppel dit met een geweldige voetbalintelligentie en je hebt een ijzersterke speler. Lahm was nooit zo sterk als Thurham of snel als alves etc maar snapte het spel gewoon perfect en was imo de beste rechtsback na cafu die ik heb zien spelen. Ik denk dat Kimmech erg dichtbij kan komen. Bayern heeft met Sanchez (compleet afgemaakt maar die jongen gaat terugkomen), tollisso, Kimmich, sule en coman echt geweldige talenten. Ze hebben enkel een goede coach en de juiste begeleiding nodig.
 
Branquinho
 
4
25 oktober 2017 om 12:09
Als Bayern fan moet je zelfs blij zijn dat Ancelotti weg is, want hij zou Sanches, Kimmich, Tollisso, Sule en Coman echt niet kunnen ontwikkelen. Kijk wat hij heeft geflikt met een van de grootste talenten op dit moment, Sanches. Ik moet zeggen dat ik ook onder de indruk ben van Kimmich, heeft voetbal iq, kan lekker de combinatievoetbal hanteren, kan op meerdere posities en is technisch! Wellicht dat ik hem ga proberen los te weken bij Bayern in Fm2018
 
kartal1
 
4
25 oktober 2017 om 11:21
Nee zeker niet, hij heeft zeker nog toekomst bij Bayern, Is een Duitser en heeft talent dus geen reden tot vertrek, Daarbij denk ik ook niet dat hij zelf wil vertrekken. Speelt de laatste weken weer regelmatig in de basis en komt doet het prima.
 
LitmanenHeld
 
3
25 oktober 2017 om 11:24
Geweldige speler. Ik kijk met veel jaloezie naar onze buurlanden met al die talenten die absolute wereldtop potentie hebben.
 
FrankRami
 
3
25 oktober 2017 om 12:48
Kimmich is van het allerhoogste Niveau, absolute wereldklasse, een alleskunner, bijna elke positie kan hij spelen, zelfs als keeper. Zo'n leuk spelertje, lijkt me geweldig om zo'n speler in je selectie te hebben.
 
Reyhan
 
1
25 oktober 2017 om 13:08
nou... dat betwijfel ik. Ik ben wel van mening dat hij op den duur wereldklasse niveau kan benaderen, maar momenteel is het nog te vroeg om dat nu al te zeggen. De manier waarop de verdediging van Bayern tegen PSG werd weggespeeld, vind ik het verre van wereldklasse niveau. Ze konden Neymar - Cavani - Mbappe amper bijbenen..
 
FrankRami
 
0
25 oktober 2017 om 18:12
Kimmich is een alleskunner, zulke spelertjes kom je eens in de zoveel jaar tegen. Pure klasse.