'Ik heb het gevoel dat ik mijn been moet breken voordat iemand een kaart krijgt'
Zondag, 16 september 2018 om 10:53

Wilfried Zaha kroonde zich zaterdagmiddag tot matchwinner in het duel tussen Huddersfield Town en Crystal Palace. De Ivoriaanse vleugelaanvaller maakte de enige treffer in het door the Eagles met 0-1 gewonnen duel. Zaha moest de nodige harde charges doorstaan en uitte daarover na afloop zijn frustraties tegenover de BBC.

"Ik heb het gevoel dat ik mijn been moet breken voordat iemand een kaart krijgt. Dat is de reden dat ik soms mijn hoofd verlies. Waarom word ik anders behandeld dan andere spelers? Dit gebeurt iedere week. Ik heb geprobeerd om met scheidsrechters te praten, ik kan verder niks doen. Het is moeilijk", zegt Zaha. Hij ontving zelf na 29 minuten spelen een gele kaart in het duel tussen Huddersfield Town en Crystal Palace.

"Dit zorgt ervoor dat ik niet zo snel meer een actie ga maken, omdat je weet dat er op gegeven moment iemand in je rug komt", vervolgt de aanvaller, die dit seizoen drie keer scoorde in vier competitiewedstrijden. "Tegelijkertijd moet ik mijn voeten laten spreken, dat heb ik hier ook gedaan. Je ziet het aan spelers als Leroy Sané, Raheem Sterling, Mohamed Salah en Sadio Mané. Als je snel en behendig bent, worden er veel overtredingen op je gemaakt."

"Je moet nu eenmaal accepteren dat dit gebeurt", aldus Zaha. Roy Hodgson, manager van Crystal Palace, verklaarde na afloop van het treffen de reactie van de vleugelaanvaller. "Helaas heeft Wilf een sterk gevoel voor gerechtigheid. Hij vindt dat mensen hem geen onrecht mogen aandoen, maar hij leert hier ook van."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
9
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
PeterVermeuIen
 
3
16 september 2018 om 11:04
Tijd voor VAR-systeem!
 
-Riciotto-
 
5
16 september 2018 om 11:09
Die grijpen (nog) niet in bij wel of geen gele kaart
 
Regelaar
 
0
16 september 2018 om 13:17
Klopt, maar de tackle waar dit interview eigenlijk over gaat was zeker een rode kaart. Ben het met Peter eens dat VAR ook in BPL en eigenlijk overal gewoon moet komen.
 
Hein Wakker
 
0
16 september 2018 om 13:10
Nee, dat gaat niet passen in de premier league
 
FCB_Catalunya
 
16
16 september 2018 om 11:07
Ik kijk vaak alleen het Spaanse en Nederlandse voetbal, maar als ik weer eens een PL wedstrijd meepak valt het mij inderdaad ook altijd op. Wat krijgen spelers daar vaak een schoppen te verwerken zeg. Vaak volgt er dan niet eens een kaart...ik snap Zaha wel.
 
TheRoscoe
 
22
16 september 2018 om 11:17
Zaha wordt dan ook echt kapotgetrapt en onterecht neergezet als een duikelaar. Dankzij dat stigma is het jachtseizoen op hem geopend. Het is schandalig en je ziet het ook gebeuren met spelers zoals Hazard.
 
DavidElGuaje
 
1
16 september 2018 om 20:26
Heb hem ook vaak genoeg wel zien duiken hoor.. maar inderdaad deze wedstrijd werd ie echt hard aangepakt en er hadden ook wel een paar kaarten meer gegeven kunnen worden.
 
JeffinhoGitano
 
3
16 september 2018 om 11:26
De PL is sowiezo een harde competitie. Het engelse voetbal is erg fysiek, en als je dan van die slome houthakkers om je heen heb dan de enigste manier om je te stoppen is je door midden zagen. Begrijp de frustratie echt wel, als je grotendeels trappen te verwerken krijgt is het moeilijk niet geïrriteerd te raken