'Ik heb met Cillessen gesproken, maar ik ga daar hier niet over uitweiden'
Zaterdag, 11 augustus 2018 om 18:47

Het is nog onduidelijk wie zondagavond in Tanger het doel van Barcelona verdedigt, in het kader van de Supercopa. Ernesto Valverde wilde daags voor de krachtmeting met Sevilla niet kwijt of de keuze op Jasper Cillessen of Marc-André ter Stegen is gevallen. De oefenmeester erkende wel dat hij met de Oranje-international over zijn toekomst heeft gesproken.

"Ja, ik heb met Cillessen gepraat, maar ik ga daar op een persconferentie niet over uitweiden", benadrukte Valverde. "Het moge duidelijk zijn dat we op Jasper rekenen." Valverde kreeg de vraag of de Nederlander komend seizoen meer in actie zal komen, maar daar ging hij niet specifiek op in. "Jasper is een voetballer waar we zeer veel waardering voor hebben, op alle gebieden. We willen dat hij blijft."

"We willen twee keepers van een hoog niveau en we willen dat deze situatie niet veranderd", benadrukte Valverde. Cillessen was in de afgelopen twee edities van de Copa del Rey de eerste doelman van Barcelona en kwam in LaLiga en Champions League slechts incidenteel in actie.

Spaanse media verzekeren dat Cillessen enkele aanbiedingen op zak heeft, maar dat Barcelona geen medewerking verleent. De Catalanen zijn naar verluidt enerzijds niet tevreden over de biedingen op de ex-doelman van Ajax en NEC en willen anderzijds minimaal een gelijkwaardige vervanger strikken.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
3
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Augusto
 
7
11 augustus 2018 om 18:59
Het is toch te hopen dat Cillessen nog naar een mooie (sub)topper vertrekt, al zie ik het steeds somberder in. Nog een jaar op de bank bij Barca lijkt me niet echt goed voor zijn ontwikkeling, de tijd is rijp om weer een volledig seizoen te keepen!
 
bartomeu-out
 
4
11 augustus 2018 om 19:06
Nee hij blijft
 
BurdyM
 
0
11 augustus 2018 om 20:38
Jammer dat Cillissen zo ambitieloos is. Zou toch best een goede keeper kunnen zijn voor de subtop in Europa. Kan die ook prima verdienen en elke week voetballen. Zo jong en nu al einde carrière!
 
AndreNijmeijer
 
0
11 augustus 2018 om 20:42
Toch lekker verdienen zo in de zon op de bank in Spanje. Maar ja beetje meer ruggegraad en passie zou niet misstaan inderdaad.
 
wandering
 
0
11 augustus 2018 om 21:09
Dan moet die subtop hem wel willen
 
AjaxxxLove
 
3
11 augustus 2018 om 19:29
Verandert* Basisfoutje voor een redactie. Keertje nalezen helpt een hoop slordigheden voorkomen. On: Jammer voor Jasper, maar begrijpelijke houding van Barcelona. Je ziet dat je in deze markt moeilijk aan een keeper van een semi-hoog niveau komt, dus waarom zou je die van jezelf wegdoen?
 
PAASCHKAAL
 
0
12 augustus 2018 om 13:53
Ik hoop dat Cillessen vandaag mag spelen en nog een seizoen bij Barcelona blijft. De club kan daarna veel voor hem ontvangen. Hij heeft daar volgens mij ook een mooi leven: goed salaris, dagelijks trainen met de besten, lekker klimaat, mooie stad en ik zag in een interview van hem dat hij zelfs een huis daar had gekocht voor zijn ouders. Ik denk dus niet dat hij nu zal (willen) vertrekken, maar als hij het echt graag wil en de club kan een mooi bedrag (minstens 50 miljoen) voor hem krijgen, dan zou ik het doen en een talentvolle, liefst Spaanse, keeper voor hem terughalen. Mocht hij na dit jaar vertrekken, dan kan Reina misschien worden teruggehaald als tweede keeper achter Ter Stegen.