'Ik hield er rekening mee dat ik geen oproep voor Oranje kreeg'
Vrijdag, 16 maart 2018 om 10:25

Ronald Koeman maakt vrijdagmiddag de selectie van Oranje bekend voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal. Marvin Zeegelaar hoeft niet in spanning af te wachten wie er worden geselecteerd, aangezien de verdediger van Watford niet bij de voorselectie zat. Zeegelaar maakt zich echter niet druk: "Komt het, dan komt het. Anders niet."

In het najaar van 2015 werd Zeegelaar nog opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg en de oefeninterland tegen België. "Ik kreeg een belletje van Danny Blind, de bondscoach. De uitnodiging was een bevestiging dat ik iets goed doe, haha. Hartstikke mooi om die trip mee te maken", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

De linksback kwam onder Dick Advocaat niet aan spelen toe bij Oranje: "Dick Advocaat heb ik nooit gesproken. Toen hij zijn eerste selectie bekendmaakte, had ik net twee, drie weken niet gespeeld. Ik hield er rekening mee dat ik geen oproep kreeg. De concurrentie is ook zwaar", concludeert Zeegelaar, die wijst op de huidige afwezigen onder Koeman.

"Jongens als Erik Pieters, Patrick van Aanholt en Jetro Willems worden nu niet eens opgeroepen. In de Nederlandse competitie loopt nog Ridgeciano Haps, een groot talent als Tyrell Malacia. De discussie om de linksbackpositie begrijp ik dan ook niet. Ach ja, ik maak me er niet druk over", besluit de 27-jarige Zeegelaar, die zijn debuut voor Oranje nog moet maken.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
5
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Pasevski
 
1
16 maart 2018 om 10:45
Eindelijk weer een beetje vertrouwen in de voorselectie. Vroeger was de verdediging de zwakke plek, nu juist de sterkste linie van Nederland. Het geeft me iig al vertrouwen dat Koeman veel uit de PL selecteert. Spelers als Lens, Zeegelaar, Locadia,fer zijn er niet eens bij. Maar kan begrijpen dat Koeman sommigen oproept om te laten zien dat ze in de gaten worden gehouden (hateboer, Bergwijn, enz).
 
Primetime
 
1
16 maart 2018 om 10:56
Fer is rest van seizoen uitgeschakeld met een blessure
 
MGMV
 
6
16 maart 2018 om 10:47
In feite hebben we inderdaad nog best veel keus op de linksback positie. Het zijn dan niet de Alba`s of Marcelo`s van de wereld, maar met Haps, Willems (speelt `ie nog?), Zeegelaar en een Ake, Kongolo en eventueel Blind die er kunnen spelen zit het wel snor. Neem ook aan dat Ake als linksback komt te spelen onder Koeman, aangezien er naast Blind geen andere linksback is. Of zag ik iemand over het hoofd? Edit: Ohja, ik vergeet van Aanholt natuurlijk helemaal. Ook een meer dan prima linksback. Met vooral veel aanvallende drang natuurlijk.
 
petervanr
 
3
16 maart 2018 om 10:52
Het enige nadeel is dat alle opties middelmaat is. Van Aanholt, Aké, Pieters, Zeegelaar, Blind, Hateboer, Willems... het zal me echt een zorg zijn wie speelt. Ze hebben allemaal hun voors- en tegens. Dus vorm lijkt meer dan ooit een bepalende factor te worden voor deze positie.
 
RodyTeulings
 
2
16 maart 2018 om 11:24
Wat een luxe hebben we toch achterin. Blind, Kongolo, Riedewald, Pieters, Willems, Zeegelaar, Haps, Bruno Martins Indi en Ake zijn allemaal opties voor linksback alleen al. En dan heb je daarachter nog ervaren maar ook talentvolle opties in Emanuelson, Buttner, Sinkgraven, Malacia, Ouwejan en Wijndal. Fucking hell zeg.
 
Constant kante
 
21
16 maart 2018 om 11:37
Je vergeet zomaar Dijks, Diks en Brenet, die zijn óók nog eens opties voor linksback. En dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheid om Bram van Polen, Ard van Peppen en Aron Meijers te selecteren! Inderdaad, wat een luxe!