'Ik kan zeggen dat hij de Ballon d'Or móét winnen, zo getalenteerd is hij'
Maandag, 9 oktober 2017 om 18:15

Kylian Mbappé maakte afgelopen zomer de overstap van AS Monaco naar Paris Saint-Germain. De jonge aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd door PSG, wordt door veel critici beschouwd als een van de grootste talenten ter wereld en ook Eric Abidal ziet heel veel potentie. De voormalig verdediger van Barcelona ziet in Mbappé een toekomstig winnaar van de Ballon d'Or.

"Ja, dat kan hij", antwoordt Abidal bij een FIFA-evenement op de vraag of Mbappé de felbegeerde prijs kan binnenslepen. "Maar ik kan ook zeggen dat hij dat móét doen, want hij heeft veel talent. Hij is nog maar achttien jaar. PSG heeft een van de beste spelers van zijn leeftijdscategorie gehuurd, dus hij verdient een goede carrière. Maar hij moet er wel voor werken. Talent is niet genoeg, je moet iedere dag arbeid leveren."

Meer: Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen | Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden

"En met Neymar en andere geweldige spelers om zich heen moet hij veel kunnen leren. Ik ben Frans en hij ook, dus ik hoop dat hij over een paar jaar titels gaat winnen met zijn club. Ook persoonlijke prijzen, zoals de Ballon d'Or", concludeert Abidal. Mbappé is reeds genomineerd voor de Golden Boy-award en moet met onder anderen Ousmane Dembélé, Marcus Rashford, Kasper Dolberg en Steven Bergwijn strijden om de eretitel van beste talent uit Europa.

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
6
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
39
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
RamonDiaz
 
6
9 oktober 2017 om 18:27
@antineder Natuurlijk kan hij winnen hij is nu al supergoed en als hij nog beter wordt waarom niet. Neymar is ook ouder dan hem dus zijn tijd komt heus wel.
 
Reservebank
 
0
9 oktober 2017 om 18:39
Misschien kan Mbappé het eens in Barcelona proberen, als je gouden ballen wil winnen is dat blijkbaar best een goede plek.
 
fcdc1
 
5
9 oktober 2017 om 19:04
Mbappe laat zien over buiten gewoon veel kwaliteit te beschikken. Als ik hem zie spelen dan doet me dat denken aan Ronaldo (9) op jonge leeftijd. Als hij zich zo door blijft ontwikkelen dan overstijgt hij het niveau Neymar al voor zijn 20e.
 
Ajax/barca2014
 
25
9 oktober 2017 om 18:20
Hahahahaha Steven Bergwijn. Hoe is die gast daarin verzeild geraakt. Rashford en Mbappe zullen goed moeten oppassen.
 
 
1
9 oktober 2017 om 18:52
Tja de lijst moet toch opgevukd worden met jongens als Dolberg en Bergwijn. Ze kunnen de lijst beter terugbrengen naar 5. Geldt ook voor de gouden bal
 
El Donostiarra
 
4
9 oktober 2017 om 19:40
Beetje onzin wat je nu je roept. Dolberg heeft vorig seizoen voldoende bewezen dat hij over een genoeg talent beschikt. Natuurlijk is hij veel minder dan Mbappe en Dembele en Rashford maar Dolberg beschikt zeker over talent. Natuurlijk presteert hij dit seizoen wat minder, maar ik zie het met hem wel goed komen. En over Steven Bergwijn kan ik niks nuttigs zeggen, omdat ik hem amper zie spelen.
 
 
2
9 oktober 2017 om 21:11
Niks tegen Dolberg, maar hij maakt toch totaal geen kans. Het gaat tussen Mbappe en Dembele en voor de vorm die Italiaanse keeper, maar Mbappe wint.
 
hectormoreno
 
2
9 oktober 2017 om 20:47
Zelfde verhaal dat Benzema ook nooit de ballon d'or gaat winnen, terwijl hij wel altijd bij de laatste 30 zit. Ik vind het een mooi compliment aan Bergwijn die dit seizoen prima bezig is en wel eens een revelatie kan worden.
 
Wichardk
 
1
9 oktober 2017 om 18:22
Nou nou. Dolberg en Bergwijn voor de Golden Boy Award... die gaat echt wel naar Mbappe, Dembele of Rashford hoor. Die andere twee zijn vele malen slechter
 
Primetime
 
2
9 oktober 2017 om 21:59
Net 1 jaar te oud om genomineerd te worden
 
Diego_Forlan
 
1
9 oktober 2017 om 19:39
Dat wij een Steven Bergwijn te bieden hebben zegt helaas veel over de huidige staat en toekomst van de Nederlandse voetballers. Zelfs in de Eredivisie is hij nog nog niet constant terwijl hij al zo'n 3 seizoenen meedraait. Is dan ook niets meer dan opvulling op de shortlist (net als Dolberg overigens)
 
hectormoreno
 
1
9 oktober 2017 om 20:59
We moeten niet zoveel naar het hebben van toptalenten kijken. Een voetballer kan altijd en overal vandaan komen. Dus dat kan ook een speler zijn die zoals Vardy op zn 28ste nog ergens doorbreekt en kampioen van Engeland wordt. Ik heb voor de gein eens even gekeken naar de Golden Boy Award van 2012. Van die lijst van 38 spelers zijn er slechts 12 absolute topspelers geworden. Op die lijst stonden Castaignos, Ola John en Martins Indi als Nederlanders. 2 jaar later stond Nederland in de halve finale van het WK. Het zegt dus helemaal niks of Bergwijn de Nederlandse afgevaardigde is voor de golden boy award. Het beste voorbeeld is: Cristiano Ronaldo werd in het jaar dat hij doorbrak (2003) afgetroefd door Ajacied Rafael van der Vaart. Ronaldo heeft dus nooit de Golden Boy Award gewonnen maar is wel een aardig succesvolle voetballer geworden.