'Ik kijk ernaar uit om weer met Hakim Ziyech te kunnen werken'
Zaterdag, 6 januari 2018 om 07:35

Ajax en TSG Hoffenheim bereikten vrijdag een akkoord over de overgang van Alfred Schreuder. De oud-middenvelder gaat Erik ten Hag assisteren bij de club uit Amsterdam en zegt in De Telegraaf erg naar die samenwerking uit te kijken.

"Erik durft anders te denken. Het is leuk om te zien dat hij bij FC Utrecht anders heeft gewerkt dan veel mensen gewend zijn. Daar is moed voor nodig", aldus Schreuder. "Dan kan je ook vallen, maar het prikkelt mensen en zorgt voor discussie. Dat is waar we in Nederland toch ook op zoek naar zijn, naar die verandering."

De 45-jarige Schreuder zal zondag voor het eerst op het trainingsveld staan van zijn nieuwe werkgever. Dat zal ook een weerzien worden met Hakim Ziyech, de middenvelder met wie hij bij FC Twente werkte. "Het is geen reden geweest, maar wel een leuke bijkomstigheid natuurlijk", aldus de voormalig middenvelder van onder meer RKC Waalwijk en Feyenoord.

"Iedereen weet van mijn goede relatie met Hakim. Ik kijk er naar uit om weer met hem te kunnen werken. Maar niet alleen met hem, laat dat duidelijk zijn." Schreuder was 45 wedstrijden lang de hoofdtrainer van de club uit Enschede, totdat hij in augustus 2015 na drie nederlagen en één remise in de eerste vier wedstrijden van 2015/16 werd ontslagen. Schreuder werd in De Grolsch Veste opgevolgd door zijn assistent René Hake.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Ricardo Kishna
 
7
6 januari 2018 om 07:54
Ik vind het altijd erg lastig om aan te geven of een assistent-trainer bij de club past. Aangezien ik nooit naar trainingen ga of direct zichtbaar vindt wat de assistent nou oplevert qua resultaat. Het lijkt mij wel een relaxt baantje, bijna geen verantwoordelijkheid als het slecht gaat want je zult nooit horen wat heeft die assistent het verpest en als het goed gaat kan je zomaar in Dortmund zitten. Ik denk overigens wel dat Alfredje nooit gehaald zou zijn als Ziyech er niet zat. Want het is voor Ajax nu zo ontzettend belangrijk om Ziyech te pleasen want zonder hem heeft Ajax 0,0 creativiteit wat betreft beslissende passes. Off-topic: Hoe denken jullie over Labyad bij Ajax? Ik zie Labyad niet vaak genoeg om te kunnen oordelen maar als ik hem zie en naar zijn stats kijkt lijkt het mij een redelijke vervanger van Ziyech als die vertrekt voor de korte termijn? Of zien jullie liever Frenkie op die positie?Ben gewoon benieuwd naar andere forumleden hun mening.
 
ninjakai
 
6
6 januari 2018 om 08:10
Die 0,0 creativiteit wat betreft beslissende passes klopt al niet. Neres heeft ook voldoende beslissende passes en Frenkie zet net zo makkelijk een speler vrij voor de keeper. Wat mij betreft mag Labyad lekker in Utrecht blijven. Zie ik nog liever Maher over konen van PSV. Is goedkoper, heeft een flinke kras opgelopen, maar heeft wel gewoon talent en zich een stuk beter opgesteld.
 
lausho
 
6
6 januari 2018 om 09:12
Ik zie liever een jeugdspeler, die minimaal het zelfde niveau heeft, goedkoper is en het spelletje al kent. Pasquali moet bv. eerst een kans krijgen.
 
the saints
 
2
6 januari 2018 om 13:42
Je weet dat een assistent alle videobeelden organiseert + bijna de trainingen geeft ?
 
lausho
 
3
6 januari 2018 om 09:10
Durft hij hem ook op de bank te zetten vraag ik mij af, hij is daar soms wel aan toe. Mist teveel kansen.
 
Cyberize7x
 
4
6 januari 2018 om 09:36
Dat bepaald de hoofdtrainer he, assistent kan hoogstens advies geven.
 
Iniestajax
 
5
6 januari 2018 om 10:50
Ziyech lijkt mij een speler, waar je het meeste rendement uit haalt, als hij zich goed voelt. Als ik kijk naar vorig jaar, dan zag je hem veel meer jagen en bij vlagen meer briljante dingen doen dan in dit seizoen tot op heden. Het leek erop dat hij geen klik had met Keizer, al is dat lastig te beoordelen vanaf de buitenkant. Als hij wel een klik heeft met Schreuder, dan verwacht (en hoop) ik juist weer de getergde Ziyech van vorig seizoen.
 
falcao
 
1
6 januari 2018 om 13:23
Ach, het lijkt een typische assistent. Maar denk dat Overmars heel goed weet wat hij doet. Ten Hag en Schreuder nemen innovatieve kennis van Bayern en Hoffenheim mee. Snap wel dat de koppeling hiervan met de authentieke Ajax-waarden uit de opleiding interessant lijkt.
 
Damsko1103
 
1
7 januari 2018 om 01:17
Het lijkt me nou niet dat "hij" het voetbal terug moet brengen naar Ajax. Trouwens over voetbal terugbrengen .... uhh hebben jullie dat niet eerder nodig dan ons? Kraam niet zulke domme dingen uit. Ik ga toch ook niet zeggen dat bijna elke feyenoorder die "ex-Ajacied" Vermeer weer terug wil hebben in het doel. Zelfs Boskamp en van Hanegem. Pure feyenoorders.
 
Damsko1103
 
1
7 januari 2018 om 01:39
Ik zag hem dan over het hoofd ?? nee gelukkig raak ik niet zo snel van streek ??