'Ik kon bij Ajax niet inlossen wat men verwachtte van mij'
Dinsdag, 28 augustus 2018 om 12:15

Mats Rits maakte in de zomer van 2011 de overstap van Germinal Beerschot naar Ajax, maar de middenvelder wist niet door te breken in Amsterdam. Via KV Mechelen is Rits deze zomer neergestreken bij Club Brugge. De voormalig jeugdinternational stelt dat hij veel heeft gehad aan zijn periode in Nederland.

"Als jeugdspeler is Ajax de beste club van de wereld. Je leert er heel veel", zegt de zomeraanwinst van Club Brugge in het tv-programma Extra Time van Sporza, waar hij aan tafel zit met onder anderen voormalig Ajacieden Wesley Sonck en Jan Mulder. Rits versierde een transfer naar Ajax, nadat hij op zestienjarige leeftijd indruk maakte bij Germinal Beerschot.

"Na mijn debuut, waar ik meteen twee keer scoorde, was het verwachtingspatroon te hoog. Ik kon niet inlossen wat men toen verwachtte van mij. Of die doelpunten te vroeg zijn gekomen? Te vroeg niet, want het was een moment dat je nooit kunt vergeten. Een droom van iedereen, ook van mij", aldus Rits, die deze zomer voor drie jaar tekende bij Club Brugge.

Bij de Belgische topclub fungeert Rits sinds enkele weken als nummer zes, vooral door de blessure van Marvelous Nakamba. Hierdoor miste Rits nog geen enkel competitieduel, iets wat hij niet meteen had verwacht bij zijn aankomst in Brugge. "Ik wil iedere week spelen, ook al is er veel concurrentie hier. Soms moet ik mezelf inhouden wanneer ik ruimtes vooraan zie en er zou durven induiken."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
5
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
7
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
9
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
FcExclusief
 
3
28 augustus 2018 om 12:59
Ik had deze jongen destijds graag een jaar verhuurd zien worden, maar volgens mij zag ie dat zelf niet voor de volle 100 zitten. Bij een andere club in de Eredivisie had Mats echt minuten kunnen maken en kunnen zien hoe hij als speler rendeert in de Nederlandse competitie.
 
bpreal
 
0
28 augustus 2018 om 13:40
Was een enorme talent in fm, ben benieuwd of hij het nog zal redden, hij is nog vrij jong dus wie weet
 
Fiodor
 
1
28 augustus 2018 om 14:51
Heel goede voetballer die enorm hard werkt en ook verdedigend goed werk levert. Gewoon een prima speler dus voor weinig geld.
 
Tuskii
 
0
28 augustus 2018 om 13:40
Er was veel interesse voor hem vorigetransferperiode omdat hij een degelijke voetballer is maar vooral omdat hij Belg is. Als deze jongen geen voetbalbelg was speelde hij nu niet bij Brugge... ben ik wel redelijk zeker van. Al heb ik niks tegen de jongen en hoop dat hij het goed doet