'Ik kon het matig waarderen dat Advocaat als assistent vroegtijdig vertrok'
Woensdag, 26 april 2017 om 16:57

Dick Advocaat lijkt na de afzegging van Henk ten Cate de voornaamste kandidaat om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De 69-jarige Hagenaar was vorig jaar nog als assistent-trainer verbonden aan Oranje, maar koos toen na slechts drie maanden voor een avontuur bij Fenerbahçe. Kees Jansma heeft om die reden zijn twijfels over de oefenmeester.

"Ik ken Dick Advocaat en ik ben goed met hem, maar ik kon het maar matig waarderen dat hij vorig jaar als assistent-bondscoach te vroegtijdig vertrok", vertelt de televisiepresentator aan Voetbal International. "Hoewel ik ook denk dat Henk ten Cate een mooi nieuw gezicht zou zijn, denk ik toch dat het Nederlands elftal in deze staat een trainer met een klinkende cv en een goede staat van dienst nodig heeft. Dan kom je, als je moet kiezen, toch uit bij Advocaat."

Door de naam van Ten Cate kan inmiddels een streep. De huidige trainer van Al-Jazira stond aanvankelijk hoog op het lijstje van de KNVB, maar trok zich vrijwillig terug vanwege het ontbreken van voldoende draagvlak voor zijn aanstelling. Ernest Faber denkt dat Advocaat een uitstekende bondscoach zou zijn voor Oranje. "Ik zou hem kiezen. Zijn ervaring, fanatisme en zijn verstand van voetbal kan het Nederlands elftal zeer goed gebruiken", aldus de coach van FC Groningen.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
0
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Chicago
 
18
26 april 2017 om 17:11
Ach ja, de beste keuze denk ik wel. Een goede vraag ik me af. Het is als kiezen tussen in je broek plassen of poepen. Kies ik denk ik toch het eerste, al zou ik liever geen van beide hebben. De KNVB heeft het namelijk weer voor elkaar gekregen zichzelf compleet belachelijk te maken, want welke optie is er anders nog? De roep om een buitenlander is leuk een aardig maar noem eens een mogelijke kandidaat dan? Die Schmidt is ook niet zo'n geweldenaar, nog vrij onervaren ook en Sampaoli zal waarschijnlijk naar Argentinië gaan.
 
ProTukker
 
5
26 april 2017 om 17:56
Mijn ideale bondscoach zou Preudhomme zijn, en dat om heel veel redenen. Maar zit nu nog bij Club Brugge als trainer dus weet niet in hoeverre hij beschikbaar is. Volgens mij is Klinsmann sowieso beschikbaar? Lijkt mij na Preudhomme een van de betere keuzes als bondscoach
 
LitmanenHeld
 
8
26 april 2017 om 17:23
De status van het bondscoachschap is binnen een paar jaar volledig naae beneden gezakt. Toch ook met dank aan de KNVB, chapeau. Vroeger was het het hoogst haalbare, tegenwoordig zijn de écht goede kandidaten (zoals een Koeman, Bosz, van Bronckhorst) eigenlijk niet eens een serieuze optie. En tsja... dan kom je bij Advocaat uit.
 
Sirius
 
2
26 april 2017 om 19:36
En wat maakt Peter Bosz of Van Bronckhorst een geschikte kandidaat? Van Bronckhorst is bij Feyenoord pas voor de eerste keer hoofdtrainer en ik heb flinke twijfels of hij uberhaupt een goede coach is. Vorig seizoen had hij nog hulp van buitenaf nodig. Naar mijn mening is Van Bronckhorst net als Cocu een lichtgewicht die geluk heeft met de selectie. Peter Bosz heeft het niet meer dan naar behoren gedaan bij Vitesse en heeft met clubs als Heracles, de Graafschap en Maccabi Tel-Aviv nou niet een geweldig CV. Leuk dat je leuke resultaten haalt met ploegen zonder verwachting, maar Ajax is pas zijn eerste echte uitdaging.
 
Erikvan Oeffelen
 
4
26 april 2017 om 17:26
Misschien maar eens Franse coach proberen die al eens een WK en EK gewonnen heeft, Laurent Blanc?
 
JDG84
 
16
26 april 2017 om 17:30
Een klinkende cv en uitmuntende staat van dienst?!?! 20 functie in 25 jaar. Ik dacht dat we opzoek waren naar de toekomst voor oranje, niet alleen voor komend weekend. Er zal geen zelfrespecterend bedrijf zijn toekomst af laten hangen van iemand die over het algemeen binnen een half jaar weer vertrekt, maar hier wordt dat een uitmuntend cv genoemd.
 
Thierry88
 
0
26 april 2017 om 19:18
In de voetbalwereld zijn contracten van 1 tot 3 jaar vrij normaal, in tegenstelling tot het bedrijfsleven waar je twee keer een 1 jaarcontract krijgt en daarna eventueel een vaste aanstelling waarbij iemand vervolgens nog 5-7 jaar bij zijn werkgever blijft voor ie toe is aan een nieuwe uitdaging.
 
Sirius
 
2
26 april 2017 om 19:28
Verder heeft Advocaat nou ook weer niet zoveel bereikt als hoofdtrainer. Hij heeft een aantal leuke dingen gepresteerd, maar heeft geen enkele topclub op zijn CV staan en geen uitzonderlijke resultaten gehaald. Een klinkende CV vind ik dus inderdaad erg overdreven. Dan even op de reactie van Thierry88: Contracten van 1 tot 3 jaar zijn inderdaad vrij normaal. Echter vind ik 18-20 functies in 25 jaar wel heel erg veel voor een coach en die reputatie heeft Advocaat ook. Hoe haal je het in je hoofd als Knvb om deze man nog weer aan boord te nemen na wat hij vorig jaar gedaan heeft? De selectie is niet blij met hem en dat hoort al reden genoeg te zijn om door te zoeken.
 
MagicMike
 
1
26 april 2017 om 18:37
Ah ja, linksom of rechtsom de beste optie. Zou goed zijn als de knvb hem zsm aanstelt, dan zijn we in ieder geval van dat gezeik af. En kunnen we daarna verder gaan over de beslissingen van Advocaat.
 
NielsHeideman
 
0
26 april 2017 om 18:51
Vind Dick Advocaat helemaal geen slechte keuze. Bak ervaring, succesvol geweest, en een coach waarbij je niet dw kantjes er vanaf hoeft te lopen. Ik vind het Nederlands elftal nog steeds slappe hap, totaal geen goede instelling. Nou hier kom je bij Dick Advocaat niet mee weg! Daarnaast hoeft Advocaat de spelers niet te leren voetballen, hij moet ze mentaliteit bijbrengen, inzet! Precies wat Advocaat kan!
 
Sirius
 
1
26 april 2017 om 19:32
De Knvb brengt met Advocaat een persoon binnen waar de groep geen vertrouwen in heeft. Zo zie je maar dat een actie zoals die van Advocaat vorig jaar grote gevolgen kan hebben. Natuurlijk is de spelersgroep niet blij met hem en ik snap niet dat de Knvb dat niet beseft. Dan maakt een CV of het karakter niet meer uit. Als er geen goede relatie is tussen spelers en coach, is het gedoemd te mislukken.
 
PeterVermeuIen
 
1
26 april 2017 om 19:52
Hoeveel succes heeft hij nou? Enorm afhankelijk van materie en kan de spelers totaal niet beter maken. We hebben een jonge elftal die moet groeien en dat kan Dick Advocaat niet. Co Adriaanse of Ron Jans of Morton Olsen. kunnen dat wel.Daarbij werkt Dick Advocaat ook graag met oude ervaren spelers en die hebben we niet. Om jonge spelers te groeien moeten we trainer hebben die wel durven op te stellen.
 
gert33
 
3
26 april 2017 om 19:14
Waarom geen Russische bondscoach? Die verstaan we niet en dat is mooi. Want die Nederlandse bondscoaches (inclusief Advocaat) hebben de afgelopen jaren alleen maar onzin uitgekraamd.
 
mitchell172
 
3
26 april 2017 om 19:18
Die hele Dick Advocaat is een grote grap; Hoe kun je in godsnaam zo iemand serieus nemen als hij je toch elk moment weer in de steek laat. 2007/2008 was geloof ik zijn laatste grote prijs (Europa league met Zenit). Als ze niemand kunnen vinden die aan hun profiel voldoet, neem dan ook niemand aan (Advocaatje leeft ie nog, ligt helemaal niet goed in de groep, dus zinloos).
 
Rodybboss
 
0
26 april 2017 om 19:58
Als de laatste grote prijs binnen 9 jaar terug moet zijn, is er met jouw criteria geen kandidaat meer over. De rest ben ik wel met je eens.
 
pantha
 
1
26 april 2017 om 19:34
Deze man moet je toch niet willen! Geldwolf pur sang. Gegarandeerd dat ie weg is als er iets of iemand een cent meer betaald. Maarja eigenlijk verdienen de KNVB verantwoordelijken niet anders
 
Zaeraph
 
1
26 april 2017 om 19:40
Ga weg met Advocaat man, hij is bondscoachschap onwaardig met zijn geldhebberig gedrag. De KNVB maakt zich belachelijk als ze hem aanstellen, weinig draagvlak onder de spelers.
 
PeterVermeuIen
 
3
26 april 2017 om 19:47
Co Adriaanse optie? Anders Morton Olsen proberen?Maar geen Dick Advocaat meer! Hij heeft een dollar in zijn ogen staan en is vastgelijmd! Lees Belgie en Nederlandse elftal als assistent. Twee keer = te veel!Lukt het niet dan ga ik voor Ron Jans want de betere optie is er niet.
 
pepi68
 
0
26 april 2017 om 21:20
Ik ga voor Robert "je kunt nog geen ... dekken" Maaskant. On: wat maakt het uit wie er voor de groep staat, op dit moment hebben we op een eindronde niets te zoeken.. En steeds de Belgen en Duitsers maar leedvermaak hebben, dus neem aub een trainer die er niks van kan. Tot er weer een betere lichting aankomt
 
PeterVermeuIen
 
0
26 april 2017 om 23:26
Lichting is er nu... nu nog een trainer die met de jonge spelers kan werken en groeien. En de jonge spelers durf op te stellen.