'Ik kon PSG op de slotdag van de transfermarkt verlaten voor Chelsea'
Maandag, 6 november 2017 om 18:28

Thomas Meunier maakte vorig seizoen veel indruk als rechtsback van Paris Saint-Germain, maar dat weerhield de Franse topclub er niet van een nieuwe rechtervleugelverdediger aan te trekken. Dani Alves werd gecontracteerd en zijn komst leek het vertrek van de Belgische verdediger in te leiden. Meunier kon naar Chelsea, maar zag geen reden om Parijs achter zich te laten.

"Ik rekende wel de komst van een rechtsback, maar niet die van Dani", laat de 26-jarige international weten in gesprek met Eleven Sports. "Ik wist niet wat ik er van moest denken. Zou ik op de bank belanden? Ik kon PSG op de slotdag van de transfermarkt verlaten voor Chelsea, maar dat wilde ik niet. Ik heb het hier goed naar mijn zin en wil niet weg. Ik wil aan het einde van het seizoen eerste keus zijn."

Hoewel Dani Alves de eerste rechtsback is onder trainer Unai Emery, komt Meunier nog regelmatig aan spelen toe. In de Ligue 1 verscheen hij zes keer in de basis, tegenover zeven basisplaatsen voor zijn Braziliaanse concurrent. In de Champions League krijgt Dani Alves echter de voorkeur. "Voetballend gaa thet perfect, zowel bij de nationale ploeg als bij PSG. Ik heb geen last van blessures en ik speel bij een van de beste ploegen ter wereld", aldus een trotse Meunier.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
2
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Valide
 
1
6 november 2017 om 18:35
PSG heeft alle posities dubbel bezet met topspelers en weet ze ook tevreden te houden. Ze kunnen het ver schoppen in de CL.
 
LoveTheGame10
 
6
6 november 2017 om 19:18
Behalve lucas
 
Bon Jovi
 
1
6 november 2017 om 19:21
Bbehalve op 2 cruciale posities: de doelman en de nr 6. Zet daar nu een keeper van het kaliber Oblak en haal een top cvm (fabinho?) en dan zal die beker met de grote oren niet lang uitblijven.
 
SampaoliFeye
 
0
6 november 2017 om 19:29
Waarom niet Sergi Samper van Las Palmas halen? Is een prima CVM in een team dat echt voetbalt. Kan zomaar de nieuwe Busquets worden
 
DavitDavtyan
 
3
6 november 2017 om 19:49
Afblijven van Samper. PSG heeft Motta en Verratti kan daar ook spelen. Ik geloof dat Rabiot vroeger daar ook speelde, tenminste paar wedstrijden hem op CVM gezien.
 
Les Gones
 
8
6 november 2017 om 19:57
Mwa ze hebben met Areola toch een prima eerste doelman nu. Is Frans, komt uit de eigen jeugd en is nog jong. Doet het tot noch toe gewoon naar behoren en heeft gewoon wat vertrouwen nodig. Zal in de toekomst gezamenlijk met Lafont moeten uitmaken wie er onder de lat komt bij de nationale ploeg. Daarachter hebben ze Kevin Trapp, misschien niet de beste keeper maar ook absoluut niet de minste(!). Toch lekker om zo iemand als tweede doelman te hebben.
 
Bon Jovi
 
0
6 november 2017 om 22:57
Njah, dat is toch geen topper. Geen Neuer, Buffon, de Gea, Oblak, Courtois. Ze hadden vol voor Donnarumma moeten gaan. Ik vrees dat ze met Areola net tekort komen voor de Cl. Volgens mij krijgt hij enkel het vertrouwen omdat hij eigen jeugd is, wat jij als blijkbaar als pluspunt ziet, prima, maar voor mij is enkel kwaliteit van tel. Verratti en Rabiot zijn duidelijk geen verdedigende middenvelders. Natuurlijk redt je het in de Ligue 1 wel zonder een echte topper die balans brengt maar als ze Europees wat willen bereiken, denk ik dat er toch eentje bij moet. Motta kan het niet meer belopen.
 
Les Gones
 
0
7 november 2017 om 13:21
Nja, Buffon en Neuer zijn natuurlijk beide een stuk ouder. Areola heeft de leeftijd absoluut mee om nog veel te kunnen groeien en is daar naast gewoon absoluut een stabiele factor dit seizoen voor PSG. Ik ben er van overtuigd dat hij met het jaar beter zal gaan worden. Het zal dan ook zonde zijn om tientallen miljoenen te investeren in een keeper. Dat geld kunnen ze beter investeren in een verdedigende middenvelder en een nieuwe centrale verdediger aangezien Thiago Silva inmiddels ook op leeftijd begint te komen. Ze hebben nu enkel en alleen Kimpembe als backup.
 
Bon Jovi
 
0
7 november 2017 om 16:45
Dat is zeker waar. Centraal achterin mag er zeker nog iets bijkomen. Maar geld lijkt geen probleem in Parijs
 
berko1907
 
0
6 november 2017 om 20:52
Areola doet het toch niet slecht?
 
Boghossian
 
0
6 november 2017 om 23:40
Volgens mij hebben ze het centraal achterin ook niet dubbel bezet toch? Thiago Silva, Marquinhos, Kimpembe, daar tel ik maar drie spelers voor 2 posities. Keeper en 6 inderdaad, en ook linksback denk ik dat ze geen twee topspelers hebben (als je er van uit gaat dat ze zich nu willen mengen onder de vaste CL kandidaten). Voor de voorste drie/vier posities zitten ze wel aardig goed met Neymar, Mbappé, Cavani, Di Maria, Pastore, Lucas. En ook nog Draxler die daar kan spelen en Guedes die verhuurd is.