'Ik vond destijds dat Ten Hag in de communicatie niet altijd even goed was'
Zondag, 11 november 2018 om 10:59

Na een enigszins moeizame start heeft Erik ten Hag zijn zaakjes aardig voor elkaar bij Ajax. De 48-jarige oefenmeester werd afgelopen woensdag tijdens het uitduel met Benfica (1-1) in de Champions League toegezongen door de meegereisde fans. Mark Diemers werkte met Ten Hag samen bij FC Utrecht en laat zich lovend uit over de trainer.

"Ik heb een halfjaar gespeeld onder Erik bij Utrecht en hij is zeker tactisch een goede trainer. Maar ik had moeite met hem op persoonlijk vlak. Ik vond destijds dat hij in de communicatie richting mij en andere spelers niet altijd even goed was", zegt Diemers bij de Tafel van Kees. De 25-jarige middenvelder kwam bij FC Utrecht weinig aan spelen toe en kwam uiteindelijk via De Graafschap bij Fortuna Sittard terecht.

"Het staat buiten kijf dat hij een goede trainer is. Hij zag heel veel dingen vooraf al. Ik was niet zover als ik nu ben, maar hij was zeker niet de enige die fout zat destijds", stelt de middenvelder. Ten Hag werkte voor FC Twente, PSV, Go Ahead Eagles, Bayern München en FC Utrecht, alvorens hij in januari bij Ajax terechtkwam.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
13
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
5
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
2
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
13
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
lionel1992
 
6
11 november 2018 om 11:12
Dus Ten hag is slecht in de communicatie én slecht in de juiste personen op de goede plek te zetten.. toch 2 belangrijke onderdelen van het trainerschap. Zo’n prachtig team en dan zo’n trainer.. misschien louis polsen in de winterstop, om de cirkel rond te maken
 
falonso
 
57
11 november 2018 om 11:21
Wat Ten Hag ook doet, het zal voor mensen als jou nooit goed zijn. De resultaten dit seizoen zijn gewoon erg goed. Bij PSV-uit ging zo’n beetje alles mis wat mis ook gaan, en daar had Ten Hag zeker een aandeel in. Maar ik weet niet of je het door hebt; voor het eerst sinds jaren is een Nederlandse ploeg weer via de voorrondes voor niet-kampioenen gekwalificeerd, waarbij ook nog eens een ronde extra moest worden overleefd. Daarnaast heeft Ajax een uitstekende positie om te overwinteren, iets wat nog veel langer geleden is. Ook daar heeft Ten Hag een aandeel in. Maar blijf vooral lekker zeuren. Voorlopig heeft Ten Hag gelijk.
 
Ewoud
 
31
11 november 2018 om 11:23
Bijna iedereen zegt positieve dingen over Ten Hag. Maar omdat Mark Diemers zegt dat Erik niet goed is in de communicatie gaat Ajax hem op straat zetten, oke dan. Er is verder ook echt 0 aanleiding toe, prestaties zijn prima
 
AubaArsenal
 
6
11 november 2018 om 11:30
Vooral geen positieve punten benoemen, loop lekker de media achterna die hem waardeloos vinden wat nergens op is gebaseerd. Ik heb lopen vloeken op ten hag bij die opstelling tegen psv en verklaarde hem voor van alles en nog wat, maar je mag nu toch wel concluderen dat hij de beste trainer is van de eredivisie op tactisch gebied. Waar van bommel liever een goed plan a heeft en geen plan b, wat alleen werkt in de eredivisie, komt ten hag europees met geniale zetten en steeds andere opstellingen. Net als bosz was het in het begin ook zoeken en lachte iedereen hem uit met het proberen van 3 verdedigers, zo heeft ten hag zijn leermoment gehad tegen psv, ajacieden wees blij met ten hag en laten we hem vooral blijven steunen! Laat de rest maar lekker lullen.
 
Master D
 
5
11 november 2018 om 11:46
Met alle respect voor Ten Hag, maar hij is absoluut niet de beste trainer van de Eredivisie op tactisch gebied. Hij heeft veel kritiek gekregen, waarvan een deel onterecht was en ja nu staat het prima bij Ajax. Maar tactisch is afgelopen 6 maanden 2x totaal vernederd tegen Psv. Sterker nog, met al zijn tactische kwaliteiten heeft hij in zijn carriere altijd een modderfiguur geslagen in de wedstrijden tegen Psv. Hij heeft er 7 keer tegen gespeeld, 7 keer verloren, meer dan 20 doelpunten tegen en maximaal dat er 3 doelpunten door zijn ploegen gemaakt zijn. Ten Hag heeft zeker mijn steun, maar laten we hem nu ook niet groter maken dan hij is. Hij heeft ook gewoon prima materiaal om mee te werken.
 
RyanBabel8
 
1
11 november 2018 om 12:18
Ten Hag is slecht in de communicatie, aldus Diemers. Dan vraag ik me af: wat wordt daar dan onder verstaan? Gaat het om de uitleg waarom je niet speelt? Gaat het om het uitleggen van de oefenstof, het overdragen van het tactisch strijdplan? Communicatie is nogal een ruim begrip. Ten tweede heeft Ten Hag op dit moment 1x verloren en dat tegen de directe concurrent, PSV. Als Ten Hag de rest van de wedstrijden wint en PSV verliest alleen nog tegen Ajax dan kan je niet spreken van een slecht seizoen. Daarbij heeft Ten Hag een prima selectie, waarbij hij een enkeling zal moeten teleurstellen, want hij kan er maar elf opstellen. Het is topsport mensen, de beste speelt of diegene die het beste past binnen het grotere geheel. Wij als leken kijken vaak niet verder naar de elf spelers op papier en praten met de massa mee, zonder enige vorm van onderbouwing. Maar tot op heden toe heeft Ten Hag duidelijk het gelijk aan zijn zijde. Defensief behoorlijk stabiel(hoe vaak al de nul?) En aanvallend oke, rendement mag nog omhoog. Ten Hag staat op het punt om de CL poule te overleven, volgens mij was Koeman de laatste. En ga zo maar door. Ten Hag is de beste man voor dit Ajax. Owja en dan nog zoiets: hoe hij de media te woord staat (stemmetje). Nou daar win je geen wedstrijden mee hoor. Die win je toch echt anders.
 
Dutchgio
 
0
11 november 2018 om 13:11
Louis is leuk om een jaartje te overleven, maar dat is geen continuïteit wat je verder mee komt. Je moet dan voor een type Bosz gaan.
 
bombanera99
 
13
11 november 2018 om 11:19
Ja natuurlijk zegt een wisselspeler dit.Bijna alle wisselspelers vinden dat de coach slecht communiceert.Pas als ze in de basis staan dan communiceren ze goed.
 
falonso
 
2
11 november 2018 om 11:24
Opzich een terechte kanttekening, maar ik denk dat een wisselspeler ook meer behoefte heeft aan communicatie. Als wisselspeler wil je weten wat je kansen zijn, wat je moet laten zien op de training om een basisplaats te krijgen, waarom je er nu niet in staat... en als basisspeler? Je speelt, dus welke communicatie wil je nog hebben? Misschien of je het goed doet of niet, maar dat weet een speler vaak zelf ook en dat zal een trainer ook altijd wel duidelijk maken. Maar als je als wisselspeler een aantal vragen hebt en je trainer communiceert niet, heb je geen idee waar je aantoe bent.
 
bombanera99
 
3
11 november 2018 om 11:47
@falonso Mensen geloven in illusies en denken dat een trainer eerlijk is en consequent. Niemand is consequent. Elke wisselspeler weet precies waarom hij wissel staat. Dat hoeft de trainer niet uit te leggen. Een wisselspeler staat wissel omdat de trainer anderen beter vindt die er wel in staan. Als je als wisselspeler gaat vragen wat je moet doen om er in te staan dan krijg je een politiek antwoord. 'Je moet je best doen, je moet meer je stempel drukken, je moet willen winnen. Meer gif in je spel. Beter omschakelen. Of ik kies voor anderen'. Wanneer deze spelers gaan werken aan deze 'verbeterpunten' en ze progressie boeken en er nog steeds niet instaan dan raken ze gedesillusioneerd en ben je ze kwijt. Trainers moeten niet zoveel communiceren. Hoe meer ze communiceren hoe meer onzin en politieke antwoorden eruit komen. Een trainer heeft geen lijn en heeft voor elke speler andere voorwaarden en is niet consequent. Het enige wat een trainer hoeft te zeggen is dat je er naast staat omdat de beste spelers erin staan.
 
sloep01
 
0
11 november 2018 om 11:59
Wisselspelers moeten zich eens realiseren waarom ze wissel staan er is nl geen trainer op de wereld die zijn beste spelers er naast zet , ik zeg altijd een speler stelt zich zelf op door goed te presteren en dan zal geen trainer je er naast zetten zeker niet als je het elke week laat zien .
 
bombanera99
 
1
11 november 2018 om 13:02
@tubbyIk ben voor PSV en ik verdedig iedereen waarvan ik vind dat het onterecht is.Wat maakt het uit dat ten Hag verbaal niet zo goed is voor de camera.Ik ben het ook met je eens dat ten Hag geen toptrainer is. Ik geloof dat hij goede veldtrainingen geeft, maar zijn wisselbeleid en keuzes als coach tijdens een wedstrijd zijn erg matig. Bij hem wordt dat echter uitgelicht en enorm vergroot omdat hij niet goed overkomt voor de camera. Dat vind ik erg zwak van mensen om de makkelijke personen aan te vallen. Want welke NLse trainer wisselt wel goed en maakt goede keuzes? Helemaal niemand. Echter bij anderen hoor je dat nooit.Ten Hag is gewoon een prima coach voor Ajax. We hebben het over Ajax en niet over Barcelona, Real, Juventus. Hij is een prima coach voor dit niveau. Mensen beoordelen hem op basis van of hij een toekomstige topcoach kan zijn. We zijn in Nederland echt het spoor volledig kwijt door die gedachte achter elke beoordeling te hebben. Als je zo gaat redeneren dan is bijna elke coach matig. Er zijn maar een paar tactisch goede coaches in de wereld tijdens een wedstrijd en die worden daar naar betaald.Ten Hag wordt geen topcoach. Dat is ook helemaal niet erg. Dat is bijna voor niemand weggelegd.Daar moet je een strategisch brein voor hebben.Veldtrainingen en tactiek/strategie tijdens een wedstrijd zijn twee totaal verschillende disciplines die bijna geen enkele trainer tegelijk beheerst.De timing van een goede wissel is een gave. Net als dat de timing van Ronaldo en Messi een gave is in het veld. Dat is niet te leren.Daarom zijn die KNVB trainers opleidingen nutteloos voor een coach tijdens de wedstrijd.
 
Johannes
 
8
11 november 2018 om 11:29
Ik vind Ten Hag absoluut niet de juiste trainer voor Ajax. Daarvoor is o.a. zijn uitstraling en kunde te gering. De resultaten die Ajax tot nogtoe bereikt heeft zijn niet door hem, maar ondanks hem.
 
Ewoud
 
24
11 november 2018 om 11:36
Ja en als ze verliezen komt het wel door hem. Zo kan Ten Hag nooit winnen, lekker makkelijk.
 
falonso
 
1
11 november 2018 om 11:39
En als Ajax met bijvoorbeeld Bosz of Van Gaal exact dezelfde resultaten op exact dezelfde wijze had behaald, was het omdat we zo'n goede trainer hadden gehad...
 
sloep01
 
4
11 november 2018 om 11:54
(johannes) We zullen jou maar niet al te serieus nemen met de onzin die je uitkraamt , kijk naar de resultaten van deze man en de spelvreugde die het team op dit moment uitstraalt , en ja je verliest wel eens en dat was uit bij PSV en daar kun je gewoon verliezen hoor dat is echt geen koekenbakkers elftal , als Ajax wint is het ondanks ten Hag en als Ajax verliest is het de schuld van ten Hag voor types als jij hoop ik dat hij nog een jaar of 5/6 trainer is van onze club . Maar praat maar lekker de VI clan na en Valentijntje dan kom je er wel .
 
Johannes
 
0
11 november 2018 om 13:04
Sloep1 De toekomst zal het leren. Ieder andere matige trainer zou met het huidige materiaal van Ajax dit resultaat weten te bereiken. Alleen een trainer met een echte visie, de juiste aanpak en vooral voldoende ervaring op dit niveau weet nog betere resultaten te bereiken. Je zet voor deze prachtige groep voetballers geen halfwas trainer neer. Gewoon een fout van Ajax. Nogmaals de huidige resultaten nogtoe van Ajax zijn niet door Ten Hag, maar ondanks Ten Hag. Geweldig dat het elftal in grote lijnen zijn eigen weg weet te vinden. Daardoor het huidige positieve resultaat. Jij mag mijn visie onzin noemen. Prima toch. Ondanks mijn bedenkingen geniet ik als Amsterdammer toch van dit Ajax.
 
sloep01
 
0
11 november 2018 om 14:08
Halfwas trainer ja dat miste ik nog maar je gebrek aan onderbouwing zegt genoeg , je hoeft alleen maar te kijken maar de resultaten maar azijnzeikers hou je altijd .
 
fcu_030
 
0
11 november 2018 om 14:28
Misschien kan je beter een week meelopen met ten Hag om het spelletje te begrijpen. Ten Hag is een vakman ik vind het de beste trainer die we ooit gehad hebben bij Utrecht altijd goed voorbereid en een goed strijdplan hij heeft echt grote stappen gemaakt en dat dee hij ookal bij de eagles. Mensen als jij hebben hem nooit een eerlijke kans gegeven en zullen bij elk kleine beetje hem afvallen dus een discusie is eigenlijk vrij zinloos.
 
Edforce2
 
6
11 november 2018 om 11:47
Erik ten Hag verdient mijns inziens alle credits. Vooral als ik zie in het lijstje clubs waar dit artikel begint. Stuk voor stuk cubs die er zeker niet op achteruit zijn gegaan met Erik als trainer. Dat hij communicatief, volgens deskundigen, niet sterk uit de hoek komt, is een bijzaak. Zelfs de simpelste voetballiefhebber, snapt precies wat hij bedoelt. Je kunt veel praten, en weinig zeggen. Erik kan met weinig woorden uit de voeten, en duidelijk overkomen.
 
Rochester
 
2
11 november 2018 om 11:58
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening over ten Hag en dat is natuurlijk ook prima, maar in meerdere kritieken die aan ten Hag gericht zijn, kan ik mij niet echt vinden. Dan lees of hoor ik dat ten Hag niets van een Ajax-trainer heeft, omdat hij dus dat stemmetje van hem heeft of dat hij qua uiterlijk niet bij Ajax past. Wat maken zijn stemmetje, uiterlijk en weet ik veel wat allemaal uit? Het gaat erom dat ten Hag presteert met Ajax. Ook begrijp ik niet dat ten Hag geen krediet krijgt als hij wint (is bijvoorbeeld in reacties hierboven te lezen) en dat hij er geen aandeel in heeft, maar wel af wordt gemaakt als Ajax punten verliest: het aandeel van ten Hag blijft dan toch gewoon hetzelfde? Als Ajacied ben ik het ook niet altijd eens met de keuzes die hij maakt wat betreft opstellingen en dergelijke, maar ik ben wel tevreden met ten Hag als trainer. Dit seizoen presteert hij gewoon uitstekend en vorig seizoen was het gewoon lastig voor ten Hag bij Ajax, omdat hij middenin het seizoen instapte en naar mijn mening moest hij gewoon proberen om de schade die Ajax onder Keizer (ben nooit een fan van hem geweest) was opgelopen, zoveel mogelijk te beperken en dat heeft hij toch wel redelijk kunnen doen. Het tweede gedeelte van het afgelopen seizoen heeft hij Ajax ook een beetje naar zijn hand kunnen zetten en daar werpt Ajax nu aardig de vruchten vanaf. Natuurlijk heeft ten Hag met o.a Tagliafico (in januari 2018, vlak nadat ten Hag zelf werd aangesteld) en in de zomer o.a Tadic en Blind een forse kwaliteitsinjectie gekregen, maar dat je een aantal goede spelers erbij krijgt wilt niet per definitie zeggen dat de resultaten ook goed zijn en het is dan aan de trainer (ten Hag dus in dit geval), om er een eenheid van te maken en resultaten te boeken en dat is hem tot dusver prima gelukt dit seizoen en zoals ik al schreef: de resultaten bij Ajax zijn dit seizoen prima, maar ik heb nog wel het idee dat Ajax nog wel wat beter kan, dat er dus nog wel wat rek in zit qua spelersgroep en resultaten dit seizoen bij Ajax.
 
007
 
4
11 november 2018 om 12:18
Begin er langzamerhand genoeg van te krijgen. Dit seizoen doet Ten Hag het uitstekend. In de CL staan we er fantastisch voor. In de eredivisie moeten we alleen een knotsgek PSV voor ons laten. Een ploeg die 12 uit 12 is. En toch maar blijven zeiken over Ten Hag. Ik wil bijna gaan zeggen "Who the f... is Mark Diemers?" Serieus, niemand is perfect, ook de Ajax trainer niet, maar er zullen altijd wel spelers zijn die iets negatief vinden. Dit is gewoon pure stemmingmakerij.
 
Dutchgio
 
1
11 november 2018 om 13:13
Ik denk vooral stemmingmakerij van VZ, Diemers plaatst 1 opmerking bij Ten Hag maar is verder positief. VZ haalt met die tekst eruit in de titel.