'Ik vraag me af hoe het in hemelsnaam kan dat hij een Barcelona-shirt draagt'
Woensdag, 12 april 2017 om 18:37

Barcelona ging dinsdag met 3-0 ten onder in Turijn tegen Juventus in de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. De Oude Dame legde de zwakke punten bloot bij Barça, dat maar niet door de stugge Italiaanse defensie wist te breken. Jérémy Mathieu speelde als linksback een zwakke eerste helft en kwam na de thee niet meer terug op het veld. Oud-voetballer Steven Gerrard vindt het onbegrijpelijk dat Mathieu speler van Barcelona is.

De Frans international leverde een aantal dramatische voorzetten af en kon niet mee in het hoge tempo van Barcelona. "Hij werd niet voor niets gewisseld in de rust. De eerste 45 minuten was hij echt een nachtmerrie", aldus Gerrard bij BT Sports. "Ik vraag me af hoe het in hemelsnaam kan dat hij een Barcelona-shirt draagt. Hij komt lang niet in de buurt van dat niveau."

Ian Wright is het met zijn landgenoot eens en zag meerdere zwakke punten bij Barcelona. "Zo zijn er wel meer spelers. Als dat soort spelers in de return spelen, dan gaat Juventus het niet moeilijk krijgen. Mathieu, André Gomes en ook die keeper (Marc-André ter Stegen, red.) vind ik niks."

Mathieu wist dinsdagavond geen enkele tackle te winnen en won slechts één luchtduel. De 33-jarige verdediger kwam in 2014 voor twintig miljoen euro over van Valencia. Dit seizoen kwam hij zestien keer in actie in alle competitie, als linksback en centrumverdediger.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
jomar3
 
8
12 april 2017 om 18:41
Toen hij werd overgenomen van Valencia was ik op voorhand best enthousiast. Hij was daar belangrijk, veelzijdig, snel, sterk en kon ook uitstekend opbouwen. Echter is hij nu lang en breed over z'n top heen. Je ziet dat hij moeite heeft met het tempo, niet omdat hij een offday had maar omdat hij qua handelingssnelheid te kort komt. Ben het dus eens met Gerrard, Mathieu is niet goed genoeg meer om op dit niveau te acteren.
 
erodinho
 
7
12 april 2017 om 20:14
Barcelona moet eens doorselecteren, want met spelers als Pique, Macherano, Suarez, Iniesta, Messi en Busquets ga je nog miss paar jaar van genieten. Om meteen iemand te vinden die hun naadloos opvangt gaat ook zeker twee of misschien wel langer duren. Een Ziyech zou wel een mooi speler zijn voor Barcelona net als Nouri en Van de Beek. Alleen die gasten moeten nog minstens 3 a 4 jaar blijven ontwikkelen al willen zij uberhaupt in de buurt komen van deze wereldsterren. Ik maak mij wel zorgen met de nieuwe generatie, want die gaan niet even dit gat opvangen. Een bartra en Thiago zouden ze bijvoorbeeld volgend seizoen kunnen terughalen. Verder zou ik een Sanchez van Ajax gaan losweken bij Ajax binnen twee jaar. Klote voor Ajax-supporters, maar dit is wel de perfecte speler voor Ajax. Speelt slim tussen de linies en weet wanneer hij naar voren moet en wanneer er een sliding ingezet moet worden.
 
Janmaat1
 
1
13 april 2017 om 06:06
Ziyech, Nouri en Van de Beek? Ja lijkt me goed plan om Barcelona op een hoog niveau te houden.. Daarnaast is Bartra echt niet goed genoeg voor Barca en zie ik Thiago niet zo snel weer terug komen. Ben het er overigens wel mee eens dat Barcelona toch echt met betere aankopen moet komen en niet zoveel geld uitgeven als in de zomer aan middelmatige spelers zoals een speler als Gomes. Ik snap ook niet waar de jeugd blijft, hier zitten vast wel een aantal spelers tussen die meer passie, strijd en creativiteit kunnen opbrengen.
 
BVRCV
 
19
12 april 2017 om 18:44
Mathieu is een regelrechte ramp, die man komt: Snelheid, inzicht, uitstraling en verdedigende kwaliteiten tekort voor het eerste elftal van Barcelona. Ik snap niet dat er met Alba én Digne alsnog voor Mathieu wordt gekozen.
 
-NEC-
 
6
12 april 2017 om 19:29
De beste man rookt ook nog eens als een ketter toch? Daarbij is het inderdaad een makkelijke keuze tussen Alba of Digne en Mathieu.
 
none
 
5
12 april 2017 om 18:44
Het beleid bij Barcelona is ook niet meer wat het geweest is, de sterkste linie wordt nã³g sterker gemaakt en de zwakste linie laten ze nog verder barsten.
 
R.M.zizou
 
4
12 april 2017 om 18:46
Heb Mathieu altijd een etterige speler gevonden. Hij is een van mijn minst favoriete spelers in het voetbal, kon me echt irriteren aan hem toen hij bij Valencia speelde, was dan ook heel verast dat een club als Barcelona voor zo een speler is gegaan.
 
De Rave Man
 
5
12 april 2017 om 18:46
Ik vroeg me na de transfer ook al gelijk af waarom ze een matige Franse verdediger van 30+ voor 20 miljoen aantrokken. Bij Valencia was hij niet eens uitblinker. Barca moet voor het neusje van de zalm gaan, niet voor dit soort spelers.
 
TudoPassa
 
33
12 april 2017 om 18:49
Het klinkt misschien raar maar dit slaat werkelijk nergens op. Mathieu speelde gisteren helemaal niet zo slecht. Ik ben het er mee eens dat het misschien niet (meer) het niveau is dat Barca moet nastreven maar het lag zeker niet aan Mathieu wat er gisteren gebeurde. Mascherano etc. waren veel minder. Wel natuurlijk makkelijk om Mathieu als zondebok te gaan aanwijzen, aangezien het grote publiek natuurlijk graag meegaat in "Mathieu is lomp, slecht, ..."
 
Kluivert09
 
1
12 april 2017 om 19:41
Mathieu speelde wel slecht, Neymar kreeg niks steun van Mathieu, steun die hij van Alba wel krijgt. Dan heb je die 1ste goal, als Mathieu niet bleef wijken, maar gewoon druk zette op Cuadrado dan was er niks aan de hand, maar hij bleef maar wijken tot binnen de 16m. Aanvallend niks goed gedaan, en verdedigend veel te slap.
 
FCBDutch
 
1
12 april 2017 om 21:46
Dan moet je Lucho aankijken die stelt de spelers op
 
real8madrid
 
7
12 april 2017 om 20:03
ik ben het volledig met je eens en ik vind het vreemd dat iedereen hier in meegaat zoals jij al zei. Mathieu was niet goed, maar er waren een aantal jongens nog minder. Het probleem met Mathieu gister was ook vooral de tactiek. Het was de bedoeling dat Barca het balbezit zou domineren en het spel zou maken. In balbezit wilden ze dan 3-4-3 spelen. Met Mathieu als Lcv, iets wat hij prima kan. Maar aangezien die tactiek er niet echt uitkwam stond Mathieu constant als LB te spelen, wat niet in zijn kwaliteiten zit. Ja hij was slecht, maar gebruik hem juist en zo verschrikkelijk is hij niet. Barca niveau? Nee, maar zeker bruikbaar
 
pietverdriet
 
5
12 april 2017 om 19:09
Leuk het bashen op Barã§a, maar veel te weinig credits voor Juventus. Is niet het eerste de beste team en wordt niet voor niets jaarlijks kampioen
 
Guaporta
 
15
12 april 2017 om 19:12
We hebben het hier wel over een speler de het Europees Kampioenschap in eigen land op het spel zette door een operatie te ondergaan die hem klaarstoomde voor de finale van de Copa del Rey. Er zijn weinig spelers die de belangen van de club boven de eigen belangen stellen. En in de jaren dat hij bij Barcelona speelde heeft hij als centrale verdediger zijn werk naar behoren gedaan. Dat hij als linksback vanaf het eerste moment al niet het niveau had is niet zijn verantwoordelijkheid, dat is een teken van zwakte van Luis Enrique die hem steeds maar op die positie blijft gebruiken. Maar goed, dat neemt niet weg dat Mathieu niet meer het niveau heeft voor Barcelona en komende zomer waarschijnlijk verkocht wordt. Andreas Christensen, Mauricio Lemos of Davinson Sanchez lijken me geschikte opvolgers.
 
SpeedyAFC
 
0
12 april 2017 om 19:29
Denk niet dat Barcelona Lemos of Sanchez kan betalen, er moeten eerst spelers verkocht worden i.v.m. de fair play regels en de huidige salaris last, die met name door de aanvallers veroorzaakt wordt. Met name Lemos kan kiezen uit alle topclubs dus ook een bijbehorend salaris.
 
Guaporta
 
5
12 april 2017 om 19:50
Naar mijn weten zijn de fair play-regels gebaseerd op een maximaal percentage van de omzet wat de club mag uitgeven aan salaris dat toebehoort aan spelers van het eerste elftal. Met het nieuwe mega-sponsorcontract met Rakuten voor maar liefst 65 miljoen euro per jaar (een minimale omzetgroei van 30 miljoen euro dus) zou er dus mogelijkheden moeten zijn. Op gebied van transfersommen hoeft Barcelona trouwens niets te vrezen van de fair play-regels. De club maakt al jaren winst en bouwt de langlopende schulden steeds meer af. Als men zou willen zou er zonder grote problemen flink geinvesteerd kunnen worden. Al moet je wel een afweging maken in welke mate je risico wil nemen met de verbouwing van Camp Nou in de komende jaren. Het is niet voor niets dat Barcelona stevig gelinkt werd aan Coutinho en Dybala, de club is namelijk in staat om spelers van dat kaliber aan te trekken (financieel gezien).
 
El Fenomeno
 
3
12 april 2017 om 19:59
Dat eerste is niet zo relevant. Hij zou toch afgevallen zijn voor de definitieve selectie voor het ek. Verder heeft en had hij nooit het niveau voor Barcelona. Achterin kunnen Sergio Roberto en Umtiti ook et CL niveau niet aan. Ik vrees dat ze teveel hebben geïnvesteerd in MSN en dat ze nu geen geld mer hebben voor enkele verdedigers en middenvelders.
 
Guaporta
 
9
12 april 2017 om 20:05
Lachwekkend hoe snel nu spelers van Barcelona worden afgeschreven. Sergi Roberto was vorig seizoen de revelatie, dit seizoen lijkt het overbelast te worden door blessureleed en een persoonlijke vete met de coach bij Aleix Vidal. Samuel Umtiti is de beste aankoop van Barcelona afgelopen zomer en durf zelfs zo ver te gaan dat hij bij de beste drie aankopen van afgelopen zomer van heel Europa is geweest. Belachelijk om te stellen dat hij het niveau niet aankan.
 
JeroenMessi10
 
1
12 april 2017 om 21:39
Op basis van wat kan Umtiti dat niet aan? Verder sluit ik me aan bij Guaporta omtrent Roberto. Heeft het anderhalf jaar uitstekend gedaan op rechtsback, maar we hebben geen back-up.. Die hadden we, maar die raakte vervolgens zwaar geblesseerd.
 
MVMahir
 
0
12 april 2017 om 23:27
Klopt allemaal wat jullie zeggen. Het probleem waar ik mij aan erger is dat Barcelona na uitstekende aankopen ook dan belachelijke aankopen doet. Financieel is het volgens mij altijd gezonder om jongere spelers te halen ook wanneer er meer betaald moet worden. Als je naar de toekomst kijkt is het financieel nooit verstandig om spelers te halen die rond de 28 of 29 jaar of ouder zijn. Okã© vaak zijn dit spelers die dan met hun ervaring meteen nuttig kunnen zijn maar dit is ook geen garantie. Wat zijn ze eigenlijk met aankopen zoals Vermaelen en Mathieu defensief ? Ze hadden verwacht dat ze meteen een versterking zouden zijn maar het is een ramp met alle respect voor deze spelers met een goed karakter. Ze betalen rond de 20 miljoen. Maar afgelopen zomer bewijzen ze dan weer toch verstand te hebben om Umtiti te halen voor maar 25 miljoen, terwijl er na het EK veel meer betaald zou moeten worden. Als ze eens altijd aankopen doen op deze manier en ook jonge spelers dan komt het goed. Spelers halen van 29 jaar kan je nooit met winst verkopen na 2 of 3 seizoenen. Het is triest dat Barcelona ook geen geschikte vervanger heeft gevonden voor Xavi. Met Arda Turan of Andrã© Gomes gaan ze dit echt niet bereiken. Ik denk eerder dan aan namen zoals Verratti of Thiago Alcantara terughalen. De slechte verdediging en het gemis van Xavi komt Barcelona nu zuur uit want vorig seizoen konden ze profiteren van een uitmuntende samenwerking met MSN en Iniesta maar vooral laatst genoemde wordt ook steeds een dag ouder en dat is steeds vaker op te merken. Barcelona draait veel wisselvalliger dit seizoen om deze redenen. Als ze echt weer het niveau van bijvoorbeeld 2011 willen bereiken zullen ze een 5-tal topspelers moeten halen. Verratti en Thiago of Coutinho. Een betere aanvaller dan Paco, Munir of Arda Turan die Neymar of Suarez kan vervangen als ze uit vorm zijn of om de concurrentie wat hoger te houden. En verder 2 verdedigers. Eã©n of twee centrale verdedigers en waarschijnlijk ook nog een rechtsback. Mascherano, Mathieu, Vermaelen, Gomes, Munir, Paco Alcacer, Deulofeu en Arda Turan. Maar ook spijtig dat Aleix Vidal gebleseerd raakte nu hij dit seizoen door kon breken om te strijden met Roberto voor een basisplaats op de rechtsback. Nu kan Barcelona beslissen of ze nog een jaar langer geduld uitoefenen met Aleix Vidal of ze hem toch gaan verkopen.
 
Kolbeinn_Sigi
 
3
12 april 2017 om 20:05
Waarom zou je een van die spelers willen? Dit is de allerslechtste selectie van Barca die ik ooit heb gezien. Barcelona is op maar 4 posities beter dan Juve. Barca moet altijd et beste elftal van de wereld kunnen opstellen. Er moet nodig geïnvesteerd worden en Sánchez is nog geen wereldtop. Barcelona moet spelers halen die van af dag 1 presteren.
 
Guaporta
 
0
12 april 2017 om 20:31
De allerslechtste selectie van Barcelona die je ooit hebt gezien? Dan kijk je nog niet zo lang voetbal, lijkt me zo. Overigens heeft Barcelona nooit de meest brede of beste selectie gehad, daar waren clubs als Bayern en Real Madrid ook in de meest succesvolle jaren onder Guardiola nog een stapje verder in. En je kan natuurlijk leuk roepen dat er geinvesteerd moet worden in wereldtoppers, maar zodra Barcelona zich bijvoorbeeld meldt voor Laporte hoor je een vraagprijs van zeventig miljoen euro. Heb liever dat de club investeert in jongere talenten. Met een duo van Pique en Umtiti kan je namelijk nog wel een paar jaar door. Overigens is het niet de insteek van Barcelona om spelers bij de selectie te halen die direct moeten presteren. Zeker met jeugdspelers moet je gewoon ze de tijd gunnen en ontwikkelen. Daar heb je op langere termijn veel meer aan. Dat zou je als Ajacied toch moeten onderschrijven?
 
Luzuma
 
0
12 april 2017 om 22:30
Gua, Ik ben het compleet met je eens over Umtiti! Maar kan jij wellicht verklaren dat Mathieu over Digne gekozen werd? (wellicht heb ik iets gemist) Verder ben ik het ook met je eens met je standpunt over La Masia. al zou ik bij god niet weten of Unzue daar een verschil in gaat maken aangezien hij nu ook al bepaalde instemming heeft.
 
pro2312
 
0
13 april 2017 om 07:28
Jan Vertonghen is al jaren een speler die ik naar Barcelona zou hebben gehaald. Houdt zich gewoon goed staande in de fysiek PL.. Kan geweldig inrushen naar voren.. Goed voetballen en een goede pass.. Snap niet waarom die nog niet gehaald is. Net als Eriksen trouwens een goede vervanger voor Iniesta zou kunnen worden. Er zit nog zat rek in Eriksen.
 
rachid16
 
5
12 april 2017 om 19:20
Scherp van Wright dat hij Ter Stegen noemt. Talentvolle keeper die best goed is met zijn voeten (al wilt hij verdomd graag op Neuer lijken), maar in hetgeen waar keepen echt om gaat, ballen tegenhouden, vind ik niet dat hij stappen gemaakt heeft. Schrijnend hoe gisteren Buffon een geweldige safe maakte op de een op een van Iniesta en de bal de andere kant in ging. Was zeker geen keepersfout, maar een verschil in klasse binnen 30 seconde. Man onderscheidde zich van de jongen.
 
Kluivert09
 
3
12 april 2017 om 19:43
Indd Ter Stegen houdt bijna Barca nooit in de wedstrijd met een redding. Buffon deed dat wel, want als die bal binnen ging kon de wedstrijd helemaal anders zijn. Terwijl langs de andere kant Ter Stegen die bal gewoon moest hebben.
 
Gooner4
 
0
12 april 2017 om 19:35
Centraal zou in geval van nood nog gaan, maar als back is het waardeloos. Het is voor Barca toch echt van belang dat ze die verdediging gaan versterken. Achterin is al jaren het zwakke punt, maar als het voorin bij MSN + Iniesta goed loopt, verbloemen die een hele boel. Je ziet dit seizoen dat MSN wat wisselvalliger is en in die wedstrijden merk je ook direct hoe zwak het achterin is. De backs voldoen niet (op Alba na) en centraal is het na Umtiti en Pique ook gewoon matig.
 
Flamezzz
 
0
13 april 2017 om 01:23
Je laatste zin ... je zegt eigenlijk dat Alba, Pique en Umtiti goed genoeg zijn. Daar ga ik mee akkoord. Als je er al drie goeie hebt, moet er toch niet zoveel gek veel bij om een deftige verdediging te hebben. Vergeet niet dat Aleix Vidal er ook nog rond loopt.
 
Gooner4
 
0
13 april 2017 om 11:31
Ik denk dat er wel aardig wat bij moet. Je hebt op links geen fatsoenlijke back-up, op rechts heb je geen fatsoenlijke top verdediger en centraal heb je grote problemen als Pique of Umtiti uitvallen. 3 of 4 verdediger erbij vind ik toch aardig veel.
 
Kluivert09
 
0
12 april 2017 om 19:38
Tja dit bestuur weet niet waar ze mee bezig zijn. Kopen veel te veel prutsers die zelfs niet op de bank horen bij Barca laat staan in de basis. Ze zouden om te beginnen een goed sportief directeur moeten aanstellen, en al die zwakke spelers verkopen, en is met goede aankopen beginnen.
 
Rolo1984
 
1
12 april 2017 om 19:48
Enrique stelt hem op en kaat 2 lb's op de bank.....
 
Marc Juventus
 
0
12 april 2017 om 20:45
In verdedigend aspect zou Alba het toch niet zoveel beter doen, daarbij speelde hij maar 1 helft, er was veel meer mis bij Barca dan alleen deze beslissing, maar ja ik snap sowieso niet waarom Barca het meest wordt gelinkt met spelers als Dybala, Verratti en Coutinho terwijl het grote probleem zich achterin bevindt.
 
FCBDutch
 
0
12 april 2017 om 21:50
Precies, backs! Achterlijk van de bestuurders om Alves zo af te serveren.
 
maurootje
 
5
12 april 2017 om 20:36
In het vorige artikel over barca zei ik dat juve een beter selectie heeft dan barca. Veel waren met me eens, veel ook niet. Wat vinden jullie? Want ik vind buffon beter dan ter Stegen, de gehele juve defensie beter dan barca. Middenveld is naar mijn smaak beter met Marchisio,Pjanic, Khedira dan ineasta gomes en macherano/roberto(?), maar kan me ook in vinden als ze dat niet vinden. 50/50 En de aanval van barca is wel natuurlijk beter. Daarbij is de bank van juve ook beter vind ik. Dus al met al is juve's selectie toch beter? Of zie ik wat over het hoofd?
 
Marc Juventus
 
1
12 april 2017 om 20:49
Normaal gezien vind ik het middenveld van Busquets-Rakitic-Iniesta iets beter dan dat van Juve, maar gister speelde Juve met Khedira-Pjanic en Dybala die veel terug kwam. Aanval is natuurlijk voor Barca. Toch vind ik de eerste 11 van Barca beter, puur door die voorste 3, die kunnen voor zo'n grote overmacht zorgen en zijn zelfs nog gevaarlijk als het hele middenveld van Barca overlopen wordt.
 
maurootje
 
1
12 april 2017 om 20:57
Oja tuurlijk busqeust en rakitic bestaan ook nog. Oke prima dan is barca daar iets beter. Maar vind ik in totaliteit juve als nog beter
 
FilipMich
 
0
12 april 2017 om 20:55
Kijk juve was gewoon beter en het is hun eigen verdienste - die oude dame en haar elf heren speelden op het toppen van hun kunnen. Goed Mathieu viel weer maar eens door de mand op linksback maar denk dan ook dat zowel alba als digne een blessure hadden - Mats valt niet veel te verwijten. En Iniesta 2017 is niet meer de iniesta va`n weleer. Barca is op zn bek gegaan maar dat is nu eenmaal de keuze als je steeds voor aanvallend voetbal kiest. Kan ik best mee leven. Anderzijds heb je de laatste jaren te weinig echte toppers gehaald. Rakitic en umtiti waren 2 voltreffers prijs/kwaliteit maar het is meer mis gegaan dan goed: Mathieu, Vermaelen, Douglas, Gomes, Paco, Vidal... allemaal te duur gehaald voor wat ze waard zijn. Enkel Suárez en Neymar zijn gehaald als echte barca versterkingen - de rest was op het moment van hun transfer geen onbetwiste topper die het bij een topploeg zeker zou maken
 
Marc Juventus
 
0
12 april 2017 om 21:28
En Rakitic (goed genoeg voor de basis) natuurlijk, ervan uitgaande dat je alleen maar praat over de laatste 3 jaar.
 
FilipMich
 
0
12 april 2017 om 21:37
Rakitic kwam niet van een topploeg en kostte relatief weinig.
 
FCBDutch
 
0
12 april 2017 om 21:44
Mathieu is gewoon prima, centraal. Heeft een goede pass, Lang, snel. Misschien een keertje Untiti Mathieu proberen? Mensen zullen het wel weer niet met mij eens zijn maar die kijken alleen naar de slechte wedstrijden, waarschijnlijk dezelfde mensen die Mats slecht vinden.
 
Luzuma
 
0
12 april 2017 om 22:37
Mathieu was prima. Hij heeft zijn bijdrage geleverd aan Barcelona maar kan het niveau en tempo niet meer aan.
 
100%Cule
 
0
13 april 2017 om 10:48
Mathieu is geen slechte verdediger maar maakt gewoon stomme fouten. Verder is dit niet eens waar ik me als Barca supporter zorgen over maak. We beginnen namelijk langzaam maar zeker in Real Madrid te veranderen. We zijn onze filosofie verloren. Net als het vertrouwen in La Masia. We gooien met geld, hebben spelers die zich constant vervelend gedragen en schwalbes maken. Een slecht seizoen als dit kan er altijd tussen zitten. Maar de meeste overwinningen zijn gebouwd op individuele klasse. Als je kijkt naar team prestatie, staat Real Madrid ver boven ons. Ookal spelen ze niet eens de sterren van de hemel. Dit seizoen zijn we al kwijt ondanks dat we nog kans hebben op een eventuele beker. Hoe slecht Barca ook speelt, we zullen de spelers moeten steunen. Visca el Barca