'Ik vraag Ronaldo om hierheen te komen, hij antwoordt dan met: 'Hahaha''
Woensdag, 11 augustus 2021 om 15:24

José Fonte probeert Cristiano Ronaldo iedere dag over te halen om de overstap naar Lille OSC te maken. De 37-jarige Portugese centrumverdediger wordt door de komst van Lionel Messi naar de Ligue 1 door talkSPORT naar zijn landgenoot gevraagd. Fonte vertelt echter met een knipoog dat hij voorlopig nog weinig hoopgevende berichten terugkrijgt van de 36-jarige aanvaller van Juventus.

"Het is geweldig dat een speler als Lionel Messi naar de Franse competitie komt, dat geeft me een goed gevoel. Het zal voor ons alleen maar moeilijker worden, maar het biedt tegelijkertijd een uitdaging", geeft Fonte te kennen. De voormalig verdediger van onder meer Sporting Portugal, Benfica, Crystal Palace, Southampton en West Ham United draagt sinds 2018 het shirt van Lille en kroonde zich afgelopen seizoen met les Dogues tot kampioen van Frankrijk, door Paris Saint-Germain af te troeven in titelstrijd.

"Ik stuur Cristiano Ronaldo iedere dag een bericht met de vraag om naar Lille te komen. Hij antwoordt dan met: 'Hahaha'.We gaan al onze wapens inzetten om hem deze kant op te krijgen. Ik ga een plan maken! We moeten kampioen zien te worden", grapt Fonte. De 46-voudig international kent Ronaldo goed van de Portugese nationale ploeg, met wie ze samen in 2016 Europees kampioen werden. Fonte heeft bij Lille voorlopig nog een contract tot medio 2022.

"Het belooft voor ons komend seizoen een enorme uitdaging te worden. Maar het zou wat zijn als we tegen onze kinderen kunnen zeggen: 'Wij hebben tegen Neymar, Kylian Mbappé en Messi gespeeld, nul doelpunten hoeven incasseren en gewonnen'. Het wordt interessant om te zien hoe competitief de Ligue 1 komend seizoen zal zijn", besluit Fonte, die vorig seizoen bij Lille een centraal duo vormde met Sven Botman. De regerend kampioen van Frankrijk begon het seizoen afgelopen zondag met een 3-3 gelijkspel tegen FC Metz.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
RNGesus
 
30
11 augustus 2021 om 15:41
Mocht Mbappe weggaan dan zie ik Nasser Ronaldo wel transfervrij ophalen. Hij denkt natuurlijk ook aan het commercieel plaatje. schrijft geschiedenis door deze 2 goats in 1 team te laten spelen.
 
SpeedyAFC
 
11
11 augustus 2021 om 16:09
Dat denk ik niet, PSG koopt juist er slim in om steeds sterker te worden. Om nou veel geld uit te gaan geven aan een 40 jarige voetballer waardoor je een betere voetballer op de bank moet zetten, ik zie het niet gebeuren.
 
RNGesus
 
24
11 augustus 2021 om 16:19
Ronaldo is nog altijd topfit. 5 goals op het EK en is ook topscorer geworden in de Serie A. Ik denk zoals ik al aangeef dat Nasser aan het grotere plaatje denkt hierzo. Ieder voetbal fan zou deze 2 in hetzelfde team willen zien.
 
SpeedyAFC
 
16
11 augustus 2021 om 16:28
Ik denk het niet, volg PSG al een tijdje en ze kopen echt gericht in omdat ze de CL willen winnen. Ronaldo is niet topfit. Vroeger was Ronaldo de man van de snelle rushes en lange dribbels. Tegenwoordig is hij een afmaker geworden, hij loopt stukken minder dan vroeger en verdedigen is er niet bij. En elk jaar wordt hij minder, dat proces gaat steeds harder. En zonder vrije trappen en penalties, loopt zijn doelgemiddelde ook een stuk terug.
 
ikbenjouniet
 
10
11 augustus 2021 om 16:45
Die vrije trappen van hem zijn al vrij beperkt. Dus streep die maar weg.
 
FR-RKC
 
22
11 augustus 2021 om 16:47
Ronaldo niet topfit? Je kan van alles over hem zeggen, maar als er 1 speler is die het toonbeeld is van topfit zijn is het Ronaldo wel. En daarnaast: waarom haal je dan Ramos?
 
 
9
11 augustus 2021 om 18:58
Ronaldo niet topfit? Ik denk dat hij letterlijk de fitste speler ter wereld is, hoe hou je t anders zo lang vol en hij is gewoon in spiermassa terug gegaan om zijn snelheid te behouden, oftewel die man doet alles om topfit te blijven tot een personal kok aan toe.
 
barcalover123
 
16
11 augustus 2021 om 15:43
Pff nu Messi daar toch bij PSG zit.. laat psg dan toch gek doen! Mbappe gratis naar Real en dan Ronaldo tekenen. Ronaldo In de spits, links Neymar, Rechts Di maria en Messi op 10. Denk dat de droom van alle Messi en CR7 vervuld wordt. Samen de CL 2 keer pakken en dan samen met pensioen over 3 jaar. Ach dromen mag altijd..
 
borrelhond
 
16
11 augustus 2021 om 15:48
Gaat leuke televisie worden hoe ze elkaar de hersenpan gaan inslaan over wie de penalty mag nemen
 
barcalover123
 
13
11 augustus 2021 om 15:53
Messi skipt het sws die mag wel de vrije trappen nemen. Neymar heeft wel genoeg respect voor Ronaldo om hem de penalty's te laten nemen.
 
marieke90
 
3
11 augustus 2021 om 16:11
Voor wie is dat een droom dan dat ze samenspelen,ik vind de gezonde rivaliteit tussen hun juist leuk,dan maakt het alleen maar leuker om te volgen,ze zijn elkaar grote concurrent,wat schieten ze op als ze samen 1 winnen...
 
barcalover123
 
7
11 augustus 2021 om 16:19
@marieke die concurrentie is nu toch langzaam wel aan het voorbij gaan toch? Het mooiste is om ze nog een keer samen te zien schitteren.
 
marieke90
 
3
11 augustus 2021 om 16:27
Die concurrentie zal nooit weggaan,dat is heel naïef om te denken..
 
barcalover123
 
7
11 augustus 2021 om 16:34
Denk jij dat Messi en Ronaldo serieus de komende jaren met elkaar gaan concurreren? Het is echt wel klaar. Messi pakt misschien nog 1 gouden bal maar dan is het voor hem ook klaar. Ronaldo zie ik dat niet meer winnen.
 
Aqua1
 
18
11 augustus 2021 om 15:48
Ik vind het verschrikkelijk dat Ronaldo bij dat Juve blijft, waar gene eer aan te behalen is waar spelers als Bentacourt in de basis staan bij Juventus de slecht uitvoering van Rosario, zolang zulke speler spelen gaan Juventus never nooit CL pakken. Ik had Ronaldo juist graag in Paris shirt gezien in plaats van dat is Ronaldo zitten slapen speelt Messi er dus helaas gaat nou Ronaldo niet meer naar Paris. Ik baal ervan dat Juve daar weer zijn jaar gaat vergooien bij Juventus. Het ergste nog is dat hij ook hij middelmatige De Sciglio, , Rugani de kans geeft...
 
barcalover123
 
8
11 augustus 2021 om 15:55
Slechte uitvoering van Rosario? Kan dat Verder heeft Ronaldo vast niet zitten slapen. PSG heeft Ronaldo helemaal niet nodig, vooral als ze een afkoopsom moeten betalen. Dan wordt het weer een heel duur geintje. Messi is gratis en je bent alleen geld voor zijn salaris kwijt, volgens de president van PSG heeft Messi al records gebroken in de afgelopen 3 dagen als het om opbrengsten gaat dus ik denk dat dat salaris al voor een deel is terug verdient.
 
Aqua1
 
1
11 augustus 2021 om 19:16
Toch is dat mogelijk, kan mij ogen niet geloven dat hij een basisplaats heeft bij Juve, ik meen het hij is nog slechter dan Rosario en dan overdrijf ik echt niet, net zoals Rosario krijgt hij het voor elkaar om in de basis te staan, niemand weet hoe hij dat flikt... Lijkt mij wel mooi Ronaldo en Messi in een elftal... Ik had gehoopt dat hij naar Paris ging zodat hij groter kant heeft op ene CL te pakken dat is bij Juve niet het geval..
 
RNGesus
 
6
11 augustus 2021 om 16:02
Ronaldo heeft inderdaad zitten slapen. Maar die had net als iedereen niet verwacht dat PSG al deze spelers transfervrij zou ophalen waardoor PSG nu een super team is geworden. Je kan het Ronaldo wel aanrekenen dat hij daar nog steeds zit! Juve heeft geen geld voor wereld voetballers en de spelers die er zitten zijn gewoon niet goed genoeg. Messi blokkeert ronaldo de weg naar psg en in engeland (man utd) wint hij toch ook geen CL. City en chelsea zijn zoveel verder. Ik denk niet dat pep op hem zit te wachten en bij chelsea ziet abra liever een haaland komen lijkt mij. Tjah ronaldo moet hopen dat mbappe zijn transfer naar real maakt maja waarom zou hij? Ik speel liever met Messi en neymar, di maria, dan met vinicous en rodrigo en ascensio. Carriere als een nachtkaars uit voor ronaldo? het zou zomaar kunnen.
 
marieke90
 
0
11 augustus 2021 om 16:14
Echt afwachten wat mbappe gaat doen,dit is mischien voor hem een reden om nog wat langer te blijven,hij is nog steeds hartstikke jong en als mbappe blijft zal ronaldo nooit meer naar psg gaan..
 
Jimmmmm
 
2
11 augustus 2021 om 18:31
Jij mag balen. Ik ga nog lekker 1 seizoen genieten van hem. Siuuuuu. Er speelt trouwens geen Bentacourt bij Juve. Natuurlijk weten we dat de CL winnen nu een utopie is. Er schijnt dan ook een virus rond te gaan die de reeds moeilijke financiën nog meer onder druk zet. Jij leeft een wereld dat je denkt dat Ronaldo elk jaar de CL moet winnen. Ik neem aan dat je nog een teenager bent dus vergeef ik al je geklaag elke dag maar opnieuw. Forza Juve.
 
Aqua1
 
3
11 augustus 2021 om 19:13
Leuk en aardig maar Ronaldo is puur gehaald om de CL met Juve te pakken, alleen heeft Juve zich misrekend omdat er op andere posities toen al middelmaat rondliep. nou is het nog erger met spelers die ik noemde die terug gekeerd zijn wordt het er niet beter op. Hoe kom je erbij dat ik ene tiener ben? Wat een onzin!
 
Jimmmmm
 
0
11 augustus 2021 om 23:39
Klopt, dat was de bedoeling maar helaas was het team uit evenwicht hierdoor en hadden we blessures. Trouwens het was om een gooi te werpen naar de CL omdat de serie A geen uitdaging meer was. Nu kunnen we amper groeien want zonder corona speelde Pogba gewoon terug bij ons. Die spelers die jij noemt behalve Bentancur zijn gewoon laatste keuze ook. We zullen wel zien wat Allegri doet.
 
Jaapie_Stam
 
13
11 augustus 2021 om 15:50
Eigenlijk ongekend he... Messi 34, Ronaldo 36 en nog steeds zo verschrikkelijk goed en zelden geblesseerd.
 
Jaapie_Stam
 
6
11 augustus 2021 om 16:42
Sommige van deze hebben wel regelmatig blessures waaronder Ramos, Silva, Zlatan. Maar klopt. Zal wel met de evolutie van trainings en herstel methodes te maken hebben. Voeding ook.
 
Deem.
 
3
11 augustus 2021 om 17:34
Vooral Chiellini lijkt ook meer te missen dan hij speelt tegenwoordig.
 
Rochester
 
5
11 augustus 2021 om 16:07
Het contract van Ronaldo loopt natuurlijk volgend jaar af bij Juventus en ik verwacht niet dat Juventus het contract van Ronaldo zal verlengen, ook niet als Ronaldo salaris in zal willen leveren. Zou wel wat zijn als Ronaldo volgend seizoen ook naar Frankrijk vertrekt, al zal dat geen Lille worden. Zie hem ergens wel naar PSG gaan, aangezien ik denk dat Mbappé volgend jaar weg is bij PSG en dan heb je Ronaldo en Messi in 1 elftal en dat is natuurlijk iets waar iedere voetballiefhebber toch wel stiekem op hoopt. Misschien dat AS Monaco ook een optie kan zijn voor Ronaldo? Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft natuurlijk ook goede connecties binnen Monaco en Ronaldo zal dan geen 30 miljoen per jaar kunnen verdienen, maar ik denk dat het leven in en rond Monaco Ronaldo aan zou kunnen spreken en de belastingregels zijn daar ook gunstig waardoor Ronaldo alsnog een riant salaris op zou kunnen strijken.
 
nurisahin18
 
8
11 augustus 2021 om 17:08
Denk niet dar C. Ronaldo staat te wachten op te banken ten faveure van Burak Yilmaz. Dus acht de kans klein dat hij naar Lille gaat.