'Ik was destijds eerste keeper van Oranje, maar ben nu veel sterker'
Dinsdag, 31 december 2019 om 06:44

Tim Krul liep ruim vier jaar geleden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan een zware knieblessure op en dat was meteen de laatste keer dat de doelman bij de selectie van het Nederlands elftal zat. De keeper van Norwich City heeft een rentree echter nog niet uit het hoofd gezet en laat dinsdag in gesprek met De Telegraaf weten graag mee te gaan naar het EK van aankomende zomer.

"De bondscoach zal wel gek worden van die open sollicitaties. Hallo, ik ben er ook nog", glimlacht hij tegenover de ochtendkrant. Krul noemt een eventuele deelname aan het EK een 'bonus' en ook een 'overwinning op zichzelf': "Niemand behalve ikzelf, weet hoe diep ik ben gegaan om die rotblessure niet alleen te overwinnen, maar ook om er nog eens sterker uit te komen. Met het EK kan ik het hoofdstuk 'kruisband' definitief afsluiten."

De sluitpost heeft lang nodig gehad om weer helemaal fit te worden na zijn zware knieblessure en hij heeft inmiddels bij de hekkensluiter van de Premier League zijn topvorm hervonden: "Kennelijk gebeuren dingen met een reden. Ik was destijds eerste keeper van Oranje, maar nu ben ik mentaal en fysiek veel sterker. Als ik in Kazachstan voor de laatste keer bij het Nederlands elftal heb gezeten, zou dat heel onbevredigend zijn."

Naast het bewijzen van het ongelijk van iedereen die hem al had afgeschreven, zou Krul ook op persoonlijk vlak graag weer aan willen sluiten bij Oranje. De doelman speelde bij Newcastle United samen met Georginio Wijnaldum, terwijl hij tijdens zijn korte dienstverband bij Ajax de kleedkamer deelde met Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong: "In Jong Ajax pakte die gekke Frenkie de bal in het eigen strafschopgebied al van mijn voet af om onbevangen naar voren te dribbelen. Met die jongens heb ik een heel goede band. En daarom lijkt het me leuk om met ze samen te spelen."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
5
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
4
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Davy de Pauw
 
5
31 december 2019 om 06:59
Cilessen lijkt me zeker van zijn plaats onder de lat. Zoet zal wel meegaan mits hij bij PSV weer in de basis komt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de strijd voor de tweede en derde keeper nog wel eens spannend worden. Zoet, Krul, Bizot, Vermeer, Padt. Zou allemaal kunnen. Er is voor de keepers een hoop te winnen in de tweede seizoenshelft.
 
Sammerens
 
20
31 december 2019 om 07:25
Ben wel benieuwd hoe het met Cillessen gaat straks. Heeft een aantal goede wedstrijden gekeept bij Valencia, maar ook al een hele hoop fouten gemaakt. Domenech heeft hem uitstekend vervangen en het zou wellicht niet onterecht zijn als Domenech mag blijven staan. Gaat Koeman dan wederom Cillessen laten staan ondanks dat bij niet speelt? Het was bij Barca nog enigszins te verdedigen gezien absolute topclub en Ter Steven als concurrent, maar kan je hetzelfde doen als het Valencia en Domenech zou betreffen? Krul hoort er gewoon weer bij. Doet het weer naar behoren en speelt wekelijks. Is simpelweg ook geen wereldtopper maar wat mij betreft toch altijd wat ondergewaardeerd geweest.
 
Japie_Krekel
 
4
31 december 2019 om 09:58
@sammerens de beste spelers moeten gewoon worden opgesteld. als Cillessen en De Ligt bv straks niet aan spelen toekomen en Krul en De Vrij spelen de sterren van de hemel dan moeten die natuurlijk gewoon worden opgesteld. andersom hetzelfde verhaal.
 
Patroo
 
34
31 december 2019 om 07:01
Momenteel zou ik Cillessen, Krul en Bizot meenemen. Laatste twee doen het uitstekend bij hun clubs en met de huidige regels dat je een extra wissel in de verlenging hebt zou ik die toch bewaren voor Krul . Al lijkt Koeman erg vast te houden aan de groep en lijkt hij zo min mogelijk wijzigingen te willen aanbrengen. Maar dan prefereer ik toch liever een basisspeler uit de PL dan een reservekeeper uit de Eredivisie.
 
SilverHaze
 
9
31 december 2019 om 08:33
Helemaal mee eens. Krul niet meenemen zou simpelweg dom zijn, aangezien er geen betere penaltykiller is in NL.
 
Siceramo
 
9
31 december 2019 om 09:04
Yes, helemaal eens. Bizot presteert al langere tijd sterk en in ieder geval beter dan Vermeer en Zoet (als zij spelen). Dat hij nog geen interlands heeft gekeept, vind ik minder relevant. Het aankomende halfjaar zijn er genoeg momenten dat hij zijn debuut (helftje invallen bijvoorbeeld) kan maken. De enige die er wellicht bij kan komen is Zoet als hij het aankomende halfjaar weer eerste keep is en goed presteert.
 
steeck03
 
3
31 december 2019 om 07:27
Was Krul werkelijk eerste keeper. Hoeveel wedstrijden heeft hij in de basis gestaan? Volgens mij te weinig om die term te mogen gebruiken.ik weet niet hie goed hij nu presteert. Bij een laagvlieger valt de keeper altijd op. Hij houdt ze in ieder geval nog niet van de laatste plaatsen af.
 
MidoW
 
5
31 december 2019 om 07:30
Ja ik geloof dat dit zijn eerste echte basisplek was, al leek hij op dat moment echt de strijd hebben gewonnen. Best lullig dus, maar daarna heeft hij ook echt slechte jaren gehad. Bij Ajax en AZ was het namelijk helemaal niks.
 
Siceramo
 
3
31 december 2019 om 09:09
Eerste keep is inderdaad een groot woord. Het was zijn eerste basisplek, maar het was ook niet zo dat hij de concurrentiestrijd had gewonnen of dat hij als eerste vaste keep werd aangewezen zoals Koeman met Cillessen heeft gedaan. Vaste waarde in de selectie was hij wel en zielig ook. Het klopt dat je bij een laagvliegend sneller opvalt en dat doet hij dan ook, onder meer door een aantal gestopte penalty’s. Buiten dat presteert hij wel goed, heeft veel knappe reddingen en zit hij weer op zijn Newcastle niveau, of misschien zelfs beter.
 
Musi26
 
2
31 december 2019 om 09:28
Krul mocht af en toe een wedstrijdje keepen. Is inderdaad nooit echt eerste keeper geweest. Je valt niet alleen meer op bij een laagvlieger, maar over het algemeen is het ook makkelijker. 1 van de grootste problemen van een keeper bij een topploeg is geconcentreerd blijven. Bij veel topploegen heb je namelijk weinig te doen, maar moet je er wel staan op de momenten dat het nodig is.
 
Partyboooi
 
7
31 december 2019 om 07:31
Krul moet er sowieso bij. Hoop ervaring die andere keepers niet hebben
 
BierPens
 
9
31 december 2019 om 08:10
En een panalty killer...
 
Master D
 
2
31 december 2019 om 09:18
Wat voor ervaring heeft Krul dan behalve het niveau van het keepen bij degradatiekandidaten in de PL niet ontstijgen.
 
jajarvanstadt
 
0
1 januari 2020 om 14:25
Ooit gehoord van toernooiervaring
 
Master D
 
0
1 januari 2020 om 15:04
Die heeft Cillessen ook. Kenneth Vermeer heeft zelfs 2 Ek's onder 21 gewonnen als eerste doelman, dus ook die heeft toernooi ervaring. Krul heeft wel meer ervaring met op een bank zitten.
 
 
1
31 december 2019 om 09:40
Cilissen heeft natuurlijk heel weinig ervaring. En ook Zoet en Vermeer komen net om de hoek kijken. Bizot begrijot ook nog niet wat er in detop gevraagd wordt en Padt... tja, die heeft pas een handvol wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Wat een kulargument. Hoe dan ook zou ik sowieso Cilissen en Krul meenemen. Bizot zou ik ook selecteren. Zoet heb ik nooit begrepen.
 
juweel
 
1
31 december 2019 om 08:30
denk niet dat koeman veel zal veranderen, maar ik zou voor cillissen en bizot gaan, en mocht zoet zijn basisplaats terug winnen dan is dat de 3e keus, maar misschien kan je met het oog op de toekomst de keeper van jong oranje als 3e keeper meenemen? krul en vermeer zijn naar mijn mening goede clubkeepers maar niet (meer) van extra waarde voor het nederlands elftal
 
j3ro3ntj33__
 
3
31 december 2019 om 08:32
Mij lijkt de keuze voor Cilissen, Bizot, Krul. Ook op genoemde volgorde. Vermeer gaat ( blijkbaar) het EK niet redden in verband met zijn blessure, anders was hij ook een optie geweest. Verder is Cilissen gewoon van een goed niveau en heeft dat al genoeg laten zien. Bizot doet het ook heerlijk in de ED. En Krul meenemen puur op basis van zijn ervaring.
 
Klene
 
2
31 december 2019 om 10:20
Is Vermeer weer geblesseerd geraakt dan? Hij stond de laatste wedstrijden nog onder de lat bij Feyenoord. OT: Mij lijkt het dat Cillessen, Bizot en Krul nu gewoon dicht bij elkaar zitten qua niveau. Zoet is maar de vraag of hij weer eerste keeper wordt en Vermeer vind ik de laatste tijd verre van stabiel.