'Ik wilde versterkingen hebben van Chelsea, geen materiaal voor de breedte'
Zaterdag, 15 september 2018 om 11:03

Leonid Slutsky streek in de voorbereiding op het huidige seizoen met hoge verwachtingen neer bij Vitesse en de Rus zette zijn connecties met Chelsea meteen in om een aantal versterkingen voor de Arnhemmers binnen te hengelen. Door de gedeelde moedertaal en eerder opgebouwde connecties zijn de lijntjes tussen Slutsky en het bestuur van the Blues kort en de trainer heeft een goede band met Marina Granovskaia, algemeen directeur van de Londenaren.

"Ik wilde voor Vitesse versterkingen hebben van Chelsea. Basisspelers. Niet materiaal voor de breedte", legt hij uit in gesprek met de Gelderlander. "Ik heb veel met Marina gesproken. Directe lijnen zijn wel zo handig. Ik heb haar verteld dat ik geen jeugdspelers wilde. Ik wilde geen talent dat voor een eerste huuravontuur staat. Ik wilde gegarandeerde kwaliteit. Spelers met enige ervaring. Daar wordt Vitesse sterker van."

Als resultaat van zijn gesprekken kwamen de ervaren doelman Eduardo, Jake Clarke-Salter en Charly Musonda van Chelsea naar GelreDome. Slutsky heeft veel vertrouwen in het drietal, al werd eerder deze week wel duidelijk dat Musonda maanden aan de kant zal staan vanwege een knieblessure: "Ze brengen alle drie een hoog instapniveau mee. Eduardo is voor de Eredivisie een topkeeper. Jake weet wat er in topvoetbal wordt gevraagd. En Charly kan echt heel veel. Daarom baal ik nu ook enorm van zijn blessure."

Als het aan Slutsky had gelegen, hadden de drie huurlingen gezelschap gekregen van Mason Mount en Matt Miazga. De twee speelden eerder al op huurbasis voor Vitesse, maar kozen ervoor om hun loopbaan bij respectievelijk Derby County en FC Nantes een vervolg te geven: "We hebben geprobeerd om Mount nog een tweede jaar te huren. Dat zou geweldig zijn geweest. En we hebben een poging ondernomen Miazga nóg een jaar te binden. Miazga koos voor de Franse competitie. Dat is natuurlijk ook logisch. Dat is weer een vervolgstap in zijn loopbaan."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
IsmaelLoukili
 
6
15 september 2018 om 11:15
Zeker wel die Charly Musonda, heerlijke speler om naar te kijken! Alleen beetje jammer van ze blessure.
 
Mattie_NL
 
0
15 september 2018 om 11:16
Denk niet dat we het matige spel van de afgelopen wedstrijden kunnen toeschrijven aan de spelers van Chelsea. Zowiezo waren mount en miazga onhaalbaar, dus goed geprobeerd maar kijk er niet gek van op
 
yatsemata
 
2
15 september 2018 om 13:22
Matige spel van de afgelopen wedstrijden? Op Ajax na speelt Vitesse prima tot nu toe. En van dit Ajax mag je verliezen. Ik schat hun eerlijk gezegd als de nieuwe kampioen in.
 
Boris19
 
1
15 september 2018 om 12:39
Benieuwd wat er met Vitesse gebeurt als Rusland zich terugtrekt uit het Engelse voetbal en ze misschien weer op eigen benen moeten gaan staan.
 
kleinegeneraa7
 
2
15 september 2018 om 14:26
Hoe groot acht je de kans dat dat gebeurt? En je doet nu net of vitesse draait om het Engelse voetbal? Qua huurlingen valt het best wel mee