'Ik word liever hier kampioen dan dat ik de CL win met Barcelona'
Maandag, 1 mei 2017 om 15:34

Darijo Srna werd in de winter nog in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar de Kroaat besloot Shakhtar Donetsk toch trouw te blijven. Maandagochtend werd bekend dat de inmiddels 35-jarige verdediger zijn contract met een jaar verlengd heeft en zo voor nog een seizoen verbonden blijft aan de club waar hij al sinds 2003 speelt. Srna hoefde niet lang na te denken toen Shakhtar hem een voorstel deed.

"Ik ben erg blij. Onderhandelingen zijn er niet echt geweest, ik wil mijn loopbaan hier afsluiten. En toen de voorzitter mij vertelde dat hij mij een nieuw contract aanbood, heb ik hem alleen maar bedankt. Je kent het Barcelona-verhaal waarschijnlijk wel, maar, zoals ik toen al zei, mijn hart ligt hier", vertelt hij op de website van zijn club. "Na veertien jaar ben je niet alleen onderdeel van de club, je bent ook een lid van de familie. Daarom was het een eenvoudige beslissing. Ik ben blij dat ik bij heb kunnen tekenen en ik ben blij dat de voorzitter in het team en mij gelooft."

"Ik weet honderd procent zeker dat ik toen de juiste keuze heb gemaakt. Ik vertelde de voorzitter dat ik blijer zou zijn als ik hier kampioen wordt, dan wanneer ik de Champions League zou winnen met Barcelona. Hij antwoordde dat het dan duidelijk was", gaat Srna verder. "En ik zou het mezelf niet kunnen vergeven als ik was vertrokken. Ik wil nu meer dan ooit weer kampioen worden, die prijs nog een keer winnen. Het zal ook mooi zijn om het hymne van de Champions League in Charkov te horen, wat niet zo ver bij Donetsk vandaan ligt. En natuurlijk heeft iedereen de droom, één hoop, om weer terug te kunnen keren naar de Donbas Arena."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Perspectief
 
5
1 mei 2017 om 15:47
Ook wel beter dat er geen echte onderhandelingen plaats vonden, ik heb liever Sergio Roberto of Aleix Vidal op rechtsback. Desnoods promoot je Palencia/nili ipv een 35 jarige back die progressie stopt van hun.
 
EricBotteghin
 
11
1 mei 2017 om 15:51
Volgens mij wordt er bedoeld dat er geen echte onderhandelingen hebben plaatsgevonden m.b.t. zijn nieuwe contract bij Shakhtar. Ben het overigens wel met je eens dat dit niet de categorie voetballers is waarin Barcelona moet 'scouten'.
 
Koni078
 
39
1 mei 2017 om 16:07
Zoiets noemt men clubliefde, iets wat volgens velen uitgestorven is gezien de huidige tijd maar Srna toont hiermee dat clubliefde nog bestaat.
 
GunnerFCG
 
8
1 mei 2017 om 16:26
Gelukkig zijn er nog een paar oude strijders die erover beschikken!
 
Koni078
 
3
1 mei 2017 om 21:50
Dan siert het Srna toch des te meer dat hij de club trouw blijft in zowel goede als slechte tijden?
 
binny
 
5
1 mei 2017 om 16:23
Toch grappig want Srna is wel altijd een gewaarde voetballer geweest. Stond altijd bekend als een van de betere Kroaten. Dat hij nu lang bij Shaktar blijft is alleen maar mooi, had ik zelf nooit gedaan, maar als je van die club houdt en je familie toch er lekker woont dan blijf je toch lekker!? Davy Klaassen kan net zo als hem worden
 
Cyberize7x
 
5
1 mei 2017 om 16:50
Hmm, hoewel Klaaassen een zeer gewaardeerde kracht is bij Ajax ben ik van mening dat het tijd is om afscheid van elkaar te nemen. Bij Ajax klopt de volgende generatie al geruime tijd op de deur en met name Van de Beek & Nouri zouden op deze manier vaker aan bod kunnen komen. De Jong vind ik beter op 6 dus ter afwisseling met Schone.
 
JeoNowIt
 
1
1 mei 2017 om 16:27
Off: De foto liet me even denken dat dit een uitspraak van Bernard was. Weet iemand misschien hoe hij het doet in Oekraine? On: Massive respect voor Srna, zijn pa die overleed midden in het EK en toch nog spelen, gewoon wauw. Clubliefde ook op het hoogste niveau, dit is nog bijzonder dan de 4 van Italie of Gerrard want hij speelt bij Shaktar. Mijn mening
 
Real CF Madrid
 
2
1 mei 2017 om 16:28
Clubliefde... Makkelijk praten als je geld als water verdient daar. Bij Maldini, Zanetti, Totti, Gerrard enzovoort kun je terecht spreken van clubliefde en een club trouw blijven. Maar als Quincy Promes de komende 15 jaar verbonden blijft aan Spartak Moskou waar die verschrikkelijk veel verdient, kun je dan ook zeggen dat hij een clubicoon is? Vind het een beetje makkelijk allemaal.
 
EricBotteghin
 
19
1 mei 2017 om 16:34
Maldini, Zanetti, Totti en Gerrard hoefden nou ook niet bepaald op een houtje te bijten. En omdat Srna niet in Oekraã£â¯ne is geboren, is het onmogelijk om van de club Shakhtar te houden? Als je daar na 14 jaar nog steeds voetbalt, ondanks de hedendaagse politieke toestand en zelfs Barcelona afslaat, dan heb je denk ik toch wel enig gevoel voor de club denk ik...
 
Real CF Madrid
 
0
1 mei 2017 om 16:46
Je kan net zo goed een clubicoon zijn van een club uit een land waar je niet geboren bent. Zanetti is ook geen italiaan. Maar daarom is het in dit geval wel makkelijk gezegd. Als een Oscar of een Hulk of iets dergelijks de komende 10 jaar trouw blijft aan Shanghai dan moeten ze zich nog kapot schamen vind ik. Gewoon een mening.
 
Real CF Madrid
 
0
1 mei 2017 om 16:49
En waarom Srna Barcelona afsloeg dat is ook niet zo moeilijk te raden. Namelijk om precies dezelfde reden waarom die een contract tekent, 15 jaar is gebleven, en nu ook weer verlengt. En daarnaast zou dat ook een krankzinnige transfer zijn natuurlijk, want een tot-back-omgebouwde-sergi roberto of een aleix vidal is nog altijd beter bij Barcelona op die positie.
 
Nijogeth
 
0
1 mei 2017 om 18:21
De een zal zeggen dat er bij Srna meer in had gezeten. Kon geloof ik zijn hele carriere de stap maken naar de Europese top, maar zag in eerste instantie heil in Oekraine, waar men toen snel opkwam samen met Russische clubs. Dat is allemaal weer een beetje gaan liggen en voor hem is het jammer dat het nooit heeft doorgezet en hij dus nooit echt de absolute top heeft bereikt met Shaktar. Al heeft ie natuurlijk wel de beslissende assist gemaakt in de Uefa Cup-finale van 2008. Een ander zal zeggen dat hij, ondanks de potentie voor de top, alles heeft meegemaakt. Een Europese finale gewonnen, veel geld verdiend en hij schijnt erg gelukkig te zijn daar. En uiteraard is hij daar een levende legende geworden en recordinternational van zijn land.