'Ik zag de reactie van de supporters van Ajax niet als een belediging'
Maandag, 10 april 2017 om 08:25

Bertrand Traoré is zonder meer de meest bekritiseerde speler van dit seizoen van Ajax. De van Chelsea gehuurde aanvaller stond echter tegen Feyenoord en AZ op toen het elftal van Peter Bosz hem het hardst nodig had en zaterdag in het uitduel met NEC (1-5) was hij in de spits opnieuw de uitstekende vervanger van Kasper Dolberg.

Traoré erkent dat hij lekker in zijn vel zit. "Ik benader op dit moment de beste vorm uit mijn Vitesse-tijd en ben bijna net zo goed als onder Guus Hiddink bij Chelsea. Bijna", zo verzekert de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. Een aantal weken geleden werd hij uitgefloten door zijn eigen fans en verwijderde hij al zijn Ajax-foto's van social media. Een kort moment van woede, verzekert Traoré.

"Als je naar het toplevel toe wilt, moet je dat accepteren. Zo gaat het bij elke topclub. Presteert Chelsea niet, dan zijn de fans ook niet blij. Het gaf mij het signaal dat ik meer moest doen, nog harder moest werken. Ik ben jong en wil me verbeteren, dus dan moet ik elke wedstrijd het uiterste van mezelf vragen. Ik zag de reactie van de fans niet als een belediging, maar als stimulans. Ik neem het zoals het is."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
fc ramires
 
51
10 april 2017 om 08:35
Deze man is gruwelijk. Zelfs als die niet op 100% speelt is hij nog van toegevoegde waarde voor ajax. Ik hoop zo ontzettend dat ajax hem koopt ipv huntelaar. Hij laat het er allemaal simpel uit zien. Zijn balcontrole is echt van een ander niveau hij is echt balvaardig. El ghazi kon wel zeggen dat hij het vriendje van bosz is maar wat traore laat zien ga je el ghazi in geen 100 jaar zien doen.
 
vlugge
 
22
10 april 2017 om 08:44
Dat hij gruwelijk is, ben ik niet met je eens. Op de flank is hij niet goed genoeg. In de spits is hij zeker prima, maar vind ik Dolberg beter. Hij mag van mij zeker blijven, maar dan als back up voor zowel de flank als de spits. Ik zie volgend jaar liever de voorhoede met Neres, Kluivert en Dolberg spelen. Ik zie hem ook liever (definitief) bij Ajax dan Huntelaar. Puur omdat het om een back-up gaat en Traorã© meer toekomstperspectief heeft dan Huntelaar.
 
RomBomCu
 
5
10 april 2017 om 08:48
Dan heb je 2 potentiã«le geweldige spitsen (dolberg en traore) en je zegt zelf ook al dat traore niet goed genoeg is op de flank. Traore zal ook zeker niet goedkoop zijn minimaal 8 miljoen, dus lijkt het me onverstandig om traore te kopen terwijl je Dolberg al hebt. Huntelaar is dan een betere optie, een degelijke spits die genoegen neemt met een reserverol en ook nog veel goedkoper is.
 
vlugge
 
7
10 april 2017 om 08:53
Zou Traore denk je 8 miljoen zijn? Ik vraag het me af. Hij heeft nog een contract voor 2 jaar bij Chelsea, maar heeft daar natuurlijk geen toekomstperspectief. Zou hij niet voor pakweg 4 - 6 miljoen op te pikken zijn? Geen idee hoor, maar acht miljoen lijkt me wel erg veel. En 4-6 miljoen lijkt mij voor Ajax een op te hoesten bedrag voor een wisselspits. Al is het wel zonde voor Cassiera, maar die maakt het tot nu toe niet waar. Daarnaast denk ik niet dat Huntelaar geã¯ntresseerd is in een rol op het tweede plan, maar dat is koffiedik kijken. Niet vergeten dat Ajax dat Ajax ook nog bijvoorbeeld Zivkovic en El Assousi onder contract heeft staan. Die hebben bij Sparta / Utrecht het redelijk tot goed gedaan. Al weet ik haast wel zeker dat het te kort gaat zijn voor Ajax 1.
 
fc ramires
 
7
10 april 2017 om 08:56
Dolberg is echt niet beter dan traore hoor maar als dat jou mening is respecteer ik dat. Maar naar mijn idee speelt dolberg in de spits omdat hij niet zoveel kansen nodig heeft als traore. Ik kan alleen twee puntennoemen waarin dolberg beter ia dan traore en dat zijn: hij is balvast en is een afmaker.
 
vlugge
 
14
10 april 2017 om 09:00
En ik vind Dolberg een speler die als hij niet scoort toch kansen creeert voor anderen. Doordat hij constant beweegt en twee man bezig houdt loopt hij nog wel eens gaten voor anderen. En dat mis ik een beetje bij Traore. Maar afmaken is wat mij betreft het belangrijkste als spits, en daar is Dolberg beter in. Maar Traore doet het redelijk tot goed als spits, daarover ben ik het absoluut met je eens.
 
RomBomCu
 
1
10 april 2017 om 09:01
ohja je hebt ook nog deze zomer 7 miljoen uitgegeven aan casierra, dan heb je wel 3 basiswaardige spitsen want dan is casierra gewend en al. Traore begint nu net voor de transfermarkt open gaat weer goed te voetballen, dat zal niet onopgemerkt blijven voor clubs in Duitsland en Engeland. Het lijkt me daarom ook niet dat Traore voor een schamele 4 miljoen is op te halen bij chelsea.
 
xstream
 
3
10 april 2017 om 09:14
@ramirez: Het is wel duidelijk dat Traore geen buitenspeler is en veel beter rendeert in de spits. Ik vind dat Traore mentaal nog weleens wat te wensen over laat. Die staat het halve seizoen toch een beetje ongemotiveerd op dat veld. Misschien omdat die rechtsbuiten staat. Maar dat gif wat hij gisteren liet zien, zie je maar zelden bij hem. Als hij dat heeft is hij wereldtop. Ik denk dat beide spitsen heel goed zijn. Op basis van het hele seizoen vind ik Dolberg beter, maar zoals Traore "kan" spelen als die er zin in heeft, is bijzonder. Vooral z`n wendbaarheid en snelheid. Daarom erger ik me er zo aan dat die nooit diep gaat, maar altijd de bal in de voet wilt. Daaraan zie je dat hij z`n beperkingen heeft. Z`n looplijnen zijn bedroevend, z'n passing is niet geweldig en ook tactisch is `t niet best. Aan de bal is `t echter een topper en kan hij `t verschil maken door een handigheidje, wegdraaien en scoren. Dolberg is veel belangrijker zonder bal dan Traore. Die loopt meer in dienst van het team en waar de ruimtes liggen. Hij is balvaster en betrekt het team er meer bij. Bovendien veel efficienter voor `t doel. Al is dat wel wat minder geworden dan in `t begin van het seizoen. Voetballend heeft Traore meer kwaliteiten en hij is heel snel met de bal. Maar in al `t andere is Dolberg eigenlijk beter. Traore is eigenlijk wel de betere spits als je met vleugels die naar binnen komen speelt. Meer dynamisch en staat niet altijd in de punt, waardoor er meer ruimte is voor de vleugels naar binnen. Dus in die zin kun je `m misschien wel als 1e spits neerzetten. Dolberg krijgt toch bijna nooit bruikbare ballen en je benut daardoor ook niet z`n volle potentieel. Beide zijn goed op hun eigen manier. Ik geloof niet dat ze erg vergelijkbaar zijn qua type. Je kunt ook nog op basis van je tegenstander bepalen wie je laat spelen.
 
ninjakai
 
2
10 april 2017 om 10:29
Laten dat nou net twee van de meest belangrijke punten zijn voor een Ajax spits. Balvastheid en afmaken. Daarnaast iedereen is lyrisch omdat Traore de feyenoord verdediging aan gort speelde. Leuk hoor, maar dat deed hij onder meer met hulp van twee vleugelspelers (die uitstekend uit de startblokken kwamen). Onze vriend Dolberg speelde ook in zijn eentje de hele feyenoord verdediging aan gort, maar dan zonder twee vleugelspelers die uitstekend functioneerde en niet tegen een gehavende verdediging. Dus waar precies is Traore beter in? Kort draaien kan Dolberg ook, kansen voor zichzelf creã«ren kan Dolberg ook, Traore heeft zijn fysieke power iets meer mee en is wat sneller, maar hij is eigenlijk ook gewoon een counterspits die veel ruimte nodig heeft. Traore is leuk omdat hij mensen bezig houdt, maar het rendement is echt heel laag. Dolberg is ook gewoon goed voor het team. Zelfs in de periode dat het echt heel magertjes was bij hem, was hij toch belangrijk met assists en als aanspeelpunt. Dolberg is nu al van veel meer waarde voor een elftal dan Traore. Fysiek wint traore het van Dolberg,, maar de vraag is hoe lang nog, want dolberg wordt niet bij het minste of geringste omver geblazen en heeft nog de tijd om op dat gebied te groeien. Een zlatan of Diego Costa zal het nooit worden, echter hoeft Dolberg bij normaal doorontwikkelen qua fysiek niet onder te doen voor andere topspitsen.
 
Finalvoetbal
 
3
10 april 2017 om 10:43
Fc ramires, laat dat afmaken nu net het belangrijkste zijn voor een spits. Overigens heeft Dolberg ook een geweldig afstansschot dat mist Traore ook. Dus op dit moment zou ik wel voor Dolberg gaan. Maar ben wel erg benieuwd wie van deze twee zich het best ontwikkeld de komende jaren. Beide grote talenten die de top zouden kunnen halen.
 
Checko
 
5
10 april 2017 om 08:47
Nou, ik weet niet of jij veel wedstrijden hebt gezien, maar zeker op de rechtsbuiten was het vaak drama. Hij kwam nog geen lantaarnpaal voorbij. Dat was niet 1 wedstrijd, maar gewoon hele reeksen. In de spits gaat het nu een stuk beter, maar heel Ajax speelt al een groot aantal wedstrijden sterk. Maar ook in de spits vind ik hem nog vrij veel kansen missen en soms aparte dingen doen. Ik ben nog steeds niet overtuigt van Traore.
 
fc ramires
 
4
10 april 2017 om 08:54
Hij is dan ook geen rechtsbuiten, en zelfs als rechtsbuiten vond ik hem beter dan el ghazi. Traore is gewoon een enorm goede speler maar hij mag wel werken aan zijn afmaking
 
RomBomCu
 
7
10 april 2017 om 08:36
"verwijderde hij al zijn Ajax foto's van instagram" wat kinderachtig zeg. Traore speelt 80% van het seizoen een 2,5 gemiddeld logisch dat de fans hun ongenoegen dan uiten d.m.v. fluiten (een duidelijkere manier is er niet). Ik kan de woede van de Ajax fans zeker begrijpen, zeker omdat Bosz hem werkelijk elke week basis zette.
 
JasonRhijn
 
3
10 april 2017 om 08:37
Hij speelt zeer matig tot zeer geweldige acties en dat gecombineerd in een wedstrijd. Gelukkig tegen Feyenoord en NEC doet hij dat niet. Maar je kan er echt aan irriteren. Pffffffffff ik heb nu al zin in donderdag zeg.
 
buitenspelval
 
14
10 april 2017 om 09:22
Hij weet zelf ook wel dat het geen volwassen reactie was om uit woede zijn Ajax foto's te verwijderen van Instagram. Maar zoals hij zelf ook al toegeeft is hij dat ook nog nauwelijks met zijn 21 lentes en kwam het beseft dat het niet gepast was bij hem zelf ook na een korte periode van woede. Welk mens zal nooit verkeerd reageren in het leven in een opwelling? Niets menselijk is de 21 jarige vreemd. Het is toch mooi dat hij de woede gerelativeerd heeft en omgezet heeft in positieve verandering?
 
RomBomCu
 
0
10 april 2017 om 09:29
Ik geloof zijn acties eerder dan een mooi verhaaltje dat hij vast ingefluisterd heeft gekregen door de persman van Ajax. Zo zegt mij het "juichen" na zijn goal een aantal weken geleden en het verwijderen van zijn Ajax foto's genoeg.
 
buitenspelval
 
5
10 april 2017 om 09:52
Wat maakt het nou uit, hoe en dat er met hem gepraat is over hoe om te gaan met negativisme van buitenaf en hoe het om te zetten in positieve drang tot verbetering? Dat is toch de taak van de club en in het speciaal de technische staf om die te begeleiden en op hem in te praten? Waarbij ik niet zo geloof dat deze taak bij de persman van Ajax lag of dat hij Traore een script mee heeft meegegeven. Ik trek de oprechtheid van de woorden van de jongen niet in twijfel. En blijkbaar heeft het ook geholpen, de negatieve periode met reacties als het verwijderen van de foto`s en het niet juichen in dezelfde week donderdag na het fluiten op zondag, die toch kort duurde, hooguit een half weekje misschien. Een korte periode van woede dus, daarna gesprekken met de leiding over hoe er mee om te gaan, het nemen zoals het is, en het zien als een leerzame les voor zo`n jonge en trotse Afrikaanse knaap. Hij is na deze gesprekken en het nieuwe bewustzijn duidelijk aanzienlijk beter gaan voetballen en zit losser in zijn vel. Het inpraten heeft klaarblijkelijk en zichtbaar zijn nut gehad. Ik geloof in zijn mentaliteitsverandering qua woedebeheersing en zijn nieuwe start. Waarom twijfelen aan de oprechtheid van zijn woorden? Het als een pose en een mooi verhaal je bestempelen? De gedragsverandering matcht met zijn vernieuwde inzet en prestaties de afgelopen weken. Jammer dat het voor jou is: eens een dief, altijd een dief, je blijkbaar zelf meer dan Traore een negatieve kijk vol wantrouwen als invalshoek blijft hanteren en zijn korte periode van woede je alles zegt over de mens, je je oordeel klaar hebt wat betreft de mens achter Traore. Blijkbaar ben je zelf wel verschoond gebleven van onhebbelijkheden en puberaal gedrag in je jonge jaren.
 
Satish SoerinderKhan de Groot
 
2
10 april 2017 om 08:36
Kijk maar uit, éã©n slechte wedstrijd en ze zeggen weer dat je kunt opdonderen.
 
Tinus88
 
13
10 april 2017 om 08:50
Je hebt de reacties aangaande Nelom gister meegekregen? Ik heb sommige " supporters " zelfs berichten zien plaatsen waarin ze hem een blessure toewensen tot het eind van het seizoen, om hem vervolgens graag verkocht te zien worden. Dat is vele malen zieker dan een fluitconcert.
 
buitenspelval
 
2
10 april 2017 om 09:34
Zeer triest idd dat sommige `supporters` het nodig schijnen te vinden om een zondebok c.q. pispaaltje uit te kiezen bij hun eigen ploeg. Zeker na slechte resultaten zijn de primitieve reacties vaak schrijnend en mensonerend. Maar hopelijk beseft zo`n Nelom dat deze lieden vaak een beperkt rationeel denkvermogen bezitten en zulk gedrag het niveau heeft van pestende pubers op een onderbouwafdeling van een gemiddelde middelbare school. Feitelijk zegt het meer of alles over hem zelf met zulk Neanderthaler gedrag.
 
magikhetwete
 
2
10 april 2017 om 08:37
Deze reactie is toch geweldig.. vanaf nu gewoon Traore alleen maar volle bak aanmoedigen!
 
kardito
 
3
10 april 2017 om 08:41
De man is snel, beweeglijk en heeft een uitstekende techniek. Als hij nou ook nog de juiste keuzes gaat maken dan is het echt een goeie speler. Mocht hij van de zomer weer terug naar Chelsea gaan dan is het de beurt aan jongens als Kluivert, Neres en Cerny.
 
AjaxCunian
 
4
10 april 2017 om 08:44
Deze man gaat het nooit maar dan ook nooit redden bij Chelsea, hoop zo graag dat Ajax hem kan overnemen en dat hij hier in Amsterdam stappen maakt om dan de juiste stap te maken vervolgens.
 
JasonRhijn
 
1
10 april 2017 om 08:50
Dat zou wel echt een droom wezen maar denk niet dat Chelsea hem laat gaan voor 15 miljoen en daarnaast zijn salaris he.
 
AjaxCunian
 
4
10 april 2017 om 08:53
Voor 10 miljoen zou ik het wel doen, en max salaris van Ajax. Of dat geaccepteerd zou worden is maar de vraag.
 
Onside
 
1
10 april 2017 om 09:00
Deze man is alleen met zichzelf bezig en totaal niet met Ajax. Je ziet hem af en toe mensen passeren alsof ze er niet staan, maar hij doet het altijd allemaal op een drafje. Als hij 100 zou geven was hij een van de beste spelers van de Eredivisie. Ook belachelijk dat hij toen zijn gram ging halen bij de Ajax supporters nadat hij de bal van 1 meter afstand in een leeg doel mocht koppen. Als hij zijn inzet verbetert en graag bij Ajax zou willen blijven voetballen (dus team first) zou ik hem graag langer zien in een Ajax shirt. Maar dan moet zijn inzet wel echt flink verbeteren.
 
NaBBeJH
 
4
10 april 2017 om 09:25
Zo grappig het niveau van sommige hierzo.. hij speelt al tijden drama en mag/moet zo snel mogelijk naar chelsea.. nu scoort hij 3 van ze 30 kansen en moet hij meteen gehaald worden en is het een topper! Ga ajb wat anders doen.. deze man rendeert echt niks moet eerst 10x missen voor hij überhaupt 1x tussen de palen kan mikken! Is geen slechte voetballen maar op zijn positie verpest hij veel te veel kansen! Strik erom en terug naar chelsea asap!
 
Lekiam
 
0
10 april 2017 om 11:04
Hij heeft nu 3! wedstrijden achter elkaar goed gespeeld, daar waar hij het hele seizoen al kans op kans mist. Voor mij is het nog steeds niet de spits voor Ajax. Volgende wedstrijd kan die zomaar weer alles missen.
 
wolterx
 
0
10 april 2017 om 12:58
Ik heb dus precies hetzelfde, ik hoef hem nietmeer te zien na dit seizoen. Je kan van geluk spreken dat het waarschijnlijk niet op doelsaldo zal worden beslist anders zijn Traore en Younes de grootste reden dat Feyenoord een veel beter doelsaldo heeft. Younes speelt de tweede seizoenshelft een stukje beter ( niet fantastisch ) maar helpt het team toch verder, Traore lijkt de laatste 4 weken pas iets te willen doen. Hij kan geweldig dribbelen maar dat is ook het enig waarin hij aantoonbaar beter is dan Dolberg naar mijn idee. Dolberg is een betere afmaker, heeft meer oog voor teamgenoten, is in de lucht beter etc. Ik denk dat de reden dat Ajax nu beter loopt niet Traore in de spits is maar Traore niet op de vleugel.
 
RaymondLinger
 
0
10 april 2017 om 11:13
Velen zijn de periode van Traore bij Vitesse vergeten. Mocht hij dat niveau weer halen denk ik dat hij de nr 1 spits word. Niets ten nadelen van Dolberg want dat is ook een super spits!