'Ik zag hem bij Jong Ajax spelen en na vijf minuten vroeg ik: 'Wie is hij?''
Zondag, 6 december 2020 om 11:41

Ryan Gravenberch speelde zaterdagavond tegen FC Twente (1-2 nederlaag) niet zijn beste wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax. Arnold Bruggink waarschuwde na afloop dat de achttienjarige middenvelder van de Amsterdammers niet te snel opgehemeld moet worden. Hedwiges Maduro en Hans Kraay junior zijn het daarmee eens, maar benadrukken wel dat Gravenberch een buitengewoon talent is.

Presentator Milan van Dongen vraagt in het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports of Maduro een parallel herkent met zijn eigen doorbraak. In 2005 speelde hij zich in het eerste elftal van Ajax. "Ja, zeker. Je bent zoekende in het veld, soms gaat het vanzelf", antwoordt Maduro. "Gravenberch is wel echt een wereldtopper, hoor. We mogen hem niet teveel ophemelen, daar ben ik het mee eens. Er komt zoveel op je af, qua omgeving en media."

Bruggink voelt erg mee met Gravenberch: 'Ihattaren had dit vorig jaar'

Arnold Bruggink waarschuwde zaterdagavond dat Ryan Gravenberch niet te erg opgehemeld moet worden. Lees artikel

"Ik had hele verstandige ouders, die vertelden dat ik rustig moest blijven. Dat heb je wel nodig. Hij zei volgens mij dat zijn vader heel belangrijk is, je hebt mensen nodig die je afremmen", gaat de 35-jarige oud-middenvelder verder. Hij krijgt bijval van Kraay. "Je moet niet gelijk over een transfersom van zestig of zeventig miljoen euro praten. Maar weet je, wij hebben hem vorig seizoen al een keer of twintig bij Jong Ajax gezien en hij is zo ongelofelijk goed. Laat hem een keer terugvallen naar een vijf, zoals tegen FC Twente. Het maakt mij allemaal niet uit, hij is verschrikkelijk goed en staat met zijn beide benen op de grond."

"Ik weet nog dat ik een wedstrijd van hem bij Jong Ajax zag, toen was hij net zestien", benadrukt Maduro. Gravenberch beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. Dit seizoen speelde hij voorlopig veertien officiële wedstrijden. "Daarin zag ik hem voor het eerst spelen en na vijf minuten vroeg ik: 'Wie is hij?' Ik kreeg te horen dat het om Gravenberch ging, een supertalent. Het is grappig dat hij zich zo makkelijk heeft doorontwikkeld. Jong Ajax was al veel te gemakkelijk voor hem. "

Meer nieuws
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
0
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
fifavoet
 
8
6 december 2020 om 11:49
Zelf live niet gezien maar vind het wel mooi dat maduro volgens de quote eerst zegt dat het een wereldtopper is en vervolgens dat we hem niet te veel moeten op hypen. Persoonlijk wordt ik er een beetje gek van dat hij regelmatig met frenkie de jong wordt vergeleken. Het lijkt mij juist meer een type wijnaldum maar dan technisch begaafder alleen moet hij naar mijn mening voordat hij een stap wil maken meer doelputen en assisten maken. Aan de andere kant wordt doelpunten maken wel vrij lastig als je met een middeveld klaassen die graag in de zestien komt en labyad die als 10 speelt . Waardoor hij iets meer achteruit zal spelen.
 
hansdekoning
 
25
6 december 2020 om 11:55
Technisch begaafder? Kijk jij wel naar Wijnaldum? Wijnaldum is technisch vele malen beter dan Gravenberch.
 
Reqengi
 
1
6 december 2020 om 12:30
Vind dat altijd zo een slechte opmerking over meer doelpunten. Alsof je als niet scorende middenvelder niet goed of belangrijk kan zijn. Frenkie de Jong is natuurlijk een doelpunten machine
 
flavente
 
15
6 december 2020 om 11:55
Alsof Maduro hem niet kende vanuit de jeugdteams. 2018 nog talent van het jaar bij Ajax. Maar goed bekt lekker om na 5 minuten te zeggen...
 
Deem.
 
4
6 december 2020 om 16:34
Eventjes je sokken uitdoen en op je vingers en tenen meetellen, kerel. Het is december 2020. Gravenberch is nu 18. Jarig in mei. Maduro zegt dat hij hem voor het eerst zag toen hij net 16 was. Kun je uitrekenen welk jaar dat was?
 
Heiko Herlich
 
1
6 december 2020 om 11:59
18 jaar.. laatste weken echt goed, veel potentie.. krijgt absoluut met mindere fases te maken.. ik heb vertrouwen in hem maar.... er zijn voldoende voorbeelden van "mega"talenten die niet de volgende stap kunnen maken.. bv Ihatharen , na moeizame fase nu zaak om te laten zien dat hij gegroeid is..
 
LovreFC
 
12
6 december 2020 om 12:10
Ihattaren is net zo oud als Gravenberch, dus waar heb je het over met niet de volgende stap kunnen maken?
 
Heiko Herlich
 
0
6 december 2020 om 12:34
Ik bedoelde juist dat Ihatharen een mega talent is en nu een moeilijke fase heeft gehad .. een hele normale dip voor een jonge jongen.. hij heeft idd nog tijd zat maar nu is t punt wordt hij een labyad/Fischer of een Fdejong/ depay
 
Lee112
 
0
6 december 2020 om 12:50
Over mo kun je niet oordelen. Hij is ook een broekie die het lastiger heeft dan voorheen. Normaal gesproken maakt iemand van zijn leeftijd nu pas zijn debuut
 
Joshp
 
4
6 december 2020 om 12:20
Vind Ihatarren niet zo'n best voorbeeld, die is nog zo jong. Die kan zomaar over 5 jaar bij de top van Europa in de basis staan. Noem dan Bazoer of misschien Viktor Fischer, Ouasim Bouy, Boetius of Bakkali
 
gaeajax94
 
0
6 december 2020 om 12:04
Achja heel Ajax was niet best gister, dan is als jonge jongen lastig om de kar te trekken. Je verwacht dan gewoon meer van Klaassen, Blind en Tadic die de kar moeten gaan trekken. Maar vond alleen Tadic nog eens wat proberen. Klaassen was gister alleen maar balverlies en Blind toch te veel onzichtbaar naar mijn mening. In ieder geval weinig voldoendes bij Ajax. Alles wees erop dat ze al met de wedstrijd van woensdag bezig waren en deze wedstrijd niet serieus genoeg namen tegen een toch wel gevaarlijke tegenstander.
 
thucan
 
1
6 december 2020 om 12:34
Zie dat wel als een redelijk probleem bij Ajax. Echte kartrekkers ontbreken. Gasten die kleunen als het voetballend niet lukt, de jonkies kunnen dat (nog) niet. Types als Davids, Nigel de Jong, van Bommel.
 
Lee112
 
3
6 december 2020 om 12:52
Oneens, Klaassen, Tadic en blind kunnen de kar heus wel trekken. Zo vaak gedaan zowel in NL en daarbuiten. In iedere linie heeft Ajax minimaal 1 persoon waarop je kunt bouwen. Zelfs Tadic flikte het gisteren bijna gewoon weer. Dit is typisch een wedstrijd waarbij je mentaal al bij de CL wedstrijd zit. Is niet aangenaam maar wel menselijk. Ik ben ervan overtuigd dat men er woensdag gewoon staat en dan opeens zijn het weer net geen godenzonen
 
thucan
 
0
6 december 2020 om 13:47
Dat zijn geen kartrekkers, die zetten de boel niet op scherp. Tadic schreeuwt nog wel eens, maar die zakt ook te vaak door de ondergrens als het niet loopt.
 
gaeajax94
 
0
6 december 2020 om 16:49
Kar trekken kan je ook doen door goed voetballen en de rust aan de bal te bewaren en voor beslissende momenten te zorgen als het ff niet loopt zoals het moet. Ze kunnen dat best wel maar gister zat dat er niet in. Nu naar woensdag waar ze ongetwijfeld wel anders voor de dag zullen komen.
 
Lempa
 
1
6 december 2020 om 12:15
Teleurstellende wedstrijd gisteren. Misschien zet dit ze weer op scherp en gaan ze aankomende woensdag vlammen tegen Atalanta.
 
thucan
 
0
6 december 2020 om 12:35
Die wedstrijd is ook belangrijker dan deze, al wil je een bepaalde flow wel gaande proberen te houden
 
Duke222
 
0
6 december 2020 om 13:39
Een geweldige speler ja, hopelijk volgen er geen tot bar weinig (ernstige) blessures en dan kan hij nog meer geschiedenis schrijven dat hij eigenlijk nu al doet he. In het verleden zag ik een Bazoer spelen, geweldig dat ik hem vond in geen decade had ik zo een speler gezien laatstaan op nl bodem, maar ik had mij toch best vergist in zijn potentie. Heel jammer vond dat eveneens een mooie voetballer maar het werd steeds minder, ik hoop dat een speler als Ryan het toch wel wat beter afgaat. En toch ook mooi voor Suriname, die trouwens ook aan de wegtimmert al is het zonder Gravenberch.maar Suriname zal gauw wat vaker te zien zijn in de wereld.
 
Telstar4ever
 
0
6 december 2020 om 15:40
Gravenberch moet zeker verkocht worden.... Hij wordt zo extreem opgehemeld door oud-ajacieden en door de ajax-media. Laat die jongen lekker voetballen en zichzelf rustig ontwikkelen.