'Ik zag hem tegen Ajax spelen… Als spits van Oranje zou hij mij aanspreken'
Maandag, 18 december 2017 om 14:48

Wout Weghorst speelt tot dusver een prima seizoen bij AZ en zodoende doemt af en toe de vraag op of de spits van de Alkmaarders wellicht in aanmerking komt voor een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Rob Jansen, zaakwaarnemer van Weghorst, denkt dat zijn cliënt een interessante speler kan zijn voor Oranje.

"Ik zag hem tegen Ajax spelen... Als je het hebt over een spits voor het nieuwe Nederlands elftal, dan is dat een speler die mij aan zou spreken", aldus Jansen, die tegelijkertijd aangeeft dat hij niet geheel objectief is, bij Rondo op Ziggo Sport. Wim Kieft kan zich niet vinden in de woorden van Jansen: "Jij bent natuurlijk niet helemaal objectief hierin. Ik vind het namelijk wat hoog gegrepen voor hem. Hij ontwikkelt zich zeker goed en ik heb het idee dat hij naar zijn mogelijkheden speelt. Maar internationaal gaat het volgens mij nog wel wat sneller."

"In Nederland word je ook niet echt uitgedaagd, de weerstand is relatief laag", aldus de oud-aanvaller. Ruud Gullit constateert dat de spits tegen Ajax de 2-0 had moeten maken: "Weghorst moet gewoon 2-0 maken. Dat is het moment waarop je die wedstrijd kan beslissen. Dat doe je dan niet. En als ik dan kijk naar dat moment van Fred Friday. Dan denk ik: hoe kán je die missen?"

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
4
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Topossnick
 
9
18 december 2017 om 14:58
Is wel een speler die zich ontwikkeld. Als hij zo doorgaat zou hij best ooit minuten in het nl elftal kunnen gaan maken.
 
siepie
 
5
18 december 2017 om 16:07
Als iedereen fit is, zou ik hem er nog niet bijhalen. Maar in mijn ogen had laatst wel recht op een oproep, toen ze zelfs bij Luuk de Jong uitkwamen. Op dat moment had Luuk 1 goal in de afgelopen maanden gemaakt en stond Wout hoog op de topscorerslijst.
 
koeral
 
4
18 december 2017 om 14:59
Leuk stukje gisteren bij Rondo. Ik ben ook altijd wel benieuwd wat `zaakwaarnemers` nou altijd doen en vond het daarom wel leuk dat Rob er was. On; ik denk niet dat Weghorst ooit iets kan toevoegen aan Oranje. Misschien ooit als pinchitter. Ondanks dat het niveau niet hoog is, zie ik hem gewoon geen potten breken. Hij speelt zeker goed bij AZ en ontwikkelt zich prima en werkt hard, maar om hem nou in de spits te zetten gaat mij wat te ver. Maar wie weet wat de toekomst ons brengt.
 
PedroBarca
 
2
18 december 2017 om 15:18
Dan moet je het boek 'Deal' zeker lezen! Gaat over het werk van Rob Jansen als zaakwaarnemer.
 
koeral
 
0
18 december 2017 om 16:02
Ja klopt, dat zag ik gisteren ook. Lijkt mij een mooi boek inderdaad. Heb jij het gelezen? Bedankt!
 
lausho
 
2
18 december 2017 om 15:00
Denk dat hij ooit wellicht in Oranje uit komt als hij deze lijn doorzet, zit bij AZ op zijn plek denk ik, maar mede door ernstig gebrek aan concurrentie op dit moment, dat dan weer wel. Zon type kun je altijd als pinchhitter gebruiken, maar dan zou Dost nu mijn voorkeur hebben.
 
NJfromVOL
 
14
18 december 2017 om 15:08
Nee, hij speelde gisteren zeker een leuke wedstrijd, sterk, sterk aan de bal, gedreven, zelfs een mooie steekpass, echter geen oranje materiaal (en Jansen is voor mij niet de maatstaf).
 
Mexicanooo
 
1
18 december 2017 om 15:44
Waarom niet? In het verleden hebben we genoeg middelmaat gehad die voor Oranje uit kwam. Een heel sterk punt van Weghorst is zijn doorzettingsvermogen. Een oproep als beloning voor het harde werken stimuleert hopelijk ook andere voetballers om meer uit hun carriere te halen.
 
Constant kante
 
1
18 december 2017 om 16:04
Het is wel een beetje alsof die Iraaks Minster van Informatie aan het woord is. Natuurlijk vindt de zaakwaarnemer van Wout Weghorst dat zijn cliënt in oranje thuis hoort. Hij probeert hier gewoon de marktwaarde van zijn speler op te krikken. Overigens is hiermee voor mij wel hét bewijs geleverd dat ons voetbal en ons nationale team inderdaad op het niveau van de begin jaren '80 terug beland is. Destijds stonden ook voetballers als Dick Schoenacker, Toine van Mierlo, Ron Spelbos, Bud Brocken, Kees Kist, Cees van Kooten en Bennie Wijstekers in oranje. Nu staat dus Wout Weghorst op de rol. Dan weten we nu pas echt hoe laag ons niveau momenteel even is.
 
siepie
 
0
18 december 2017 om 16:11
Hahaha.. het enige komische lichtpuntje in een verder afgrijselijke oorlog. Verder heb je idd gelijk dat het exemplarisch is dat een uitnodiging voor Wout weghorst ineens nog best reëel is. Hopelijk komt er binnenkort weer licht aan het einde van de tunnel.
 
Trefkans
 
0
18 december 2017 om 16:11
Ik ben enorme fan van Weghorst. Wie zegt dat hij alles moet doen op wilskracht kijkt over zijn voetballende kwaliteiten heen. Hij heeft ook aanvallend inzicht en een mooie pass en een lekker schot op z'n voet. Als hij er dit seizoen ongeveer 20 inlegt kan hij volgend jaar wel terecht bij een club als Southampton. Vanaf dan komt er natuurlijk ook een beetje geluk bij kijken, maar stel het gaat daar lopen kan hij over een paar jaar zomaar de op hoogst niveau spelende Nederlandse spits zijn, want zoveel aanstormend spits-talent is er niet.
 
Constant kante
 
1
18 december 2017 om 16:20
@trefkans Ik denk niet dat hij dat niveau gaat halen eerlijk gezegd. Niet alleen ben ik minder overtuigd van die 'voetballende kwaliteiten' dan jij, daarnaast denk ik ook dat de Cv's in de PL hem wat anders gaan aanpakken dan de CV in Nederland. Anders gezegd, hij gaat in de PL niet wegkomen met dat gedrag dat hij in Nederland vertoont. Dat gaat hem zijn gebit kosten namelijk. Ik zie in hem meer een speler voor de Championship. Leeds United of zoiets. Mooie roem ruchte club. Club bovendien die al 15 jaar smacht naar de terugkeer in de PL. Met Weghorst erbij kan dat opeens gaan lukken. Wordt ie clubheld en cultheld daar. Mooi man!
 
 
0
18 december 2017 om 16:44
Voor 10 miljoen mogen ze 'm komen halen, ik zal 'm niet echt missen, hoewel ik moet zeggen dat ik 'm momenteel wat hoger heb zitten dan aan het begin van het seizoen. Qua mentaliteit zijn er weinigen beter, maar voetballend zie ik toch liever een andere spits bij Az.
 
Trefkans
 
0
18 december 2017 om 16:48
Ben ook niet overtuigd dat hij het zal redden in de Premier League, maar er gaat wel een club komen voor hem en dan moet het goed vallen. Pelle deed het heel erg goed bij Southampton, waar Janssen er bij Tottenham, natuurlijk ook wel een ander niveau, helemaal niet aan te pas kwam. Qua gedrag zal hij in Engeland wat meer gelijkgestemden tegenkomen, haha. Dat rottige kan (net zoals dat het nu voor hem is) ook een kracht zijn in Engeland. Hij is niet bang om zijn mannetje te staan. Ik zie hem inderdaad ook gemakkelijk bij een vrouwen-en-kinderen-eerst-club belanden, maar als het aan mij ligt moet hij het eerst proberen in de middenmoot van de Premier League. Waar Wout ook terecht komt, met die cult-status zal het hoogstwaarschijnlijk wel goed komen. En dat debuut voor het Nederlands elftal zal er ook vast wel een keer inzitten.